Orpheas1992 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, giorgoskoy είπε Αυτό κατά πόσο γίνεται? Δηλ. πόσο πίσω μπορείς να αφήσεις την σχολή για να κάνεις την θητεία σου? Αφού έχεις κάνει όλες τις υποχρεωτικές ώρες-εργαστήρια και απλά δίνεις για να περάσεις μαθήματα η μπορείς να κάνεις 2 χρόνια να κάνεις θητεία και μετά τα άλλα 2-3? Γινεται ανετα, απο τη στιγμη που ισχυει το ν+2 (δηλαδη εχεις 6 χρονια για να βγαλεις μια 4ετη σχολη). Μπορεις να κανεις και τα δυο που αναφερεις, αν και η 1η επιλογη ειναι η καλυτερη πιστευω, δηλαδη 4ο-5ο ετος στη σχολη με μονοψηφιο αριθμο μαθηματων, δινεις τα μαθηματα οσο εισαι στρατο και στο τελος απολυεσαι με ταυτοτητα και πτυχιο. Γενικα ζηλεψα οσους το επαιξαν ετσι και οσους μπηκαν στα 18-19, εγω απολυθηκα τον Ιουλιο στα 28 μου. Οσους ηταν στην ιδια φαση με εμενα, δεν τους ζηλεψα καθολου
giorgoskoy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ!! Άρα μένει να αποφασίσω από τώρα η σε 4 χρόνια παράλληλα με σπουδές
urbanist00 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 μάγκες, μπαίνω Ιανουάριο Α' ΕΣΣΟ, πεζικό, παρουσιάζομαι στον Έβρο λογικά και θέλω και για ΣΕΑΠ (ΔΕΑ). Η ερώτηση μου είναι η εξής. Θέλω να πάρω ένα amazfit t-rex (smartwatch αντοχής), θα μπορέσω να το έχω μαζί μου οταν παρουσιαστώ; υπάρχει περίπτωση να μου το κρατήσουν στον έλεγχο ή να μου δημιουργήσει πρόβλημα γενικότερα;
SabotazNic Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @giorgoskoy για να μην χάσεις το ν+2, υπάρχει και η δυνατότητα για διακοπή σπουδών. Από την άλλη όμως δεν έχεις φοιτητικές άδειες αν κάνεις διακοπή. Μετά συνεχίζεις κανονικά χωρίς να έχεις χάσει κάποιο χρόνο. Το ιδανικό θα είναι όταν θα τελειώνεις (πχ να μένει πρακτική/διπλωματική και κάνα μάθημα) μόνο και μόνο επειδή αν πας πχ στο 3ο έτος, η παρέα θα προχωρήσει και εσύ θα μείνεις 1 χρόνο πίσω. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από SabotazNic
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, urbanist00 είπε μάγκες, μπαίνω Ιανουάριο Α' ΕΣΣΟ, πεζικό, παρουσιάζομαι στον Έβρο λογικά και θέλω και για ΣΕΑΠ (ΔΕΑ). Η ερώτηση μου είναι η εξής. Θέλω να πάρω ένα amazfit t-rex (smartwatch αντοχής), θα μπορέσω να το έχω μαζί μου οταν παρουσιαστώ; υπάρχει περίπτωση να μου το κρατήσουν στον έλεγχο ή να μου δημιουργήσει πρόβλημα γενικότερα; δεν λενε τιποτα για ρολογια και smartbands. Οι μισοι φανταροι ηταν με mi band 3-4-5 και samsung galaxy watch 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, giorgoskoy είπε Ευχαριστώ πολύ!! Άρα μένει να αποφασίσω από τώρα η σε 4 χρόνια παράλληλα με σπουδές Αν δεν είσαι σίγουρος πως θα πας φαντάρος στον τόπο που σπουδάζεις, μη πας παράλληλα με τη σχολή.
MrKasimis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα Οι γεννημενοι ετους 2002 κλασης 2023 ειναι να παρουσιαστουν με την Εσσο του Ιανουαριου 2021 ; και η ανακοινωση θα βγει περιπου μεσα Δεκεμβριου ; Σωστα ;
urbanist00 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, MrKasimis είπε Καλησπερα Οι γεννημενοι ετους 2002 κλασης 2023 ειναι να παρουσιαστουν με την Εσσο του Ιανουαριου 2021 ; και η ανακοινωση θα βγει περιπου μεσα Δεκεμβριου ; Σωστα ; επειδή και γω θα μπω με την πρώτη εσσο (αν και είμαι γεννημένος το 2000 και είχα αναβολή και την εκοψα) ναι απο οτι ακούω προς Δεκέμβριο θα βγει
Skerzos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 @giorgoskou όπως σου είπαν και παραπάνω, μπορείς να κάνεις διακοπή σπουδών (ώστε να μην μετράει το Ν+2 κατά σου). Κάν' το. Οι φοιτητικές άδειες που θα χάσεις, είναι τίποτα μπροστά στο πόσο πίσω θα σε αφήσει η απουσία σου από τα μαθήματα. Και δεν πρόκειται να διαβάσεις εκεί μέσα.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, MrKasimis είπε Καλησπερα Οι γεννημενοι ετους 2002 κλασης 2023 ειναι να παρουσιαστουν με την Εσσο του Ιανουαριου 2021 ; και η ανακοινωση θα βγει περιπου μεσα Δεκεμβριου ; Σωστα ; Δεν ξέρεις ποτέ πότε ακριβώς θα βγει αλλά ναι συνήθως τότε βγαίνει για την Α' ΕΣΣΟ.
Angel-Maimou Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά. Έχω μπει στρατό αλλά λόγω ψυχολογικών δεν αντέχω. Αν πάρω αναβολή για ένα 6μηνο, μετά μπορώ να ξαναπάρω μέχρι να συμπληρώσω τα 2 έτη ? Ή αφού μπήκα πλέον δεν γίνεται να γυρίσει σε ι5? Έχω αγχωθει πάρα πολύ και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Γιατί θα ήθελα να βγω τώρα και μετά να παίρνω αναβολές μέχρι να γίνει απαλλαγή
giorgoskoy Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Στις 16/11/2020 στις 2:36 ΜΜ, Skerzos είπε @giorgoskou όπως σου είπαν και παραπάνω, μπορείς να κάνεις διακοπή σπουδών (ώστε να μην μετράει το Ν+2 κατά σου). Κάν' το. Οι φοιτητικές άδειες που θα χάσεις, είναι τίποτα μπροστά στο πόσο πίσω θα σε αφήσει η απουσία σου από τα μαθήματα. Και δεν πρόκειται να διαβάσεις εκεί μέσα. Αν μπορείς λίγο να Μ εξηγήσεις πως λειτουργεί αυτό με την διακοπή σπουδών γιατί έχω ψιλό μπερδευτεί. Ευχαριστώ
Skerzos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Σαν φοιτητής θα πρέπει να ολοκληρώσεις τη σχολή σου σε Ν+2 χρόνια (2Ν+4 εξάμηνα). Σε 4ετή σχολή, αυτό σημαίνει 12 εξάμηνα. Αφού εγγραφείς, έχεις το δικαιώμα να πας στην γραμματεία της σχολής σου και να κάνεις διακοπή σπουδών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σταματάς να είσαι φοιτητής, αλλά η θέση και η πρόοδος σου στην σχολή δεν χάνεται. Όταν δηλώσεις συνέχεια σπουδών (όλα αυτά μέσω της γραμματείας γίνονται), θα συνεχίσεις από εκεί που την άφησες. Αν για παράδειγμα, πας 1.5 χρόνο, ολοκληρώσεις το 3ο εξάμηνο και μετά κάνεις διακοπή για 2 χρόνια, όταν επιστρέψεις θα εγγραφείς και θα συνεχίσεις κανονικά στο 4ο εξάμηνο. Τα 2 χρόνια της διακοπής δεν θα μετράνε εις βάρος σου για το Ν+2. Το καλύτερο φυσικά που μπορείς να κάνεις, είναι την μέρα της εγγραφής σου θα τους πεις ότι θες να κάνεις και διακοπή για να μπεις στρατό. Θα σου τα εξηγήσουν όλα και θα το κανονίσουν άμεσα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, Angel-Maimou είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω μπει στρατό αλλά λόγω ψυχολογικών δεν αντέχω. Αν πάρω αναβολή για ένα 6μηνο, μετά μπορώ να ξαναπάρω μέχρι να συμπληρώσω τα 2 έτη ? Ή αφού μπήκα πλέον δεν γίνεται να γυρίσει σε ι5? Έχω αγχωθει πάρα πολύ και δεν μπορώ να ηρεμήσω. Γιατί θα ήθελα να βγω τώρα και μετά να παίρνω αναβολές μέχρι να γίνει απαλλαγή Η διαδικασία χονδρικά έχει ως εξής: Ζητάς 6μηνη αναβολή. Στην λήξη της πηγαίνεις γνωμάτευση από ψυχίατρο που θεωρητικά έβλεπες ότι πάσχεις από ψυχολογικά. Σε εξετάζει και μια έξτρα επιτροπή του στρατού και σου δίνει 2ετη αναβολή. Μετά το πέρας των 2 αυτών ετών ξαναπας για την ίδια διαδικασία, και σου δίνουν άλλη μια 2ετη αναβολή. Αν και μετά αυτή την αναβολή συνεχίζεις να έχεις "προβλήματα" σου δίνουν αυτομάτως Ι5. Είναι γενικά μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Ο στρατός δεν αφήνει εύκολα να φύγεις.
mech35 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Ρε παιδιά να σας ρωτήσω και γω, κάνω διδακτορικό στο εξωτερικό και η αναβολή μου από το προπτυχιακό λήγει το Δεκέμβρη. Από το στρατο ούτε που ξέρουν τι χαρτια μου ζητάνε για να την επεκτείνω. Αρχικά θέλουν κάτι που να δηλώνει την ελάχιστη διάρκεια εκπλήρωσης του προγράμματος κάτι που ρητά όμως δεν ορίζεται από το πανεπιστήμιο για διδακτορικά. Σε φίλο μου σε ακριβώς στην ίδια κατάσταση του ζητήσαν το συμβόλαιο της υποτροφίας. Πέρα από αυτό όμως ό,τι χαρτί και να τους φέρω δεν τους κάνει η υπογραφή. Ψάχνουν το αντιστοιχο της ελληνικής γραμματείας που ειναι υπερεξουσία, έλα που εδώ όμως η γραμματεία είναι ένας απλός υπάλληλος και δεν βάζει υπογραφή, το κεφαλι ειναι ο καθηγητης του τμηματος που δεν τους κανει. Είχε κανεις παρόμοια εμπειρία και ξέρει τί γινεται αν δεν βρεθει το χαρτι μεχρι τη λήξη της αναβολής; Επίσης γνωρίζει κανείς μέχρι πότε μπορω να το προσκομίσω αν η διορία περάσει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις