Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mary είπε

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Μήπως τα γλυκά δεν είχαν αρκετό αλεύρι; 

  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mary είπε

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Πολύ αμφίβολο να φταίει ο φούρνος. Δεν φυσάει και τόσο δυνατά να τα κάνει να απλώσουν.

Μείωσε το νερό που βάζεις στο αλεύρι. Τον χειμώνα το αλεύρι είναι ήδη πιο μουσκεμένο από την υγρασία του αέρα.
Επίσης στα ψωμιά κάνε καλύτερο ζύμωμα.
 

  • Like 1
Δημοσ.

Για να λέει ότι εδώ δεν αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, φαντάζομαι δε θα τα φτιάχνει με διαφορετικό τρόπο.

Ίσως κάποιο υλικό να κάνει τη διαφορά.

  • Like 1
Δημοσ.

Η τα αλευρα φταινε που δεν ειναι ιδια με της Ελλαδας η ο φουρνος εφοσον η συνταγη που εκανες στην Ελλαδα ειναι ακριβως η ιδια.Μεχρι και το νερο(ποιοτητα) ισως παιζει ρολο αλλα με πιο λιγες πιθανοτητες θεωρω.

Το μονο που μπορεις να κανεις ωστε να αποκλεισεις το ενα απο τα δυο ειναι να πας σε αλλο σπιτι και να κανεις την ιδια συνταγη αλλα σε αντιστασεις.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mary είπε

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Μήπως το νερό της περιοχής έχει πολύ χλώριο ή πολλα άλατα; 

Για το χλώριο αφήνεις το νερό σε κανάτα/δοχείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις. 

Για τα άλατα βράζεις το νερό και το αφήνεις να κρυώσει και να κατακαθίσουν.

  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Λογικά φταίει ο φούρνος, φαντάζομαι έπαιξες με τις ρυθμίσεις.

Δεν έχει πάνω-κάτω;

Δεν έχει τέτοια ρύθμιση

5 ώρες πριν, -Mikasa- είπε

Μήπως τα γλυκά δεν είχαν αρκετό αλεύρι; 

Βάζω όσο λέει η συνταγή

 

3 ώρες πριν, Menelaos83 είπε

Η τα αλευρα φταινε που δεν ειναι ιδια με της Ελλαδας η ο φουρνος εφοσον η συνταγη που εκανες στην Ελλαδα ειναι ακριβως η ιδια.Μεχρι και το νερο(ποιοτητα) ισως παιζει ρολο αλλα με πιο λιγες πιθανοτητες θεωρω.

Το μονο που μπορεις να κανεις ωστε να αποκλεισεις το ενα απο τα δυο ειναι να πας σε αλλο σπιτι και να κανεις την ιδια συνταγη αλλα σε αντιστασεις.

Αυτό έχει λογική. Το ίδιο αλεύρι χρησιμοποίησα και στα 3. Ίσως αυτό να φταίει

 

2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Μήπως το νερό της περιοχής έχει πολύ χλώριο ή πολλα άλατα; 

Για το χλώριο αφήνεις το νερό σε κανάτα/δοχείο για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις. 

Για τα άλατα βράζεις το νερό και το αφήνεις να κρυώσει και να κατακαθίσουν.

Οχι το νερό είναι πολύ μαλακό. Παίζει να περάσουν 3 μήνες και να μην πιάσει άλατα η ντουζιέρα.

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει δει κανείς αυτό το αριστούργημα? https://www.salamat.gr/

Για την διατροφή που κάνω μοιάζει σαν παράδεισος ατελείωτες σάλτσες, ρύζια, όσπρια, πάστες. Μέχρι και αποφλοιωμένα φασόλια έχει που τα έψαχνα.

Έχει κανείς να προτείνει τίποτα που να το έχει δοκιμάσει?

Δε ξέρω τι αξίζει περισσότερο και δε θέλω να δώσω πολλά. Τι δε πρέπει να χάσω?

Για ρύζια/φασόλια/ρεβύθια τι σάλτσες ή μπαχαρικά προτείνεται από αυτό?

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
6 hours ago, aizensama24 said:

Εχει δει κανείς αυτό το αριστούργημα? https://www.salamat.gr/

Για την διατροφή που κάνω μοιάζει σαν παράδεισος ατελείωτες σάλτσες, ρύζια, όσπρια, πάστες. Μέχρι και αποφλοιωμένα φασόλια έχει που τα έψαχνα.

Έχει κανείς να προτείνει τίποτα που να το έχει δοκιμάσει?

Δε ξέρω τι αξίζει περισσότερο και δε θέλω να δώσω πολλά. Τι δε πρέπει να χάσω?

Για ρύζια/φασόλια/ρεβύθια τι σάλτσες ή μπαχαρικά προτείνεται από αυτό?

Στο εχω ξαναπεί.Στο φαγητό μην κάνεις οικονομία στην ποιότητα.Τι πάει να πεις δεν θες να δωσεις πολλά;Πάρε ποικιλία και δοκίμασε.

  • Like 1
Δημοσ.
On 31/12/2021 at 6:05 ΜΜ, mary said:

Έχω το εξής πρόβλημα και αναρωτιέμαι μήπως ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει.

Ότι και να βάλω στο φούρνο μου (αέρα) τα απλώνει και δεν τα φουσκώνει. Αυτό συμβαίνει πάντα. Δεν ξέρω γιατί. Ελλάδα που είναι πάνω κάτω ψήσιμο, δεν μου συνέβαινε ποτέ.

Κάνω πχ ψωμί, το βάζω στην γάστρα, και αντί να φουσκώσει, απλώνει όσο μπορεί μέχρι να φτάσει τοιχώματα.

Έκανα μελομακάρονα, δεν είχαν πολύ κενό μεταξύ τους,  απλωσαν, κόλλησαν μεταξύ τους και δεν φούσκωσαν όπως πχ αν τα έκανα σε φούρνο με πάνω κάτω ρύθμιση.

Έκανα χθες βασιλόπιτα κέικ, την βάζω σε χάρτινη στρογγυλή φόρμα, σχεδόν ξεχειλισε, άπλωσε και δεν φούσκωσε.

Χεεελπ

Να ξέρεις ότι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λευκό) φουσκώνει περισσότερο και πιο γρήγορα από τα σκληρά αλεύρια που είναι κυρίως για ψωμί.

Προθερμαίνεις καλά το φούρνο πριν βάλεις το ταψί μέσα ή βιάζεσαι;; Είναι βασικό ο φούρνος να έχει αποκτήσει τη μεγαλύτερη θερμοκρασία που απαιτείται. Και στα γλυκά ρίξε και λίγο μπέκινπάουντερ , όπως και στο κέικ ακόμη και αν χρησιμοποιείς αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

  • Moderators
Δημοσ.
10 hours ago, aizensama24 said:

Εχει δει κανείς αυτό το αριστούργημα? https://www.salamat.gr/

 

Απλα να πω πως εχω αγορασει απο κει διαφορα σνακ και η αποστολη/πακεταρισμα ηταν αψογη. Ως feedbacκ για το αν θελεις να παραγγειλεις το λεω.  

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το τόφου θέλει ψήσιμο ή κάτι τέτοιο?

Διαβάζω ότι είναι σαν τυρί αλλά θυμάμαι παλιά το μαγειρεύαμε, μπορώ να το βγάλω από το κουτί και να το φάω όπως είναι?

 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Το τόφου θέλει ψήσιμο ή κάτι τέτοιο?

Διαβάζω ότι είναι σαν τυρί αλλά θυμάμαι παλιά το μαγειρεύαμε, μπορώ να το βγάλω από το κουτί και να το φάω όπως είναι?

 

μπορεις να το φας κ οπως το πηρες. Αλλα οι περισσότεροι το μαγειρεύουν με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την συνταγή. Δλδ μπορει να το κανεις στον ατμό, να το ριξεις στο τελος σε μια σουπα για λιγο βρασιμο, να το τηγανίσεις, να το βαλεις στο γκριλ ή και να το βαλεις κ στο φουρνο.

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους!

Μηπως γνωριζει κανεις καποια καλη συνταγη για κρεπες?

Πως μπορω να κανω την ζυμη να ειναι τραγανη?

 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Explorer1 είπε

Καλησπερα σε ολους!

Μηπως γνωριζει κανεις καποια καλη συνταγη για κρεπες?

Πως μπορω να κανω την ζυμη να ειναι τραγανη?

 

Κρέπες ??Ζύμη????

Χυλός είναι .

Δημοσ.

Για να κάνεις τον χυλό κρατά μια αναλογία 1:3 υγρά:στερεά. Στα υγρά εκτός από γάλα και αυγά μπορείς να βάλεις και κρέμα γάλακτος και λίγο λιωμένο βούτυρο. Το αλεύρι να μην είναι φαριναπ για να μη φουσκώσει.

Πολύ καλό ανακάτεμα (δε θες σγρουμπουλακια σε αντίθεση πχ με την εκτέλεση συνταγής για pancakes) και άσε το μίγμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

Για να γίνει τραγανή πρέπει να είναι τρομερά λεπτή. Βάζεις το μίγμα στο τηγάνι το κουνάς να πάει παντού και το γυρίζεις ώστε να χυθεί ό,τι περισσεύει.

  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...