Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατί ρε φίλε, δεν είναι γκουρμεδιά;

 

Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει ο όρος, αλλά για μένα γκουρμέ είναι αυτό που είναι φτιαγμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι ψωμί ότι νάναι, αλλά καλό ψωμί, φρέσκο ζεστό από τον φούρνο. Όχι βούτυρο βιτάμ, αλλά βούτυρο βούτυρο. Όχι ντομάτα ότι νάναι, αλλά καλά διαλεγμένη ντομάτα. Δεν είναι απαραίτητα χαβιάρια και εξωτικά πανάκριβα μυρωδικά ξερωγώ. Και αλάτι Ιμαλαΐων :P

 

 

Θα το ψάξω αυτό που λες, αλλά πώς διάλο το ζητάνε στην ελλάντα; "Μήπως έχετε worchestire sauce;"

 

 

 

 

 

 

α, και θείο να σε πουν τα ανήψια σου ε. :P

 

Σε αγαπω εχουμε πει :P

 

Στο supermarket εκει που μενω στην ελλαδα(χωριο κυριολεκτικα) την εχει διπλα στα ξυδια/κετσαπ/μουσταρδες. Η πιο κλασσικη μαρκα εδω θεωρειται η lea and perrins, στο εν λογω μαγαζι ειχε απο την heinz.

 

Α και προφερετε γουστερ σοσ. Σαν την λεστερ square (leicester σκουερ).

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μόλις τσάκισα Κόκορα κοκκινιστό δικό μας αλανιάρη που δεν είχε αφήσει θηλυκιά κότα, με κανα κιλό τηγανιτές πατάτες να έχουν παπαριάσει στο ζουμί.

 

ΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ ΠΡΑΜΑ!!!!!!!!!

Δημοσ.

Σε αγαπω εχουμε πει :P

 

Στο supermarket εκει που μενω στην ελλαδα(χωριο κυριολεκτικα) την εχει διπλα στα ξυδια/κετσαπ/μουσταρδες. Η πιο κλασσικη μαρκα εδω θεωρειται η lea and perrins, στο εν λογω μαγαζι ειχε απο την heinz.

 

Α και προφερετε γουστερ σοσ. Σαν την λεστερ square (leicester σκουερ).

 

πηρα μαι γουστερ σως τις προαλες γιατι την εχω δει σε ολες τις συνταγες για ταρταρ, αλλα περα απ αυτο δεν ξερω τι να την κανω.

 

ακουλουθει ιδεα για σαντουτσακι και καλα υγειηνο :-D

 

2 φετες μαυρο ψωμι πολυσπορο

μαγιονεζα οσο θελουμε (δεν κανουμε τσιφουτιες)

1 αυγο σφιχτα βρασμενο

1 φετα γκουντα ημιπαλαιωμενο ή παλαιωμενο

1-2 φυλλα μαρουλι

αλατι

καπνιστη παπρικα (εχει τεραστεια διαφορα απο την απλη)

 

αλοιφουμε τις δυο φετες ψωμι με μαγιονεζα και πασπαλιζουμε την παπρικα.

στρωνουμε στην μια το τυρι το μαρουλι κι απο πανω το αυγο σε φετουλες. αλατιζουμε το αυγο και σκεπαζουμε με την δευτερη φετα ψωμι.

Δημοσ.

Πωω ρε πούστη λούσι.. τι ήθελα και μπήκα πρωι πρωι στη μαγειρική!? Ανυπομονώ για τη στιγμή που θα φτιάξω ενα τέτοιο όργιο.. θεός!

 

billkost καλά τα σους βιδέ κ τα σχετικά αλλά sorry φίλε.. αν δεν μπορείς να εκτιμήσεις την παραπάνω πίτα δεν ξέρεις να τρώς.

Δημοσ.

Βασικά θα έπρεπε να μετονομαστεί από thread της μαγειρικής σε thread του φαγητού γιατί στην πράξη αυτό είναι.

 

Το φαγητό του λουσιφερ καλό αλλά πρέπει να συνδυαστεί και με ένα χάπι lipitor (για την χοληστερίνη) :devil:

Δημοσ.

ουρά μοσχαρίσια με κριθαράκι σούπα:

 

 

 

 

βράζουμε μια ουρά μόσχου για 2-3 εβδομάδες, μουχαχα, υπερβάλω, αλλά θέλει πολλή ώρα, σε χαμηλή φωτιά. Με το ζουμί φτιάχνουμε ένα κριθαράκι, ολίγον νερουλό. Ρίχνουμε μέσα την ουρά, έχοντας όμως καβατζώσει το πιό ακριανό κομμάτι, το οποίο το ξεψαχνίζουμε, βάζουμε αλάτι-πιπέρι-λεμόνι και το χτυπάμε με ένα τσιπουράκι στα όρθια. Βουαλά:

 

P1040338_resize.jpg

 

 

 

έβγαλα ουράααααα

Δημοσ.

Τι είν' αυτό. Περιστέρι θα φάει; Ελπίζω να έβαλες τόσο για την φωτογραφία. :mrgreen:

Δημοσ.

To 2o καλιτερο κοκκινιστο γινεται απο την ουρα. Την επομενη φορα: αλευρωσε την πρωτα, τσιγαρισε την (2-3 κομματια καθε φορα οχι ολα μαζι) βαλε μετα τα λαχανικα σου μεσα, παιρνουν λιγο χρωμα, βαζεις τον πελτε, μετα απο λιγη ωρα βαζεις το κρεας παλι μεσα και στον φουρνο με αλουμινοχαρτο απο πανω (ή καπακι) για 3-4 ωρες στους 180 και τσακισε το. Ανετα βαζεις μεσα κρασι, μπυρα (guiness κατα προτιμηση).

Δημοσ.

λαχανοροζμωβ σερβιτσιο σε μπορδοροδοκοκκινο παγκο.

 

μπαγασα εχεις καταφερει να της φτιαξεις το χωρο της να μη θελει να βγαινει απο κει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...