Ukforthemoment Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Εχει δοκιμάσει κανείς να βράσει φασόλια μαζί με γάλα αντί για πολτό? κάτι σε φασόλια με κρέμα γάλακτος, δε ξέρω αν θα ταιριάζανε και πως φτιάχνεται η κρέμα γάλακτος όπως όταν φτιάχνεις καρμπονάρα. φασόλια με γάλα ή κρέμα γάλακτος;Πως σου ήρθε ότι συνδυάζονται;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε φασόλια με γάλα ή κρέμα γάλακτος;Πως σου ήρθε ότι συνδυάζονται; Εγώ τα αλέθω σαν πουρέ και δοκιμάζω διάφορα συνδυαστικά με αυτά κυρίως σάλτσες/τυριά/λαχανικά. Τις προάλλες δοκίμαζα να τα συνδυάσω με πιπεριές και φέτα και έβγαλε μία πολύ ωραία γεύση σαν να έτρωγα vegeterian πίτσα. Αυτή την έμπνευση την είχα από τον πουρέ πατάτας που εκεί βάζεις γάλα, σκεφτόμουν πουρέ φασολιού με γάλα και βούτυρο. Ψάχνω τρόπους να τα βελτιώσω γευστικά αλλά δεν είμαι κανάς έμπειρος μάγειρας για να ξέρω πως, δεν έχω και τα καλύτερα μηχανήματα ακόμη δυστυχώς.
Ison_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Ίσως θα μπορούσες να τα μαγειρέψεις όπως τα μανιτάρια: κρέμα γάλακτος, σκόρδο, θυμάρι.
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Εγώ τα αλέθω σαν πουρέ και δοκιμάζω διάφορα συνδυαστικά με αυτά κυρίως σάλτσες/τυριά/λαχανικά. Τις προάλλες δοκίμαζα να τα συνδυάσω με πιπεριές και φέτα και έβγαλε μία πολύ ωραία γεύση σαν να έτρωγα vegeterian πίτσα. Αυτή την έμπνευση την είχα από τον πουρέ πατάτας που εκεί βάζεις γάλα, σκεφτόμουν πουρέ φασολιού με γάλα και βούτυρο. Ψάχνω τρόπους να τα βελτιώσω γευστικά αλλά δεν είμαι κανάς έμπειρος μάγειρας για να ξέρω πως, δεν έχω και τα καλύτερα μηχανήματα ακόμη δυστυχώς. Τι να πω;Δοκιμασε το .
l337 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 4 minutes ago, aizensama24 said: Εγώ τα αλέθω σαν πουρέ και δοκιμάζω διάφορα συνδυαστικά με αυτά κυρίως σάλτσες/τυριά/λαχανικά. Τις προάλλες δοκίμαζα να τα συνδυάσω με πιπεριές και φέτα και έβγαλε μία πολύ ωραία γεύση σαν να έτρωγα vegeterian πίτσα. Αυτή την έμπνευση την είχα από τον πουρέ πατάτας που εκεί βάζεις γάλα, σκεφτόμουν πουρέ φασολιού με γάλα και βούτυρο. Ψάχνω τρόπους να τα βελτιώσω γευστικά αλλά δεν είμαι κανάς έμπειρος μάγειρας για να ξέρω πως, δεν έχω και τα καλύτερα μηχανήματα ακόμη δυστυχώς. Αφού τα κάνεις πουρέ, δοκίμασε έστω να φτιάξεις χούμους με αποφλειωμένα ρεβύθια, ταχίνι, λεμόνι, σκόρδο, λάδι και αλάτι. Εγώ βάζω και τζίντζερ αλλά όπως νομίζεις. Επίσης υπάρχουν και παραλλαγές όπου μπορείς να βάλεις μέσα και αβοκάντο ή παντζάρι. Από πάνω μετά μπορείς να ρίξεις πάπρικα, σουμάκ και κύμινο ανάλογα με τις ορέξεις και τις γεύσεις σου.
aggelos87 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Έχουμε να προτείνουμε κάποιο καλό βιβλίο, σελίδα ή κανάλι στο youtube που εκτός απο συνταγές γλυκών να περιέχει και μπόλικη θεώρια/τεχνικές/tips κλπ ;; Βρήκα αυτό στο σκρουτζ αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι κατάλληλο για κάποιον αρχάριο ερασιτέχνη (Και κοστίζει και ένα 30αρι 😛). https://www.skroutz.gr/s/6060654/Για-ζαχαροπλάστες.html
OhgmaAurvanium Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Διαβάζω τις προηγούμενες σελίδες για τη μπεσαμέλ και η πραγματικότητα είναι όπως την παρουσίαζε ένας Σεφ που είχα: ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, φτάνει να είναι νόστιμο ή/και να το προτιμάει ο κόσμος. Άλλος κάνει την κλασική που είναι 1/1/9, άλλος 1/1/10, άλλος τη θέλει πιο ελαφριά, άλλος πιο πηχτή.. σημασία έχει τι θέλεις να κάνεις και γιατί. Εγώ ας πούμε καμιά φορά κάνω μια απλή μπεσαμέλ, ενσωματώνω και 1 λιωμένο ψημένο κεφάλι σκόρδο μαζί με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τη βάζω στα τοστ ή απλά πάνω απ τα ζυμαρικά και είναι πένα! Το να χτυπάς πάντως ασπράδια και να τα βάζεις στη σάλτσα πρώτη φορά το ακούω. Επίσης δεν βάζεις αυγό για να φουσκώσει στο ψήσιμο, γιατί απλά δεν την «ψήνεις» αλλά τη γκριλάρεις. Μιλάω πάντα για τη χρήση που κάνουμε εδώ στην Ελλάδα για το παστιτσιο σαν παράδειγμα έτσι; Η μπεσαμελ δεν φουσκώνει, καραμελώνει απ τη σαλαμάνδρα/γκριλ. Μπορείς να τη δέσεις με ό,τι τυρί θες φτάνει αυτό να λιώνει: γραβιέρες, παρμεζάνα, cheddar, κεφαλοτύρια, αφρατεμένο cream cheese, μετσοβόνε καπνιστό (top) κλπ κλπ.. Μπορείς να βάλεις ό,τι μπαχαρικό θες για να της δώσεις αρωματικό χαρακτήρα: θες εστραγκόν; Θες καπνιστή πάπρικα; Θες σκόνη σκόρδου; πουρέ σκόρδου; Βασιλικό; ή μήπως πούδρα πορτσίνι με τριμμένη τρούφα και αντί για κιμά -> ραγού μαύρου χοίρου με μανιτάρια και μετά φιλάκια τα παμε το παστιτσιο! Θα φάει η πεθερά και θα πάει κοκομπλόκο! Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως καλές οι «συνταγές» φτάνει να τις χρησιμοποιούμε σαν οδηγούς/μπούσουλα ενώ παράλληλα σκεφτόμαστε πάντα και 1 βήμα παραπέρα και όχι σαν ευαγγέλια από τα οποία αν παρεκλίνεις θα σε αφορίσει η ενορία! Η καλύτερη συνταγή είναι αυτή που ακόμα δεν έχεις δοκιμάσει! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από OhgmaAurvanium
gsisr Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 πάντως έχοντας κάνει πάρα πολλές μπεσαμέλ με όλους τους τρόπους κατέληξα στον πιο τεμπέλικο. βάζεις όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο πριν βράσει. παράλληλα σε άλλο μικρό σκεύος φτιάχνεις το ρου. ρίχνεις το ρου μέσα στη κατσαρόλα με το γάλα, ανακατέβεις κι έτοιμος.
SB_1957 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, OhgmaAurvanium είπε Το να χτυπάς πάντως ασπράδια και να τα βάζεις στη σάλτσα πρώτη φορά το ακούω. Επίσης δεν βάζεις αυγό για να φουσκώσει στο ψήσιμο, γιατί απλά δεν την «ψήνεις» αλλά τη γκριλάρεις. Μιλάω πάντα για τη χρήση που κάνουμε εδώ στην Ελλάδα για το παστιτσιο σαν παράδειγμα έτσι; Η μπεσαμελ δεν φουσκώνει, καραμελώνει απ τη σαλαμάνδρα/γκριλ. Πρώτον δεν είναι σάλτσα η ελληνική μπεσαμέλ αλλά κρέμα, η οποία ψήνεται και δεν γκριλάρετε. Το παστίτσιο και ο μουσακάς ψήνονται στον φούρνο για 35-40 λεπτά και φυσικά το αυγό βοηθάει στο να αφρατέψει λίγο περισσότερο, αρκεί να μην είναι εξαρχής πολύ πηκτή! Ασπράδια χτυπημένα βάζουμε στο σουφλέ για να φουσκώσει και να αφρατέψει, αλλά εκεί η μπεσαμέλ είναι πολύ πιο συμπαγής! Η συνταγή που δεν δοκίμασες μπορεί να είναι η καλύτερη, αλλά μπορεί να είναι και η χειρότερη! 1
The_Judas Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 ποίο αντικολλητικό τηγάνι value for money προτείνετε; κοιτάω τα Tefal elegance και το Pyrex origin +.
-Mikasa- Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Στις 28/10/2021 στις 3:07 ΜΜ, The_Judas είπε ποίο αντικολλητικό τηγάνι value for money προτείνετε; κοιτάω τα Tefal elegance και το Pyrex origin +. Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει Fest, Tefal και Neoflam. Μία πιο οικονομική λύση είναι τα Pal (είχα αγοράσει δύο σκεύη όταν ήμουν φοιτήτρια και μέχρι τώρα δεν έχουν πάθει κάτι).
SB_1957 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2021 Στις 28/10/2021 στις 3:07 ΜΜ, The_Judas είπε ποίο αντικολλητικό τηγάνι value for money προτείνετε; κοιτάω τα Tefal elegance και το Pyrex origin +. Έχουμε από ΙΚΕΑ και από Lidl, τα χρησιμοποιούμε πάρα πολύ πάνω από 6ετια και είναι όπως τα αγοράσαμε. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να τα χρησιμοποιείς σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και για πολλή ώρα. Να μην βάζεις κρύο νερό όταν το αδειάσεις και είναι ακόμη ζεστό. Να μην το βάζεις στο πλυντήριο πιάτων. Να μην το πλένεις με σκληρό ή συρμάτινο σφουγγάρι. Να χρησιμοποιείς μόνο ξύλινη ή πλαστική κουτάλα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Τρώγεται το κοτσάνι του μαιντανού? Πήρα ένα πακέτο καθαρισμένο από το βασιλόπουλο, το έπλυνα λίγο και το έβαλα στη κατάψυξη. Τώρα βλέπω ότι θέλει περισσότερο κόψιμο αλλά βαριέμαι, μπορώ να τον πετάξω όπως είναι στη κατσαρόλα και να τον φάω μετά? Με μπέρδεψε το ότι έλεγε καθαρισμένο οπότε νόμιζα ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Πήρα επίσης μία μελιτζάνα και στη μέση είδα κάτι μικρά σαν έντομα αλλά μπορεί να είναι σπόρια, να τη πετάξω? Μοιάζουν πολύ σαν έντομα
Menelaos83 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Τρώγεται το κοτσάνι του μαιντανού? Πήρα ένα πακέτο καθαρισμένο από το βασιλόπουλο, το έπλυνα λίγο και το έβαλα στη κατάψυξη. Τώρα βλέπω ότι θέλει περισσότερο κόψιμο αλλά βαριέμαι, μπορώ να τον πετάξω όπως είναι στη κατσαρόλα και να τον φάω μετά? Με μπέρδεψε το ότι έλεγε καθαρισμένο οπότε νόμιζα ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Πήρα επίσης μία μελιτζάνα και στη μέση είδα κάτι μικρά σαν έντομα αλλά μπορεί να είναι σπόρια, να τη πετάξω? Μοιάζουν πολύ σαν έντομα Μυρωδικα οπως μαιντανος κλπ συνηθως μπαινουν ολοκληρα σε σουπες γιατι το θες για να δωσει γευση και μετα τον πετας.Δοκιμασε και να τον φας δεν υπαρχει θεμα εξαλλου θα εχει μαλακωσει αν και θα εχει χασει την αρχικη του γευση κατα μεγαλο μερος. Εντομα σε μελιτζανα δεν εχω δει ποτε, εγω παντως θα τη πεταγα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από Menelaos83
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 22 ώρες πριν, aizensama24 είπε Τρώγεται το κοτσάνι του μαιντανού? Πήρα ένα πακέτο καθαρισμένο από το βασιλόπουλο, το έπλυνα λίγο και το έβαλα στη κατάψυξη. Τώρα βλέπω ότι θέλει περισσότερο κόψιμο αλλά βαριέμαι, μπορώ να τον πετάξω όπως είναι στη κατσαρόλα και να τον φάω μετά? Με μπέρδεψε το ότι έλεγε καθαρισμένο οπότε νόμιζα ότι δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Πήρα επίσης μία μελιτζάνα και στη μέση είδα κάτι μικρά σαν έντομα αλλά μπορεί να είναι σπόρια, να τη πετάξω? Μοιάζουν πολύ σαν έντομα 1. Και τα κοτσάνια τρώγονται. Κάποια ματσάκια έχουν πολύ μεγάλα κλωνάρια. Εκεί ένα μέρος θα το κόψω και θα το πετάξω, γιατί μετά καταλήγει να 'ναι κοτσάνι το περισσότερο παρά φύλλωμα. Μπορείς να παίρνεις τα μυρωδικά σου, να τα πλένεις (αφού έχεις αφαιρέσει τα μαραμένα/κιτρινισμένα τμήματα), να τα ψιλοκόβεις και να τ' αποθηκεύεις στην κατάψυξη. Δεν παθαίνουν τίποτα. 2. Η μελιτζάνα δύσκολα να 'χει έντομα. Σπόρια θα 'ναι, κι επομένως είναι πιο πικρή. Μπορείς να την ξεπικρίσεις αφήνοντάς την σε αλατόνερο για ένα μισάωρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα