Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Το 2006 εκανα επεμβαση ορθοπαιδικη (σπονδυλοδεσια) και παρολο που ειχα γεματες δυο καρτες αιμοδοτη αν δεν εβρισκα 5 φιλαες Ο(-) δεν με εβααν χειρουργειο .Ειχα κανει και σχετικο post αεω για αναζητηση . Ελλαδάρα... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Το 2006 εκανα επεμβαση ορθοπαιδικη (σπονδυλοδεσια) και παρολο που ειχα γεματες δυο καρτες αιμοδοτη αν δεν εβρισκα 5 φιλαες Ο(-) δεν με εβααν χειρουργειο .Ειχα κανει και σχετικο post αεω για αναζητηση . Ελλαδάρα... Τελικα απο οτι μου ειπαν δεν χρειαστκε να μου βαλουν αιμα και το τσεκαρα απο την αιμοδοσια που ο ξαδερφος μου ειναι γιατρος σε αλλο νοσοκομειο αλλα ηξερε ατομο εκει . Νοσοκομειο "Αττικο" που τοτε (2006) 2-3 ετων νοσοκομειο δεν ειχε καν αιμοδοσια και πηγαν οι αιμοδοτες στο κρατικο Νικαιας να δωσουν.
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Eίναι όντως? Εγω βλέπω τους ίδιους ανθρωπους να εργάζονται όλη την ωρα, ολες τις ημέρες και να εξυπηρετούν πληθώρα ατόμων. Τουλάχιστον η αιμοδοσία του Αγία Σοφία που εξυπηρετεί και δεκάδες αιμοδοσιες συλλόγων έτσι ειναι. Το Δρακοπούλειο παλαιότερα ειχε το εκπληκτικο προσωπικο των 3 ατόμων (και έκλεισε διοτι δε μπορουσε να εξυπηρετησει) Ναι ειναι, 1000%. Αν παρεις ως δεδομενο, ποσο σκ#τοδουλεια μπορει να ειναι αυτη η κ#λοδουλεια, για τους νοσηλευτες-τριες που οντως ειναι σε νοσοκομειο -δεν λεμε για τους εξαφανισμενους ετσι?- αποφευγουν τα ατελειωτα σκ#τα σε σχεση με ασθενεις -και τις παγιδες ακομη- αυτης της δουλειας Τετοιες καβατζοθεσεις, που εξαιρουν απο τη...σκ#τοφαγια(!), ειναι εν πολλοις εξαιρεση, οχι κανονας
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μιλάς έχοντας εμπειρία, ή απλά έχεις φτιάξει ένα φανταστικό εργασιακό κόσμο στο μυαλό σου;
idomeneas7 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δεν θέλει να έχεις κάνει νοσηλευτής για να καταλάβεις ότι κάθε μέρα ξεσκατίζουν, μαζεύουν εμετούς, κουβαλάνε κάτουρα, μύξες, αίματα και σκατά για ανάλυση, δουλεύουν βάρδιες και τρέχουν από τον έναν ετοιμοθάνατο στον άλλο. 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 [εμπειρια παλιοτερα & ελαχιστη 'αναγκαστικη' τωρα: νοσοκομεια + ως 'γραμμη παραγωγης', δεν... ]Μαλιστα ποσοστο γνωστων, οσοι δεν την εκαναν με ελαφρα(..!), εργαζονται & τωρα, σε νοσοκομεια,ητοι: γιατροι, φυσικοθεραπευτες, νοσηλευτες, ακομη και διοικητικο προσωπικο. Καμια προτιμηση?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Ακόμα δεν δικαιολόγησες τι εστί «καβατζοθέση»...διακρίνω μια εμπάθεια;
TheDevilMayCare Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Εμπαθεια? Καμια! [μην μπλεξουμε αποφασιση μου, πως δεν το θελω ως εργασιακο χωρο]Αντικειμενικως "καβατζοθεση" για νοσηλευτη-τρια (σε νοσοκομειο, οχι σε Ιερα Μητροπολη!)δεν θα ελεγες πως ειναι, βασικα εαν καταφερει να αποφυγει κλινες-αρρωστους κ.λπ. κ.λπ.?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Σύμφωνα με το σκεπτικό σου, και οι οφθαλμίατροι είναι «καβατζοθέση» αφού ούτε με ετοιμοθάνατους έρχονται σε επαφή, ούτε λερώνουν τα χέρια τους με αίμα. Μήπως πρέπει να τους κατηγορήσουμε και αυτούς; 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Με ρωτας, αν ως ειδικοτητα οφθαλμιατρος ειναι 'light'?Σε σχεση με αλλες χμ ναι, αλλα εχει νοημα εδω αυτο? Δεν ειναι θεμα <σκεπτικου>, δικου μου. Ηταν μια κανονικοτατη & ξεκαθαρη συμβουλη,πιθανον να ειναι ακομη [ενδεχομενως οχι προς προς ολους&ολες] εαν ιδιοι καθηγητεςπαραμενουν, στα χρονια οπου εισακτεοι νοσηλευτικης ηθελαν...+18(!) @ Πανελληνιες Να παιξουμε, το παιχνιδι των κατηγοριων? Μα στη (δημοσια) Υγεια -και στην Εκπαιδευση επισης-ειναι οπου θα βρουμε στρατιες λειτουργων, οι οποιοι-ες ολοφανερα δεν θελουν να εργαζονται εκεικαι ομως παραμενουν, κατηγορωντας -> αντι ομορφα να παρουν το καπελακι τους και να φυγουν!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Η συλλογιστική σου μπάζει φίλε μου. Οι θέσεις αυτές δεν είναι επινόηση για τεμπέληδες και αργόσχολους (όπως οι απίστευτοι οργανισμοί που δεν έχουν αντικείμενο) έχουν σκοπό τη συλλογή αίματος, δεν μαζεύουν πεταλούδες από λιβάδια. Ο δικός σου ιδανικός εργαζόμενος (που είναι υπερήφανος και δεν καβατζώνει θέσεις, ενώ δουλεύει με αυταπάρνηση) αν επικρατούσε, τότε ποιός θα στελέχωνε τις αιμοδοσίες; Θα γινόταν αυτεπάγγελτος διορισμός όπως στους διορισμούς των δικηγόρων;
TheDevilMayCare Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παραληρεις...ενδεχομενως προσπαθεις να υπερασπιστεις, τον εργασιακο σου χωρο, ανθρωπινο! Ομως, τουλαχιστον μην επιχειρεις να μου βαλεις λεξεις, που δεν εγραψα. Ο,τι ποστα: διχως κλινες,ασθενεις και (ολα τα) συμπαραμαρτουντα αυτων ειναι καβατζοθεσεις = ξεκαθαρο, μην το συζηταμε!Τι "ιδανικος εργαζομενος"?? Εκεινος που αν -παλι ανθρωπινως- δεν θελει να βρισκεται εκει οπουεπελεξε ο ιδιος να παει, φευγει. Φευγει ομως! Ητοι παραιτειται. Δεν καταληγει να/χτυπαει, σχεδονιδιοτυπα ρεκορ προσπαθειων: για μεταταξεις-αποσπασεις-ταπανταολα = μηπως κι ετσι "ξεφυγει"*.. * Ειναι χαρακτηριστικο, πως -προσπαθωντας να αναχαιτησει το χειμαρο φυγης- ακομη και ο νομοςγια τη κινητικοτητα στο δημοσιο αποκλειει τους: "οι υπάλληλοι όλων των κλάδων των νοσηλευτικώνιδρυμάτων του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ, εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους"... Στην ουσια, (ολο) τοθεμα, ειναι ξεκαθαρα οι νοσηλευτες-τριες, δεν ειναι οι γιατροι εκεινοι που θα ηθελαν να φυγουν αποτο υπουργειο Yγειας (διχως να αποκλειεται 100% σε μεμονωμενα μα παντως θα ηταν απιθανοτερο)~ ~ ~Edit 03:40νομος για τη κινητικοτητα στο δημοσιο Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2016 από TheDevilMayCare
pontez2 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Να παιξουμε, το παιχνιδι των κατηγοριων? Μα στη (δημοσια) Υγεια -και στην Εκπαιδευση επισης- ειναι οπου θα βρουμε στρατιες λειτουργων, οι οποιοι-ες ολοφανερα δεν θελουν να εργαζονται εκει και ομως παραμενουν, κατηγορωντας -> αντι ομορφα να παρουν το καπελακι τους και να φυγουν! Αναφέρεσαι στους δυο δημοσιους τουμεις που παρατηρουνται οι μεγαλυτερες ελλείψεις σε προσωπικό έτσι? Οι ανάγκες ειναι τεράστιες και στις δυο περιπτωσεις. Το να μιλάμε για "στρατιές λειτουργων που δε θέλουν να εργάζονται" ειναι τουλάχιστον προσβλητικό για τον μέσο εκπαιδευτικο και τον μέσο γιατρό ή νοσηλευτή. Τι να πουν δηλαδη οι γραμματεις των γραμματέων στα υπουργεία?
poulinos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Πριν το '80 υπήρχαν ιδιωτικές τράπεζες αίματος, και οι μεταγγίσεις σε κάποιες περιπτώσεις, είχαν κόστος για τον μεταγγιζόμενο ακόμα και σε δημόσια νοσοκομεία. Μετά απαγορεύτηκαν, δεν νομίζω πως είναι θέμα κόστους. Και αυτό με την καβάτζα αίματος (δίνε τώρα για να έχεις όταν το χρειαστείς) είναι απλά ένας τρόπος για να δίνει ο κόσμος αίμα εθελοντικά, και όχι μόνο όταν πάει για χειρουργείο κάποιος φίλος/συγγενής. Το αίμα δεν συντηρείται στα ψυγεία, αιωνίως. ισως να μην θελει το δημοσιο να υπαρχει ο ιδιωτικος τομεας σε αυτο το κομματι για να ειναι πιο προσβασιμο,πιο καθαρο να ελεγχεται πιο ευκολα.ισως βεβαια.μετα βεβαια μπορει να ειναι και το κοστος γιατι απο καπου το ιδιωτικο νοσοκομειο θα πρεπει να βγαλει λεφτα απο ολη αυτην την ιστορια αφου θα εχει εστω και χ ατομα παραπανω προσωπικο. Ειναι γνωστο πως δεν συντηρειται αιωνιως. Mα ok, σχεδον σιγουρα θα χρειαστει δεν λεω αξιοποιηθει -μεγαλη κουβεντα αυτη, για εγχωρια οργανωση?- πριν ληξει. Απο κει και περα, καταγραφεται η προσφορα σου -φαντασου το ως 'καταθεση'(!)- και μπορεις ακολουθως, να κανεις 'αναληψη' του, οταν υπαρξει αναγκη αιματος Αυτο, ισως δευτεροβαζει καπως λιγο τον αλτρουισμο, απο την αλλη ομως το λες ολοφανερα σωστο, να εχει ετσι. Επισης αποτελεσματικο ως επιχειρηματολογια εχουν ακουστει και πολλα περιστατικα που δεν εχει αξιοποιηθει αφου η λογικη ειναι δινεις για να παρεις.γιατι αν ο καθενας παιρνει χωρις να δινει στο τελος απλα δεν θα υπηρχε για καποιον που εχει δωσει.σιγουρα σε περιπτωση αναγκης θα δωθει αμα ειναι καποιο τροχαιο αλλα οτι δεν πετιεται τιποτα εχω λιγο αμφιβολιες. Δηλαδή από το δημόσιο τζάμπα το παίρνουν? Ψυγεία έχουν αφού κάπου το φυλάνε, νοσηλευτές έχουν άπειρους και εργαστήρια επίσης έχουν. Μέχρι και ακτινοβολία έχουν για να το ψήσουν μετά. Απορώ επίσης αν το χρεώνουν σε περίπτωση που δεν έχεις να ξεπληρώσεις. υποτιθεται οτι η λογικη ως τωρα ειναι δινεις για να παρεις και οχι πληρωνεις για να παρεις για αυτο και οταν ειναι να μπεις χειρουργειο σου λενε οτι πχ βρες 2 φιαλες αλλιως δεν σε βαζουμε και εχουν γινει καταγγελιες οτι καποιοι μαυραγοριτες πουλανε αιμα.επισης ακομα και το ψυγειο που το βαζουν δεν διατηρειται γγια παντα.ειναι σχετικα μικρο το διαστημα που μπορει να μεινει.το ιδιωτικο νοσοκομειο εχει νοσηλευετες αλλα το να εχεις ενα τμημα αιμοδοσιας να παιρνει αιμα και να κανει εξετασεις κτλ ειναι ενα εξτρα φορτο οποτε αν υποθεσουμε οτι ολη αυτη η κατασταση ειναι δωρεαν ναι ζοριζει λιγο μια ιδιωτικη εταιρεια να το κανει χωρις καποιο οφελος.δεν εχω δει ποτε περιπτωση που να μπορεις να δωσεις λεφτα και να παρεις αιμα. Δίνω συστηματικά 3 φορές το χρόνο εδώ και 10 χρόνια. Ενημέρωση υπήρχε και υπάρχει. Οργάνωση δεν υπάρχει και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν εξαιρέσεις τις περιπτώσεις συλλόγων ή διάφορων ομάδων που κανονίζουν μια αιμοδοσία (ακόμα και ενορίες κτλ κτλ), αν πας μεμονωμένα το πιθανότερο είναι να περιμένεις ακομα και 2 ώρες. Κλασσική περίπτωση το Γεννηματάς στην Αθήνα που είναι αυτή τη στιγμη από τα λίγα που έχει απογευμα αιμοδοσία. Το 95% οσων πάνε να δωσουν, το κάνουν επειδη κάποιος φίλος ή συγγενής το έχει ανάγκη. Οσοι δίνουν επειδη απλά το θέλουν, είναι υποχρεωμένοι, είτε να περιμένουν μια ομαδικη αιμοδοσία, είτε να έχουν 1-2 ωρες αναμονη στην ουρά. Δεν δινουν προταιρεότητα στον αυθεντικό εθελοντή αιμοδότη. Το έχω συζητήσει με υπευθύνους αιμοδοσίας και μου λένε ότι «και αυτοι αιμοδότες είναι». Εχω εκφράσει δεκάδες φορές τη διαφωνία μου στο θέμα αυτό αλλά ουτως η αλλιώς δε φταίνε αυτοι, όταν ούτε προσωπικο υπάρχει να εξυπηρετήσει ούτε αιμοδοτικά κέντρα. Μεγάλο κακό κάνουν οι βρικόλακες απο διάφορα ιδιωτικά νοσοκομεία. Σε βάζουν για μια απλη επέμβαση και ζητάνε 5 φιάλες για να μπεις. Εκατοντάδες κόσμος υποχρεώνεται σε φιλους και αγνωστους για να μπορέσει να μπει ο άνθρωπός του στο χειρουργείο. Την εχω πάθει κι εγω. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση ρουτινας σε ιδιωτικο νοσοκομείο και ζητησαν απ την οικογένειά μου, 3 φιάλες. Τους έδειξα τη κάρτα αιμοδοσίας μου αλλά ήταν ανένδοτoi. Το κανόνισα μόνος μου από τις τράπεζες αιματος που ειμαι γραμμένος. Φυσικά το αίμα δε χρειάστηκε αλλά δε το επέστρεψαν κιολας. Φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο και η γενικη αδιαφορία του κόσμου στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά το να λέμε οτι δεν υπάρχει ενημέρωση δεν ειναι σωστό. Εδω έγινε διαφήμιση με τις σέξυ νοσοκόμες και αντι να δουμε την ουσία, κράζαμε το τροπο προβολης. αυτο με τις επεμβασεις που πρεπει να δωσεις φιαλες για να σε βαλουν και αμα δεν χρειαστουν τις κρατανε δεν μπορω να καταλαβω.ποιος ξερει που πανε μετα οι φιαλες. αν τις χρησιμοποιουσες ενταξει αλλα να τις δινεις ετσι ειναι παραξενο.και νομιζω δεν ειναι μονο για το ιδιωτικο αλλα και για το δημοσιο. ναι δεν τους νοιαζει απλα να εισαι αιμοδοτης τους νοιαζεις να δωσεις τις 3 φιαλες αυτες. καλα ναι αυτο με την διαφημιση απλα tragic.τετοια ειμαστε βεβαια. και πραγματι οι περισσοτεροι θυμουνται να δωσουν αιμα οταν υπαρχει αναγκη. Το χειροτερο ειναι, πως ορατες -δηλαδη ολοφανερες!- παθογενειες, δεν γινεται προσπαθεια να αντιμετωπιστουν, εστω στην οργανωση Αυτο δεν ειναι κατι που στοιχιζει, αντιθετα κοινωνικο οφελος θα ειχε! Επειδη ομως τοτε θα βλαπτονταν μικρομεγαλα συμφεροντα, οπως και δεκαδες αλλα -στην Ελλαδα- υπομενονται και παραμενουν, απο τους πολλους, ως μικρομεγαλοβολευτικα κεκτημενα (!), των ολιγων.. Ο κανονας, πως: οταν δεν υπαρχει οργανωση & ελεγχος, σε κατι που εχει αξια, δεν ειναι τυχαιο!, βρισκει εφαρμογη (και) εδω.. Βεβαια ποτε εμεις -ως πολιτες, απαιτησαμε να διορθωθει αυτο? εχεις δικιο αλλα απειρα τετοια παραδειγματα δυστυχως. Aλλά ακόμα και σε αυτό το θέμα, βλέπουμε πως ένα κράτος με τεράστιες παθογένειες που οι πρώτοι τομείς που θα πληγουν μόνιμα ειναι η εκπαιδευση και η υγεία, δε μπορουμε να περιμένουμε οργάνωση. Μεγάλη ζήτηση αίματος (μεγαλύτερη απ όσοι θα έπρεπε ακριβως λογω της υπερβολης κάποιων ιδ.νοσοκομείων), λίγο το προσωπικο, γενικη αδιαφορια. πιστευω οτι δεν ειναι μονο η υπερβολη αλλα ειναι οτι και δεν δινουν πολλα ατομα.οσους μπορω να σκεφτω που ξερω κανεις δεν ειναι εθελοντης αιμοδοτης απο τους γνωστους μου που να δινει συχνα πυκνα και οχι οταν υπαρχει αναγκη. Θα επιμεινω στα συμφεροντα, ακομη και <μικρα>, αλλα σημαντικα για τους συμμετεχοντες: ποσοι για παραδειγμα γνωριζουν, πως η αιμοδοσια -για το νοσηλευτικο προσωπικο!- ειναι... καβατζοθεση? μπορει να ειναι μια δουλεια λιγο συγκεκριμενη αλλα καβατζοθεση δεν μπορεις να το πεις.δηλαδη τα ατομα σε πολλα νοσοκομεια ειναι λιγα με βαση αυτα που χρειαζονται για να μην υπαρχουν αναμονες.αναλογως το νοσοκομειο παντα.σε καποια αλλα εχω δει να ειναι και παραπανω αν και δεν ειναι μονο για να παιρνουν αιμα.θα κανουν και διαφορα τεστ θα περασουν και στο pc οτι ειναι να περασουν θα μιλησουν με αλλα νοσοκομεια για να γινουν με τις φιαλες οι αλλαγες που πρεπει αν καποιος ζητησει αιμα.υπαρχουν ατομα στο δημοσιο που καθονται πολυ περισσοτερο και απλα δεν κανουν τιποτα Eίναι όντως? Εγω βλέπω τους ίδιους ανθρωπους να εργάζονται όλη την ωρα, ολες τις ημέρες και να εξυπηρετούν πληθώρα ατόμων. Τουλάχιστον η αιμοδοσία του Αγία Σοφία που εξυπηρετεί και δεκάδες αιμοδοσιες συλλόγων έτσι ειναι. Το Δρακοπούλειο παλαιότερα ειχε το εκπληκτικο προσωπικο των 3 ατόμων (και έκλεισε διοτι δε μπορουσε να εξυπηρετησει) +1 Το 2006 εκανα επεμβαση ορθοπαιδικη (σπονδυλοδεσια) και παρολο που ειχα γεματες δυο καρτες αιμοδοτη αν δεν εβρισκα 5 φιλαες Ο(-) δεν με εβααν χειρουργειο .Ειχα κανει και σχετικο post αεω για αναζητηση . δεν δεχτηκαν να δωσεις 5 φιαλες απο την καρτα σου και να βρουν αυτοι 0-?? εισαι εν τω μεταξυ και δυσκολο Rhesus. Τελικα απο οτι μου ειπαν δεν χρειαστκε να μου βαλουν αιμα και το τσεκαρα απο την αιμοδοσια που ο ξαδερφος μου ειναι γιατρος σε αλλο νοσοκομειο αλλα ηξερε ατομο εκει . Νοσοκομειο "Αττικο" που τοτε (2006) 2-3 ετων νοσοκομειο δεν ειχε καν αιμοδοσια και πηγαν οι αιμοδοτες στο κρατικο Νικαιας να δωσουν. τις περισσοτερες φορες δεν θα χρειαστει αλλα το δινεις και....who knows. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα