Προς το περιεχόμενο

Αργοπορία delivery και άρνηση παραλαβής


vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, ZELDA είπε

Αυτό ειναι το Point,  εαν ενα καταστημα γνωρίζει το food cost του και εχει 2 ντελιβεράδες και δεν τον συμφέρει να εχει και τρίτο γιατί οι εισφορές ειναι περίπου 100 % του μισθού τότε πώς περιμένετε ολοι να φάτε γρήγορα και ποιοτικά ? Πως θα ριξει τις τιμες και θα μειώσει το κερδος του με τις τρελές ανατιμήσεις λογο πληθωρισμού?

 

4 ευρώ να πάει το σουβλάκι ώστε να αυξηθούν και οι μισθοί, αλλιώς ποιος θα παραγγέλνει;  Σίγουρα έχουν μειωθεί οι παραγγελίες από τότε που ανέβηκαν οι τιμές, ειδικά τώρα που ήρθε ο λογαριασμός ρεύματος 3 φορές πάνω, το ντελιβερι είναι είδος πολυτελείας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσείς οι εργοδότες δεν ξέρετε τι θέλετε, θέλετε πελατεία αλλά θέλετε και χαμηλό  μισθό, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά είναι αντίθετα. Ναι μεν θα γλιτώσεις κάτι από μισθό αλλά θα χάσεις περισσότερα γιατί η καταναλωτική δύναμη θα μειωθεί ( εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις που εξάγουν και τα μαγαζιά πολυτελείας). Βλέπω κάτι σουβλατζιδες και λένε αντε να πάει ο μισθός 200 ευρώ, τότε είναι που θα το κλείσετε κακομοιροι, από το λιγδιαρικο μαγαζί σας ο εργάτης αγοράζει όχι ο βιομήχανος, αν δεν έχει αυτός τότε θα το κλείσεις. Τώρα θα πεταχτεί ο ελλεηνας και θα πει ωραία ρε φίλε να το πάμε 10 χιλιάρικα τον κατώτατο(και θα νομίζει ότι σκέφτηκε εξυπνάδα), λοιπόν ο κατώτατος θα πρέπει να παρέχει αρκετή καταναλωτική δύναμη όχι απλά για την επιβίωση, στην Ελλάδα έπρεπε να ήταν 1300 ευρώ. Το κόστος ζωής εδώ είναι ακριβότερο και από την Γαλλία. Όσο για το ντελιβερι, ο μόνος χαμένος είναι ο ντελιβεραα που δεν θα έχει τιπς 

Επεξ/σία από Macosj
  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιος άμεσα το Delivery. (+.5 η παραγγελεία). 

Βάζεις κατώτατο τα 5e και ανεβάζεις 10 λεπτά πάνω τα προιόντα. 

Δηλαδή έχεις υπολογίσει κάρβουνα, λογαριασμούς, μισθούς κλπ μέσα στη τιμή και έχεις αφήσει έξω το κόστος του διανομέα να το πάει μέχρι το σπίτι ; 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, RcManiac είπε

Δεν χρειάζεται να πληρώσει κάποιος άμεσα το Delivery. (+.5 η παραγγελεία). 

Βάζεις κατώτατο τα 5e και ανεβάζεις 10 λεπτά πάνω τα προιόντα. 

Δηλαδή έχεις υπολογίσει κάρβουνα, λογαριασμούς, μισθούς κλπ μέσα στη τιμή και έχεις αφήσει έξω το κόστος του διανομέα να το πάει μέχρι το σπίτι ; 

Τίποτα δεν έχουν υπολογίσει, αρκετοί δουλεύουν τσάμπα και στην πρώτη βλάβη του μαγαζιού (φούσκα, ψυγεία, φριτέζες κτλ) κλαίνε δίχως αύριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς στην Ελλάδα το σκηνικό θα είναι πάντα το ίδιο , ο εργοδότης θέλει να πληρώνει 400€ μηνιάτικο με 7/7 για να βγει αλλά αν γίνει αυτό πέφτει η αγοραστική δύναμη όπως είπε κ ένας φίλος πιο πάνω . Στο εξωτερικό χρεώνεται αλλά το 90% είναι take away . Έζησα 1 χρόνο σχεδόν Αμερική κ το delivery εκεί ξεκινάει από 10$ , όποτε όλοι πήγαιναν κ έπαιρναν με το αμάξι τους, δεν σταμάτησε κάνεις να παραγγέλνει λόγω αυτού . Δεν νομίζω να είμαστε πιο έξυπνοι από τους Αμερικανούς σε επιχειρηματικούς καπιταλιστικούς τομείς . Το wolt προσωπικά καλά κάνει κ χρεώνει παραπάνω κ σε πιο πολλά μαγαζιά γιατί προσφέρει κ καλύτερη υπηρεσία από efood , για box δεν το συζητώ είναι λες κ η Σκρουτζ απλά το άνοιξε για να χαλάσει το brand της . Η ουσία είναι ότι κοστολογείται κάτι μόνο κ με μόνο με τις συνήθειες του έλληνα να παραγγέλνει απέξω , αν όχι όλοι το τονίζω οι περισσότεροι με αυτό το σκεπτικό ανοίγουν επιχειρήσεις  κ βλέπεις 6 σουβλατζίδικα η 6 περίπτερα στην σειρά , λες γιατί να μην φάω κ εγώ ξεχνώντας ότι η αγοραστική δύναμη είναι το ίδιο όποτε δεν θα βγάλετε τα ίδια με το άλλον αλλά απλά θα τα μοιραστείτε στην καλύτερη κ μετά βλέπεις ολοένα κ περισσότερα μαγαζιά να κλείνουν . Το να λες ότι αυξήθηκε το ρεύμα η ότι αυξήθηκαν οι πρώτες ύλες δεν απασχολεί κανέναν. Όλοι αυτό κάνουμε εδώ λέμε μόνο για τις ανατιμήσεις , όταν όμως η οικονομία άκμαζε δεν είδα κάποιον να κάνει λίγο αποταμίευση όλοι εκεί τρελαμένοι στην απληστία κ μετά έρχεται ο άλλος κ σου λέει είμαστε ένα μαγαζί μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει κ δεν βγαίνει ,το λες επιχείρηση αυτό; Κάνε αυτό που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για την επιχείρηση σου αλλα οχι με γνώμονα μόνο αυτό που βολεύει εσένα ,αλλα κ το κοινό που απευθύνεσαι. Δεν μπορείς να θέλεις μόνο να κερδίζεις χωρίς να δώσεις κ κάτι πίσω . Αν θέλεις να χρεώσεις delivery θα πρέπει να έχεις και την απαραίτητη ποιότητα κ προφανώς να μην αργεί ποτέ για κανένα λόγο . Και προφανώς κάτι που σίγουρα θα έχεις αντιληφθεί όλα αυτά τα χρόνια που είσαι στον χώρο είναι ότι οι συνήθεις αλλάζουν κ δεν μπορείς να πηγαίνεις τρένο συνέχεια . Έχεις κάτι που έχουν κ οι άλλοι όποτε πρέπει να διαφοροποιηθείς αλλά δεν νομίζω ότι αυτο θα γίνει μέσω της χρεώσεις της διανομής . Φιλικά πάντα . 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, ZELDA είπε

Καλησπέρα, εχω μια επιχείρηση και κάνουμε και delivery , όντως μετά από 45 λεπτά υπάρχει πρόβλημα, όμως σε περίοδο αιχμής και άμα κάτσει καμιά στραβή τότε τραβάνε όλα πίσω και πραγματικά η φάση ειναι γ@μησε τα , βέβαια υπάρχουν και πελάτες που παίρνουν στο δεκάλεπτο για παράπονα .. Πολυ θα πουν πάρε περισσότερους πακετάδες άλλα παιδιά δεν βγαίνει το κοστολόγιο το να εχεις 4 πακετάδες πιστεψτε με ..

Εγώ θέλω να κάνω κατι πρωτοποριακό για Ελλαδα πχ  να βαλω επιστροφή χρημάτων μέσω  πλατφόρμας αν δεν τηρηθεί το χρονοδιαγραμμα π.χ 1 'ωρα  και κάνω ενα γκάλοπ αφού βρήκα την ευκαιρία .

Καταρχήν το Delivery  πιστεύω οτι θα πρέπει να πληρώνετε από τον πελάτη και σκέφτομαι να αρχίσω να το χρεώνω  0,50 ευρώ μεσω efood και δωρεάν απο τηλεφωνικές ,  πιστεύω είναι μια τίμια τιμή , δεν μπορεί να κάθεσαι να στο φέρνει ο άλλος στην πόρτα σου να πληρώνει βενζινες προσωπικό , βλαβες , ποσοστό πλατιφόρμας δωρεάν , νομιζω οτι εκεί πάει το πράγμα σιγά σιγά γιατί δεν βγαίνουν τα νούμερα , αυτό  όμως που θα ηθελα να ρωτήσω ειναι το εξής .Αν ενα αγαπημενο σας μαγαζί εβαζε χρεωση παραγγελίας πώς θα αντιδρούσατε? Θελω να πω θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας να μην ξανα παραγγείλετε για μια χρέωση διανομής πχ 50 λεπτών και επίσης αν σας δινότανε η ευκαιρία να εχετε επιστροφή χρημάτων θα προτιμουσατε το συγκεκριμενο μαγαζί σε μια μεγάλη παραγγελία απο ένα άλλο εφάμιλλο και αν αργουσε π.χ 10 λεπτά παραπάνω πως θα αντιδρούσατε , θα δεχόσασταν τα χρήματα ή οχι ?

οταν καποιος κανει παραγγελια απο  efood εδω και πολυ καιρο μεσα ειναι και το κοστος ... 1 ευρω γιατι πληρωνουν και το σαιτ  efood  σε τηλεφωνικες παραγγελιες δεν πρεπει να υπαρχει κανενα τετοιο κοστος 

40 λεπτά πριν, Macosj είπε

Εσείς οι εργοδότες δεν ξέρετε τι θέλετε, θέλετε πελατεία αλλά θέλετε και χαμηλό  μισθό, πρέπει να καταλάβετε ότι αυτά είναι αντίθετα. Ναι μεν θα γλιτώσεις κάτι από μισθό αλλά θα χάσεις περισσότερα γιατί η καταναλωτική δύναμη θα μειωθεί ( εξαίρεση αποτελούν οι επιχειρήσεις που εξάγουν και τα μαγαζιά πολυτελείας). Βλέπω κάτι σουβλατζιδες και λένε αντε να πάει ο μισθός 200 ευρώ, τότε είναι που θα το κλείσετε κακομοιροι, από το λιγδιαρικο μαγαζί σας ο εργάτης αγοράζει όχι ο βιομήχανος, αν δεν έχει αυτός τότε θα το κλείσεις. Τώρα θα πεταχτεί ο ελλεηνας και θα πει ωραία ρε φίλε να το πάμε 10 χιλιάρικα τον κατώτατο(και θα νομίζει ότι σκέφτηκε εξυπνάδα), λοιπόν ο κατώτατος θα πρέπει να παρέχει αρκετή καταναλωτική δύναμη όχι απλά για την επιβίωση, στην Ελλάδα έπρεπε να ήταν 1300 ευρώ. Το κόστος ζωής εδώ είναι ακριβότερο και από την Γαλλία. Όσο για το ντελιβερι, ο μόνος χαμένος είναι ο ντελιβεραα που δεν θα έχει τιπς 

φιλε μου ποια 1300 ευρω ... πλακα κανεις . εδω δουλευω σε πολυεθνικη εταιρια για 600 ευρω το 8 ωρο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως παίζει όντως να αυξηθούν οι απαιτήσεις αν χρεώνεται άμεσα (εμφανώς) το delivery.

Δηλαδή όσοι το σκέφτεστε ετοιμαστείτε για πολύ κράξιμο σε ενδεχόμενες καθυστερήσεις και λάθη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα απο το νεο ετος μπηκε "φορος" στα πλαστικα, οποτε μην περιμενετε να μην ανεβουν οι τιμες στα πακετα

13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πάντως παίζει όντως να αυξηθούν οι απαιτήσεις αν χρεώνεται άμεσα (εμφανώς) το delivery.

Δηλαδή όσοι το σκέφτεστε ετοιμαστείτε για πολύ κράξιμο σε ενδεχόμενες καθυστερήσεις και λάθη.

Λογικο κιολας. Το καλο με το e-food ειναι οτι μπορεις να ρυθμισεις την πιθανη καθυστερηση πριν κανα γινει η παραγγελια (εκτιμωμενος χρονος). Θα ειναι βλακεια να μην το εκμεταλλευτεις σαν επιχειρηση και αφησεις περιθωριο για κραξιμο.

38 λεπτά πριν, Klausx είπε

Τίποτα δεν έχουν υπολογίσει, αρκετοί δουλεύουν τσάμπα και στην πρώτη βλάβη του μαγαζιού (φούσκα, ψυγεία, φριτέζες κτλ) κλαίνε δίχως αύριο.

Αυτο εχω παρατηρησει τον τελευταιο καιρο. Βλεπω πολλους που λενε "εκλεισε εκεινο το μαγαζι, κριμα", ενω το κρατος εδινε επιστρεπτεες και επιδοματα. Αν δεν ειχαν τιποτα στην ακρη, ή δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους (αν εχεις ποιοτητα, εχεις και κοσμο) ή απλα ειχαν χαμηλες τιμες για να χτυπανε ανταγωνισμο χωρις ομως να μπορει να μπει κατι στην ακρη. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, allure_boy είπε

πλακα κανεις . εδω δουλευω σε πολυεθνικη εταιρια για 600 ευρω το 8 ωρο 

Το γνωρίζω, αυτό μας βάζει και επίσημα στην λίστα των τριτοκοσμικων κρατών. Ειδικά πολυεθνικές, αν έλεγες πριν 15 χρόνια ότι παίρνεις κάτω από 2500 δεν σε πίστευε κανένας, τώρα 600 και κάνα κουπόνι αν ειδικά τυχερός. Ο Έλληνας εδώ τα έχει ανεχτεί γιατί έχει κατά μέσο όρο συντάξεις, μισθούς δημοσίου από πίσω και έτοιμο σπίτι. Αλλά, αυτό δνε μπορεί να συνεχιστεί. 1300 ευρώ κατώτατος για μια τέτοια χώρα με τέτοιες χρεώσεις, στην Γαλλία είναι 1400 και το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο με εξαίρεση το σπίτι και αυτό μόνο σε 2-3 πόλεις, αλλά και πάλι στο τέλος του μήνα αποταμιευεις. Εδώ ούτε για σούπερ μάρκετ δεν φτάνει, και ο κάθε εστιατορας, σουβλατζής κτλ απορούν γιατί δεν έχουν δουλειά 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Macosj είπε

Εδώ ούτε για σούπερ μάρκετ δεν φτάνει, και ο κάθε εστιατορας, σουβλατζής κτλ απορούν γιατί δεν έχουν δουλειά 

Νομιζω οτι απλα παρα ειχαν γινει αρκετα σουβλατζιδικα χωρις λογο. Βασικα υπηρχε λογος, οτι ο κοσμος ειχε περισσοτερο χρημα αρα και ετρωγε πιο συχνα απο εξω. Τωρα θα μεινει αυτος με την ποιοτητα. Ειδικα σε καποιες πολεις τα βλεπεις αρκετα συχνα. Να πω την αληθεια, επαρχια που βρισκομαστε με εστιατοριο, εχουμε μεινει πλεον μονο εμεις. Τοσα χρονια γινονται προσπαθειες απο αλλους, αλλα αν δεν εχεις ποιοτητα, δυσκολα. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Iason87 είπε

Δυστυχώς στην Ελλάδα το σκηνικό θα είναι πάντα το ίδιο , ο εργοδότης θέλει να πληρώνει 400€ μηνιάτικο με 7/7 για να βγει αλλά αν γίνει αυτό πέφτει η αγοραστική δύναμη όπως είπε κ ένας φίλος πιο πάνω . Στο εξωτερικό χρεώνεται αλλά το 90% είναι take away . Έζησα 1 χρόνο σχεδόν Αμερική κ το delivery εκεί ξεκινάει

Ο Έλληνας νομίζει ότι οι άλλοι δεν ξέρουν τι κάνουν. Ο Αμερικανός παίρνει κατώτατο 10 την ώρα και σε ορισμένες Πολιτείες 15( τώρα αυξήθηκε αυτό), ο Αμερικανός ξέρει τι κάνει. Ξέρει ότι έτσι θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις, δηλαδή μέσω της κατανάλωσης άρα περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερα έσοδα για το κράτος. Εδώ περιμένουν με 3 την ώρα να δουλεύουν καφέ, εστιατόρια, υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ, καύσιμα κτλ. Αυτό είναι τρελό 

8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Νομιζω οτι απλα παρα ειχαν γινει αρκετα σουβλατζιδικα χωρις λογο. Βασικα υπηρχε λογος, οτι ο κοσμος ειχε περισσοτερο χρημα αρα και ετρωγε πιο συχνα απο εξω. Τωρα θα μεινει αυτος με την ποιοτητα. Ειδικα σε καποιες πολεις τα βλεπεις αρκετα συχνα. Να πω την αληθεια, επαρχια που βρισκομαστε με εστιατοριο, εχουμε μεινει πλεον μονο εμεις. Τοσα χρονια γινονται προσπαθειες απο αλλους, αλλα αν δεν εχεις ποιοτητα, δυσκολα. 

Προφανώς, όταν ο άλλος μετράει τα δίφραγκα θα, αν είναι να χαλάσει θα πάει κάπου που αξίζει τουλάχιστον. Νομίζω ότι όλοι έτσι κάνουν σιγά σιγά. Τα σουβλατζιδικα δεν έγιναν γιατί ο Έλληνας είχε περισσότερο χρήμα, Παλαιότερα έξω από ένα τέτοιο είχε ούρα, τώρα βαράνε μύγες όλη την Μέρα. Απλά ο Έλληνας θέλει   να είναι αφεντικό. Μόνο καφέ και σουβλάκι βλέπεις στην Αθήνα. Εγώ από ότι βλέπω, με το ζόρι βγαινουν, μονο και μονο επειδή υπάρχουν συντάξεις και μισθοί από πίσω. Έτσι ο νέος κάθεται με τους γονείς μέχρι τα 40 και μέχρι τότε παίρνει 600 ευρώ και με αυτά αφού δεν συμβάλει καθόλου στο σπίτι τα χαλάει όλα σε σουβλάκι, καφέ και διασκέδαση 

Επεξ/σία από Macosj
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν υπάρξει καταναλωτική συνείδηση,θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο κομμάτι του "βρώμικου" αλλά και γενικά στην ζωή μας !!

Αν πχ αγοράζεις και τρως ένα σουβλάκι "σαβούρα" και προσπαθείς να γλιτώσεις 0,10-0,20-0,30 cents τότε υπάρχει πρόβλημα ! Έχει επικρατήσει λίγο το βρώμικο με όλη την σημασία της λέξης τελικά και πλέον η ποιότητα έχει ξεφύγει προς τα κάτω άσχημα . Λόγω υπερκατανάλωσης και φαινομενικά τρελού ανταγωνισμού όλες οι εταιρείες που έχουν μείνει και τροφοδοτούν την αγορά ,έχουν πήξει με χάλια προϊόν τον κόσμο !

Εδώ έρχεται και ο επιχειρηματίας ο οποίος αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα και πήγε βουρ μέχρι που είδε ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι όπως τα ονειρευόταν! Είτε λόγω αυξημένου ανταγωνισμού,είτε λόγω μη ύπαρξης business plan και άλλα παααρα πολλά .

Όπως επίσης αν αγοράσεις μοσχάρι αμφιβόλου ποιότητας με 6€/kg για να πεις ότι έφαγες μοσχάρι ,τότε καλύτερα μην το ΦΑΣ.

Φάε φακιές με ρύζι (κάνουν καλό) και όταν έχεις ή σου περισσεύουν πάρε μοσχάρι καλύτερης ποιότητας!

Γενικά στην Ελλάδα έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα στην καταναλωτική συνείδηση.

ΜΆλλον δεν έχουμε καθόλου συνείδηση στο τι καταναλώνουμε.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

56 λεπτά πριν, Macosj είπε

Το γνωρίζω, αυτό μας βάζει και επίσημα στην λίστα των τριτοκοσμικων κρατών. Ειδικά πολυεθνικές, αν έλεγες πριν 15 χρόνια ότι παίρνεις κάτω από 2500 δεν σε πίστευε κανένας, τώρα 600 και κάνα κουπόνι αν ειδικά τυχερός. Ο Έλληνας εδώ τα έχει ανεχτεί γιατί έχει κατά μέσο όρο συντάξεις, μισθούς δημοσίου από πίσω και έτοιμο σπίτι. Αλλά, αυτό δνε μπορεί να συνεχιστεί. 1300 ευρώ κατώτατος για μια τέτοια χώρα με τέτοιες χρεώσεις, στην Γαλλία είναι 1400 και το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο με εξαίρεση το σπίτι και αυτό μόνο σε 2-3 πόλεις, αλλά και πάλι στο τέλος του μήνα αποταμιευεις. Εδώ ούτε για σούπερ μάρκετ δεν φτάνει, και ο κάθε εστιατορας, σουβλατζής κτλ απορούν γιατί δεν έχουν δουλειά 

 ετσι ειναι οπως τα λες ... 600 ευρω σε πολυεθνικη και κανενα κουπονι να ειχαμε και κουπονια και 600 ευρω θα λεγαμε οκ. παντος ... λεφτα υπαρχουν στην ελλαδα και στη θεσνικη που μενω  εχουν αρκετα λεφτα ακομα το ειδα με τα ματια μου  στης γιορτες ... να μου πεις πηρν δωρο . οχι δεν  ειναι μονο το δωρο εχουν λεφτα ο κοσμος ακομα 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, ZELDA είπε

 

Εμένα με χαλάει άλλο πράμα στην όλη υπόθεση και θα σου μιλήσω και σαν πελάτης και σαν 'πακετάς' και σε σε κατάστημα και στην wolt.Eπειδή παραγγέλνω απ'έξω και εγώ κάποιες φορές σαν φυσιολογικός άνθρωπος.Και θα σου μιλήσω με όρους Αθήνας και όχι επαρχίας.Στο κατάστημ που εργάζομαι μας δίνει 4.5 την ώρα με δικά μας μηχανάκια, all inclusive (δώρα,επιδόματα κτλπ).Μέσα ατομικής προστασίας,βενζίνες,σέρβις δικά μας.Η δικιά μου συμφωνία είναι 6ημερο 5ωρο με 5ημερο 4ωρο ένσημο.Γιατί;Θα δεις παρακάτω.

Στην wolt πληρώνομαι με το κομμάτι και την απόσταση.Έχω ανοίξει βιβλία στην εφορία οπότε πληρώνω και ΤΕΒΕ.Τα λεφτά απο τα ένσημα που βάζει το κατάστημα πάνε ουσιαστικά και πληρώνουν το ΤΕΒΕ μου (130 είναι τα ένσημα και 136 το ΤΕΒΕ).Αλλά πληρώνομαι με 0,60 το χλμ ΜΕΤΑ το πρώτο χλμ μετρημένο με συστημα manhatan όταν το κοστος μου είναι 0.15 το χλμ βενζίνη και σέρβις.Οπότε είμαι καλλυμένος.Εσύ δεν δίνεις βενζίνες αλλά αν υποθέσουμε οτι είσαι νόμιμος δίνεις το 15% που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για την συντήρηση των μοτοσυκλετών των διανομέων όπερ και σημαίνει κάτι λιγότερο παο 10 το μήνα για σέρβις.Δεν πληρώνεις λοιπον ούτε την απαξία του οχήματος αλλά ούτε και τις βενζίνες.Σαν να λές να έρθει ένας να σου φτιάχνει τις τυρόπιτες αλλά να φέρει δικό του φούρνο να τις ψήνει και να βάζει και το ρεύμα.

Εάν στην διανομή χρεώσεις .50 ή 1 ευρώ θα χάσει ο διανομέας τα τιπς και εσύ πελάτες.Αρα με μαθηματική ακρίβεια θα μείνεις απο πελάτες και απο διανομείς και απο δουλειά.Γιατί αν ο διανομέας δεν βγάζει τιπς δεν θα κάτσει.Απλό;Και να βάζει απο την τσέπη του για να δουλεύει το μαγαζί σου και να μην βγάζει πάει πολύ.

Πάμε παρακάτω τώρα.Στον τομέα σουβλάκι που τον γνωρίζω πολύ καλά.1 κουτα με πατάτες 4 σακούλες 5 κιλών κάνει να την αγοράσετε 10 ευρώ απο τον προμηθευτή.Χρεώνετε απο 2,50 μέχρι 3 την μερίδα.Αυτό δεν είναι υπερκέρδος;Και όταν πήραν αυξηση τα κρέατα οκ...ανεβάσατε τις τιμές.Όταν έπεσαν τα κρέατα γιατί μείναν οι τιμές ίδιες;Και τώρα που ήρθε πάλι αυξηση στις πρώτες ύλες και στο στην ενέργεια θέλετε να κάνετε πάλι αυξηση στα προιόντα;Ο κόσμος δεν είναι χαζός...

Και πάμε παρακάτω...Τα κόστη στην αθήνα για efood είναι περίπου 10-12.5% για παραγγελίες με παράδοση απο μηχανάκι του καταστήματος και 27-30% για παράδοση delivery by efood.Πληρώνεστε μια φορά την εβδομάδα τα λεφτά απο τις πληρωμένες και μια φορά το μήνα τα λεφτα από τα ηλεκτρονικά tips.

Περίπου στο 27% είναι η χρέωση απο wolt για διανομή με διανομέα της wolt.

Αλλά στις περιπτώσεις Wolt και delivery by efood δεν έχετε μισθολογικό κόστος και πάλι παραπονιέστε.

Κάνε μου τώρα διάλεξη περί food cost κτλπ φίλτατε....και τί κέρδος ανα τεμάχιο έχεις....

  • Like 9
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρέωση στο delivery = 0 tips στον διανομέα και μετά καλή τύχη στο να βρεις delivera με τα 3-4 ευρω την ώρα μισθό που δίνουν οι περισσότερες "επιχειρήσεις".

Επεξ/σία από solton57010
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...