Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
53 minutes ago, Thresh said:

To έβαλες τελικά απευθείας πάνω στο ΟΝΤ ή πάνω στο Speedport?

Πάνω στο ont.
Στη θύρα Wan.
Έκανα update το router στο τελευταίο firmware.

Μπήκα από το speedport και είδα ότι έχει vlan 835.
Το βάζω στο archer αλλά δεν προχωράει.

• Απαντ. 3,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, geortsaki said:

Πάνω στο ont.
Στη θύρα Wan.
Έκανα update το router στο τελευταίο firmware.

Μπήκα από το speedport και είδα ότι έχει vlan 835.
Το βάζω στο archer αλλά δεν προχωράει.

Κανονικά έπρεπε να παίζει εφόσον σύνδεσες το ONT με την WAN του TP-Link, έβαλες τα PPPoE username/password της Cosmote κι όρισες το VLAN ID 835.

Δημοσ.
26 minutes ago, Thresh said:

Κανονικά έπρεπε να παίζει εφόσον σύνδεσες το ONT με την WAN του TP-Link, έβαλες τα PPPoE username/password της Cosmote κι όρισες το VLAN ID 835.

Σε επικοινωνία με την tp link ανέφεραν και το mtu size 

Η cosmote όμως δεν γνωρίζει κάτι για αυτό το πεδίο.

Η προεπιλεγμένη τιμή είναι 1480 bytes 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η παλιά πρίζα τηλεφώνου με χαλκό θα είναι άχρηστη, οπότε μπορώ να την κάνω πρίζα για οπτική ίνα αν υπάρχει;

Η οπτική ίνα μέσα στο σπίτι θα περάσει ως μονοκόμματο καλώδιο ή θα χρειαστεί και πρίζα;

Το νέο ρούτερ στην Nova θα συνδέεται με οπτική ίνα ή με χάλκινο καλώδιο; Θα υπάρχει μετατροπέας από οπτική σε χαλκό πριν το ρούτερ;

Υπάρχουν συνδέσμοι αν θέλω να ενώσω δύο καλώδια για να κάνω επέκταση του καλωδίου οπτικής ίνας;

Υπάρχει επίπεδο καλώδιο οπτικής ίνας ώστε να περνάει κάτω από την χαράματα μιας πόρτας ή να τρυπήσω τον τοίχο για να βρω το ρούτερ μου που είναι μέσα σε δωμάτιο και όχι στο χολ.

Επεξ/σία από Krusty
  • Super Moderators
Δημοσ.
27 minutes ago, geortsaki said:

Σε επικοινωνία με την tp link ανέφεραν και το mtu size 

Η cosmote όμως δεν γνωρίζει κάτι για αυτό το πεδίο.

Η προεπιλεγμένη τιμή είναι 1480 bytes 

Για όρισέ το στο 1492.

20 minutes ago, Krusty said:

Το νέο ρούτερ στην Nova θα συνδέεται με οπτική ίνα ή με χάλκινο καλώδιο; Θα υπάρχει μετατροπέας από οπτική σε χαλκό πριν το ρούτερ;

Τα router της Nova έχουν ενσωματωμένο τον μετατροπέα (ΟΝΤ), οπότε συνδέεται κατευθείαν η οπτική πάνω του.

Επίσως από όσο ξέρω, δεν φτιάχνουν οπτική "πρίζα", όπως η Cosmote κι η Vodafone, αλλά όπως έρχεται μέσα η οπτική, την κουμπώνουν κατευθείαν πάνω στο router.

• Thanks 1
Δημοσ.

Οποτε θα πρέπει να κάνω μία τρύπα στον τοίχο για να περνάει το καλώδιο της οπτικής να βρει το ρούτερ. Απο την τρύπα θα περάσω και ενα καλώδιο για να συνδέεται το τηλέφωνο στο χωλ με το ρούτερ.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Krusty said:

Οποτε θα πρέπει να κάνω μία τρύπα στον τοίχο για να περνάει το καλώδιο της οπτικής να βρει το ρούτερ. Απο την τρύπα θα περάσω και ενα καλώδιο για να συνδέεται το τηλέφωνο στο χωλ με το ρούτερ.

Ό,τι αποφασίσεις, απλά για σιγουριά κάνε το μετά, μην το υλοποιήσουν κάπως που δεν θα μπορείς να το κάνεις όπως θες και σου βγει άδικα στο τρύπημα/σκάψιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, βέβαια. Δεν βιάζομαι. Απλά θέλω να ξέρω τί θα κάνω. Τώρα περνάνε τον διακλαδωτήρα ορόφου στην πολυκατοικία...

Μπορεί να περάσω μέσα στην τρύπα και ενα ftp καλώδιο έτσι να υπάρχει, ίσως για WiFi extender στο μέλλον.

Επεξ/σία από Krusty
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Thresh είπε

Για όρισέ το στο 1492.

Τα router της Nova έχουν ενσωματωμένο τον μετατροπέα (ΟΝΤ), οπότε συνδέεται κατευθείαν η οπτική πάνω του.

Επίσως από όσο ξέρω, δεν φτιάχνουν οπτική "πρίζα", όπως η Cosmote κι η Vodafone, αλλά όπως έρχεται μέσα η οπτική, την κουμπώνουν κατευθείαν πάνω στο router.

Φτιάχνουν πριζάκι και για Nova πλέον γιατί γινόντουσαν ζημιές και έσπαγαν οι ίνες! Είναι υποχρεωμένοι οι τεχνικοί να βάζουν πριζάκι για να γίνει σωστά η εγκατάσταση!!!

Όχι άλλες προχειροδουλειές!

• Like 1
Δημοσ.

Στις οπτικές ίνες ταξιδεύει υπέρυθρο φως; Πολλά nm βλέπω στην ετικέτα του κατανεμητή ορόφου.

Πάντως αν δεν συνδέονται επεκτάσεις στην οπτική ίνα είναι δύσκολο να αλλάζουμε θέσεις στο ρούτερ.

ResizedImage_2024-03-14_21-53-04_1.jpg

Δημοσ.
7 minutes ago, Krusty said:

Στις οπτικές ίνες ταξιδεύει υπέρυθρο φως;

Σωστά.

7 minutes ago, Krusty said:

Πάντως αν δεν συνδέονται επεκτάσεις στην οπτική ίνα είναι δύσκολο να αλλάζουμε θέσεις στο ρούτερ.

Μπορείς να βάλεις δικιά σου ίνα όσου μήκους θες από το πριζάκι που θα σου βάλουν μέχρι το ONT/router.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ίνα πώς ψάχνω να είναι συμβατή; Από αυτά που γράφει στην φώτο που παρέθεσαν; Προφανώς πένσες ακροδεκτών για μη τυποποιημένο μήκος καλωδίου, δεν θα υπάρχουν όπως για το Ethernet!

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, Krusty said:

Και ίνα πώς ψάχνω να είναι συμβατή; Από αυτά που γράφει στην φώτο που παρέθεσαν;

Μπορείς να ψάξεις π.χ. στο Skroutz, προσέχοντας και τα 2 άκρα να είναι SC/APC (πράσινα). Ενδεικτικά: https://www.skroutz.gr/s/34398482/LogiLink-FPSSC20-Kalodio-Optikis-Inas-SC-APC-SC-APC-20m-Kitrino.html

Νομίζω όλες που βγάζει είναι OS2 9/125µ singlemode.

6 minutes ago, Krusty said:

Προφανώς πένσες ακροδεκτών για μη τυποποιημένο μήκος καλωδίου, δεν θα υπάρχουν όπως για το Ethernet!

Όχι, χρειάζεται ειδικό splicer που κοστίζει €€€€. Ή να βρεις άτομο να το κάνει, οπότε καλύτερο κάποιο τυποποιημένο καλώδιο.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
Δημοσ.

Πάντως στον ΟΤΕ κάνανε καλή δουλειά στην εγκατάσταση.Ουτε που τη διακρίνεις την ίνα που μπαίνει στο σπίτι.Αν δε σου πει κάποιος που είναι δύσκολα τη βρίσκεις.Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι ότι μου δώσανε σαν εξοπλισμό μόνο ένα μηχανάκι της Nokia.Λογικα αυτό είναι το ONT.Απο το ont θα συνδεθώ στο ήδη υπάρχον ρούτερ του ΟΤΕ που έχω ή θα μου φέρουν άλλο? Έχουμε ραντεβού την Τρίτη για ενεργοποίηση.Αν ξέρει κανείς ας μου πει αλλιώς υπομονή μέχρι την Τρίτη για να μάθω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...