kirileman Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μια και μιλάμε για ακίνητα, η ληστεία (για ληστεία πρόκειται από ένα κράτος απατεώνων) αφορά στις αντικειμενικές αξίες. Από τις πλασματικές και ληστρικές αντικειμενικές αξίες ξεκινάει όλος αυτός ο παραλογισμός. 1
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 σημερα ακουγα σε κρητικο ραδιοφωνο να μιλαει για 10 λεπτα εμπειρος φοροτεχνικος για τον ΕΝΦΙΑ. ειπε πολλα πραγματα αλλα συγκρατησα καποια θα σας τα μεταφερω -ειναι ο πιο αδικος φορος που εχει επιβληθει ποτε απο δημοκρατικη μας κυβερνηση (ενταξει γιατι καποτε οι τουρκοι μας επαιρναν και το σταρι...) γιατι ουσιαστικα αφορα ολους, χωρις διακριση και διαβαθμισεις μπαινει στην τσεπη μας και μας παιρνει χρηματα. -δεν διακρινει το ειδος της ιδιοκτησιας παρα μονο την ιδιοκτησια αυτη καθ εαυτη. Εχεις ιδιοκτησια? θα πληρωσεις σε χρημα ακομα και αν η ιδιοκτησια δεν σου αποφερει ουτε ευρω για πολλα χρονια, ακομα και αν δεν γινεται με κανενα τροπο να σου αποδωσει εισοδημα Φορολογειται ενα οικοπεδο φιλετο διπλα στην παραλια αλλα και ενα χωραφακι με 2 λεμονιες και 5 πορτοκαλιες στο χωριο. Φορολογειται ενα εξοχικο μεζονετα στο χωριο αλλα και σταβλος που βαζουμε τα γαιδουρακια και τα μουλαρια μας. -οσον αφορα τις αντικειμενικες αξιες οταν υπηρχε αμφιβολια για το ακινητο και την αξια του χρησιμοποιηθηκε δογματικα η ανωτερη τιμη και οχι η κατωτερη Επισης ειπε οτι 1η σεπτεμβρη ξεκινουν οι διορθωσεις του Ε9 και εκει θα γινει το νεο μεγάλο μπερδεμα.
Cossutius. Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2014 Το χειρότερο απ όλα ειναι οτι φορολογουν περιουσία την οποια δε μπορεις να χρησιμοποιήσεις αλλά ούτε να πουλησεις ή να χαρίσεις. Σε κάθε περίπτωση αν τη πουλησεις κάτω απ την αντικειμενικη αξία που οι ίδιοι όρισαν ψηλά για να μη μπορει ο κόσμος να πουλησει να αναγκαστικά να πληρωνει, η εφορία θα σου ζητάει τα ρέστα και τη διαφορά. Μιλάμε για εγκληματικά μυαλά. Και δεν υπάρχει και τροπος να αντιδράσεις πλέον. Μόνο οι βουλευτές αν το κάνουν αλλά αυτοι με τους μισθους που παίρνουν... Σήμερα πάντως ένας τα άκουγε από τον κόσμο και είπε το εξής: " Νομίζετε οτι μας αρέσει αυτό που κάνουμε? Μας υποχρεώνουν". Ναι τα ρίχνουν στη Τρόικα :P 1
strat92man Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Γνωρίζει κανείς αν έχει γίνει η τελική εκκαθάριση για όλα τα σπίτια στο taxis ; Διότι το ποσόν που μου εμφανίζει με τους υπολογισμούς που είχα κάνει αντιστοιχεί μόνο σε μια γκαρσονιέρα που νοικιάζω, ούτε στην α' κατοικια, ουτε εξοχικού, ουτε τις συζύγου κτλ. Σε αυτούς που έχουν πάνω απο 1 ακίνητο στο Ε9 τους, το ποσόν που τους βγάζει είναι ενα συγκεντρωτικό ή για κάθε διαμέρισμα ξεχωριστά; Ε9 δεν έχω δηλώσει τα τελευταία χρόνια εφόσον δεν είχα καμία αγοραπωλησία.. δεν πιστεύω να ήθελαν να υποβάλουμε λόγω του νέου ΕΝΦΙΑ σωστά; ΥΓ: Παρόλο που έχω όλα τα Ε9 απο τα προηγούμενα έτη σωστά ολοκληρωμένα στο taxis μου έχει περιουσιακή κατάσταση μονο ένα ακίνητο αυτό για το οποίο έχει υπολογιστεί μονο ο ΕΝΦΙΑ τι μπέρδεμα είναι αυτό ρε παιδιά. Θα τα διορθώσουν μόνοι τους ή θα τρέχω εγω;
Valerie_ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Ε9 δεν δηλώνεις κάθε χρόνο ρε παιδιά; η κάνω λάθος;
strat92man Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Ε9 δεν δηλώνεις κάθε χρόνο ρε παιδιά; η κάνω λάθος; Οχι, μόνο αν αγόρασες ή πούλησες κάτι δηλαδή είχες κάποια μεταβολή στην ακίνητη σου περιουσία σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
TAKE5 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Περυσι ήταν υποχρεωτικο για ολα τα εκτος σχεδίου και ολα τα εντός σχεδίου ηλεκτροδοτούμενα ανεξαρτητα αν ειχε αλλαγές. Το ίδιο και το 2009 ή 10 αν θυμάμαι καλά υποχρεωτικό για όλους
strat92man Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Περυσι ήταν υποχρεωτικο για ολα τα εκτος σχεδίου και ολα τα εντός σχεδίου ηλεκτροδοτούμενα ανεξαρτητα αν ειχε αλλαγές. Το ίδιο και το 2009 ή 10 αν θυμάμαι καλά υποχρεωτικό για όλους Στο Ε9 του 2011 έχω το χαρτί και όλα τα σπίτι μου είναι κανονικά μέσα. Δεν έχω σπίτι εκτός σχεδίου. Τελικά γνωρίζει κανείς αν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ή να περιμένω ;
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Αν η περιουσιακή κατάσταση σου κατάσταση δείχνει μόνο ένα ακίνητο, και για αυτό το ακίνητο σου εμφάνισε εκκαθαριστικό με τον ΕΝΦΙΑ δεν βλέπω πως δεν είναι "οριστική". Νομίζω είναι οριστική με την έννοια ότι για τα ακίνητα που "βλέπει" να έχεις το σύστημα έχει υπολογίσει εκκαθάριση. Θα χρειαστεί να περιμένεις να ανοίξουν οι τροποποιητικές του Ε9 για να κάνεις τη διόρθωση (άσχετα αν οι τροποποιητικές θα ανοίξουν περισσότερο για όσους έχουν να κάνουν διορθώσεις για να πληρώσουν λιγότερα ) Από όσο γνωρίζω πέρσι ήταν υποχρεωτικό να κάνεις δήλωση E9 για όλους όσους είχαν ακίνητο (είτε ηλεκτροδοτούμενο, είτε όχι, είτε αποκτήθηκε το 2012 είτε πριν) ή επιβεβαίωση/διόρθωση των στοιχείων (ουσιαστικά πάλι υποβολή έκανες) που έβγαζε η ηλεκτρονική εφαρμογή ως περιουσιακή σου κατάσταση. Είχαν δοθεί μάλιστα και διάφορες γερές παρατάσεις.
viper2005 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 "Ο ενφια δεν ειναι ένας φόρος που λαμβάνει υπόψιν την ικανότητα σου να πληρώσεις" 5
Cossutius. Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Ελάτε ο εμπνευστής του χαρατσίου ανακοίνωσε οτι αναβάλλεται η πληρωμη της πρώτης δοσης για την 31 Σεπτέβρη. 2
Socratis_g Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 τον ευχαριστούμε! τι σωτήρας! θα τους ξαναψηφίσουμε!
Cossutius. Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Τώρα που το θυμηθηκα...τον Σεπτέμβρη δεν ειναι και η Β δόση του φόρου εισοδήματος? Και κάπου εκεί δε βγαίνει και το χαράτσι για τα αυτοκίνητα μηχανάκια?? Οκ εκλογές εδώ και τώρα
mylo Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 τελικά πως υπολογίζω το φόρο ρε παιδια, υπαρχει κανα παράδειγμα?
Cossutius. Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2014 τελικά πως υπολογίζω το φόρο ρε παιδια, υπαρχει κανα παράδειγμα? Γιατί ξέρουν αυτοι πως να τον υπολογίσουν? Έριξαν άδεια να πιάσουν γεμάτα, ειδαν αντιδράσεις και τωρα πισω...χαχα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα