Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, filippos_kar είπε

Ήθελε λίγο πιο δυνατά ναι. Βέβαια το συγκεκριμένο είχε πολύ έντερο και καθόλου γλυκαδια, ήταν λίγο περίεργο.. πάντως τα άλλα πιο δυνατά, όχι όμως στους 250, είναι πολύ νομίζω.

Να εκφράσω καποιες αποριες?

Χωρίς ταψάκι το ψήσιμο ειναι απαγορευτικό νομιζεις (για φλογες εννοώ), ή

τουλαχιστον αφου στραγγισουν τα πολλα υγρα;

Οι υδρατμοί που βγαίνουν απο τα υγρά που βράζουν στο ταψάκι  επηρεαζουν την γευση;

Στο ταψακι ρίχνεις νερό ή κάποιο αλλο υγρο;

Έισαι ο " μπούσουλας" μου γι αυτο σε πρηζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2131

  • ilpapacha

    1961

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

1 ώρα πριν, wind25 είπε

εγώ που το έχω δείχνει να λειτουργεί πάντως. χθες την έβαλα πρώτη φορά να κάψει. θα δω πως θα προχωρήσει Κ θα σου πω. . 

το ίδιο θα παίζει κ σε κοντοσούβλι?

είδα από κάτω έβγαλες την σχάρα. γιατί? ?

Όπως επίσης ότι έβαλες ταψάκι! Είναι απαραίτητο? κυρίως επειδή θα βάλω κοντοσούβλι σχεδόν σε όλη τη σούβλα θα πρέπει να γεμίσω ταψί πέρα πέρα.

εμένα που έχει 5 καυστήρες να βάλω 3 λες? δύο στις άκρες Κ ένα στη μέση?

Και γω με το ταψακια από άλλους το είδα. Μαζεύει το λίπος που πέφτει και μπορείς να βάλεις μέσα και κρασί και αρωματικά φρέσκα. Ειδικά για κοντοσούβλι νομίζω είναι must!!

50 λεπτά πριν, sounis11 είπε

Να εκφράσω καποιες αποριες?

Χωρίς ταψάκι το ψήσιμο ειναι απαγορευτικό νομιζεις (για φλογες εννοώ), ή

τουλαχιστον αφου στραγγισουν τα πολλα υγρα;

Οι υδρατμοί που βγαίνουν απο τα υγρά που βράζουν στο ταψάκι  επηρεαζουν την γευση;

Στο ταψακι ρίχνεις νερό ή κάποιο αλλο υγρο;

Έισαι ο " μπούσουλας" μου γι αυτο σε πρηζω.

Μπορείς να το δοκιμάσεις και χωρίς ταψακια. Και γω θα το κάνω. Στο κοκορέτσι σκέφτομαι θα πέφτει πολύ ζουμί για ώρα. Κοντοσούβλι με λαιμό - πανσετα, και αυτό λιπαρό. Θα δείξει, και εγώ τώρα ξεκίνησα με τη σούβλα στο υγραέριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, lambros είπε

το μοτερ δουλευει και με ρευμα και μπαταρια?

λινκ αγορας?

ναι εχει τροφοδοτικο μικρο, και παιρνει μεσα μια μεγαλη 1.5V (δεν ειναι αυτοκινητου). το πηρα 18€ απο βαρυμπομπη εκει που εχει ψησταριες στο τερμα της τατοιου. ακριβο. με 7€ ειχε ιδιο μονο μπαταρια, αντε να ταν λιγο μικροτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/1/2020 στις 12:17 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

Θερμομετρο εχω παρει αυτο και ειναι σουπερ https://www.amazon.co.uk/gp/product/B076QBJVWX

Κουκουλα επισης αυτη και ειναι κομπλε 2 μηνες τωρα https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0765BJV74

Σκέφτομαι να πάρω την ίδια κουκούλα για την Weber Spirit II E-310, αλλά μάλλον θα πάρω το 60 inch / 152 cm μέγεθος καθώς βλέπω οτι το πλάτος του είναι 70cm ενώ του αμέσως μικρότερου είναι 60cm και λογικά δεν θα χωράει.

Εσύ σε ποιά ψησταριά την έχεις; Αν κατάλαβα καλά απο το link, έχεις πάρειο το 58 inch / 147 cm μέγεθος, σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, tutuyo είπε

δεν θέλω να στο χαλάσω φίλε και εγώ το πήρα αυτό από εδώ κιόλας κάνα 10αρικο νομιζω. δεν δουλεύει,πεταμένα λεφτά

για τα flare ups που αντιμετωπίζετε πολλοί, σε λιπαρά κυρίως κρέατα ένας τρόπος να τα μειώσουμε ο εξής, τα ξεκινάμε από ψυχρή σχάρα

η δικιά μου πχ έχει 3 burners. ανοίγω φουλ να πιάσει θερμοκρασία κάνα 200αρι και μετά χαμηλώνω τον ένα από τους 3 στην δεύτερη του σκάλα και ξεκινώ τα κρέατα από εκεί. Μόλις ροδισουν, τα μεταφέρω πάνω από τους burners που καίνε φουλ

IMG_20200417_120450.jpg

Θα το δοκιμάσω αυτό με τα flare ups, ευχαριστώ.

Άλλοι δε, λένε ότι πρέπει το κρέας να μπει σε φουλ καμμένη σχάρα στην αρχή, και μετά σταδιακά να χαμηλώνουμε φωτιά. Δεν έχω καταφέρει να μην έχω flare ups με αυτόν τον τρόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eρωτηση.... Για ποιο λογο η ''φλωγα'' θεωρειται κακο στο αεριο απο πολλους απο σας??? Εχω δει τοσα βιντεακια με ψησταριες αεριου που σχεδον κανεναν ψηστη δεν τον ενοχλει η φλωγα,μερικοι της επιδιωκουν κιολας για εξτρα γευση.Ειδικα σε ευκολα κρεατα να τα διαχειριστεις τυπου μπεργκερ,κοτοπουλο κτλ.

Ρωταω γιατι το διαβαζω συχνα στο τοπικ να θεωρειται ''λαθος' κ παντα ειχα την περιεργια

Επεξ/σία από alimentas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, fuz10n είπε

ναι εχει τροφοδοτικο μικρο, και παιρνει μεσα μια μεγαλη 1.5V (δεν ειναι αυτοκινητου). το πηρα 18€ απο βαρυμπομπη εκει που εχει ψησταριες στο τερμα της τατοιου. ακριβο. με 7€ ειχε ιδιο μονο μπαταρια, αντε να ταν λιγο μικροτερο.

Ευχαριστώ πολύ αν μπορείς βγάλε μου μια φωτό τον μετασχηματιστή να δω κάτι.

Καλή Ανάσταση

https://www.banggood.com/Digoo-DG-FT2203-Smart-Bluetoorh-LED-LCD-Display-BBQ-Kitchen-Cooking-Thermometer-With-Double-Probes-p-1300450.html?&p=H7210916399262201711

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, invisiblesurfer είπε

Θα το δοκιμάσω αυτό με τα flare ups, ευχαριστώ.

Άλλοι δε, λένε ότι πρέπει το κρέας να μπει σε φουλ καμμένη σχάρα στην αρχή, και μετά σταδιακά να χαμηλώνουμε φωτιά. Δεν έχω καταφέρει να μην έχω flare ups με αυτόν τον τρόπο.

Η φουλ καμένη σχάρα είναι για τα μπιφτέκια η τα μπέργκερ για να μη σου διαλύονται.
τα πετάς σε φουλ καμένη σχάρα, στο 3λεπτο τα γυρνάς και μετά έχουν δέσει οπότε τα διαχειρίζεσαι πιο εύκολα

μερικές φορές (σε μπέργκερ κυρίως) αφήνω μισό παγάκι όπως ψήνονται, γίνονται πολύ ζουμερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμοποιώ Ψησταρια υγραερίου πάνω από 10 χρόνια και θα σου πω πως η γνώμη καθενός έχει να κάνει με την μάρκα της ψησταριάς που έχει χρησιμοποιήσει.

εαν θέλεις να πάρεις κάτι που θα αντέξει και θα ψήνει απείρως ποιο εύκολα από ότι το κάρβουνο χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση τότε πάρε Weber, όλα τα υπόλοιπα είναι hit and miss...

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, lambros είπε

Ευχαριστώ πολύ αν μπορείς βγάλε μου μια φωτό τον μετασχηματιστή να δω κάτι.

Καλή Ανάσταση

https://www.banggood.com/Digoo-DG-FT2203-Smart-Bluetoorh-LED-LCD-Display-BBQ-Kitchen-Cooking-Thermometer-With-Double-Probes-p-1300450.html?&p=H7210916399262201711

σωπα βγαζει 3v. μπας και παιρνει 2 μπαταριες και δε το ειδα καλα. θα το δω αυριο

BE823B16-4253-4364-A8F7-DF8EA18081B7.jpeg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alimentas είπε

Eρωτηση.... Για ποιο λογο η ''φλωγα'' θεωρειται κακο στο αεριο απο πολλους απο σας??? Εχω δει τοσα βιντεακια με ψησταριες αεριου που σχεδον κανεναν ψηστη δεν τον ενοχλει η φλωγα,μερικοι της επιδιωκουν κιολας για εξτρα γευση.Ειδικα σε ευκολα κρεατα να τα διαχειριστεις τυπου μπεργκερ,κοτοπουλο κτλ.

Ρωταω γιατι το διαβαζω συχνα στο τοπικ να θεωρειται ''λαθος' κ παντα ειχα την περιεργια

Αν με το φλόγα εννοείς το flare-up τότε είναι κακό γιατί αν μείνει λίγη ώρα το κρέας καίγεται, μαυρίζει και χαλάει η γεύση του (μυρίζει καμένο). Γενικά η φλόγα μια χαρά είναι, χωρίς φλόγα δεν ψήνει το υγραερίου, απλά να μην έρχεται σε επαφή με το κρέας (κάτι που συμβαίνει στο flare-up)

1 ώρα πριν, eXoS είπε

Χρησιμοποιώ Ψησταρια υγραερίου πάνω από 10 χρόνια και θα σου πω πως η γνώμη καθενός έχει να κάνει με την μάρκα της ψησταριάς που έχει χρησιμοποιήσει.

εαν θέλεις να πάρεις κάτι που θα αντέξει και θα ψήνει απείρως ποιο εύκολα από ότι το κάρβουνο χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση τότε πάρε Weber, όλα τα υπόλοιπα είναι hit and miss...

To weber spirit 310, για εμένα είναι συμβιβασμός στη γεύση σε σχέση με το κάρβουνο (εκτός αν έβρισκα καλό τρόπο για κάπνισμα που δεν έχω βρει ακόμα).

Συγκεκριμένα αν στον ηλεκτρικό φούρνο δίνω 6, στο υγραέριο δίνω 7-7,5 και στο κάρβουνο 10. Αν θέλω κάτι πραγματικά νόστιμο - να το ευχαριστηθώ θα προτιμήσω κάρβουνο. Όμως η ευκολία είναι 10 το υγραέριο και 5 το κάρβουνο, αλλά δεν μπορεί να τα έχεις όλα. 

Με ειδικές μαρινάδες και γενικά με λιπαρά κρέατα μπορώ πάντως να 'βοηθήσω' τη γεύση του bbq υγραερίου (δηλαδή να πάω σε 8-8,5) αλλά κάρβουνο δεν θα γίνει.

Επεξ/σία από getty
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, eXoS είπε

Χρησιμοποιώ Ψησταρια υγραερίου πάνω από 10 χρόνια και θα σου πω πως η γνώμη καθενός έχει να κάνει με την μάρκα της ψησταριάς που έχει χρησιμοποιήσει.

εαν θέλεις να πάρεις κάτι που θα αντέξει και θα ψήνει απείρως ποιο εύκολα από ότι το κάρβουνο χωρίς συμβιβασμούς στην γεύση τότε πάρε Weber, όλα τα υπόλοιπα είναι hit and miss.

Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω :)

3 ώρες πριν, alimentas είπε

Eρωτηση.... Για ποιο λογο η ''φλωγα'' θεωρειται κακο στο αεριο απο πολλους απο σας??? Εχω δει τοσα βιντεακια με ψησταριες αεριου που σχεδον κανεναν ψηστη δεν τον ενοχλει η φλωγα,μερικοι της επιδιωκουν κιολας για εξτρα γευση.Ειδικα σε ευκολα κρεατα να τα διαχειριστεις τυπου μπεργκερ,κοτοπουλο κτλ.

Ρωταω γιατι το διαβαζω συχνα στο τοπικ να θεωρειται ''λαθος' κ παντα ειχα την περιεργια

Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία μας , 

Το ψήσιμο με έντονες αναφλέξεις θα πρέπει να αποφεύγετε , είτε ψήνουμε στα κάρβουνα είτε σε αέριο και δεν αναφέρομαι σε μικρές αναφλέξεις αυτές που δημιουργούνται και σβήνουν αμέσως αλλά για την συνεχόμενη φλόγα που στην ουσία δεν μπορείς να ψήσεις

Επεξ/σία από ηνίοχος
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κ την φλόγα που λέτε  ότι δημιουργείται πως την αντιλαμβάνεστε αφού είναι κλειστό το καπάκι? ?

Από περιέργεια γιατί θα ψήσω Κ εγώ την Κυριακή πρώτη φορά Κ δεν έχω εικόνα! !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, alimentas είπε

 

 

1 ώρα πριν, getty είπε

Αν με το φλόγα εννοείς το flare-up τότε είναι κακό γιατί αν μείνει λίγη ώρα το κρέας καίγεται, μαυρίζει και χαλάει η γεύση του (μυρίζει καμένο). Γενικά η φλόγα μια χαρά είναι, χωρίς φλόγα δεν ψήνει το υγραερίου, απλά να μην έρχεται σε επαφή με το κρέας (κάτι που συμβαίνει στο flare-up)

To weber spirit 310, για εμένα είναι συμβιβασμός στη γεύση σε σχέση με το κάρβουνο (εκτός αν έβρισκα καλό τρόπο για κάπνισμα που δεν έχω βρει ακόμα).

Συγκεκριμένα αν στον ηλεκτρικό φούρνο δίνω 6, στο υγραέριο δίνω 7-7,5 και στο κάρβουνο 10. Αν θέλω κάτι πραγματικά νόστιμο - να το ευχαριστηθώ θα προτιμήσω κάρβουνο. Όμως η ευκολία είναι 10 το υγραέριο και 5 το κάρβουνο, αλλά δεν μπορεί να τα έχεις όλα. 

Με ειδικές μαρινάδες και γενικά με λιπαρά κρέατα μπορώ πάντως να 'βοηθήσω' τη γεύση του bbq υγραερίου (δηλαδή να πάω σε 8-8,5) αλλά κάρβουνο δεν θα γίνει.

Για εμένα στο θέμα της γεύσης μεταξύ των 2 , κάρβουνου και υγραερίου είναι το ίδιο και το αυτό...Σε γενική βαθμολογία το υγραέριο δεν συγκρίνεται, απο την άποψη ότι είναι πιο υγιεινό και πιο εύκολο πρακτικά...Βέβαια μη ξεχνάμε ότι για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα, μεγαλύτερη σημασία έχει το κρέας και γενικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις αλλά και η μαστοριά του ψήστη...Αλλιώς τύφλα να έχει και η καλύτερη ψησταριά...

7 λεπτά πριν, wind25 είπε

Κ την φλόγα που λέτε  ότι δημιουργείται πως την αντιλαμβάνεστε αφού είναι κλειστό το καπάκι? ?

Από περιέργεια γιατί θα ψήσω Κ εγώ την Κυριακή πρώτη φορά Κ δεν έχω εικόνα! !

την καταλαβαίνεις απο τον ήχο που κάνει...αλλά για να είσαι σίγουρος , σηκώνεις ανα διαστήματα ελαφριά το καπάκι ( για να μη χάνεται πολύ θερμοκρασία ) και βλέπεις

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...