Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, billdanos είπε

Ποσο να διατηρούνται τα φρέσκα άραγε...

Αυτα που πηρα ηταν ολοστρογγυλα και τα πηρα Τεταρτη. Καπου διαβασα πως ειναι καλυτερα να φαγωθουν οταν εχουν αρχισει να ζαρωνουν λιγο. Δοκιμασα ενα την ιδια μερα και ηταν ενταξει, ομως οντως αυτα που εφαγα πιο μετα (οταν ειχαν ζαρωσει δλδ) ηταν πιο γλυκα και ζουμερα. Προς το παρον μου εχουν μεινει 2, τα οποια ετσι οπως τα βλεπω αυριο μεθαυριο θα πρεπει να τα καταναλωσω.

Αλλα κατι μου λεει πως ο @Getta Robo θα ξερει σιγουρα...

• Like 1
  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εξαρταται τις ποικιλιες / υβριδια. Αυτες που ειναι με πολυ χυμο οπως η flavicarpa αντεχει σε καταλληλες συνθηκες 5-15 μερες, και αυτες με σαρκα σχεδον μηνα. Επειδη ομως εχουμε κυριως εισαγωγης απο χωρες της Νοτιας Αμερικης, συνηθως λογο του ταξιδιου, διατηρουνται αισθητα λιγοτερο. Ισραηλ που υπηρχαν παλαιοτερα στην αγορα ηταν σχεδον 3 βδομαδες στα ραφια πχ.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Και ένα γλυκάκι έτσι για το ζάχαρο.

Το συγκεκριμένο αγόραζα συχνά από Κοσμικό γιατί μου άρεσε η κρούστα του καταιφιού,πάντα αναρωτιόμουν πως γίνεται να είναι τόσο ωραία στην όψη και  τραγανή μέχρι που κάπου έμαθα το μυστικό και είπα να το μοιραστώ.

Τουμπάρισμα στη μέση του ψησίματος σε ίδιο ταψί,κάπου στο 1,50 του βίντεο.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ζάχαρη άχνη, Βούτυρο, Mπισκότα, Κρέμα Γάλακτος, Philadelphia, Βύσινο... έχω όλα τα υλικά, αλλά δεν ξέρω με πιά σειρά και πως κάνω τη διαδικασία ψησίματος για να φτιάξω cheese cake.
Έχει φτιάξει κανείς για να με καθοδηγήσει; :-)

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, zoranb είπε

Ζάχαρη άχνη, Βούτυρο, Mπισκότα, Κρέμα Γάλακτος, Philadelphia, Βύσινο... έχω όλα τα υλικά, αλλά δεν ξέρω με πιά σειρά και πως κάνω τη διαδικασία ψησίματος για να φτιάξω cheese cake.
Έχει φτιάξει κανείς για να με καθοδηγήσει; :-)

Σοβαρά;Τόσο δύσκολο να το ψάξεις;

https://www.google.com/search?q=συνταγή+cheesecake&rlz=1CAFQZI_enGB849&oq=Συνταγη+che&aqs=chrome.1.69i57j0l7.8350j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Σοβαρά;Τόσο δύσκολο να το ψάξεις;

Πίστευα πως ήτανε ιδιαίτερη η συγκεκριμένη συνταγή

Δημοσ.

Εκτός από τα nobake ψεύτικα τσιζκέικ όποια συνταγή και να ακολουθήσεις το βασικό μυστικό για να πετύχει (όπου επιτυχία σημαίνει ομοιόμορφο ψήσιμο χωρίς ραγίσματα και σπασίματα στην επιφάνεια) είναι να βάλεις την φόρμα σε φούρνο με αυστηρά μέγιστη θερμοκρασία 140-150C για 20-40 λεπτά (ανάλογα τα υλικά) και αφού περάσει ο χρόνος κλείνεις τη θερμοκρασία και αφήνεις το τσιζκέικ μέσα στον φούρνο με κλειστή πόρτα για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Εννοείται ότι από τη στιγμή που θα βάλεις το γλυκό στο φούρνο να ψηθεί δεν ανοίγεις την πόρτα καθόλου. Ύστερα το βγάζεις να κρυώσει λίγο ακόμα για δέκα λεπτά, ξεφορμάρεις και το βάζεις ψυγείο.

Ουσιαστικά το τσιζκεικ έχει βάση μπισκότου και από πάνω τυρί κρέμα, ζάχαρη και αυγά. Οτιδήποτε άλλο είναι για να εμπλουτίσει γευστικά τη συνταγή.

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Γιατί το τσιζκέικ θέλει ψήσιμο, το άλλο είναι γλυκό ψυγείου με τυρί κρέμα.

μους τυριου ειναι η κρεμα,δηλαδη κρεμα τυρι,κρεμα γαλακτος,κροκοι που παστεριωνεις και ζελατινη αναλογα το τι υφη θες να πετυχεις

Η βαση ειναι ζυμη ταρτας ψημενη στο φουρνο και μετα την σπας και την κανεις τριμμα

Και το ζεστο cheesecake και το κρυο  μια χαρα ειναι

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zoranb είπε

Από ηλεκτρονική ζυγαριά χαμηλού κόστους έχετε να προτείνετε κάποια;

Πάρε μία οποιαδήποτε από το skroutz να τελειώνεις. Αφού ψάχνεις κάτι φτηνό και που άρα θα κάνει τα βασικά, δεν έχει νόημα να το ψιριζεις. Γενικά μην πας και δώσεις πολλά λεφτά για ζυγαριά για να κάνει δήθεν παπάδες του τύπου μετατροπές βάρους σε όγκο. Διάλεξε μία να μπορεί να ζυγίσει μέχρι και 15 κιλά και είσαι έτοιμος. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
6 hours ago, zoranb said:

Από ηλεκτρονική ζυγαριά χαμηλού κόστους έχετε να προτείνετε κάποια;

IKEA. Δεν καταλαβαίνει τιποτα! :) 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, evabb είπε

Διάλεξε μία να μπορεί να ζυγίσει μέχρι και 15 κιλά και είσαι έτοιμος. 

15 κιλά! Τόσα πολλά για ζαχαροπλαστική/μαγειρική;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, evabb είπε

Πάρε μία οποιαδήποτε από το skroutz να τελειώνεις. Αφού ψάχνεις κάτι φτηνό και που άρα θα κάνει τα βασικά, δεν έχει νόημα να το ψιριζεις. Γενικά μην πας και δώσεις πολλά λεφτά για ζυγαριά για να κάνει δήθεν παπάδες του τύπου μετατροπές βάρους σε όγκο. Διάλεξε μία να μπορεί να ζυγίσει μέχρι και 15 κιλά και είσαι έτοιμος. 

πιο σημαντικό είναι να μετράει τα "ψιλά" παρά τα βαριά..!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...