Προς το περιεχόμενο

[Megathread] Adventurer's Corner - Συζήτηση για Adventure games

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

την αγγλική έκδοση του Chains of Satinav την έχετε δει πουθενά να την πουλάνε. Σήμερα υποτίθετε ότι βγαίνει αλλά δεν υπάρχει σε κανένα γνωστό μαγαζί.

Retail θα αργήσει λιγάκι όπως γίνεται σχεδόν πάντα με τις γερμανικές εταιρείες ανάπτυξης.

• Super Moderators
Δημοσ.

Kυκλοφόρησε (για Ευρώπη, Αμερική αν δεν κάνω λάθος ήταν διαθέσιμο από προχθές) το δεύτερο επεισόδιο του Τhe Walking Dead.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τελείωσα το 2ο επεισόδιο του The Walking Dead.

Στα θετικά, η εξαιρετική ιστορία. Αρκετά και ενδιαφέροντα διλήμματα, πολύ πιο κλειστοφοβικό κλίμα αυτή τη φορά. Τα puzzles μου φάνηκαν λιγότερα και ευκολότερα από το πρώτο επεισόδιο, όμως δεν αφαιρούν σε τίποτε από το παιχνίδι, το οποίο άλλωστε δε βασίζεται στους γρίφους αλλά στις αποφάσεις που καλείται να πάρει ο παίκτης.

Επίσης στα θετικά, η επιβεβαίωση ότι το παιχνίδι πράγματι "θυμάται" τις επιλογές που έκανε ο παίκτης το προηγούμενο επεισόδιο.

Στα αρνητικά, η (πρακτική, ενδεχομένως) αδυναμία των υποτίτλων να παρακολουθήσουν τη ροή των διαλόγων στα σημεία όπου επικρατεί αναστάτωση και αρκετοί χαρακτήρες μιλάνε ταυτόχρονα. Για παίκτες οι οποίοι βασίζονται στους υποτίτλους, ενδεχομένως αυτό να δυσκολέψει ελαφρά την παρακολούθηση κάποιων σημείων -όχι ιδιαίτερα, πάντως, καθώς αυτά τα σημεία είναι λίγα και, ούτως ή άλλως, δε χάνεται καμία απαραίτητη πληροφορία έτσι.

Για να ολοκληρώσω το επεισόδιο μου πήρε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, με μικρές διακοπές και δύο-τρία reloads (τα action sequences μου φάνηκαν πολύ πιο απαιτητικά αυτή τη φορά). Είναι όμως τέτοια η ένταση και το κλίμα, ώστε είχα την αίσθηση πως πέρασε πολύ περισσότερη ώρα.

Συνολικά, είναι ό,τι πιο αξιόλογο έχω δει από την Telltale και πραγματικά είναι πολύ καλό να βλέπεις μια ιστορία να εξελίσσεται και να βελτιώνεται στην πορεία.

Το μόνο ουσιαστικό "παράπονο" είναι ότι θα χρειαστούν μήνες για να δούμε ολόκληρο το παιχνίδι. Κατά τα άλλα, πρόκειται για εξαιρετική δουλειά και το προτείνω, και πάλι, ανεπιφύλακτα.

(Παρενθετικά, απομένουν κάτι λιγότερο από 4 ημέρες για τη λήξη του Kickstarter για το Dead State. Αν θα σας ενδιέφερε να δείτε το The Walking Dead σε RPG, με turn-based combat, διαχείριση τροφίμων/εφοδίων/ηθικού, όπου το βασικό ζήτημα -όπως και στο The Walking Dead, δεν είναι τα ζόμπι αλλά οι άνθρωποι, οι μεταξύ τους σχέση και η δυναμική που αναπτύσσεται σε μια ομάδα, νομίζω ότι αξίζει να του ρίξετε μια ματιά κι αν θέλετε, να το στηρίξετε).

Δημοσ.

Διεστραμμένο το στόρυ του 2ου επεισοδίου αλλά σπέρνει. Εξαιρετική δουλειά από την telltale.

Δημοσ.

Σε υπολογιστή μέσω του telltale store και steam αγοράζεις ολόκληρο το παιχνίδι προς ~25 ευρώ.

Στο psn και xbox νομίζω κυκλοφορούν αυτοτελή με ~5 ευρώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το μοντέλο είναι αποδεδειγμένα πετυχημένο για την Telltale, τόσο με το Monkey Island όσο και με το Sam & Max.

Στην περίπτωση του The Walking Dead, μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το ότι (τουλάχιστον στα δύο πρώτα επεισόδια) ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει πραγματικά (σχεδόν) ενσωματώνεται στην ιστορία του παιχνιδιού.

Φυσικά, τίποτε δεν εμποδίζει κάποιον να περιμένει και να τα αγοράσει όλα τα επεισόδια μαζί.

Δημοσ.

Συγνωμη αν εχει ηδη ανεφερθει,αλλα πρεπει να εχουμε κρατησει και το episode 1 η δεν πειραζει αν το ειχαμε κανει uninstall?

Δημοσ.

Εχω ενα προβλημα με το παιχνιδι στο episode 2

Στο συμβαν με το ζομπι στο pick up truck δεν μπορω να ξεφυγω!Μου δειχνει την ενδειξη με τα δυο πορτοκαλι βελακια που σημαινει κινηση δεξια-αριστερα και ενω κανω ετσι δεν την γλυτωνω.Μηπως ειναι bug?

Δημοσ.

Μια πρώτη εντύπωση για το Chains of Satinav

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προσεγμένα και πάρα πολλά τοπία, και μιλάω αυστηρά για τις οθόνες. Επίσης τα 3D μοντέλα δεν ξεχωρίζουν από το background. Γενικά σε αυτό το κομμάτι έχει γίνει τρομερή δουλειά. Πολύ καλά voice overs επίσης.

ΑΘΛΙΟ animation σε ομιλίες, cutscenes κλπ και συχνά in game. Είναι 20 χρόνια πίσω, πραγματικά. Βίντεο για του λόγου το αληθές, χωρίς ιδιαίτερα spoilers.

http://www.youtube.com/watch?v=u6pS0DHl4Ds&feature=relmfu

Αρκετά καλό σενάριο, που σε κερδίζει κυρίως λόγω ποικιλίας. Οι διάφοροι χαρακτήρες είναι συμπαθείς αλλά δε σου μένουν κιόλας.

Μεγάλο μέγεθος.

Καλή κλιμάκωση δυσκολίας, δε σε πετάει από την αρχή στα βαθιά αλλά δεν κυλάει και νεράκι ενώ δυσκολεύει προοδευτικά. Απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό οι trial and error γρίφοι καθώς και γρίφοι με ομιλία - ό,τι κάνει ο παίκτης είναι σε μεγάλο βαθμό inventory based ενώ δεν είδα μέχρι στιγμής γρίφο που να αξιοποιεί το χρόνο (πχ χλέπες contest στο Monkey Island 2). Προσεγμένοι γρίφοι πάντως, χωρίς παραλογισμούς.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...