Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έτσι γράφουν οι επίσημες οδηγίες στο κουτί.

Απο 'κει και πέρα, μία φορά τη βδομάδα σημαίνει την 1η και ξανά πάνω στην 7-8η μέρα. Που σημαίνει ότι ας πούμε θα έχεις ξεπεράσει τις οδηγίες κατά 2-4 μέρες. Live on the edge: μετά το πρώτο άνοιγμα/χρήση, ρίξε ένα κουταλάκι της σούπας ωμό λάδι μέσα στο κουτακι, φέρτο κανα δυο πλαγιογύρες μαλακά και με τρόπο, ώστε να απλωθεί και να καλύψει το λάδι όλη επιφάνεια της σάλτσας, κλείσε καλά το καπάκι. Ξαναμαγείρεψε την 7-8η μέρα και πόσταρε να μας πεις αν ζεις. Κάτι μου λέει ότι θα ζεις. Για παραπάνω απόκλιση ημερών, μην το κάνεις. Ι guess...

  • Like 1
  • Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σοβαρα; Δηλαδη αν θελω να κανω ενα φαγητο με πουμαρο μια φορα τη βδομαδα πρεπει να αγοραζω καθε βδομαδα καινουρια; Τελοσπαντων, ευχαριστω.

 

Η λύση της (ν)τομάτας ψιλοκομμένης με μαχαίρι/στο μάλτι/στον τρίφτη, δεν υπάρχει στον ορίζοντα (sic);

Δημοσ.

Η λύση της (ν)τομάτας ψιλοκομμένης με μαχαίρι/στο μάλτι/στον τρίφτη, δεν υπάρχει στον ορίζοντα (sic);

 

Οχι δεν εχω προβλημα ρε, μερα παρα μερα ξυνω ντοματα, απλα δε θα ταιριαζει τοσο στη γευση η φρεσκια ντοματα.

Δημοσ.

Στην φρέσκια βάλε και λίγη ζάχαρη μαζί με τα υπόλοιπα την επόμενη φορά -αν δεν το έχεις κάνει ήδη- και δες αν σου ταιριάξει...

  • Like 1
Δημοσ.

για σημαίες, κατεβαίνοντας Ιωνος Δραγούμη στρίβεις δεξιά στην Β Ηρακλείου, στο αριστερό σου χέρι λίγο πριν φτάσεις Συγγρού. Αφίσες δεν ξέρω.

  • Like 1
Δημοσ.

Τον Ψωμιάδαρο θα λέει :P

 

Αφίσες (κυρίως από ταινίες κλπ) θα βρείς στην Σπύρου Λούη, ένα δρομάκι δίπλα στη Ναυαρίνου, κάθετο στην Παλαιών Πατρών.

Δημοσ.

Σχετικά με το πουμαρό, άμα μιλάμε για το τελείως συμπυκνωμένο, έχω καθαρίσει τη μούχλα από πάνω και έχω φάει ό,τι ήταν ακόμα κόκκινο και ούτε κλανιά παραπονιάρα δεν έπαιξε, πόσο μάλλον δηλητηρίαση.

 

Δεν προτείνω τπτ ε, λέω τι εμπειρία έχω.

Σε γενικές γραμμές μόνο στα υγρά και τα αλλαντικά σέβομαι τις ημερομηνίες, στα άλλα ακρωτηριασμός και φάγωμα.

  • Like 2
Δημοσ.

Σχετικά με το πουμαρό, άμα μιλάμε για το τελείως συμπυκνωμένο, έχω καθαρίσει τη μούχλα από πάνω και έχω φάει ό,τι ήταν ακόμα κόκκινο και ούτε κλανιά παραπονιάρα δεν έπαιξε, πόσο μάλλον δηλητηρίαση.

 

Δεν προτείνω τπτ ε, λέω τι εμπειρία έχω.

Σε γενικές γραμμές μόνο στα υγρά και τα αλλαντικά σέβομαι τις ημερομηνίες, στα άλλα ακρωτηριασμός και φάγωμα.

 

Σπανιο αλλα μην κανεις μλκιες.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Botulism

  • Like 1
Δημοσ.

Το 'χω υπ' όψιν μου (insert κουβέντα περί μπότοξ και του πως 4 κιλά απ' την τοξίνη αρκούν για να λύσουν το ανθρώπινο πρόβλημα) αλλά νταξ, δε το κάνω και συνήθειο. Άσε που είναι όντως εξαιρετικά σπάνιο και δύσκολα ψοφάς πια. Στη χειρότερη, θα πήξει λίγο παραπάνω ο Snoob. xD

 

edit, μόλις είδα ότι αποδομείται στους 80, κομπλέ, εγώ έβραζα κιμά.

  • Like 1
Δημοσ.

Σπανιο αλλα μην κανεις μλκιες.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Botulism

Παναγια μου! Στην πιτσα που εκανα την προηγουμενη βδομαδα απλα σκουπισα τη μουχλα απο το προηγουμενο πεπερονι και το βαλα κανονικα. Θα ημουνα ασπρος στο διαμερισμα μου μερικες μερες χωρις να με καταλαβει κανεις και θα με βρισκανε με αφρους, κλπ. και θα εμενα σε κομμα, κλπ.

Καλα οτι δεν το ξανακανω, δεν το ξανακανω.

Δημοσ.

1ον Για να παραχθεί η τοξίνη χρειάζεται αναερόβιο περιβάλλον. Δεν σε σκοτώνει ο μικροοργανισμός αλλά η τοξίνη που παράγει υπό αναερόβιο περιβάλλον.Οπότε ότι και να έχετε ανοίξει, το μικρόβιο αν το έχει η συσκευασία μέσα την μαμήσαμε όπως και να έχει. Παρατηρείται κυρίως σε κονσέρβες και όχι συμπυκνωμένους χυμούς όπως το pumaro. Ανήσυχοι πχ θα ήμασταν για κάποιον πελτέ. (Edit: Στο μυαλό μου είχα το pumaro σε τετρα πακ αλλά θυμήθηκα ότι παίζει και κονσέρβα οπότε οκ)

 

2ον Όταν λέω παρατηρείται μην φανταστείτε ότι έχουμε κρούσματα καθημερινά. Θυμάμαι ένα νούμερο κάπου κοντά στα 1 στα 10δις ή και περισσότερο. Οπότε ναι υπαρκτός ο κίνδυνος αλλά ο φίλος μας ο Ναπολέοντας που ζήτησε να του "φτιάξουν" την κονσερβοποίηση έσωσε κόσμο και κοσμάκη. 

 

3ον Αλλαντικά κλπ κλπ δεν πάσχουν από μποντουλίνουμ. Από αυτά όταν έρθει η ώρα μας θα πάμε από καμιά σαλμονέλα, λιστέρια, καμιλομπάκτερ κ.α.

 

Καλό να κόβουμε και να πετάμε αυτό που βλέπουμε ως "σάπιο" αλλά όλο το υπόλοιπο καλό μαγείρεμα και όχι σαλάτα - ωμό να μας βρει και τίποτα. 

Δημοσ.

Ξέχασα τον φορτηστή από το Lenovo G510 στο χωριό. Τι ενναλακτικές έχω; Πρέπει να βρω φορτιστή από το ίδιο μοντέλο; Ή απλά της Lenovo;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...