Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως με μαθηματική ακρίβεια είναι βέβαιο ότι τα κρούσματα θα ανέβουν  τις επόμενες μέρες.Δεν γίνεται να έιναι όλοι έξω χύμα, να έρθουν και κορονοτουρίστες και να μείνουμε στα 9 κρούσματα την ημέρα.

Επεξ/σία από kritikos28
  • Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μερικές μου σκέψεις : απο τα μέσα Μαρτίου, τηρούσα ευλαβικά τις συστάσεις ,προτάσεις, απαγορεύσεις. Ενδεικτικά, έβγαινα μόνο ανά μερικές ημέρες (κάθε 4-5 ) μόνο για μετάβαση από και προς την εργασία μου, ενώ επισκέφτηκα σουπερμάρκετ συνοικιακά 1 φορά τον Μάρτιο κ άλλη μια τον Απρίλιο, τα οποία ήταν και στον δρόμο κίνησής μου προς την εργασία μου. Sms για μετακίνηση δεν έστειλα καθόλου, απλά δεν έβγαινα.

Σήμερα το πρωί πήγα σε σουπερμάρκετ μεγάλης αλυσιδας (σε αυτό που συνήθιζα να πηγαίνω) νωρίς το πρωί, στο ανοιγμα. Είχε ήδη ουρά με εν αναμονή πελάτες  ,oι περισσότεροι με μάσκες ,στα ταμεία επίσης οι υπάλληλοι με μάσκα 

Αργότερα πήγα σε μαγαζί με ρούχα απ' όπου έπρεπε να παραλάβω κάτι, φορούσα την μάσκα μου υφασμάτινη κ με κοιτούσαν κάπως περίεργα οι άλλοι 2-3 πελάτες καθώς και η ιδιοκτήτρια.

Τέλος, πέρασα κ από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ πάλι με την μάσκα, μου έκανε εντύπωση ότι οι περισσότεροι πελάτες φόραγαν μάσκα εντός του καταστήματος. Οι υπάλληλοι με γάντια , η μία έβηχε, χωρίς κάποια κίνηση "περιορισμού " των σταγονιδίων (βηξιμο στον αγκώνα της), ενώ ακριβώς πίσω της έπαιζε σε οθόνη "μήνυμα προστασίας υπαλλήλων εταιρείας μας: βήχουμε σε αγκώνα μας".

Την μάσκα μου την φορούσα με το που έβγαινα από σπίτι μου, άρα και στο αμάξι οδηγώντας κ την έβγαζα επιστρέφοντας σπίτι. Χρησιμοποίησα σύνολο 3 υφασμάτινες για τις 3 εξόδους μου, οι οποίες τώρα βρίσκονται εντός πλυντηρίου εν αναμονή πλύσης 

Στην επιστροφή μου με τα πόδια σπίτι μου το μεσημέρι, περπάτησα κεντρικό δρόμο κάθετο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου δεν έβλεπες παλαιότερα ενοικιάζεται ούτε για πλάκα. Σήμερα είδα 4-5 ενοικιαστήρια αλλά και πωλητήρια..Μου έκανε μεγάλη εντύπωση.

Άβολη γενικά η κατάσταση που περνάμε, μακάρι να βελτιωθεί ή τουλάχιστον να μην χειροτερέψει πολύ .. Πάντως ,προτιμώ να με θεωρούσαν "περίεργο" ειδικά στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, όπου φορούσα μάσκα, παρά να έπρεπε να εξηγήσω στην υπάλληλο ότι βήχει λάθος... 

Υγ. Είχαν κ κλειστό το κλιματιστικό στο κατάστημα αυτό κ με χαρακτηριστικές κινήσεις έδειχνε ότι ζεσταίνεται η υπάλληλος. Εντάξει και εγώ εντός της μάσκας μου, έσταζα αλλά άντεξα...

Υγ2. Πιο περίεργα με κοιτούσαν όταν περπατούσα σε πεζοδρόμιο με την μάσκα, όπου όμως αν ήθελα να την βγάλω, θα έπρεπε πρώτα να έχω πλήνει τα χέρια μου, να την κουβαλάω σε σακουλάκι, καθώς και να ξαναπλήνω χέρια μου πριν την φορέσω μπαίνοντας στο κατάστημα όπου πήγαινα.

Σήμερα σκεφτόμουν να πάω κ για μπάνιο προς παραλιακή αλλά το ανέβαλα ίσως για αύριο, νωρίς το πρωί, μπας κ έχει λιγότερη κίνηση...

Επεξ/σία από Locke_John
  • Like 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kritikos28 είπε

Πάντως με μαθηματική ακρίβεια είναι βέβαιο ότι τα κρούσματα θα ανέβουν  τις επόμες μέρες.Δεν γίνεται να έιναι όλοι έξω χύμα, να έρθουν και κορονοτουρίστες και να μείνουμε στα 9 κρούσματα την ημέρα.

Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι πάλι κρίσιμες

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NT1G είπε

Και 70 000 ΝΕΟΥΣ άνεργους ΑΠΟ μέσα ΜΑΡΤΙΟΥ η ΣΟΥΗΔΙΑ.

Άρα, ΤΙ κάνανε, εκεί στην Σουηδία ?

Μια τρύπα στο νερό ?

• Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kritikos28 είπε

Πάντως με μαθηματική ακρίβεια είναι βέβαιο ότι τα κρούσματα θα ανέβουν  τις επόμες μέρες.Δεν γίνεται να έιναι όλοι έξω χύμα, να έρθουν και κορονοτουρίστες και να μείνουμε στα 9 κρούσματα την ημέρα.

Βαλε και τους κορονοεπενδυτες που θα αυξηθουν κατακορυφα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NT1G είπε

Και 70 000 ΝΕΟΥΣ άνεργους ΑΠΟ μέσα ΜΑΡΤΙΟΥ η ΣΟΥΗΔΙΑ.

Ναι, αλλά οφείλονται στον κορονοιο ??

Γιατι αλλιώς, δεν πιάνονται !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Ναι, αλλά οφείλονται στον κορονοιο ??

Γιατι αλλιώς, δεν πιάνονται !

Που λες να οφείλονται ;

Επεξ/σία από NT1G
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, silverado είπε

Βαλε και τους κορονοεπενδυτες που θα αυξηθουν κατακορυφα.

Εμας μας ετοιμάζουν σιγά - σιγά να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι θα μας έρθουν από χώρες με 10 % + μόλυνση . Να δούμε που θα πάει το R0 :unsure:  A και τα μέτρα   προστασίας πανε περίπατο ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Εμας μας ετοιμάζουν σιγά - σιγά να συνηθίζουμε στην ιδέα ότι θα μας έρθουν από χώρες με 10 % + μόλυνση . Να δούμε που θα πάει το R0 :unsure:

Εγώ είμαι περίεργος τι συμπεριφορά θα αντιμετωπίσω όταν ακούσει κάποιος ότι μόλις ήρθα από Τουρκία (όταν έρθω) 🙃

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω εκπλησσομαι απο τον παραλογισμο

Ας πουμε 1η Ιουνιου θα παω στη σχολη για μια παρουσιαση. Πρεπει να μεινω στο εργαστηριο 4.5 ωρες μαζι με αλλα 11 ατομα. Κλειστος χωρος χωρις κλιματιστικο. Στα μετρα δεν ειναι υποχρεωτικη μασκα. Ομως, αν μπω στα ΜΜΜ για να φτασω εκει πρεπει υποχρεωτικα να τη φορεσω.

Επομενως, πρεπει να βγει επιτελους μια οδηγια που να λεει σε ποια μερη δεν κολλαει ο ιος και σε ποια κολλαει για να ξερουμε. 

Επεξ/σία από panostom
Δημοσ.

Εμείς οι πολιτες δεν ξέρουμε πόσα απο τα κρούσματα που ανακοινώνουν εντοπίστηκαν απο τυπικό έλεγχο και πόσα επειδή ήταν αρκετα σοβαρα για να τους ψάξουν λόγω συμπτωμάτων.  Αυτοί έχουν καλύτερη εικόνα τι συμβαίνει.  Αλλο να εντοπίζω 8 κρούσματα επειδή έκανα τυχαίους ελέγχους επαφών ενός κρούσματος και αλλο μου ήρθαν 8 στα νοσοκομεία και ήταν θετικοί.   

Η εικόνα 9/5 ήταν 28 σε μεθ και 151 θάνατοι, σήμερα μετα μια βδομάδα ήταν 23 σε μεθ 162 θάνατοι.  Οπότε συνολικά είχαμε 11 + 4 εξοδους απο μεθ (θανατοι συν μεταβολή απο 86 σε 90 οι συνολικές έξοδοι μεθ)  και 10 νεες εισαγωγές μεθ (λίγο πανω απο μια νεα εισαγωγη ανα ημερα). Συνεπώς η χοντρικη εικονα αν λαβουμε υποψη οτι 2% περιπου των κρουσμάτων χρειάζονται μεθ ειναι οτι τα συνολικα κρουσματα ανα ημερα, και αυτοι που δεν βρισκουν δηλαδη, δεν πρεπει να υπερβαίνουν τα 60 -70. Ελπιζω με την ζεστη και την επομενη εβδομαδα να εχουμε παρομοια ή καλυτερη εικονα.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gordonas είπε

ΤΣΙΟΔΡΑΣ
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/218042/koronoios-aisiodoxos-o-tsiodras-gia-to-r0-stin-ellada
"Το R0 είναι ο αναπαραγωγικός αριθμός ο γενικότερος, το RT είναι ο πραγματικός αναπαραγωγικός αριθμός σήμερα. Υπάρχει επίσης και ο πραγματικός αριθμός αυτών που νοσηλευόνται, αυτών που είναι στη ΜΕΘ, για τους διασωληνωμένους και τους θανάτους. Όσο πιο μικροί είναι αυτοί οι αριθμοί τόσο καλύτερα είναι τα μέτρα. Αυτοί οι αριθμοί μπορούν να δώσουν καλύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τους αριθμούς RT και R0."

Δεν ξέρω πως και γιατί το είπε αυτό ο Τσιόδρας.

Οι Rt Και R0 δεν μπορούν να συσχετιστούν με τους αριθμούς των εισαγωγών στην ΜΕΘ, τους διασωληνωμένους και τα θύματα.

Πολύ χονδρικά γνωρίζουμε ότι από τους 100 που θα νοσήσουν οι 20 θα νοσηλευθούν και οι 5 θα εισαχθούν στην ΜΕΘ.

Από αυτούς που θα μπουν στην ΜΕΘ το 50% θα καταλήξει και οι υπόλοιποι θα αναρρώσουν.

Από τους διασωληνωμένους συνήθως το 50% καταλήγει αλλά στην Νέα Υόρκη κατέληξε σχεδόν το 90%.

Αυτά τα νούμερα μόνον ο αριθμός αυτών που θα νοσηλευθούν μπορεί να δώσει κάποια ποιοτική προσέγγιση του Rt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, panostom είπε

..

Επομενως, πρεπει να βγει επιτελους μια οδηγια που να λεει σε ποια μερη δεν κολλαει ο ιος και σε ποια κολλαει για να ξερουμε. 

Είναι αναλόγως του προϋπολογισμού..πχ: Η αεροπορικές εταιρίες μάλλον έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τους πλοιοκτήτες οπότε στα αεροπλάνα δεν κολλάει.. Εύκολο 🥴

Επεξ/σία από Adrian
  • Like 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, panostom είπε

εγω εκπλησσομαι απο τον παραλογισμο

Ας πουμε 1η Ιουνιου θα παω στη σχολη για μια παρουσιαση. Πρεπει να μεινω στο εργαστηριο 4.5 ωρες μαζι με αλλα 11 ατομα. Κλειστος χωρος χωρις κλιματιστικο. Στα μετρα δεν ειναι υποχρεωτικη μασκα. Ομως, αν μπω στα ΜΜΜ για να φτασω εκει πρεπει υποχρεωτικα να τη φορεσω.

Αν θεωρεις οτι στα ΜΜΜ εχεις τις ιδιες πιθανοτητες να κολλησεις το οτιδηποτε απο μια αιθουσα σε σχολη με 15 ατομα μεσα, τοτε δεν σου φταινε οι οδηγιες του κρατους.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kritikos28 είπε

9 νέα κρούσματα 23 στις ΜΕΘ 2 νέοι θάνατοι.

Παρα πολυ καλα νεα, απορω γιατι ο φιλος εβαλε sad emoticon....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...