Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 9/12/2021 στις 5:38 ΜΜ, aizensama24 είπε

3. Αν θέλω να φτιάξω μία νερουλή σάλτσα από ντομάτα σαν ζωμό, ο πολτός διπλής συμπύκνωσης είναι το καλύτερο υλικό να ρίξω? γενικά εγώ δε περιμένω να πήξει η σάλτσα, βράζω τα όσπρια μαζί της για 1 ώρα αλλά δεν νιώθω τη γεύση της ντομάτας όσο θα ήθελα.

Απ' ότι κατάλαβα θέλεις να απλοποιείς την διαδικασία όσο γίνεται περισσότερο. Λογικό είναι ο πολτός να μην έχει την ίδια γεύση με την φρέσκια ντομάτα. Αν το θέλεις πιο ζουμερό και όχι πηχτό θα σου πρότεινα αντί πολτό να χρησιμοποιείς κάτι αντίστοιχο του Κλασικού Pummaro, και αυτό ανάλογα την ποσότητα που θα βάλεις θα βγει νερουλό με πιο φυσική γεύση ντομάτας. Ή ακόμα καλύτερα κάτι σαν το Pummaro με κρεμμυδάκια μέσα για τα όσπρια. 

  • Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Super Moderators
Δημοσ.
On 09/12/2021 at 17:38, aizensama24 said:

 

3. Αν θέλω να φτιάξω μία νερουλή σάλτσα από ντομάτα σαν ζωμό, ο πολτός διπλής συμπύκνωσης είναι το καλύτερο υλικό να ρίξω? γενικά εγώ δε περιμένω να πήξει η σάλτσα, βράζω τα όσπρια μαζί της για 1 ώρα αλλά δεν νιώθω τη γεύση της ντομάτας όσο θα ήθελα.

Αν τα όσπρια που φτιάχνεις έχουν μέσα και κρεμμύδι κλπ, δοκίμασε στην αρχή να σωτάρεις μόνα τους στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν μαλακώσουν λίγο ρίξε μέσα 1-2 κουταλιές από πελτέ και συνέχισε να τα σωτάρεις όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Ο πελτές όταν τσιγαριστεί θα βγάλει πολύ πιο έντονα αρώματα ντομάτας (και χρώμα) και μετά προσθέτεις και τα όσπρια, το νερό και έξτρα κονσέρβα ψιλοκομμένης ντομάτας κλπ και τα αφήνεις να βράσουν. :) 

  • Like 4
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερωτήσεις

1. Θέλω να φτιάξω ένα φαί που βρήκα που λέγεται polenta, αυτό αν το βάλεις στο ψυγείο σκληραίνει και χαλάει?

2. Θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή https://www.youtube.com/watch?v=nXj34Qp0oLo αλλά γενικά τα μακαρόνια όταν λιώνουν γίνονται σαπούνι στο ψυγείο και αν τα λιώσεις περισσότερο γίνονται νερό. Είδα ότι χρησιμοποιούν πυκτικό τζελ που τα κάνει πολτό κάπως. Υπάρχει κάποιο υλικό που μπορώ να ρίξω στην άλεση που να τα αποτρέπει να γίνουν σαπούνι και να παραμένουν "πολτοποιημένα"?

 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ερωτήσεις

1. Θέλω να φτιάξω ένα φαί που βρήκα που λέγεται polenta, αυτό αν το βάλεις στο ψυγείο σκληραίνει και χαλάει?

2. Θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή https://www.youtube.com/watch?v=nXj34Qp0oLo αλλά γενικά τα μακαρόνια όταν λιώνουν γίνονται σαπούνι στο ψυγείο και αν τα λιώσεις περισσότερο γίνονται νερό. Είδα ότι χρησιμοποιούν πυκτικό τζελ που τα κάνει πολτό κάπως. Υπάρχει κάποιο υλικό που μπορώ να ρίξω στην άλεση που να τα αποτρέπει να γίνουν σαπούνι και να παραμένουν "πολτοποιημένα"?

 

1. Το συγκεκριμενο τρωγεται ζεστο και κυριως την στιγμη που φιαχνεται, μετα γινεται στοκος και για οικοδομικο υλικο θα ειναι οτι πρεπει.

2. Να φανταστω εχεις εξανλτησει τις συνταγες και πας σε πιο γκουρμε πειραματισμους...εγω λεω ασε τα σαπουνια και τους πολτους και φιαξε κανενα νορμαλ φαγακι οπως κανουν οι περισσοτεροι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ερωτήσεις

1. Θέλω να φτιάξω ένα φαί που βρήκα που λέγεται polenta, αυτό αν το βάλεις στο ψυγείο σκληραίνει και χαλάει?

2. Θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή https://www.youtube.com/watch?v=nXj34Qp0oLo αλλά γενικά τα μακαρόνια όταν λιώνουν γίνονται σαπούνι στο ψυγείο και αν τα λιώσεις περισσότερο γίνονται νερό. Είδα ότι χρησιμοποιούν πυκτικό τζελ που τα κάνει πολτό κάπως. Υπάρχει κάποιο υλικό που μπορώ να ρίξω στην άλεση που να τα αποτρέπει να γίνουν σαπούνι και να παραμένουν "πολτοποιημένα"?

 

Μακαρόνια στο ψυγείο;Γιατί πολέντα και όχι ρεβύθια ή φάβα;

10 λεπτά είναι να βράσεις τα μακαρόνια.Φτιάξε πουρέ απο πατάτα αντι για αυτό το πράγμα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ερωτήσεις

1. Θέλω να φτιάξω ένα φαί που βρήκα που λέγεται polenta, αυτό αν το βάλεις στο ψυγείο σκληραίνει και χαλάει?

2. Θέλω να φτιάξω αυτή τη συνταγή https://www.youtube.com/watch?v=nXj34Qp0oLo αλλά γενικά τα μακαρόνια όταν λιώνουν γίνονται σαπούνι στο ψυγείο και αν τα λιώσεις περισσότερο γίνονται νερό. Είδα ότι χρησιμοποιούν πυκτικό τζελ που τα κάνει πολτό κάπως. Υπάρχει κάποιο υλικό που μπορώ να ρίξω στην άλεση που να τα αποτρέπει να γίνουν σαπούνι και να παραμένουν "πολτοποιημένα"?

 

Όπως σου είπα και πριν καιρό, αφού πρέπει το φαγητό σου να είναι πολτοποιμένο, θα το χωρίζεις σε μερίδες για να το βάλεις στο ψυγείο και όταν θέλεις να φας, θα το ζεστάνεις λίγο και μετά θα το πολτοποιήσεις!

Δυστυχώς το πολτοποιημένο φαγητό, όταν μπει στο ψυγείο γίνεται μια μάζα που δεν τρώγεται με τίποτε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Όπως σου είπα και πριν καιρό, αφού πρέπει το φαγητό σου να είναι πολτοποιμένο, θα το χωρίζεις σε μερίδες για να το βάλεις στο ψυγείο και όταν θέλεις να φας, θα το ζεστάνεις λίγο και μετά θα το πολτοποιήσεις!

Δυστυχώς το πολτοποιημένο φαγητό, όταν μπει στο ψυγείο γίνεται μια μάζα που δεν τρώγεται με τίποτε!

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αυτό γίνεται τώρα που έχω ράβδο. Τότε δε γινόταν.

Αλλά και πάλι όσο παράξενο και να ακούγεται πάντα είχα αυτή την απορία για τα μακαρόνια αλλά από ότι διαβάζω μάλλον έχει σχέση με το τρόπο που φτιάχνονται και δε μπορώ να κάνω κάτι για να μη χαλάσει η υφή τους. Κάτι λένε ότι ίσως χωρίς γλουτένη να είναι κάπως καλύτερα ως προς αυτό.

 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως αυτό γίνεται τώρα που έχω ράβδο. Τότε δε γινόταν.

Πανεύκολο με τη ράβδο, καθώς το πολτοποιείς στο σκεύος που το ζεσταίνεις.

Δημοσ.

Ενδιαφέρον λένε ότι η γλουτένη είναι αυτή που προσπαθεί να τα κρατήσει όλα μαζί και γίνονται σαν ζελές μετά από κάποια ώρα. Τώρα που το σκέφτομαι το ρύζι δεν έχει γλουτένη για αυτό ίσως δε μου το κάνει αυτό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Ενδιαφέρον λένε ότι η γλουτένη είναι αυτή που προσπαθεί να τα κρατήσει όλα μαζί και γίνονται σαν ζελές μετά από κάποια ώρα. Τώρα που το σκέφτομαι το ρύζι δεν έχει γλουτένη για αυτό ίσως δε μου το κάνει αυτό.

Πατάτες και ζυμαρικά τα πολτοποιείς σε αργή ταχύτητα. Σε δυνατή ταχύτητα η γλουτένη μετατρέπεται σε κόλα.

Την πάτησα πριν πολλά χρόνια, όταν πρωτοάρχισα να μαγειρεύω και επειδή βιαζόμουν πολτοποίησα τις βρασμένες πατάτες σε δυνατή ταχύτητα για να γίνει γρήγορα ο πουρές και βγήκε ένα κολώδες αηδιαστικό πράγμα που δεν τρωγόταν με τίποτε!

Νόμιζα ότι έφταιγαν οι πατάτες, αλλά μετά έμαθα ότι έφταιγε το δυνατό χτύπημα στο μπλέντερ!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τις πατάτες δεν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ, γιατί με αυτόν τον τρόπο διασπάται το άμυλο και μετά δεν έχουν ωραία υφή. 

Καλύτερα ο πουρές πατάτας να γίνεται με πιρούνι (αν δεν υπάρχει το ειδικό εργαλείο του πουρέ). 

Στις 13/12/2021 στις 1:03 ΜΜ, aizensama24 είπε

Ερώτηση

Η πατάτα ολόκληρη με τη φλούδα πως ψήνεται στο φούρνο? μπορώ να τη πετάξω στο ίδιο ταψί με το κρέας κάπου στην άκρη να γίνονται ταυτόχρονα? Πόση ώρα παίρνει?

Γενικά βαριέμαι να καθαρίζω τις πατάτες για αυτό τις έχω κόψει από το μενού αλλά τώρα που έφτιαξα λίγο το φούρνο μου σκέφτομαι να ξαναγοράσω και να τις μαγειρεύω ολόκληρες και απλά να της κόβω μετά. 

Γιατί δεν τις κάνεις βραστές (με την φλούδα); Είναι τέλειες!!! 😍

Επεξ/σία από -Mikasa-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω

Τα μακαρόνια μπορώ να τα βράσω μαζί κόκκινη σάλτσα (κλασσικό πουμαρό) και να μη πετάξω το νερό στο τέλος? έχει κάτι το λάθος αυτό? το λέω απλά για να γλιτώσω 1 κατσαρόλα. Πόση ώρα θέλει για να γίνει η κόκκινη σάλτσα με κλασσικό πουμαρό?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
Στις 27/12/2021 στις 2:39 ΜΜ, aizensama24 είπε

Να ρωτήσω

Τα μακαρόνια μπορώ να τα βράσω μαζί κόκκινη σάλτσα (κλασσικό πουμαρό) και να μη πετάξω το νερό στο τέλος? έχει κάτι το λάθος αυτό? το λέω απλά για να γλιτώσω 1 κατσαρόλα. Πόση ώρα θέλει για να γίνει η κόκκινη σάλτσα με κλασσικό πουμαρό?

Γινεται ναι, εγω το κανω ως εξης για την πολυ βασικη σαλτσα, βαζεις χυμο ντοματας αλατι ζαχαρη λαδι λιγο πιπερι την σωταρεις σε χαμηλη θερμοκρασια για αρκετη ωρα, αναλογα το γουστο σου βαζεις αλατι ζαχαρη δεν υπαρχει κανονας, οσο γλυκια αλμυρη την θες,μολις γινει ριχνεις 2-3 κουπες νερο ανεβαζεις λιγο το ματι και περιμενεις να παρει μια βραση.

Μολις βρασει ριχνεις τα μακαρονια και περιμενεις να γινουν, αυτο ειναι η βασικη δικια μου συνταγη. Ιδανικα μπορεις μολις γινουν να ριξεις και λιγο τυρι μεσα κιτρινο να λιωσει.

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...