phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Ενώ είμαστε λαός που έχει παράδοση στο ψήσιμο, και πολλοί ψήνουν πολύ συχνά, είναι τραγελαφικό ότι δεν ξέρουμε να τρώμε. Η πλειοψηφία θεωρεί ότι μόνο μία επιλογή υπάρχει στο ψήσιμο, να στεγνώσεις το κρέας, το γκάγκανο που λέμε. Κάθεσαι μετά στο τραπέζι να φας, και δε μασιέται. Έλλειψη (γαστρονομικής) παιδείας. 7
billiboo Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) medium-rare/medium και ολα τα αλλα ειναι για τους τριτοτεταρτους βασικους που δεν ξερουν Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από billiboo 1
mastoras007 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Ενα στάδιο πρίν γινει κάρβουνο...οτι καλύτερο.... 3 1
Stamer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) medium well (αλλά δεν με νοιάζει αν μου φέρεις και rare) Το αν το κρέας είναι μαλακό ή όχι δεν έχει να κάνει με το πόσο ψήθηκε αλλά αποκλειστικά με την ποιότητά του. Εκτός κι αν το παρακάνουμε στο ψήσιμο φυσικά! Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Stamer
bluesattack Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το καλοψημενο φυσικα δεν σημαινει οτι ειναι σκληρο.Αν ειναι σκληρο ,σημαινει οτι το μαγαζι σε εχει ξεπεταξει και ειναι καμμενο απ'εξω , αψητο απο μεσα.Αμα ο αλλος εχει σουβλακια της ωρας , του λες καλοψημενο και σου λεει < σε 5 ΄λεπτα εισαι ετοιμος > , λογικο ειναι να γαλουχηθει μια γενια κρεατοφαγων με λαθος τροπο, η ακομα και να επαναστατησει με λαθος τροπο 😆 Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από bluesattack
Stamer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, bluesattack είπε Το καλοψημενο φυσικα δεν σημαινει οτι ειναι σκληρο.Αν ειναι σκληρο ,σημαινει οτι το μαγαζι σε εχει ξεπεταξει και ειναι καμμενο απ'εξω , αψητο απο μεσα.Αμα ο αλλος εχει σουβλακια της ωρας , του λες καλοψημενο και σου λεει < σε 5 ΄λεπτα εισαι ετοιμος > , λογικο ειναι να γαλουχηθει μια γενια κρεατοφαγων με λαθος τροπο, η ακομα και να επαναστατησει με λαθος τροπο 😆 Αν είναι σκληρό τότε όπως είπα παραπάνω είτε είναι κακή ποιότητα, είτε είναι λάθος επιλογή κομματιού για το συγκεκριμμένο ψήσιμο, είτε ψήθηκε περισσότερο ή λάθος όπως είπες. Ειδικά τα σουβλάκια που ισχύει αυτό που λες, κάνουν πέντε λεπτά να σε ετοιμάσουν ακριβώς επειδή τα έχουν ήδη ψημένα και αργότερα τα ζεσταίνουν ή απλώς τα "τελειώνουν"
Mhlogiatros Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Πειράζει να τη θέλω ψημένη και όχι σούσι ; 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ψημένη τόσο, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αίματος. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
moure Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Πιο ψημένο από medium δεν μπορώ να φάω.Επισης είναι δεδομένο ότι αν πάρεις δυο ίδια κομμάτια κρέατος το ένα το ψήσεις well done και το άλλο medium,το well done θα είναι πιο σκληρό και λιγότερο ζουμερό από το medium. 3
margaritagr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Eoin είπε Ψημένη τόσο, ώστε να μην υπάρχει ίχνος αίματος. Αίμα δεν υπάρχει,έχει απομακρυνθεί στο σφαγείο. Το φιλέτο μου το τρώω συνήθως medium rare. (Προφανώς μιλάμε μονο για μοσχαρισιο κρεας) Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2018 από margaritagr 7
haris013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 black angus tomahawk/rib eye συνήθως medium-rare. Γενικά σε μαγαζιά που δεν "ειδικεύονται" στο κρέας την μοσχαρίσια την ζητάω rare για να μου την φέρουν medium-rare τουλάχιστον..
green gordon Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Πολύ καλά.Νιωθω ότι ζω στο Λουξεμβούργο με όλους εσάς που ξαφνικά τρώτε ωμά κρέατα στο φόρουμ αλλά όταν βρίσκεστε σε γλέντι τσακίζετε τα καμμένα πρώτοι. 2 3
Stamer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, haris013 είπε black angus tomahawk/rib eye συνήθως medium-rare. Γενικά σε μαγαζιά που δεν "ειδικεύονται" στο κρέας την μοσχαρίσια την ζητάω rare για να μου την φέρουν medium-rare τουλάχιστον.. Σε μαγαζία που δεν ειδικεύονται στο κρέας όπως λες, καλύτερα να ζητάς medium-well ή well done για να γλυτώσεις τα χειρότερα 1 λεπτό πριν, green gordon είπε Πολύ καλά.Νιωθω ότι ζω στο Λουξεμβούργο με όλους εσάς που ξαφνικά τρώτε ωμά κρέατα στο φόρουμ αλλά όταν βρίσκεστε σε γλέντι τσακίζετε τα καμμένα πρώτοι. Στα γλέντια που υπονοείς συνήθως δεν έχουν μοσχαρίσιες, έχουν κοψίδια που επιβάλεται να τα τσακίζουμε ξεροψημένα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις