babisskg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Τι πάει να πει αυτό ; Ο OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 90mm f/3.5 Macro IS PRO κάνει 1300€ . Και ο Olympus M.Zuiko Digital ED 60mm f/2.8 Macro κάνει 450€ . Τσάμπα , δεν υπάρχει . Πουθενά δεν έγραψα την λέξη τσάμπα ........ ούτε την λέξη Pro , ούτε μίλησα για ποσά 1300ευρω . Ο 60αρης f/2.8 κάνει λιγότερο από 400 ευρώ μεταχειρισμένος σε πολύ καλή κατάσταση . Έτσι έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς και με macro φωτογραφία , χωρίς να ξεπαραδιαστείς . Το mft σύστημα έχει αυτές τις καλοσύνες αλλά και άλλες φυσικά . Φυσικά , αφού προχωρήσεις και δείς ότι έχει ενδιαφέρον για σένα η macro φωτογραφία , κανείς δεν σε εμποδίζει στην συνέχεια να αγοράσεις έναν σειράς Pro , χωρίς να αλλάξεις σύστημα . Σε άλλα συστήματα , αυτή η ενασχόληση θα ξεκινήσει από τουλάχιστον ένα χιλιάρικο η και ενάμιση για έναν 100αρη RF !!! αναγκάζοντας τον ερασιτέχνη να ψάχνει εναλλακτικές μη ωφελιμες λύσεις για την ασχολία του αλλά και την τσέπη του . 1
Dr_73 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, babisskg said: Σε άλλα συστήματα , αυτή η ενασχόληση θα ξεκινήσει από τουλάχιστον ένα χιλιάρικο η και ενάμιση για έναν 100αρη RF !!! αναγκάζοντας τον ερασιτέχνη να ψάχνει εναλλακτικές μη ωφελιμες λύσεις για την ασχολία του αλλά και την τσέπη του . Μεταχειρισμένες λύσεις, είναι φθηνότερες και υπάρχουν και σε RF mount αν το ψάχνεις. Για παράδειγμα ο πρώτος EF 105 f/2.8 macro φακός, που δουλεύει άψογα σε όλες τις rf με αντάπτορα. 200€ κάνουν οι φακοί αυτοί . Το να παίζεις σε best seller σύστημα, έχει πλεονεκτήματα. Δείγμα του φακού στην RP . Είναι φακός που έχει δουλευτεί αρκετά και δεν είναι σπάνιος. Αν δεις την ομάδα στο flickr , έχει άπειρες φωτοτογραφίες. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από Dr_73 1
babisskg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Μεταχειρισμένες λύσεις, είναι φθηνότερες και υπάρχουν και σε RF mount αν το ψάχνεις. Για παράδειγμα ο πρώτος EF 105 f/2.8 macro φακός, που δουλεύει άψογα σε όλες τις rf με αντάπτορα. 200€ κάνουν οι φακοί αυτοί . Το να παίζεις σε best seller σύστημα, έχει πλεονεκτήματα. Δείγμα του φακού στην RP . Είναι φακός που έχει δουλευτεί αρκετά και δεν είναι σπάνιος. Αν δεις την ομάδα στο flickr , έχει άπειρες φωτοτογραφίες. Όχι με αντάπτορα , ο γνήσιος RF 100 f/2.8 πόσο έχει σαν καινούργιος η σαν μεταχειρισμένος . Μιλάμε για native λύσεις που προσφέρουν τα συστήματα . Αλλιώς με αντάπτορες κλπ , υπάρχουν ένα κάρο δρόμοι ....... που δεν καταλήγουν πουθενά . Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι macro ...... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από babisskg
Dr_73 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 3 minutes ago, babisskg said: Όχι με αντάπτορα , ο γνήσιος RF 100 f/2.8 πόσο έχει σαν καινούργιος η σαν μεταχειρισμένος . Μιλάμε για native λύσεις που προσφέρουν τα συστήματα . Αλλιώς με αντάπτορες κλπ , υπάρχουν ένα κάρο δρόμοι ....... που δεν καταλήγουν πουθενά . Η παραπάνω φωτογραφία δεν είναι macro ...... Στο RF mount, οι EF φακοί , λειτουργούν κανονικότατα με πλήρες autofocus και υποστηρίζονται και από το software της canon , οπότε διορθώνονται ατέλειες barrel distortion , ca κτλ κτλ . Καταλήγει δηλαδή σε άρτιο αποτέλεσμα. Αν ψάξεις την ομάδα, θα δεις δείγματα. Οικονομική λύση για macro λοιπόν , υπάρχει σε rf mount. 1
babisskg Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Στο RF mount, οι EF φακοί , λειτουργούν κανονικότατα με πλήρες autofocus και υποστηρίζονται και από το software της canon , οπότε διορθώνονται ατέλειες barrel distortion , ca κτλ κτλ . Καταλήγει δηλαδή σε άρτιο αποτέλεσμα. Αν ψάξεις την ομάδα, θα δεις δείγματα. Οικονομική λύση για macro λοιπόν , υπάρχει σε rf mount. Από την στιγμή που οι φακοί δεν σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν ξεκάθαρα με το σύστημα , παραμένουν εναλλακτικές λύσεις . Οι γνήσιες λύσεις παραμένουν ακριβές για την τσέπη του ερασιτέχνη . Αν ήταν οικονομικές αυτές οι λύσεις , θα παίρναμε κι' εμείς .........
udroxoos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Extension tubes, adaptors, third party lenses κι όλα αυτά γιατί εστιάζουμε σε FF σώματα και όχι πρωτίστως στους φακούς και στην τσέπη μας. Δεν το λέω με κακία αλλά το αφήνω ως τροφή για σκέψη για μελλοντικούς FF αγοραστές... 1
Dr_73 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 3 hours ago, stratigos24 said: Τον σκέφτηκα... αλλά μάλλον όχι ... Ευχαριστώ πάντως Αν αποφασίσεις αγορά αντάπτορα, ξέρεις φαντάζομαι ότι υπάρχει σε F mount και ο Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED VR . https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-s-micro-nikkor-105mm-f-2-8g-if-ed-vr
stratigos24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dr_73 είπε Αν αποφασίσεις αγορά αντάπτορα, ξέρεις φαντάζομαι ότι υπάρχει σε F mount και ο Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED VR . https://www.mpb.com/en-eu/product/nikon-af-s-micro-nikkor-105mm-f-2-8g-if-ed-vr Ξέρω ναι και είναι καλή η τιμή αλλά αν πάω εκεί (δηλαδή ανταπτορα) λογικά με βλέπω σε sigma 105 λόγω του ότι τον βρίσκω σχετικά φθηνά από γνωστό. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από stratigos24
Dr_73 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, stratigos24 said: Ξέρω ναι και είναι καλή η τιμή αλλά αν πάω εκεί (δηλαδή ανταπτορα) λογικά με βλέπω σε sigma 105 λόγω του ότι τον βρίσκω σχετικά φθηνά από γνωστό. Πιθανόν κριτήριο τότε να είναι η τιμή. Στα ίδια λεφτά (και κατάσταση) , θα έπαιρνα το nikon με κλειστά μάτια. Το sigma μπορώ να τον προμηθευτώ από εξωτερικό του κουτιού στα 350€ . Νομίζω συμφέρει περισσότερο από μεταχειρισμένο canon ef 105 στα ίδια λεφτά.
stratigos24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στα μισά χρήματα από όσο έχει ο Νικον (στα λινκ που έβαλες) τον Sigma αν και εφόσον το αποφασίσω. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από stratigos24 1
Dr_73 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, stratigos24 said: Στα μισά χρήματα από όσο έχει ο Νικον (στα λινκ που έβαλες) τον Sigma αν και εφόσον το αποφασίσω. Εννοείς περίπου 200€ μεταχειρισμένος sigma ; Νομίζω κέρδισε κατά κράτος. Δεν το συζητάμε καν . Σε εντυπώσεις που διαβάζω, δεν έχει πουθενά τίποτε αρνητικό . Υπάρχει και προφίλ στο dxo photolab (πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου) , στις mirrorless δεν τίθεται θέμα calibration , οπότε δεν έχει ψεγάδι . 1
stratigos24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Εννοείς περίπου 200€ μεταχειρισμένος sigma ; Νομίζω κέρδισε κατά κράτος. Δεν το συζητάμε καν . Σε εντυπώσεις που διαβάζω, δεν έχει πουθενά τίποτε αρνητικό . Υπάρχει και προφίλ στο dxo photolab (πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου) , στις mirrorless δεν τίθεται θέμα calibration , οπότε δεν έχει ψεγάδι . Ναι στα 200. Την κατάσταση του θέλω να δω αν το αποφασίσω. Παλαιότερα τον είχα δανειστεί από τον κουμπάρο μου τότε που τον είχε και είχα την d7100 και είχα κάνει κάτι λήψεις δοκιμαστικές στο χέρι αλλά δεν είχα τεσταρει πολλά. Τώρα στο φλικρ κοιτάω κάτι γκρουπ του αλλά δε ξέρω γιατί δε μου έχει γεμίσει πολύ το μάτι παρόλο που λένε ότι είναι πολύ καλός και για την τιμή του κλπ όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως έπεσα σε λάθος δείγματα. Θα δω και αλλά και κάνα βίντεο. //// Έκανα βλακεία τότε που είχε το public και το είχα πετύχει τυχαία μέσα στο καλοκαίρι προσφορά τον ftz ii adapter στα 150... Τώρα σκέφτομαι αν πάω σε ανταπτορα να πάρω τον μαμά ftz ii στα 235? (Στο public τρέχει τώρα προσφορά πάνω από 100 ευρώ ότι πάρεις -25 ευρώ άρα βγαίνει 210) ή viltrox nikon F to Z adapter στα 150? Θα μου πεις τον μαμά... έλα που ο άλλος στο dpreview έχει και τους 2 και λέει o viltrox μου έπαιξε και δύο tokina που δεν τους είχε ο viltrox στους φακούς που είναι συμβατούς και όχι μόνο αυτό αλλά στον ftz δεν του έπαιζαν. Και έχει και κοντά 100 κάτω χωρίς να υπολογίσουμε την προσφορά του public που μπορεί να τη χάσω μέχρι να αποφασίσω. ΥΓ. Σκέφτηκα και μαμά 50mm macro Nikon z αλλά... τι σχεδόν 800 ρε παιδιά... χαχα. Ας βάλω κάτι παραπάνω άμα είναι να πάω στον 105 Z που είναι και σειρά S nikon. Σκέφτηκα και τον Laowa 90mm 2.8 manual NIkon z που λένε όλοι πολύ καλός αλλά... αν είχε 400 ισως... στα 680 απλά δεν .. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από stratigos24
Dr_73 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 2 minutes ago, stratigos24 said: Τώρα σκέφτομαι αν πάω σε ανταπτορα να πάρω τον μαμά ftz ii στα 235? (Στο public τρέχει τώρα προσφορά πάνω από 100 ευρώ ότι πάρεις -25 ευρώ άρα βγαίνει 210) ή viltrox nikon F to Z adapter στα 150? Θα μου πεις μαμά... έλα που ο άλλος στο dpreview έχει και τους 2 και λέει o viltrox μου έπαιξε και δύο tokina που δεν τους είχε ο viltrox στους φακούς που είναι συμβατούς και όχι μόνο αυτό αλλά στον ftz δεν του έπαιζαν. Αν διαβάσεις ότι ο viltrox δουλεύει με τον συγκεκριμένο φακό , μπορείς να το δοκιμάσεις. Πιστεύω και με το nikon δεν θα έχει πρόβλημα. Για τους tokina που αναφέρει ο άλλος, μάλλον σου είναι αδιάφορο , εφόσον δεν σκοπεύεις να τους αποκτήσεις. Θέλει διάβασμα πριν την αγορά, για να είσαι σίγουρος ότι όλα θα είναι εντάξει . Προσωπικά , οι prime με αντάπτορα με αγχώνουν λιγότερο , όπως και οι third party , από ζουμ .
stratigos24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θέλω να πω ότι όχι απλά παίζει κομπλέ ο βιλτροξ αλλά έπαιξε και κάποιους που ο μαμά δεν έπαιξε. Έτσι το είπα. Και ναι τοκινα δε με ενδιαφέρει... εκτός και αν πάω σε 100αρη μάκρο της στο τέλος (ποιος ξέρει..) που λένε επίσης ότι είναι καλός. Τώρα για τον Sigma δεν έχει ακουστεί κάτι... θα το ψάξω εννοείται πρώτα όμως. Με FTz σίγουρα δεν έχει θέμα ο sigma πάντως, παίζει κανονικά. Το μάτι μου κάτι πήρε ότι δεν έπαιζε σε κάποιους με ftz (ή γενικά δεν παιζει) o Tamron 90mm macro. Μπορεί να ήταν παλαιότερο το θέμα βέβαια και να έχει προστεθεί με update.. δε ξέρεις. Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2023 από stratigos24
stratigos24 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δε ξέρω αν σας το πα.... θέλω φακό Μάκρο... Kit lens 24-50 Z και σήμερα + macro tubes 12mm-24mm), διάφορες λήψεις μέσα σε κανα μισάωρο που ξέκλεψα χρόνο. Επεξ/σία 24 Σεπτεμβρίου 2023 από stratigos24 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα