Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10 - Part II


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, D___G είπε

Δεν μου ήρθε ακόμα η έκδοση 21Η2.

Μήπως πρέπει να την κάνω χειροκίνητα; και πως;

Αν έχεις τα Pro, υπάρχει ρύθμιση μέσω του Group Policy.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Transparent Ads in Microsoft Edge, and how to disable them
https://www.ghacks.net/2021/12/11/transparent-ads-in-microsoft-edge-and-how-to-disable-them/

Δεν βγαινει η ms και βαζει δικες τις διαφημησεις στον edge? Σαν concept ειναι ιδιο ακριβως με τις διαφημησεις και το bat του brave.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα.

Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα αλλά θα σπάσω το pc από τα νεύρα μου.

Λοιπόν, συστηματάκι με :

AMD phenom II x4

Asus M3A78 PRO (780G/SB50)

SSD Crucial M4 256GB SATA III

Το σύστημα έτρεχε με Manjaro και peppermint σε dual-boot, ρυθμισμένος ο Sata controller σε AHCI mode .

Είπα να περάσω Windows 10 64bit.

Κατά την εγκατάσταση σκαλώνει και βγάζει σφάλμα αν το AHCI mode είναι ενεργό.  Προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση μέσω του DVD και από bootable usb.

Το γυρίζω σε IDE, φορτώνει το λειτουργικό μια χαρά.

Πάω μετά την εγκατάσταση και κάνω τμηματική ρύθμιση του Sata controller ώστε οι θύρες 1-4 να δουλέψουν  σε AHCI , με τον SSD τοποθετημένο στην θύρα 6 , η (5-6) σε IDE mode ώστε να μπουτάρει.

Φορτώνει τους drivers και φαίνονται όλα καλά.

Βάζω safe boot , κάνω επανεκκίνηση  και τοποθετώ τον SSD στις θύρες 1-4 που  όπως φαίνεται έχουν ήδη σεταριστεί σε AHCI mode  ώστε αυτή την φορά να μπουτάρει βρίσκοντας τον SSD εκεί και να ολοκληρωθεί ο γολγοθάς....

Από πριν έχω τσεκάρει πως οι ρυθμίσεις στο :

windows-r-regedit  \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride είναι στο "0" .

Κι όμως .... σκαλώνει στην επανεκκίνηση σε ένα μετέωρο περίμενε ... και μετά από 2 επανεκκινήσεις σκάει επιδιόρθωση....

Τι στα δι@λα γίνεται ?

Υποτίθεται πως πλέον ο AHCI driver και όλες οι ρυθμίσεις φορτώνονται κατευθείαν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, adtakhs είπε

Καλησπέρα.

Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή ενότητα αλλά θα σπάσω το pc από τα νεύρα μου.

Λοιπόν, συστηματάκι με :

AMD phenom II x4

Asus M3A78 PRO (780G/SB50)

SSD Crucial M4 256GB SATA III

Το σύστημα έτρεχε με Manjaro και peppermint σε dual-boot, ρυθμισμένος ο Sata controller σε AHCI mode .

Είπα να περάσω Windows 10 64bit.

Κατά την εγκατάσταση σκαλώνει και βγάζει σφάλμα αν το AHCI mode είναι ενεργό.  Προσπάθησα να κάνω εγκατάσταση μέσω του DVD και από bootable usb.

Το γυρίζω σε IDE, φορτώνει το λειτουργικό μια χαρά.

Πάω μετά την εγκατάσταση και κάνω τμηματική ρύθμιση του Sata controller ώστε οι θύρες 1-4 να δουλέψουν  σε AHCI , με τον SSD τοποθετημένο στην θύρα 6 , η (5-6) σε IDE mode ώστε να μπουτάρει.

Φορτώνει τους drivers και φαίνονται όλα καλά.

Βάζω safe boot , κάνω επανεκκίνηση  και τοποθετώ τον SSD στις θύρες 1-4 που  όπως φαίνεται έχουν ήδη σεταριστεί σε AHCI mode  ώστε αυτή την φορά να μπουτάρει βρίσκοντας τον SSD εκεί και να ολοκληρωθεί ο γολγοθάς....

Από πριν έχω τσεκάρει πως οι ρυθμίσεις στο :

windows-r-regedit  \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\StartOverride είναι στο "0" .

Κι όμως .... σκαλώνει στην επανεκκίνηση σε ένα μετέωρο περίμενε ... και μετά από 2 επανεκκινήσεις σκάει επιδιόρθωση....

Τι στα δι@λα γίνεται ?

Υποτίθεται πως πλέον ο AHCI driver και όλες οι ρυθμίσεις φορτώνονται κατευθείαν. 

Ενδεχομένως η μητρική να έχει δικό της AHCI driver και να πρέπει να εγκαταστήσεις αυτόν, ο generic που έχουν τα Windows πιθανώς να μην είναι συμβατός. Δες στο support της μητρικής σου, στους drivers. Βλέπω ότι έχει όντως και έναν driver για το AHCI, απλώς  είναι μέχρι Windows 7, δοκιμασέ τον και ότι γίνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Ενδεχομένως η μητρική να έχει δικό της AHCI driver και να πρέπει να εγκαταστήσεις αυτόν, ο generic που έχουν τα Windows πιθανώς να μην είναι συμβατός. Δες στο support της μητρικής σου, στους drivers. Βλέπω ότι έχει όντως και έναν driver για το AHCI, απλώς  είναι μέχρι Windows 7, δοκιμασέ τον και ότι γίνει.

Η ΑΜΔ λέει να χρησιμοποιείται ο generic .

 

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-250

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Η ΑΜΔ λέει να χρησιμοποιείται ο generic .

 

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-250

Για να προσφέρει όμως και ο κατασκευαστής της μητρικής κάποιον driver, γιατί δεν δοκιμάζεις και αυτόν; Προφανώς ο generic δεν δουλεύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Για να προσφέρει όμως και ο κατασκευαστής της μητρικής κάποιον driver, γιατί δεν δοκιμάζεις και αυτόν; Προφανώς ο generic δεν δουλεύει.

Ο κατασκευαστής της μητρικής προσφέρει τους οδηγούς που δίνει ο κατασκευαστής του chipset.

Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα της AMD και κατεβάζοντας τους τελευταίους οδηγούς, έχει οδηγό για το PCI-BUS , τα USB κ.λ.π. εντός των οδηγών αλλά πλέον όχι για AHCI.  Ψάχνοντας δεξιά και αριστερά, είδα πως προτείνει τον generic. Όμως στην περίπτωσή μου σκαλώνει κατά την εγκατάσταση.

Ακόμα και με την παραπάνω μόντα που θέλησα να κάνω, σπάζοντας στο bios τις θύρες σε AHCI και IDΕ ώστε να καταφέρω να φορτωθεί ο default οδηγός μαζί με ο λειτουργικό και μετά να αλλάξω θύρα στον SSD , δεν έβγαλε αποτέλεσμα.

Δεν ξέρω τι γίνεται. Έως τώρα σε κανένα λειτουργικό δεν είχα θέμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

15 ώρες πριν, adtakhs είπε

Το σύστημα έτρεχε με Manjaro και peppermint σε dual-boot, ρυθμισμένος ο Sata controller σε AHCI mode .

Τον είχες αποσυνδέσει το δίσκο που είναι το dual boot, κατά την εγκατάσταση του 10αριού;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Τον είχες αποσυνδέσει το δίσκο που είναι το dual boot, κατά την εγκατάσταση του 10αριού;

Στο ίδιο δίσκο ήταν οι παλαιές εγκαταστάσεις οι οποίες και διαγράφηκαν .

Και το πολύ τραγικό της υπόθεσης είναι το παρακάτω.

Ότι δηλαδή σε IDE mode ο δίσκος πραγματικά σέρνεται.

Spoiler

1717843490_.PNG.fb21b044a8b2be4f7d9eb4795518e25d.PNG

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.