Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Thresh
  • Μια τελευταία προειδοποίηση, το ότι υπάρχει αυτό το topic δεν σημαίνει ότι είναι εξαίρεση στους κανόνες του forum.
  • Επόμενες αναφορές σε κόμματα  και πολιτικά πρόσωπα (εσωτερικού ΚΙ εξωτερικού) δεν θα έχουν "προειδοποιητικές βολές" αλλά απευθείας 30μερο ban.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Το πρόβλημα τώρα είναι πως το baseline κάθε χώρας είναι διαφορετικό με απροσδιόριστα πολλούς τρόπους. Δεν ξέρουμε από τι ξεκινήσαμε. Κάποιες χώρες έχουν κουλτούρα μεγαλύτερης κινητικότητας από άλλες.

Αν κάνουμε σύγκριση ανάμεσα στις διάφορες χώρες τότε η σύγκριση πρέπει να γίνει ανάμεσα σε χώρες που έχουν ίδια/παρόμοια κινητικότητα. π.χ. Μεσογειακοί λαοί μεταξύ τους;; 

Απο τη στιγμη που το δειχνει σε ποσοστα δεν εχει νοημα αυτο που λες.
Δειχνει πόσο επεσε η κινητικοτητα σε εναν τομεα σε καθε χωρα ως προς τα κλασικα επιπεδα αυτης της χωρας.

• Απαντ. 17,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, PostHelper είπε

Απο τη στιγμη που το δειχνει σε ποσοστα δεν εχει νοημα αυτο που λες.
Δειχνει πόσο επεσε η κινητικοτητα σε εναν τομεα σε καθε χωρα ως προς τα κλασικα επιπεδα αυτης της χωρας.

Έχει νόημα γιατί αν η Ελλάδα π.χ. είχε κινητικότητα 6 (πάμε όλοι για καφέ παιδιά) και η Γερμανία 4 (Έχει κρύο, δεν έχουμε κουλτούρα "πάμε για καφέ" κλπ) και πήγαν στο 3,5 η Ελλάδα ενώ η Γερμανία στο 3... η Ελλάδα θα φαίνεται καλύτερη στατιστικά ενώ η Γερμανία θα είναι πιο συμμορφωμένη πραγματικά. (λέμε τώρα, ένα παράδειγμα είναι... δεν έχουμε τα στατιστικά στοιχεία πιο αναλυτικά)

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, alexpwnz είπε

Καλησπερα σε ολους. Ηθελα να κανω 1-2 διευκρινιστικες ερωτησεις, γιατι παιρνω τηλεφωνο αστυνομια/τροχαια Ηρακλειου που μενω και φυσικα δεν το σηκωνει κανεις, και στο διαδικτυο διαβαζω συγκεχυμενες αποψεις.
1) απαγορευση κυκλοφοριας για ΙΧ , ειπαν προχθες οτι επιτρεπεται ενασ επιβατης. Ενας μαζι με τον οδηγο (δηλαδη στο συνολο 2); 'Η αποκλειστικα ο οδηγος; (διαβασα φυσικα οτι υπαρχουν εξαιρεσεις για το αν πας καποιον νοσοκομειο 'η για ανηλικα τεκνα)
2) Αν πχ θελω να παω στους γονεις μου (εντος πολεως), οι οποιοι ειναι ανω των 60 κ θεωρητικα ειναι σε ευπαθεις ομαδες, μιας κ οι δυο εχουν προβληματα υγειας. Μου αρκει το μηνυμα οτι παω για περιθαλψη ευπαθων ομαδων; Εννοω, αν με σταματησουν , δειξω οτι εχω στειλει sms κ τους πω οτι παω στουσ γονεις μου για να τους βοηθησω πχ, μπορουν να μου πουν τπτ; Υπαρχει περιπτωση να εχω καποιο θέμα;
3)Ιδια ερωτηση με την 2) αλλα για μετακινηση εκτος πολεως για να παω σε παππου/γιαγια που χρειαζονται βοηθεια (αποσταση 60Km) εκτος Ηρακλειου. Επιτρεπεται; Αν με σταματησουν (ενω εχω στειλει μηνυμα) έχω θεμα;

Κανω αυτες τις ερωτησεις για να γλιτωσω πιθανα 150αρια 😛

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει , σε ποιον θα πέσεις. Επαγγελματίάς αθλητής ποδηλασίας έστειλε sms και βγήκε για προπόνηση και του έδωσαν πρόστιμο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, logistoulis είπε

Σε τέτοια θέματα οι μαθηματικοί/στατιστικοί είναι οι μόνοι που ξέρουν τι λένε

Διάφοροι επιστήμονες χρησιμοποίουν στατιστική χωρίς να γνωρίζουν βασικά πράγματα σε βάθος

για το κομμάτι των πόρων φυσικά θα συμφωνήσω 

Δεν μιλάνε για τα μοντέλα όμως, μιλάνε για τα τεστ που πρέπει να γίνουν. Δεν ειμαστε στο 1800 που ο καθε επιστήμονας ήξερε τα πάντα.

Με τόσες εξιδικεύσεις θέλει προσοχή το τι λέμε ειδικά για θέματα υγείας. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει , σε ποιον θα πέσεις. Επαγγελματίάς αθλητής ποδηλασίας έστειλε sms και βγήκε για προπόνηση και του έδωσαν πρόστιμο

Εμείς είμαστε σε άλλο Θεό προφανώς. Δεν έχω δει αστυνομία πουθενά στο κέντρο της πόλης μου ώρες αιχμής. Και (καλώς ή κακώς) βλέπω πολλές άσκοπες μετακινήσεις. Φταίει ότι είναι μεγάλος σε έκταση ο δήμος προφανώς και η λίγη αστυνομία θα είναι μόνο στην έξοδο προς εθνική.

Δημοσ.

Για παραλαβή πακέτου από Courier στο sms επιλέγω το 2 και αν με σταματήσουν λέω ότι περιμένω αντισηπτικα; ή δεν θα πιάσει 😁

Δημοσ.
4 ώρες πριν, theo93 είπε

Έχει φτάσει ήδη στο ταχυδρομείο και έχω το ειδοποιητήριο :(

Ναι, και σε εμένα είχε έρθει ειδοποιητήριο, τους είπα να μου το στείλουν σπίτι με δική μου χρέωση και μου είπαν πως δεν στέλνουν δέματα, αλλά λόγω της κατάστασης δεν θα το επιστρέψουν στις 10 ημέρες όπως λέει το χαρτί. Η μόνη λύση (αν δεν θέλεις να το πάρεις παράνομα) είναι να στείλεις την courier στο ταχυδρομείο, να παραλάβουν αντί για σένα, και να στο φέρουν στο σπίτι. Χρέωση courier δική σου και για την παραλαβή και για την παράδοση. Αν έχει ανοιχτό μαγαζί ή supermarket δίπλα στο ταχυδρομείο, στείλε sms για εκεί.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VanJ είπε

Ναι, και σε εμένα είχε έρθει ειδοποιητήριο, τους είπα να μου το στείλουν σπίτι με δική μου χρέωση και μου είπαν πως δεν στέλνουν δέματα, αλλά λόγω της κατάστασης δεν θα το επιστρέψουν στις 10 ημέρες όπως λέει το χαρτί. Η μόνη λύση (αν δεν θέλεις να το πάρεις παράνομα) είναι να στείλεις την courier στο ταχυδρομείο, να παραλάβουν αντί για σένα, και να στο φέρουν στο σπίτι. Χρέωση courier δική σου και για την παραλαβή και για την παράδοση. Αν έχει ανοιχτό μαγαζί ή supermarket δίπλα στο ταχυδρομείο, στείλε sms για εκεί.

Ακραίο που δεν το έχουν συμπεριλάβει...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, theo93 είπε

Ακραίο που δεν το έχουν συμπεριλάβει...

Αν δεις τα χαρτιά που είχαν διαρρεύσει 2 μέρες πριν την απαγόρευση, είχαν κι ένα ν. 9 το οποίο ήταν "δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα εξυπηρέτησης κατά τις ώρες λειτουργίας τους" και περιελάμβανε καταστήματα κινητής (που παραμένουν ανοιχτά), καταστήματα service (συσκευών και αυτοκινήτων), ταχυδρομεία, πολεοδομίες κλπ. Το έσβησαν τελικά, παρόλο που αυτά τα μαγαζιά ή υπηρεσίες είναι ακόμα ανοιχτά! Δεν έχει νόημα να είναι ανοιχτά και ταυτόχρονα να απαγορεύεται να πας!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Για παραλαβή πακέτου από Courier στο sms επιλέγω το 2 και αν με σταματήσουν λέω ότι περιμένω αντισηπτικα; ή δεν θα πιάσει 😁

Θα σου πουν να είχες βάλει να σου ρθει σπίτι! Χαχα!

Εγώ γενικά το 2 βάζω και βγαίνω για διάφορες δουλειές, αλλά όπως είπα, δεν έχω δει καθόλου αστυνομία από την αρχή του μέτρου στο κέντρο της πόλης μου.

Δημοσ.

Ακραία ειναι άλλα. Για το συγκεκριμένο έπρεπε απλώς να προχωρήσουν σε εκατοντάδες προσλήψεις διανομέων. 

Aς δουμε το εξής:

Έχετε ακούσει ποτέ για το "Η ζωή μου με τον Γιάννη"?

Πρόκειται για μια μητέρα που ζει με τον αυτιστικό γιό της. Χωρίς να χρειαστεί να μπω σε λεπτομέρειες (οποιος θέλει το τσεκάρει), ο εγκλεισμός έχει βγάλει το παιδί εκτός προγράμματος.

ΟΜΩΣ υπήρχε κάτι μέχρι τωρα που βοηθούσε τον άνθρωπο να χαλαρώσει. Το κολύμπι σε κολυμβητήριο. Κάτι που απαγορεύτηκε. Άραγε δε θα μπορουσε να συνεχίσει να δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις κατηγορίες με σοβαρά προβλήματα να συνεχίσουν τις θεραπείες τους; Π

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...