Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Luciddream είπε

yeap, το ίδιο και με το Shadow Warrior 2. Απλα θεωρητικά σε DX12 έχουν πιο πολύ έλεγχο οι devs, εδώ παρόμοια tips απο Nvidia. Lazy devs 😛

Εδω βίντεο που είχα ανεβάσει πριν καιρό η VRAM δεν πάει πάνω από 5gb οπότε κάτι άλλαξαν στους τελευταίους σίγουρα. Δεν είναι σίγουρα πάντως θέμα navi με το link που έβαλες έχουν το ίδιο πρόβλημα και με 1080ti με 11gb VRAM. 

• Απαντ. 10k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, Arkin said:

Εδω βίντεο που είχα ανεβάσει πριν καιρό η VRAM δεν πάει πάνω από 5gb οπότε κάτι άλλαξαν στους τελευταίους σίγουρα.

Εγώ νομίζω οι τελευταίοι που δουλευουν σωστά με Navi είναι οι 20.9.1 - όποιος βάζει πιο καινούριους παίζει με την τύχη του 😛 Και μέχρι να πάρουν μπρος απτην AMD και να το καταλάβουν θα πάρει κανα 3μηνο

edit: Πάω να δοκιμάσω τους 20.10.1 και επανέρχομαι

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εγώ νομίζω οι τελευταίοι που δουλευουν σωστά με Navi είναι οι 20.9.1 - όποιος βάζει πιο καινούριους παίζει με την τύχη του 😛 Και μέχρι να πάρουν μπρος απτην AMD και να το καταλάβουν θα πάρει κανα 3μηνο

edit: Πάω να δοκιμάσω τους 20.10.1 και επανέρχομαι

Οι 20.9.1 είναι νομίζω οι τελευταίοι whql? Για τους 20.10.1 κάποιο leak σε συγκεκριμένα textures θα συμβαίνει και εκτοξεύετε η χρήση vram. Μικρό το κακό όπως ανέφερα και το έκανα report μέσω του amd bug report. Στο watch dogs 1 δεν συμβαίνει αυτό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Arkin said:

Οι 20.9.1 είναι νομίζω οι τελευταίοι whql? Για τους 20.10.1 κάποιο leak σε συγκεκριμένα textures θα συμβαίνει και εκτοξεύετε η χρήση vram. Μικρό το κακό όπως ανέφερα και το έκανα report μέσω του amd bug report. Στο watch dogs 1 δεν συμβαίνει αυτό. 

Τελικά μια χαρά παίζει ο 20.10.1 - πρόσθεσα και κανα δυο benchmarks στο άλλο τοπικ... άρα μόνο ο 20.9.2 ήταν πολύ προβληματικός νομίζω. Δεν έχω το Shadow Warrior βέβαια για να δοκιμάσω και εγώ. Ναι οι 20.9.1 είναι WHQL

Επεξ/σία από Luciddream
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Luciddream είπε

Τελικά μια χαρά παίζει ο 20.10.1 - πρόσθεσα και κανα δυο benchmarks στο άλλο τοπικ... άρα μόνο ο 20.9.2 ήταν πολύ προβληματικός νομίζω. Δεν έχω το Shadow Warrior βέβαια για να δοκιμάσω και εγώ. Ναι οι 20.9.1 είναι WHQL

Με τον 20.9.2 επίσης δεν συνάντησα κάποιο θέμα τι θέματα είχες με αυτόν? Τα νούμερα ανέβηκαν με τον 20.10.1 και γενικώς βλέπω ότι ακόμα περνει δύναμη η 5700xt. Με τις rdna 2 θα έχουμε και νέο driver release οπότε ευελπιστώ να εξαλείψουν το leak της vram στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Δημοσ.
4 hours ago, Arkin said:

Με τον 20.9.2 επίσης δεν συνάντησα κάποιο θέμα τι θέματα είχες με αυτόν?

Εγώ είχα θέμα στο Monster Hunter που κόλλαγε και παρατήρησα ότι έχουν και άλλοι με διάφορα Games.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εγώ είχα θέμα στο Monster Hunter που κόλλαγε και παρατήρησα ότι έχουν και άλλοι με διάφορα Games.

Δεν ειχε σιγουρα το θεμα με το leak στα textures στο SW η 20.9.2. Οταν λες οτι σε κολλαγε κρασαρε ο driver τελειως ξαφνικα οταν επαιζες? 

Δημοσ.
Just now, Arkin said:

Δεν ειχε σιγουρα το θεμα με το leak στα textures στο SW η 20.9.2. Οταν λες οτι σε κολλαγε κρασαρε ο driver τελειως ξαφνικα οταν επαιζες? 

Όχι απλά freezare για 1-2 seconds κάθε λίγο και λιγάκι όπως λένε και οι άλλοι και στο MHW και στο AC: Odyssey :P και τα νούμερα στο TimeSpy ήταν χαμηλά, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς πόσο πιο κάτω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Luciddream είπε

Όχι απλά freezare για 1-2 seconds κάθε λίγο και λιγάκι όπως λένε και οι άλλοι και στο MHW και στο AC: Odyssey :P και τα νούμερα στο TimeSpy ήταν χαμηλά, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς πόσο πιο κάτω

Μηπως ηταν παλι θεμα textures να γεμιζε η vram η καμια σχεση? Το odyssey αν δεν υπηρχε το DXVK οταν το επαιξα μεσα στις πολεις ηταν stutterfest. Τα ιδια με το origins. Με το DXVK εστρωσε τελειως το παιχνιδι απο τo overhead. 

Δημοσ.
Just now, Arkin said:

Μηπως ηταν παλι θεμα textures να γεμιζε η vram η καμια σχεση? Το odyssey αν δεν υπηρχε το DXVK οταν το επαιξα μεσα στις πολεις ηταν stutterfest. Τα ιδια με το origins. Με το DXVK εστρωσε τελειως το παιχνιδι απο τo overhead. 

Μπορεί αλλά δεν το κοίταξα αν και είχα ανοιχτό το Afterburner, με το που είδα ότι είναι γνωστό θέμα πήγα για uninstall 😛 Το Odyssey δεν το έχω ακόμα το Origins δεν θυμάμαι να είχα κάποιο πρόβλημα, αν και δεν έχω παίξει πολύ με την 5700XT. Πρέπει να αρχίσω να παίρνω πιο πολλά Games όταν είναι σε προσφορά για να έχω να κάνω comparisons

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Μπορεί αλλά δεν το κοίταξα αν και είχα ανοιχτό το Afterburner, με το που είδα ότι είναι γνωστό θέμα πήγα για uninstall 😛 Το Odyssey δεν το έχω ακόμα το Origins δεν θυμάμαι να είχα κάποιο πρόβλημα, αν και δεν έχω παίξει πολύ με την 5700XT. Πρέπει να αρχίσω να παίρνω πιο πολλά Games όταν είναι σε προσφορά για να έχω να κάνω comparisons

Το Origins το ειχα τελειωσει οταν βγηκε τελος 2070 με την 1070ti. Παντου ηταν κομπλε με την καρτα να δουλευει σωστα. Το ξανα εβαλα να το δοκιμασω με την 5700xt και μεσα στην Αλεξανδρεια/Μεμφις η καρτα δουλευε πολυ λιγο και υπηρχε αρκετο stuttering. Τα ιδια και με το odyssey σε σημεια με πολλα NPC. Το ελυσα με το DXVK που ειναι vulkan layer πανω απο DX11. 

Εδω στο Mεμφις με DX11

Και εδω στο ακριβως ιδιο σημειο με DXVK η διαφορα τεραστια.

Δημοσ.
1 hour ago, Arkin said:

Το Origins το ειχα τελειωσει οταν βγηκε τελος 2070 με την 1070ti. Παντου ηταν κομπλε με την καρτα να δουλευει σωστα. Το ξανα εβαλα να το δοκιμασω με την 5700xt και μεσα στην Αλεξανδρεια/Μεμφις η καρτα δουλευε πολυ λιγο και υπηρχε αρκετο stuttering. Τα ιδια και με το odyssey σε σημεια με πολλα NPC. Το ελυσα με το DXVK που ειναι vulkan layer πανω απο DX11.

Μόλις το δοκίμασα και πάλι δεν έχω stuttering, όμως το CPU/GPU usage είναι πολύ χαμηλό (62% GPU / 40% CPU)  σε 1080p και τα FPS με το ζόρι 55-75. Υποθέτω το DX11 θα φταίει κυρίως για αυτό. Κατα τα άλλα παίζει μια χαρά. Θα έπαιρνα και το Oddysey αλλά δεν είμαι σε mood για AC αυτον τον καιρό, βέβαια είναι σε προσφορά οπότε ίσως αξίζει τώρα. Έλεγα να πάρω κανα Hitman 2 σήμερα ή κάποιο Game με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά / ήχο για να δοκιμάσω τα καινούρια ηχεία 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Μόλις το δοκίμασα και πάλι δεν έχω stuttering, όμως το CPU/GPU usage είναι πολύ χαμηλό (62% GPU / 40% CPU)  σε 1080p και τα FPS με το ζόρι 55-75. Υποθέτω το DX11 θα φταίει κυρίως για αυτό. Κατα τα άλλα παίζει μια χαρά. Θα έπαιρνα και το Oddysey αλλά δεν είμαι σε mood για AC αυτον τον καιρό, βέβαια είναι σε προσφορά οπότε ίσως αξίζει τώρα. Έλεγα να πάρω κανα Hitman 2 σήμερα ή κάποιο Game με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά / ήχο για να δοκιμάσω τα καινούρια ηχεία 😛

Αρα το frametime παλι παιζει και δεν κραταει μονιμα 99% η τα max hertz της οθονης σου. Με DXVK αν το παιξεις θα εισαι μονιμα στο 99% gpu usage. Ειναι ενα θεμα που εχουν και το origins και το odyssey. Το Hitman 2 το εχω παρει εχει κανα 6μηνο την gold εκδοση μαζι με τη legacy του hitman 1 ωστε να παιξουμε το 1 remastered μεσω του hitman 2 αλλα δεν το εχω ακουμπησει ακομα. Για να δοκιμασεις τα ηχεια παιξε alien isolation η καποιο αλλο horror. Θα εχουμε συντομα steam sales οποτε ολο και κατι καλο θα παιξει απο παιχνιδια που σε ενδιαφερουν. 

Κατι περιεργο με το shadow warrior 2 ειναι οτι πριν επαιξα με το profile 1850mhz/1000 voltage και με ultra textures δεν ειδα πανω απο 5100mb vram usage. Με το profile 2000/1100 voltage ειχα το reload. Οποτε δεν ξερω τι ακριβως συμβαινει και τι ακριβως φταιει. 

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.
6 minutes ago, Arkin said:

Αρα το frametime παλι παιζει και δεν κραταει μονιμα 99% η τα max hertz της οθονης σου.

VSYNC είναι off, δεν δοκίμασα με on να πω την αλήθεια. Το frametime παίζει σε όλα τα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, ίσως να φταίει και η CPU για αυτό. Γενικά δεν έχω βγάλει πολύ άκρη αν και το έχω ψάξει. Βλέπω να παίζει απο 8ms μέχρι 20ms στο origins π.χ. Θα δοκιμάσω και με DXVK έτσι για την ιστορία 😛

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Luciddream είπε

VSYNC είναι off, δεν δοκίμασα με on να πω την αλήθεια. Το frametime παίζει σε όλα τα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα, ίσως να φταίει και η CPU για αυτό. Γενικά δεν έχω βγάλει πολύ άκρη αν και το έχω ψάξει. Βλέπω να παίζει απο 8ms μέχρι 20ms στο origins π.χ. Θα δοκιμάσω και με DXVK έτσι για την ιστορία 😛

Ναι περνα την τελευταια εκδοση απο εδω. Η καρτα πρεπει να δουλευει μονιμα 99% εφοσον δεν πιανεις τα fps της οθονης η να maxareis τα hertz της οθονης. Με DX11 η καρτα υπολειτουργει σε σημεια με πολλα NPC. 

https://github.com/doitsujin/dxvk/releases

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...