Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, evabb είπε

Την οθόνη του μην βάλεις μέσα στο νερό. Η μεταλλική άκρη προφανώς και μπαίνει στο νερό και στο λάδι. 

Οντως? Μα ποιος δαιμονιος νους θα σκεπτοταν να βυθισει την οθονη που θα πρεπε να το διευκρινισουν. Οκ μακαρι να ταν αυτο

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, therock είπε

Οντως? Μα ποιος δαιμονιος νους θα σκεπτοταν να βυθισει την οθονη που θα πρεπε να το διευκρινισουν. Οκ μακαρι να ταν αυτο

Μην το λες.

Στο εξωτερικό και ειδικά στις ΗΠΑ υπάρχουν οδηγίες για τα πιο απίθανα  πράγματα.

Σε σακουλάκια με κάθε είδους σνακ "ανοίξτε και φάτε το περιεχόμενο"!

Οι καθρέφτες στα αυτοκίνητα "Αυτό που βλέπετε βρίσκεται πίσω σας"!

Σε συνταγή γλυκού που είχε καραμέλες γάλακτος (σαν τις "αγελαδίτσες" που αγοράζαμε εμείς οι κάποιας ηλικίας) "αφαιρέστε το περιτύλιγμα από τις καραμέλες"!

Και πολλά άλλα που έχω συναντήσει κατά καιρούς!

  • Like 2
Δημοσ.
15 ώρες πριν, therock είπε

Οντως? Μα ποιος δαιμονιος νους θα σκεπτοταν να βυθισει την οθονη που θα πρεπε να το διευκρινισουν. Οκ μακαρι να ταν αυτο

Υπάρχουν πολλοί ηλιθιοι. Πάντως έχω κι εγώ τέτοιο θερμόμετρο και μια χαρά έχω μετρήσει θερμοκρασία υγρών και δεν έχει πάθει τίποτα. Δύο σύρματα έχει μέσα η μεταλλική μύτη. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω, εγώ θέλω το θερμόμετρο για να μετράω την θερμοκρασία του φούρνου ώστε να βεβαιώνομαι ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά. Ενδείκνυται για τέτοια χρήση ή όχι;

Επεξ/σία από rafa1919
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, rafa1919 said:

Να ρωτήσω, εγώ θέλω το θερμόμετρο για να μετράω την θερμοκρασία του φούρνου ώστε να βεβαιώνομαι ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί σωστά. Ενδείκνυται για τέτοια χρήση ή όχι;

Για μόνιμη χρήση μέσα σε φούρνο καλύτερα να πάρεις κάποιο από αυτά που κολλάνε μόνιμα από τη μέσα πλευρά στην πόρτα του φούρνου. Συνήθως είναι μεταλλικά για να αντέχουν σε συνεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες.

https://www.skroutz.gr/s/24219202/Hendi-Θερμόμετρο-Φούρνου-50-300-c-30-40716.html

https://www.skroutz.gr/s/19353673/TFA-Αναλογικό-Θερμόμετρο-Φούρνου-14-1004-60.html

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billdanos είπε

Για μόνιμη χρήση μέσα σε φούρνο καλύτερα να πάρεις κάποιο από αυτά που κολλάνε μόνιμα από τη μέσα πλευρά στην πόρτα του φούρνου. Συνήθως είναι μεταλλικά για να αντέχουν σε συνεχόμενες υψηλές θερμοκρασίες.

Ωραίος ο Bill, thanks!

Μήπως έχουμε link από κάποιο που προτείνεις ανεπιφύλακτα;

  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, rafa1919 said:

Ωραίος ο Bill, thanks!

Μήπως έχουμε link από κάποιο που προτείνεις ανεπιφύλακτα;

Έκανα edit στο από πάνω και έβαλα 2 που βρήκα με μια πρόχειρη αναζήτησή. Υπάρχουν πάρα πολλά αλλά δεν έτυχε ποτέ να χρησιμοποιήσω κάτι τέτοιο ώστε να έχω καλύτερη εικόνα...

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τυροπιτακια κουρου (συνταγη αργυρως)

hcwhO8.jpg

Ddr0sR.jpg

C3Dyss.jpg

EQGolt.jpg

oUrUZj.jpg

K4Hwgh.jpg

Και μολις βγηκε απο τον φουρνο

κεικ μπανανα σοκολατα

cgCCGo.jpg

uVAVKA.jpg

Ecfi0E.jpg

 

 

Επεξ/σία από evabb
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς πως μαγειρεύεται η κινόα? Έχω ένα σακουλάκι και λέω να τη φτιάξω.

Μαγειρεύεται σαν τα μακαρόνια ή σαν το ρύζι? ή κάτι ενδιάμεσο όπως ο τραχανάς?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει:

  1. Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη)
  2. Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι
  3. Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια *
  4. Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα.
  5. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως.

*Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα".

** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο)

*** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο.

**** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες.

Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες.

Επεξ/σία από sakura22
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sakura22 είπε

Ακολουθεις τις οδηγιες απο το σακουλακι. Αν δεν εχει:

  1. Ξεπλενεις καλα (σχεδον να ειναι διαυγες το νερο οχι θολο οπως θα βγαινει στην αρχη)
  2. Βαζεις νερο/ζωμο σε αναλογια 1:1.5-2 (κινοα:νερο) και αλατι/ μπαχαρικα που θα βαζες σε ρυζι
  3. Βρασιμο για 15-20min (απο οταν αρχισει να κοχλαζει) σε χαμηλη φωτια *
  4. Αποσυρεις, σκεπαζεις με πετσετα-καπακι για μερικα λεπτα.
  5. Το αφρατευεις με ενα πιρουνι και τρως.

*Ειναι ετοιμη οταν βγαλει μια "ουριτσα".

** Να υπολογιζεις οτι σχεδον τριπλασιαζεται οταν μαγειρευτει (= μην βαλεις ενα τονο)

*** Αφου την ξεπλυνεις μπορεις να την τοσταρεις λιγο με ελαιολαδο πριν βαλεις το νερο.

**** Η αναλογια με το νερο και ο χρονος βρασιματος εξαρταται απο το ειδος της κινοας και απο το ποσο σπυρωτη την θες.

Μπορεις να αντικαταστησεις το ρυζι/ το πλιγουρι κλπ με κινοα σε πολλες συνταγες.

Το μαγείρεμα της ακούγεται ολόιδιο με του ρυζιού.

Δημοσ.

Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε.

Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει;

Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Ggiorgos7 είπε

Λέμε να φτιάξουμε με τον bro πίτσες ...αντί να παραγγείλουμε.

Έχει επιχειρήσει κανείς σας;Βλέπω κάτι tutorial ,τι βαθμό δυσκολίας έχει;

Όχι έτοιμες ζύμες ,δεν μ αρέσουν.

Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες:  https://mypizzaproject.com/

Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: 

https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/

https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.

Επεξ/σία από johnpap21
Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnpap21 είπε

Δεν θα σου πω πολλά, γιατί υπάρχει o Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που το έχει απογειώσει το θέμα σπιτική πίτσα, οπότε εδώ θα βρεις όλες τις πληροφορίες:  https://mypizzaproject.com/

Τώρα αν βιάζεσαι και θες να φτιάξεις πίτσα εδώ και τώρα μια γρήγορη λύση είναι η ζύμη με γιαούρτι, αλλά πίστεψέ με δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη μέθοδο: 

https://www.argiro.gr/recipe/grigori-pitsa-me-xulo-giaourtiou/

https://akispetretzikis.com/el/categories/pswmia-zymes/zymh-pitsas-me-2-ylika

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο έμπειρος είσαι με τη μαγειρική. Για κάποιον μπορεί να ακούγεται αστείο ένα ζυμάρι για πίτσα, αλλά η διαφορά φαίνεται στις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξεις.

thanx😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...