Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, haris013 είπε

η χρέωση εμβάσματος απο revolut προς ελληνική τράπεζα πόσο είναι; προσπαθώ να καταλάβω ποιος είναι ο ποιο συμφέρων τρόπος να βγάλω μετρητά απο το revolut wallet

Διάβασε τις 3 ή 4 τελευταίες σελίδες

• Απαντ. 11,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alfeios είπε

Διάβασε τις 3 ή 4 τελευταίες σελίδες

αν κατάλαβα καλά είναι γυρω στα 3 ευρώ ανα έμβασμα. κάτι άλλο, έχω λογαριασμό σε ευρώ και ανοίγω ένα ακόμα σε British pounds. μεταφέρω/κάνω συνάλαγμα από τον λογαριασμό του ευρώ σε αυτόν που είναι GBP. έχω τη φυσική κάρτα στα χέρια μου και είμαι αγγλία ή μια virtual και αγοράζω κάτι από αγγλικό κατάστημα, από ποιο λογαριασμό θα τραβήξει τα χρήματα; καταλαβαίνει αυτόματα και θα πάει από τον λογαριασμό με το αγγλικό νόμισμα;

Αν δεν φτιάξω αγγλικό λογαριασμό και αγοράσω κάτι από αγγλια σε λίρες, τι διαφορά έχει; τρώει παραπάνω χρήματα για την μετατροπή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.
Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλια τόσο στον οδηγό Revolut, όσο και στο part 2 που ακολούθησε. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω.

Η ερώτηση μάλλον είναι γενικότερη για χρεωστικές κάρτες, πήρα αφορμή όμως από την Revolut (γνωρίζω ότι δεν είναι χρεωστική κάρτα, αλλά κανονικός τραπεζικός λογαριασμός) και για αυτό γράφω εδώ.

Υπάρχει κάποιο (φορολογικό ;;) θέμα, εάν φαίνεται να έχεις/χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα (κατ'επέκταση, να έχεις δικό σου λογαριασμό Revolut τον οποίο θα φορτίζεις με κάρτα), εάν έχεις μηδενικό εισόδημα; Πράγμα το οποίο ισχύει για την πλειοψηφία των φοιτητών για παράδειγμα.
Είναι καλύτερο να δημιουργήσεις τον λογαριασμό Revolut στο όνομα συγγενούς ο οποίος έχει πηγή εισοδήματος (πατέρα/μητέρα/αδερφού);

Σας ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Vinsomnia
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Vinsomnia είπε

Καλημέρα.
Πριν ξεκινήσω, να αναφέρω πως έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλια τόσο στον οδηγό Revolut, όσο και στο part 2 που ακολούθησε. Ωστόσο, δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με αυτό που θέλω να ρωτήσω.

Η ερώτηση μάλλον είναι γενικότερη για χρεωστικές κάρτες, πήρα αφορμή όμως από την Revolut (γνωρίζω ότι δεν είναι χρεωστική κάρτα, αλλά κανονικός τραπεζικός λογαριασμός) και για αυτό γράφω εδώ.

Υπάρχει κάποιο (φορολογικό ;;) θέμα, εάν φαίνεται να έχεις/χρησιμοποιείς χρεωστική κάρτα (κατ'επέκταση, να έχεις δικό σου λογαριασμό Revolut τον οποίο θα φορτίζεις με κάρτα), εάν έχεις μηδενικό εισόδημα; Πράγμα το οποίο ισχύει για την πλειοψηφία των φοιτητών για παράδειγμα.
Είναι καλύτερο να δημιουργήσεις τον λογαριασμό Revolut στο όνομα συγγενούς ο οποίος έχει πηγή εισοδήματος (πατέρα/μητέρα/αδερφού);

Σας ευχαριστώ!

Αυτα θα τα ρωτησεις σε ενα λογιστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Σήμερα επηρεασμένος με το "δωρεάν" ανάληψη της Revolut πηγα να τραβήξω καποια λεφτα (20ε) για να τεστάρω αν όντως ειναι δωρεάν απο ατμ της Alphabank αλλα δυστυχώς με ενημέρωσε το μηχάνημα οτι θα εχει 2.5ε προμήθεια.
Και ρωτάω εγω τώρα υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω λεφτά απο την Revolut σε ελληνική τράπεζα δωρεάν;

Επεξ/σία από baspax1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Doubt είπε

Κάθε μέρα τα ίδια...

Διάβασε τις τελευταίες 4-5 σελίδες.

Δεν βλέπω να λένε κάτι διαφορετικό από τα λεγόμενα μου.
Γιαυτό ρωτάω ξανα αν υπάρχει κάποιος παράλληλος να μπορώ να γλιτώσω τα έξοδα μεταφοράς
Κάποιοι έγραφαν σε παλαιότερα Post οτι δεν είχε έξοδα ανάληψης η Alphabank γιαυτό και πήγα να το τεστάρω και είδα οτι δεν ισχύει δεν είναι και εύκολο να ψάξουμε και 340 σελίδες.... 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, haris013 είπε

αν κατάλαβα καλά είναι γυρω στα 3 ευρώ ανα έμβασμα. κάτι άλλο, έχω λογαριασμό σε ευρώ και ανοίγω ένα ακόμα σε British pounds. μεταφέρω/κάνω συνάλαγμα από τον λογαριασμό του ευρώ σε αυτόν που είναι GBP. έχω τη φυσική κάρτα στα χέρια μου και είμαι αγγλία ή μια virtual και αγοράζω κάτι από αγγλικό κατάστημα, από ποιο λογαριασμό θα τραβήξει τα χρήματα; καταλαβαίνει αυτόματα και θα πάει από τον λογαριασμό με το αγγλικό νόμισμα;

Αν δεν φτιάξω αγγλικό λογαριασμό και αγοράσω κάτι από αγγλια σε λίρες, τι διαφορά έχει; τρώει παραπάνω χρήματα για την μετατροπή;

Μπορεί καποιος να με διαφωτίσει στο παρακάτω;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, haris013 είπε

Μπορεί καποιος να με διαφωτίσει στο παρακάτω;

Δεν χρειαζεται να ανοιξεις κανενα λογαριασμο σε αλλο νομισμα να κανεις μετατροπές κλπ εχεις ευρω και τα υπόλοιπα ολα τα κανει η ρεβο για οποιοδήποτε νομισμα-μετατροπη ανεξοδα

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, baspax1 είπε

Γιαυτό ρωτάω ξανα αν υπάρχει κάποιος παράλληλος να μπορώ να γλιτώσω τα έξοδα μεταφοράς
Κάποιοι έγραφαν σε παλαιότερα Post οτι δεν είχε έξοδα ανάληψης η Alphabank γιαυτό και πήγα να το τεστάρω και είδα οτι δεν ισχύει δεν είναι και εύκολο να ψάξουμε και 340 σελίδες.... 

Σπας το ποσό που θέλεις σε μικρά ποσά, μικρότερα από 5€ και κάνεις εμβάσματα στην Alphabank. Μετά κάνεις ανάληψη από την Alpha δωρεαν

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, baspax1 είπε

Δες τα τιμολογια της τραπεζα σου για τα εισερχομενα εμβασματα. (γενικως κατω απο 15 ευρω εμβασμα σε ελληνικη τραπεζα δεν τπαρχει χρεωση, αλλα οτι λεει γ τραπεζα σου)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, RVgtr είπε

Δες τα τιμολογια της τραπεζα σου για τα εισερχομενα εμβασματα. (γενικως κατω απο 15 ευρω εμβασμα σε ελληνικη τραπεζα δεν τπαρχει χρεωση, αλλα οτι λεει γ τραπεζα σου)

Για Alpha bank ισχύει κάτω από 5€

Επεξ/σία από alfeios

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...