therock Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, evabb είπε Την οθόνη του μην βάλεις μέσα στο νερό. Η μεταλλική άκρη προφανώς και μπαίνει στο νερό και στο λάδι. Οντως? Μα ποιος δαιμονιος νους θα σκεπτοταν να βυθισει την οθονη που θα πρεπε να το διευκρινισουν. Οκ μακαρι να ταν αυτο
SB_1957 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, therock είπε Οντως? Μα ποιος δαιμονιος νους θα σκεπτοταν να βυθισει την οθονη που θα πρεπε να το διευκρινισουν. Οκ μακαρι να ταν αυτο Μην το λες. Στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ υπάρχουν οδηγίες για τα πιο απίθανα πράγματα. Σε σακουλάκια με κάθε είδους σνακ "ανοίξτε και φάτε το περιεχόμενο"! Οι καθρέφτες στα αυτοκίνητα "Αυτό που βλέπετε βρίσκεται πίσω σας"! Σε συνταγή γλυκού που είχε καραμέλες γάλακτος (σαν τις "αγελαδίτσες" που αγοράζαμε εμείς οι κάποιας ηλικίας) "αφαιρέστε το περιτύλιγμα από τις καραμέλες"! Και πολλά άλλα που έχω συναντήσει κατά καιρούς! 2
evabb Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, therock είπε Οντως? Μα ποιος δαιμονιος νους θα σκεπτοταν να βυθισει την οθονη που θα πρεπε να το διευκρινισουν. Οκ μακαρι να ταν αυτο Υπάρχουν πολλοί ηλιθιοι. Πάντως έχω κι εγώ τέτοιο θερμόμετρο και μια χαρά έχω μετρήσει θερμοκρασία υγρών και δεν έχει πάθει τίποτα. Δύο σύρματα έχει μέσα η μεταλλική μύτη. 1
rafa1919 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω, εγώ θέλω το θερμόμετρο για να μετράω την θερμοκρασία του φούρνου ώστε να βεβαιώνομαι ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά. Ενδείκνυται για τέτοια χρήση ή όχι; Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από rafa1919
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 7 hours ago, rafa1919 said: Να ρωτήσω, εγώ θέλω το θερμόμετρο για να μετράω την θερμοκρασία του φούρνου ώστε να βεβαιώνομαι ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά. Ενδείκνυται για τέτοια χρήση ή όχι; Για μόνιμη χρήση μέσα σε φούρνο καλύτερα να πάρεις κάποιο από αυτά που κολλάνε μόνιμα από τη μέσα πλευρά στην πόρτα του φούρνου. Συνήθως είναι μεταλλικά για να αντέχουν σε συνεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες. https://www.skroutz.gr/s/24219202/Hendi-Θερμόμετρο-Φούρνου-50-300-c-30-40716.html https://www.skroutz.gr/s/19353673/TFA-Αναλογικό-Θερμόμετρο-Φούρνου-14-1004-60.html 1 1
rafa1919 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, billdanos είπε Για μόνιμη χρήση μέσα σε φούρνο καλύτερα να πάρεις κάποιο από αυτά που κολλάνε μόνιμα από τη μέσα πλευρά στην πόρτα του φούρνου. Συνήθως είναι μεταλλικά για να αντέχουν σε συνεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες. Ωραίος ο Bill, thanks! Μήπως έχουμε link από κάποιο που προτείνεις ανεπιφύλακτα;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 3 minutes ago, rafa1919 said: Ωραίος ο Bill, thanks! Μήπως έχουμε link από κάποιο που προτείνεις ανεπιφύλακτα; Έκανα edit στο από πάνω και έβαλα 2 που βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτησή. Υπάρχουν πάρα πολλά αλλά δεν έτυχε ποτέ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο ώστε να έχω καλύτερη εικόνα... 1
evabb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως) Και μολις βγηκε απο τον φουρνο κεικ μπανανα σοκολατα Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από evabb 6
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ξέρει κανείς πως μαγειρεύεται η κινόα? Έχω ένα σακουλάκι και λέω να τη φτιάξω. Μαγειρεύεται σαν τα μακαρόνια ή σαν το ρύζι? ή κάτι ενδιάμεσο όπως ο τραχανάς? Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από aizensama24
sakura22 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει: Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη) Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια * Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως. *Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα". ** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο) *** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο. **** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες. Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από sakura22
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 13 ώρες πριν, sakura22 είπε Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει: Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη) Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια * Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως. *Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα". ** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο) *** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο. **** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες. Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες. Το μαγείρεμα της ακούγεται ολόιδιο με του ρυζιού.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε. Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει; Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν.
johnpap21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε. Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει; Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν. Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες: https://mypizzaproject.com/ Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/ https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika Καλή επιτυχία! Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2020 από johnpap21
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, johnpap21 είπε Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες: https://mypizzaproject.com/ Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/ https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika Καλή επιτυχία! Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις. thanx😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα