nickmanak Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2015 Βαλτε κ τηγανητες πατατες μεσα στην κοτοπιτα, γινεται τουμπανο.
speedman_26 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μια καλή συνταγή για νοστιμες Πατάτες φούρνου;
archimidis Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 http://slowchefs.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4.html http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1446 δοκιμασμένες και οι 2 3
Toxo <3 lover Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Croissants - μόνη διαφορά ήταν ότι άνοιξα 4 φορές τη ζύμη σε φύλλο αντί για τρεις. Ίσως την επόμενη φορά προσθέσω και λίγο αλάτι, αλλά μακριά από τη μαγιά για να μην αποτύχουμε πλήρως. Αξίζαν τον κόπο που τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλος! Πιο πολύ βαριόμουν να αδειάζω το τραπέζι μια φορά τη μέρα γιατί δεν είχα άλλη διαθέσιμη επιφάνεια για άνοιγμα. Και επίσης όσο κι αν απογοητεύτηκα στην αρχή, δεν με τιμώρησε το ζυμαράκι που άφησα να δραπετεύσει λίγο βούτυρο όταν άρχισε να ζεσταίνεται! Τραγάνισαν έξω, οι γωνίες τους έτριβαν και μέσα ήταν ένα αφράτο όνειρο με απόλυτα εκλεπτυσμένη γεύση, καμία σχέση με ό,τι είχα φάει ως τώρα! Τολμήστε το... 2
Geosim79 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Μια καλή συνταγή για νοστιμες Πατάτες φούρνου; πλένεις και κόβεις τις πατάτες...τις βάζεις για 5 λεπτά στο microwave σκετες....σε ένα ταψί φούρνου (λαμαρίνα) τις απλώνεις και τις ραντίζεις με ελαιόλαδο-αλάτι-σκόνη σκόρδου και δενδρολίβανο....στο φούρνο κανονικά μέχρι να ροδίσουν...καλή όρεξη 2
ΜΙχαλιεςς Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δεν ειναι φουρνου αλλα ειναι νοστιμοτατες κ γρηγορες!
Chrisxxx Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Croissants - μόνη διαφορά ήταν ότι άνοιξα 4 φορές τη ζύμη σε φύλλο αντί για τρεις. Ίσως την επόμενη φορά προσθέσω και λίγο αλάτι, αλλά μακριά από τη μαγιά για να μην αποτύχουμε πλήρως. Αξίζαν τον κόπο που τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλος! Πιο πολύ βαριόμουν να αδειάζω το τραπέζι μια φορά τη μέρα γιατί δεν είχα άλλη διαθέσιμη επιφάνεια για άνοιγμα. Και επίσης όσο κι αν απογοητεύτηκα στην αρχή, δεν με τιμώρησε το ζυμαράκι που άφησα να δραπετεύσει λίγο βούτυρο όταν άρχισε να ζεσταίνεται! Τραγάνισαν έξω, οι γωνίες τους έτριβαν και μέσα ήταν ένα αφράτο όνειρο με απόλυτα εκλεπτυσμένη γεύση, καμία σχέση με ό,τι είχα φάει ως τώρα! Τολμήστε το... φωτο.
speedman_26 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 πλένεις και κόβεις τις πατάτες...τις βάζεις για 5 λεπτά στο microwave σκετες....σε ένα ταψί φούρνου (λαμαρίνα) τις απλώνεις και τις ραντίζεις με ελαιόλαδο-αλάτι-σκόνη σκόρδου και δενδρολίβανο....στο φούρνο κανονικά μέχρι να ροδίσουν...καλή όρεξη για πιο λογο στο microwave να μπουνε;
Toxo <3 lover Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Εξαρτάται πώς θέλει καθένας τις πατάτες στο φούρνο... Η νοστιμιά μπορεί να προκύψει από τα μπαχαρικά και τα βότανα, ωστόσο τι αρέσει σε εσένα είναι προσωπικό σου γούστο. Πρέπει να δοκιμάσεις. Δοκιμή και σφάλμα... Προσωπικά τις κόβω ψιλές σαν να επρόκειτο να τηγανιστούν, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά/αρωματικά τα βάζω ενώ βρίσκονται σε ένα μπωλ και τις ανακατεύω καλά πριν τις βάλω στο ταψί. Έτσι δεν κολυμπούν στο λάδι και είναι όλες εξίσου τυλιγμένες με τα μπαχαρικά. Πάντα σε προθερμασμένο φούρνο και πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με πιο χονδροκομμένες πατάτες όμως. Άλλοι τις βράζουν λίγο πριν το φούρνο όταν τις κάνουν "κυδωνάτες" ώστε να είναι τραγανές έξω και μαλακές μέσα. Να και τα κρουασάν! Δεν είναι και για καλλιστεία, αλλά ήταν νόστιμα. 9
Geosim79 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 για πιο λογο στο microwave να μπουνε; στα μικροκύματα φεύγει όλη η υγρασία της πατάτας και μετά στο φούρνο ψήνετε χωρίς να έχει ΄΄βραστή υφή΄΄... 1
Alithinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Έχω 1 κιλό αλεύρι Ζέας και αναρωτιόμουν χθες τι να το κάνω. Για ψωμί το αποκλείω, το καθάρισμα των χεριών μετά το ζύμωμα είναι πολύ μανούρα. Σκεφτόμουν ή κέικ ή κουραμπίεδες μιας και είναι της εποχής, αλλά χθες που κοίταξα μου έλειπε η άχνη ζάχαρη για τους κουραμπιέδες, και τα αυγά για το κέικ. Σήμερα όμως είναι ανοιχτό το σούπερ μάρκετ, και μπορώ να πάω να πάρω κάτι το απόγευμα. Αλλά είμαι αναποφάσιστος. Κουραμπιέδες ή κέικ ;
Toxo <3 lover Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Φόρεσε γάντια και ζύμωσε ψωμί... Κέικ. 1
Chrisxxx Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Να και τα κρουασάν! Δεν είναι και για καλλιστεία, αλλά ήταν νόστιμα. Τρέχει λίγο το σαλάκι. Θελουν και μια μικρή γέμιση καραμέλας, φουντουκιου και μερέντας! 1
evabb Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Τρέχει λίγο το σαλάκι. Θελουν και μια μικρή γέμιση καραμέλας, φουντουκιου και μερέντας! Πως καρφώνεται ο χοντρός του θέματος. 1
Toxo <3 lover Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Ξέρετε τι μου συνέβη προς τεράστια έκπληξή μου; Έκανα μερικά γεμιστά με πολύ καλής ποιότητας σκούρα σοκολάτα και κατενθουσιάστηκα με τη γεύση τους. Έβαλα μερέντα και δεν. Ήταν πολύ φτωχή για να ταιριάξει με αυτά. Πολύ κρίμα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα