Προς το περιεχόμενο

Τι μάρκα espresso σας αρέσει?τι είναι το Arabica και το Robusta?


mastoras007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, papoys1 είπε

Άκου τώρα τι παίζει.Έχω δύο φτηνιάρικες μία του lidl Αθήνα και μία bomman (τύπου arieli ) στο εξοχικό 1050 watt και οι δύο.

Με ίδιο καφέ (jacobs 100% arabica) tου εξοχικού κάνει καιμάκι σε πολύ μαγαλύτερη ποσότητα από του lidl.Σε γεύση εγώ δεν βλέπω διαφορές αν και τα λοιπά μέλη της οικογένειας μου λένε ότι η bomman είναι καλύτερη.Όταν πάω θα τη φέρω Αθήνα για δοκιμές και βλέπουμε.

το καλαθάκι pressurized(με λαστιχάκι συνήθως);;Αν ναι στις οικιακές μηχανές με έτοιμο σε σκόνη commercial καφέ, θα βγάλει στην καλύτερη ένα 6/10.

Αν όχι θέλει περισσότερο κόπο αλλά στη δική μου περίπτωση σε delonghi ec151 με ..ομόσταυλο μύλο των 40 ευρώ,κόβω το καφεδάκι 

και είναι αρκετές οι φορές που πιάνω το 8/10 και κάποιες-λίγες- το 9/10 (με καϊμάκι να ρέει σαν μέλι).

Δεν το πίστευα,αλλά το σωστό φλιτζάνι έχει πολλές συνισταμένες..

IMG_20200218_011402.jpg

Επεξ/σία από free@last
προσθήκη εικόνας
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παιδιά, κάθε πότε βγάζει προσφορά το lidl τον καφέ. Βλέπω δεν τον πουλάει σταθερά. Πάντως με την πρώτη συσκευασία έμεινα πολύ ευχαριστημένος, αναλογικά με τα λεφτά που πλήρωσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή η delonghi ήρθε η ώρα να πάει στα σκουπίδια είμαι σε δίλημμα. Έχω αποφασίσει ότι θα πάω σε λέλιτ με pid. Το θέμα είναι ότι είμαι ανάμεσα σε 2. Αυτή ή αυτή ? παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το 58mm portafilter και τα 50μλ παραπάνω που αξιζει να δώσεις +130?

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, johnyboy είπε

Επειδή η delonghi ήρθε η ώρα να πάει στα σκουπίδια είμαι σε δίλημμα. Έχω αποφασίσει ότι θα πάω σε λέλιτ με pid. Το θέμα είναι ότι είμαι ανάμεσα σε 2. Αυτή ή αυτή ? παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το 58mm portafilter και τα 50μλ παραπάνω που αξιζει να δώσεις +130?

Μήπως λέω μήπως να πας να δοκιμάσεις τι καφέ βγάζει η lelit πριν την αγοράσεις; ;

τωρα θα μου πεις μ@λ@κιες λέω αλλά είναι πολλά τα λεφτά.

εγω δεν ξέρω αλλά αν ποτέ χαλάσει η delongi πάλι την ίδια θα πάρω. 
Υ.γ προς παππού : καφέδάρα ο Jacobs arabica .

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, mp123 είπε

Μήπως λέω μήπως να πας να δοκιμάσεις τι καφέ βγάζει η lelit πριν την αγοράσεις; ;

τωρα θα μου πεις μ@λ@κιες λέω αλλά είναι πολλά τα λεφτά.

εγω δεν ξέρω αλλά αν ποτέ χαλάσει η delongi πάλι την ίδια θα πάρω. 
Υ.γ προς παππού : καφέδάρα ο Jacobs arabica .

δεν χάλασε αλλά δεν κάνει, δεν μπορώ να πιω καφέ. Παίρνω κομερσιαλ, είναι πικρός, παίρνω speciality είναι ξινός. Κάπου κάπου βγαίνει και ένας καλός και θυμάσαι πως είναι να πίνεις καφέ. Δυστυχώς αυτό είναι βασικό πρόβλημα στο θερμομπλοκ, ειναι ασταθής. 

 

Θα καταλήξει να την πατήσω με το αμάξι να βγάλω τα σπασμένα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, johnyboy είπε

δεν χάλασε αλλά δεν κάνει, δεν μπορώ να πιω καφέ. Παίρνω κομερσιαλ, είναι πικρός, παίρνω speciality είναι ξινός. Κάπου κάπου βγαίνει και ένας καλός και θυμάσαι πως είναι να πίνεις καφέ. Δυστυχώς αυτό είναι βασικό πρόβλημα στο θερμομπλοκ, ειναι ασταθής. 

Θα καταλήξει να την πατήσω με το αμάξι να βγάλω τα σπασμένα. 

Έχεις πάρει Jacobs arabica να δοκιμάσεις ;

και εγω έβλεπα Jacobs   και έλεγα μάπα αλλά τελικά είναι πολύ καλός. (  κάπου στα 6 ευρώ έχει τα 250 δεν είναι χώμα του Λίντλ) Στο λέω πάλι πριν κανείς τέτοια αγορά δοκίμασε πρώτα.

προσεξε γιατί αν την πατήσεις με το αμάξι θα χαλάσει το αμάξι. Δεν παθενει τίποτα η delongi.σκυλος είναι.

Επεξ/σία από mp123
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, mp123 είπε

Έχεις πάρει Jacobs arabica να δοκιμάσεις ;

και εγω έβλεπα Jacobs   και έλεγα μάπα αλλά τελικά είναι πολύ καλός. Στο λέω πάλι πριν κανείς τέτοια αγορά δοκίμασε πρώτα.

προσεξε γιατί αν την πατήσεις με το αμάξι θα χαλάσει το αμάξι. Δεν παθενει τίποτα η delongi.σκυλος είναι.

 

Σκύλος είναι ναι, αλλά καφέ δεν κάνει. Δεν δίνω 28-30 ευρώ για jacobs. Τόσο παίρνω τον Ethiopia suke quto που είναι φρέσκος και από τους καλύτερους καφέδες. Απλά δεν τον ξαναπήρα επειδή δεν σηκώνει η μηχανή 93c που θέλει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/5/2015 στις 2:05 ΜΜ, mastoras007 είπε

Καλησπέρα.

χρησιμοποιώ espresso της lavazza με αναλογίες 40% Arabica, 60% Robusta..

Τι είναι αυτές οι αναλογίες? 

 

Τελικά δεν απαντήθηκε ποτέ; Arabica kai Robusta είναι ποικιλίες καφέ, ο Arabica θεωρείτε ως ο καλύτερος σε σώμα και σε άρωμα και γλυκιά και απαλή γεύση και υψηλή οξύτητα, επίσης παίρνει χαρακτηριστικά από την περιοχή που έρχεται ο καφές όπως το χώμα και τι φυτρώνει γύρω του με πολλές γεύσεις από διάφορα φρούτα! 

Ο Robusta είναι κατώτερης κατηγορίας πιο δυνατός και λίγο πιο λασπώδης με πιο βαριά και πικρή γεύση χωρίς μεγάλη ποικιλία γεύσεων. (ουά ουά ουά)
Γίνεται πρόσμηξη για να πετύχουν και καλά καλύτερη γεύση αλλά κλάιν, περισσότερο γίνεται για το κέρδος! 

Επεξ/σία από pablobuennas
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, johnyboy είπε

Σκύλος είναι ναι, αλλά καφέ δεν κάνει. Δεν δίνω 28-30 ευρώ για jacobs. Τόσο παίρνω τον Ethiopia suke quto που είναι φρέσκος και από τους καλύτερους καφέδες. Απλά δεν τον ξαναπήρα επειδή δεν σηκώνει η μηχανή 93c που θέλει. 

Αμα νομίζεις πως τα 600 ευρώ που θα δώσεις θα πιεις καφέ πάω πάσο.

μηπως μπουκώνεις πολύ το καλαθάκι και δεν σου βγαίνει καλός ο καφές ; Εγω πάντα το διπλό καλαθάκι έχω το γεμίζω ετσι ώστε να κουμπώνει χωρίς πίεση και δεν πιέζω πολύ τον κάφε. Δλδ σοβαρά τωρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει τον καφέ Καμμένο η ξινό. Πίστεψε εσπρέσο πίνω πολλλα χρόνια και όχι μόνο Ελλάδα.

1 λεπτό πριν, pablobuennas είπε

Τελικά δεν απαντήθηκε ποτέ; Arabica kai Robusta είναι ποικιλίες καφέ, ο Arabica θεωρείτε ως ο καλύτερος σε σώμα και σε άρωμα και γλυκιά και απαλή γεύση και υψηλή οξύτητα, επίσης παίρνει χαρακτηριστικά από την περιοχή που έρχεται ο καφές όπως το χώμα και τι φυτρώνει γύρω του με πολλές γεύσεις από διάφορα φρούτα! 

Ο Robusta είναι κατώτερης κατηγορίας πιο δυνατός και λίγο πιο λασπώδης με πιο βαριά και πικρή γεύση χωρίς μεγάλη ποικιλία γεύσεων. (ουά ουά ουά)
Γίνεται πρόσμηξη για να πετύχουν και καλά καλύτερη γεύση αλλά κλάιν, περισσότερο γίνεται για το κέρδος! 

Arabica μόνο.Διπλος πάντα. Τέλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, mp123 είπε

Αμα νομίζεις πως τα 600 ευρώ που θα δώσεις θα πιεις καφέ πάω πάσο.

μηπως μπουκώνεις πολύ το καλαθάκι και δεν σου βγαίνει καλός ο καφές ; Εγω πάντα το διπλό καλαθάκι έχω το γεμίζω ετσι ώστε να κουμπώνει χωρίς πίεση και δεν πιέζω πολύ τον κάφε. Δλδ σοβαρά τωρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει τον καφέ Καμμένο η ξινό. Πίστεψε εσπρέσο πίνω πολλλα χρόνια και όχι μόνο Ελλάδα.

εχεις το μαμα pressurized καλαθάκι η έβαλες Non pressurized? 14 γραμμάρια βάζω στο μαμα και 16-18 σε ένα non pressurized με το αποτέλεσμα να μένει ίδιο. έχω δοκιμάσει πάρα πολλούς καφέδες με χιλιους 2 τρόπους, πειράματα σε θερμοκρασία, tamping, χρόνους εκχύλισης, διάφορες αναλογίες, δεν μπορώ να πάρω καφέ. θα πάρω κάποια στιγμή κάποιον πολύ καλό, θα ξανακάνω το ίδιο την επόμενη και δεν θα βγει.

έχω γεμίσει το σπίτι ζυγαριές και καλαθάκια για να κάνω πειράματα. ζυγίζω πριν την άλεση, ζυγίζω μετά την άλεση, την ώρα της εκχύλισης έχω χρονόμετρο και ζυγαριά για να είμαι σε κανονικό χρόνο και να μην έχω υπερ εκχύλιση.έχω κάνει naked το group για να κάνω σωστή εκχύλιση χωρίς channeling. έχω πάρει καφέ της προκοπής με κακή εκχύλιση που γέμισε ο τόπος καφέδες και έχω πάρει χάλι μαύρο με εκχύλιση που νόμιζα ότι ο καφές θα είναι αριστούργημα. Και το αντίστροφο φυσικά που είναι και λογικό. Για αυτό έχω καταλήξει ότι η μηχανή απλά δεν μπορεί. 

Επεξ/σία από johnyboy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, johnyboy είπε

εχεις το μαμα pressurized καλαθάκι η έβαλες Non pressurized? 14 γραμμάρια βάζω στο μαμα και 16-18 σε ένα non pressurized με το αποτέλεσμα να μένει ίδιο. έχω δοκιμάσει πάρα πολλούς καφέδες με χιλιους 2 τρόπους, πειράματα σε θερμοκρασία, tamping, χρόνους εκχύλισης, διάφορες αναλογίες, δεν μπορώ να πάρω καφέ. θα πάρω κάποια στιγμή κάποιον πολύ καλό, θα ξανακάνω το ίδιο την επόμενη και δεν θα βγει. 

Μήπως δεν έχεις βρει την γεύση που σου αρέσει.εγω π.χ από dimello μόνο ο κόκκινος μου αρέσει , από lavazza μόνο ο crema .jacods μόνο arabica που τελικά είναι ο κσλυτερος για μένα τωρα αυτοσ και ο ipanema.εχω πάρει από καφεκοπτεία άπειρα , τελικά κατέληξα σε έναν δυο καφέδες.

το καλαθάκι είναι pressurised . Δεν το έχω αλλάξει. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Μήπως δεν έχεις βρει την γεύση που σου αρέσει.εγω π.χ από dimello μόνο ο κόκκινος μου αρέσει , από lavazza μόνο ο crema .jacods μόνο arabica που τελικά είναι ο κσλυτερος για μένα τωρα αυτοσ και ο ipanema.εχω πάρει από καφεκοπτεία άπειρα , τελικά κατέληξα σε έναν δυο καφέδες.

το καλαθάκι είναι pressurised . Δεν το έχω αλλάξει. 

ε για αυτο δεν έχεις θέμα, παίρνεις εμπορικούς καφέδες.Εκεί είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.Δεν θέλουν τόση ακρίβεια.

εγω δεν τους ακουμπάω καν, δεν έχει νόημα όταν με τα ίδια ή και λιγότερα παίρνω φρέσκους που όταν τους πετύχει η μηχανή είναι εξαιρετικοί. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε

Κόκκους εννοείς ή κομμένο; 

Μόνο κόκκους με ημερομηνία καβουρδίσματος πρόσφατη. όσες φορές τον πετύχει έχει απίστευτη γεύση ξυρών καρπών και είναι και λίγο spicy ακριβώς όπως μαρέσει για αυτό και παίρνω πάντα τον ίδιο. αλλα δεν τον πετυχαίνει πάντα η μηχανή και ξενερώνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...