kirileman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, aXer είπε Αν εγώ έχω δει μια διαδικτυακή αγγελία για ένα ακίνητο που πωλείται μέσω πολλών μεσιτών (όχι αποκλειστική), και στείλω την γυναίκα μου να το δει, και υπογράψει αυτή το φυλλάδιο του μεσίτη, και μετά πάω εγώ, γνωρίζοντας πλέον που βρίσκεται το ακίνητο, και βρω τρόπο να επικοινωνήσω με τον ιδιοκτήτη και κλείσουμε την δουλειά εκτός μεσίτη, είναι κάτι το παράνομο; Αν είστε παντρεμένοι, θα δικαιωθεί ο μεσίτης και θα τον πληρώσετε one way or another (αν και όταν το ανακαλύψει φυσικά). Αν είναι η φιλενάδα σου ή η αρραβωνιαστικιά σου, την πάτησε ο μεσίτης. 1
Morosana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, UncleKim είπε Έβγαλε από τον κόπο τον ιδιοκτήτη. Εγώ έκανα ότι θα έκανα αν δεν υπήρχε και ο μεσίτης. Ούτε μου βρήκε ότι ήθελα, ούτε ασχολήθηκε μαζί μου. Τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη εξασφάλισε όχι τα δικά μου. Ο μεσιτης το μόνο συμφέρον που εξασφαλίζει είναι το δικό του, ο τρόπος της αμοιβής του είναι κάτι που επιλέγει ο εντολεας και εσύ απλά είτε τα αποδέχεσαι ή όχι. Με την ίδια λογική λειτουργούν και οι μάντρες που έχουν στημένα αμάξια πελατών. Ο ιδιοκτήτης ζητάει χ ο μαντρας χ + αμοιβή, δεν μπορείς να του πεις εγώ βρήκα το αυτοκίνητο μόνος μου εσύ απλά έβγαλες 10 φωτό και το ανέβασες στο car.gr άρα δεν μου προσφέρεις κάτι ουσιαστικό 1
UncleKim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, Morosana είπε Ο μεσιτης το μόνο συμφέρον που εξασφαλίζει είναι το δικό του, ο τρόπος της αμοιβής του είναι κάτι που επιλέγει ο εντολεας και εσύ απλά είτε τα αποδέχεσαι ή όχι. Με την ίδια λογική λειτουργούν και οι μάντρες που έχουν στημένα αμάξια πελατών. Ο ιδιοκτήτης ζητάει χ ο μαντρας χ + αμοιβή, δεν μπορείς να του πεις εγώ βρήκα το αυτοκίνητο μόνος μου εσύ απλά έβγαλες 10 φωτό και το ανέβασες στο car.gr άρα δεν μου προσφέρεις κάτι ουσιαστικό Η πρώτη πρόταση σου απλά ενισχύει το επιχείρημα μου ότι πρόκειται περί "νταβατζιλικίου" . Take it or leave it, καμία υπηρεσία. Η σύγκριση με τους μαντράδες είναι άκυρη κατ εμέ. Δεν έχει κάποια σχέση με τους μεσίτες ακινήτων. Εκμεταλεύονται την συγκυρία στην αγορά. Αν προσέφεραν καμία αξιόλογη υπηρεσία όπως θα έπρεπε, δεν θα τους έκραζαν οι περισσότεροι. 1
Morosana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 24 λεπτά πριν, kirileman είπε Αν είστε παντρεμένοι, θα δικαιωθεί ο μεσίτης και θα τον πληρώσετε one way or another (αν και όταν το ανακαλύψει φυσικά). Αν είναι η φιλενάδα σου ή η αρραβωνιαστικιά σου, την πάτησε ο μεσίτης. Πάντα είχα απορία. Αν κάποιος κάνει skip τον μεσίτη παρουσιάζοντας πχ γυναίκα του και στη συνέχεια γίνεται η μίσθωση στα στοιχεία του άντρα πως μπορεί να μαθει τα στοιχεία του μισθωτή ο μεσιτης; Φαντάζομαι σε τετοιες συμφωνιες ο ιδιοκτήτης θα είναι ενήμερος γιατί έχει και ο ιδιος οφελος απ την την παράκαμψη και δεν θα δώσει τα στοιχεία.
kirileman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Morosana είπε Πάντα είχα απορία. Αν κάποιος κάνει skip τον μεσίτη παρουσιάζοντας πχ γυναίκα του και στη συνέχεια γίνεται η μίσθωση στα στοιχεία του άντρα πως μπορεί να μαθει τα στοιχεία του μισθωτή ο μεσιτης; Φαντάζομαι σε τετοιες συμφωνιες ο ιδιοκτήτης θα είναι ενήμερος γιατί έχει και ο ιδιος οφελος απ την την παράκαμψη και δεν θα δώσει τα στοιχεία. Τρέχα γύρευε. Ειδικά για μικρά ενοίκια, ποιος θα πάει δικαστικά να διεκδικήσει 400 ή 500 ευρώ; 1
Morosana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, UncleKim είπε Η πρώτη πρόταση σου απλά ενισχύει το επιχείρημα μου ότι πρόκειται περί "νταβατζιλικίου" . Take it or leave it, καμία υπηρεσία. Η σύγκριση με τους μαντράδες είναι άκυρη κατ εμέ. Δεν έχει κάποια σχέση με τους μεσίτες ακινήτων. Εκμεταλεύονται την συγκυρία στην αγορά. Αν προσέφεραν καμία αξιόλογη υπηρεσία όπως θα έπρεπε, δεν θα τους έκραζαν οι περισσότεροι. Μπερδεύεις το αν κάποιος προσφέρει μια ποιοτική υπηρεσία (σωστή περιγραφή, καθαρές φωτό κτλ) και το αν πρέπει να τον πληρώσω εγώ. Και ο μαντρας ακριβώς το ίδιο κάνει. Θέλει να βγάλει ένα χιλιάρικο αμοιβη από το αμαξι που θα του πάω για πούλημα. Αν θέλω 10 χιλιάρικα θα το βάλει 11, αν θέλω να βοηθήσω την πώληση για να το κάνω πιο ελκυστικό θα του πω βαλε 10500 και ας πάρω 9500 ή πουλα με 10 και ας πάρω 9. Και στις 3 περιπτώσεις έχεις πληρώσει την επιθυμία του εντολέα
UncleKim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, Morosana είπε Μπερδεύεις το αν κάποιος προσφέρει μια ποιοτική υπηρεσία (σωστή περιγραφή, καθαρές φωτό κτλ) και το αν πρέπει να τον πληρώσω εγώ. Και ο μαντρας ακριβώς το ίδιο κάνει. Θέλει να βγάλει ένα χιλιάρικο αμοιβη από το αμαξι που θα του πάω για πούλημα. Αν θέλω 10 χιλιάρικα θα το βάλει 11, αν θέλω να βοηθήσω την πώληση για να το κάνω πιο ελκυστικό θα του πω βαλε 10500 και ας πάρω 9500 ή πουλα με 10 και ας πάρω 9. Και στις 3 περιπτώσεις έχεις πληρώσει την επιθυμία του εντολέα Μάλλον δεν θες να καταλάβεις την διαφορά. Ελπίζω δλδ να μην θες να καταλάβεις. Πες μου σε παρακαλώ, ποια υπηρεσία προσφέρει στον ενοικιαστή ο μεσίτης? Ο μαντράς, φιλοξενεί το αυτοκίνητο στον χώρο του, το κρατάει ασφαλές, το καθαρίζει, το δείχνει σε όποιον έρθει κτλ. Ο πελάτης που θα πάει στον μαντρά, μπορεί να πάει για τις δόσεις, γιατί το βλέπει απ έξω και του γυάλισε για χίλιους δύο λόγους. Ο ενοικιαστής "πάει" στον μεσίτη γιατί δεν υπάρχει επιλογή. Δεν πήγα και μπήκα σε ένα μεσιτικό γραφείο επειδή είδα κάτι. Ξέρεις πολλούς μαντράδες να προσφέρονται να φιλοξενήσουν το αυτοκίνητο σου μέχρι να πουληθεί? Ο μαντράς συνήθως για να το έχει εκεί, είναι πλέον δικό του. Αυτό το ξέρεις πριν μπεις στην μάντρα. Δεν δρα για λογαριασμό τρίτου. 3
Morosana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, UncleKim είπε Μάλλον δεν θες να καταλάβεις την διαφορά. Ελπίζω δλδ να μην θες να καταλάβεις. Πες μου σε παρακαλώ, ποια υπηρεσία προσφέρει στον ενοικιαστή ο μεσίτης? Ο μαντράς, φιλοξενεί το αυτοκίνητο στον χώρο του, το κρατάει ασφαλές, το καθαρίζει, το δείχνει σε όποιον έρθει κτλ. Ο πελάτης που θα πάει στον μαντρά, μπορεί να πάει για τις δόσεις, γιατί το βλέπει απ έξω και του γυάλισε για χίλιους δύο λόγους. Ο ενοικιαστής "πάει" στον μεσίτη γιατί δεν υπάρχει επιλογή. Δεν πήγα και μπήκα σε ένα μεσιτικό γραφείο επειδή είδα κάτι. Ξέρεις πολλούς μαντράδες να προσφέρονται να φιλοξενήσουν το αυτοκίνητο σου μέχρι να πουληθεί? Ο μαντράς συνήθως για να το έχει εκεί, είναι πλέον δικό του. Αυτό το ξέρεις πριν μπεις στην μάντρα. Δεν δρα για λογαριασμό τρίτου. Για να δούμε ποιος δεν θέλει να καταλάβει: Ο μεσιτης θα ανεβάσει την αγγελία για ένα ακίνητο το οποίο δεν θα ήξερες ποτε ότι υπάρχει από τον καναπέ του σπιτιού σου που συνήθως κανεις την έρευνα. θα βγάλει φωτογραφίες που είτε θα σου αρέσει ή θα κανεις σκρολαρεις την επόμενη γλιτώνοντας σου χρόνο. Θα του φας χρόνο να του μιλάς στο τηλέφωνο για έξτρα πληροφορίες. θα στο δείξει την ώρα που θα βολεύει εσένα που συνήθως είναι ώρες που εσύ δεν δουλεύεις. αν πρόκειται για αγορά μπορεί να σε κατευθύνει για χρηματοδότηση γραφειοκρατικά κτλ. μπορει να γίνει ενδιάμεσος σε μια προσφορά που θα κανεις στον ιδιοκτήτη και να σου μεταφέρει μια αντιπροσφορά. με τα παραπάνω θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει χρήση της υπηρεσίας του; Αν πάλι δεν θες και τα θεωρείς περιττά έξοδα νταβατζιλικια κανένα πρόβλημα, ποδαρόδρομος και έρευνα στις κολωνες για ενοικιαστήρια (που ίσως ο μεσίτης το έκανε αυτό για να βρει το ακίνητο) , να ρωτάς τουα περιπτεράδες κτλ κτλ κτλ Αν πάλι έρθεις στη θέση του ιδιοκτήτη και θεωρείς ότι δεν πρέπει ο μισθωτής να επιβαρύνεται του ζητας να αναλάβεις εσύ ολόκληρη την αμοιβή, δεν θα σου αρνηθεί κανενας
UncleKim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, Morosana είπε Για να δούμε ποιος δεν θέλει να καταλάβει: Ο μεσιτης θα ανεβάσει την αγγελία για ένα ακίνητο το οποίο δεν θα ήξερες ποτε ότι υπάρχει από τον καναπέ του σπιτιού σου που συνήθως κανεις την έρευνα. θα βγάλει φωτογραφίες που είτε θα σου αρέσει ή θα κανεις σκρολαρεις την επόμενη γλιτώνοντας σου χρόνο. Θα του φας χρόνο να του μιλάς στο τηλέφωνο για έξτρα πληροφορίες. θα στο δείξει την ώρα που θα βολεύει εσένα που συνήθως είναι ώρες που εσύ δεν δουλεύεις. αν πρόκειται για αγορά μπορεί να σε κατευθύνει για χρηματοδότηση γραφειοκρατικά κτλ. μπορει να γίνει ενδιάμεσος σε μια προσφορά που θα κανεις στον ιδιοκτήτη και να σου μεταφέρει μια αντιπροσφορά. με τα παραπάνω θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει χρήση της υπηρεσίας του; Αν πάλι δεν θες και τα θεωρείς περιττά έξοδα νταβατζιλικια κανένα πρόβλημα, ποδαρόδρομος και έρευνα στις κολωνες για ενοικιαστήρια (που ίσως ο μεσίτης το έκανε αυτό για να βρει το ακίνητο) , να ρωτάς τουα περιπτεράδες κτλ κτλ κτλ Αν πάλι έρθεις στη θέση του ιδιοκτήτη και θεωρείς ότι δεν πρέπει ο μισθωτής να επιβαρύνεται του ζητας να αναλάβεις εσύ ολόκληρη την αμοιβή, δεν θα σου αρνηθεί κανενας Αυτά που αναφέρεις, στην σημερινή κατάσταση, και αν μιλάμε εντός πραγματικότητας, δεν ισχύουν. Όλα αυτά που λες οτι κάνει για εμένα, ΔΕΝ τα κάνει για εμένα. Τα κάνει για τον ιδιοκτήτη. Εγώ με όποιον και αν μιλήσω, τα ίδια θα κάνω. Καταλαβαίνεις την διαφορά? Για να σου απαντήσω στο "Αν πάλι έρθεις στη θέση του ιδιοκτήτη και θεωρείς ότι δεν πρέπει ο μισθωτής να επιβαρύνεται του ζητας να αναλάβεις εσύ ολόκληρη την αμοιβή, δεν θα σου αρνηθεί κανενας" . Ποια είναι η αμοιβή του μεσίτη και πως ορίζεται στην ενοικίαση? 1
haris_216 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 33 λεπτά πριν, Morosana είπε Για να δούμε ποιος δεν θέλει να καταλάβει: Ο μεσιτης θα ανεβάσει την αγγελία για ένα ακίνητο το οποίο δεν θα ήξερες ποτε ότι υπάρχει από τον καναπέ του σπιτιού σου που συνήθως κανεις την έρευνα. θα βγάλει φωτογραφίες που είτε θα σου αρέσει ή θα κανεις σκρολαρεις την επόμενη γλιτώνοντας σου χρόνο. Θα του φας χρόνο να του μιλάς στο τηλέφωνο για έξτρα πληροφορίες. θα στο δείξει την ώρα που θα βολεύει εσένα που συνήθως είναι ώρες που εσύ δεν δουλεύεις. αν πρόκειται για αγορά μπορεί να σε κατευθύνει για χρηματοδότηση γραφειοκρατικά κτλ. μπορει να γίνει ενδιάμεσος σε μια προσφορά που θα κανεις στον ιδιοκτήτη και να σου μεταφέρει μια αντιπροσφορά. με τα παραπάνω θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει χρήση της υπηρεσίας του; Αν πάλι δεν θες και τα θεωρείς περιττά έξοδα νταβατζιλικια κανένα πρόβλημα, ποδαρόδρομος και έρευνα στις κολωνες για ενοικιαστήρια (που ίσως ο μεσίτης το έκανε αυτό για να βρει το ακίνητο) , να ρωτάς τουα περιπτεράδες κτλ κτλ κτλ Αν πάλι έρθεις στη θέση του ιδιοκτήτη και θεωρείς ότι δεν πρέπει ο μισθωτής να επιβαρύνεται του ζητας να αναλάβεις εσύ ολόκληρη την αμοιβή, δεν θα σου αρνηθεί κανενας Τα περισσότερα από αυτά που (σωστά) αναφέρεις ότι κάνει, δεν τα κάνει για τον ενοικιαστή/αγοραστή. Τα κάνει για τον ιδιοκτήτη, γιατί έτσι κι αλλιώς ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αν θέλει να πουλήσει/νοικιάσει. Αν δεν τα κάνει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης θα τα κάνει ο ο γιος του, ο γαμπρός του ή ο όποιος άλλος. Ο ιδιοκτήτης επιλέγει την ευκολία του (δικαίωμά του) και πληρώνει γι' αυτή. Το αν οι φωτογραφίες που θα δω ή η αγγελία που θα διαβάσω "ανέβηκαν" από τον μεσίτη ή τον ιδιοκτήτη λίγο με ενδιαφέρει. Από τον ίδιο καναπέ θα διαβαστούν 1
Morosana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, UncleKim είπε Αυτά που αναφέρεις, στην σημερινή κατάσταση, και αν μιλάμε εντός πραγματικότητας, δεν ισχύουν. Όλα αυτά που λες οτι κάνει για εμένα, ΔΕΝ τα κάνει για εμένα. Τα κάνει για τον ιδιοκτήτη. Εγώ με όποιον και αν μιλήσω, τα ίδια θα κάνω. Καταλαβαίνεις την διαφορά? Για να σου απαντήσω στο "Αν πάλι έρθεις στη θέση του ιδιοκτήτη και θεωρείς ότι δεν πρέπει ο μισθωτής να επιβαρύνεται του ζητας να αναλάβεις εσύ ολόκληρη την αμοιβή, δεν θα σου αρνηθεί κανενας" . Ποια είναι η αμοιβή του μεσίτη και πως ορίζεται στην ενοικίαση? Τα κάνει γιατί είναι η δουλειά του, όπως λέει μια παροιμια ανύπαντρος προξενευτης για πάρτυ του γυρεύει. Η αμοιβή είναι ελεύθερη διαπραγμάτευσης, είθιστε να είναι 2 ενοίκια για να σου κάνει τη δουλειά. Χέστηκε αν πάρει τα δυο από εσένα από τον ιδιοκτήτη ή από τη θειά Μαρικα.
UncleKim Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, Morosana είπε Τα κάνει γιατί είναι η δουλειά του, όπως λέει μια παροιμια ανύπαντρος προξενευτης για πάρτυ του γυρεύει. Η αμοιβή είναι ελεύθερη διαπραγμάτευσης, είθιστε να είναι 2 ενοίκια για να σου κάνει τη δουλειά. Χέστηκε αν πάρει τα δυο από εσένα από τον ιδιοκτήτη ή από τη θειά Μαρικα. Μαγκιά του και δικαίωμα του. Αυτό δεν αναιρεί οτι δεν κάνει τίποτα για τον ενοικιαστή. Τώρα αν δεν θες να το καταλάβεις/παραδεχτείς πάμε παρακάτω.
Morosana Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, UncleKim είπε Μαγκιά του και δικαίωμα του. Αυτό δεν αναιρεί οτι δεν κάνει τίποτα για τον ενοικιαστή. Τώρα αν δεν θες να το καταλάβεις/παραδεχτείς πάμε παρακάτω. Εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η αμοιβή της εργασίας του μεσίτη είναι μια και αν θέλει 50-50 70-30 100-0 ή οτιδήποτε άλλο είναι κάτι που το αποφασίζει ο εντολέας και όχι ο μεσιτης. Με τη λογική σου να πεις στο σουπερμάρκετ ότι δεν θέλω να πληρώσω το έξτρα κόστος της διαφήμισης που πέρασε στο τελικό προϊόν γιατί εγώ θα το αγόραζα όπως και να χει.
b1LLy23 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ θα σας πω (μένω Κυκλάδες) ότι τουλάχιστον εδώ όσα σπίτια βάζουν για ενοικίαση τα βάζουν από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι Ιούνιο, ώστε να μπορούν μέσα στη σεζόν να τα βάζουν airbnb και να βγάζουν ότι δε βγάζουν όλο το χρόνο... Για κάποιον που θέλει ένα σπιτάκι όμως μόνιμα δεν υπάρχει τίποτα....Ας μη μιλήσω για τις τιμές....
SakafliaC Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Morosana είπε Για να δούμε ποιος δεν θέλει να καταλάβει: Ο μεσιτης θα ανεβάσει την αγγελία για ένα ακίνητο το οποίο δεν θα ήξερες ποτε ότι υπάρχει από τον καναπέ του σπιτιού σου που συνήθως κανεις την έρευνα. θα βγάλει φωτογραφίες που είτε θα σου αρέσει ή θα κανεις σκρολαρεις την επόμενη γλιτώνοντας σου χρόνο. Θα του φας χρόνο να του μιλάς στο τηλέφωνο για έξτρα πληροφορίες. θα στο δείξει την ώρα που θα βολεύει εσένα που συνήθως είναι ώρες που εσύ δεν δουλεύεις. αν πρόκειται για αγορά μπορεί να σε κατευθύνει για χρηματοδότηση γραφειοκρατικά κτλ. μπορει να γίνει ενδιάμεσος σε μια προσφορά που θα κανεις στον ιδιοκτήτη και να σου μεταφέρει μια αντιπροσφορά. με τα παραπάνω θεωρείς ότι δεν έχεις κάνει χρήση της υπηρεσίας του; Αν πάλι δεν θες και τα θεωρείς περιττά έξοδα νταβατζιλικια κανένα πρόβλημα, ποδαρόδρομος και έρευνα στις κολωνες για ενοικιαστήρια (που ίσως ο μεσίτης το έκανε αυτό για να βρει το ακίνητο) , να ρωτάς τουα περιπτεράδες κτλ κτλ κτλ Αν πάλι έρθεις στη θέση του ιδιοκτήτη και θεωρείς ότι δεν πρέπει ο μισθωτής να επιβαρύνεται του ζητας να αναλάβεις εσύ ολόκληρη την αμοιβή, δεν θα σου αρνηθεί κανενας Θα βγάλει φωτογραφίες και θα χάσει χρόνο μιλώντας στο τηλέφωνο. Μιλάμε σχεδόν δάκρυσα με τη ζωή του μεσίτη. Αέρα εμπορεύονται και μας το παρουσιάζετε λειτούργημα, γελάνε και τα τσιμέντα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από SakafliaC 7 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα