panosno1com Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Κάνε την ιδια συνταγή αλλά βάλε ενα ολοκληρο φακελάκι ξερή μαγια ή καλύτερα τα 3/4 αυτου και θα φουσκώσει σε 30'. Επίσης η παραπανω συνταγη φτιαχνει 2-3 πίτσες οποτε κανε τη μιση. Σ ευχαριστω! και απ οτι καταλαβα δεν θελουμε η ζύμη να κορδάρει ετσι δεν ειναι; θελουμε να ειναι κολλώδης ε; γιατι ακουσα που ειπε sticky αυτος αλλα δεν καταλαβα ακριβως πως το εννοουσε! σ ευχαριστω κ παλιιι!!!!!
Chrisxxx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Στη συγκεκριμένη συνταγή ναι επειδη ομως θα σου κολλάει στο χέρι όταν την ανοιγεις θα την αλευρώσεις καλα πριν την ανοιξεις.
panosno1com Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 ευχαριστω! κατι τελευταιο οι ουγιές πως μετατρέπονται σε γραμμαρια; 1 ουγιά ειναι 30γραμμαρια ή κανω λαθος; ευχαριστω τα μάλλα !
Chrisxxx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δεν ξέρω εγω όταν την έκανα στηριχτηκα στο οτι θελει συνολικά 4 κουπες, δηλαδή 2 κουπες για τη μιση δόση, 3/4 κουπας ζεστό νερό, 1 σουπας λαδι, 3/4 απο το σακουλάκι της ξερής μαγιας, 1/8 ζαχαρη και 3/5 αλάτι.
Toufas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 1 oz = 28 γραμμαρια. Σε συνταγες που παιζει ρολο η ακριβια μην χρησιμοποιειτε κουπες, ειδικα στο αλευρι.
traganeus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 1 oz = 28 γραμμαρια. Σε συνταγες που παιζει ρολο η ακριβια μην χρησιμοποιειται κουπες, ειδικα στο αλευρι. Αν χρησιμοποιήσει κάποιος μια κούπα και να έχει την ίδια για μέτρο σύγκρισης δεν είναι το ίδιο???
Toufas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δες και αυτη παντως: http://www.youtube.com/watch?v=lz8HlqYn98Q Αν χρησιμοποιήσει κάποιος μια κούπα και να έχει την ίδια για μέτρο σύγκρισης δεν είναι το ίδιο??? Το αλευρι λογω της μορφης του, πατικωνεται πολυ ευκολα. Αρα μια κουπα μπορει να εχει διαφορετικο βαρος αναλογα με το ποσο πατικωμενη ειναι.
Xorxhs! Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 1. Και τα δυο δεν έχουν θέμα ως προς τη μυρωδιά. Επίσης, μπορείς να βάλεις λίπος πάπιας που θα δώσει δυο σκάλες γεύσεις παραπάνω σε ότι φτιάξεις. 2. Το φιλτράρεις πολύ καλά, ίσως μέσα από τα φίλτρα του καφέ αφού κρυώσει. Αν το χρησιμοποιείς πάνω από τους 220, μόνο μια φορά, αν τηγανίζεις από 200 ως 220, μέχρι και 3-4 φορές, ανάλογα με το πόσο καθαρό φαίνεται στο μάτι. Δε πρέπει να μυρίζει άσχημα. Καλή επιτυχία! Thanks για τις απαντησεις 1) Καποιοι λενε οτι το καλαμποκελαιο τις κανει πιο τραγανες,ισχυει? Που βρίσκω λίπος πάπιας ? 2)Στους 190 τηγανιζψ(max της φριτεζας) Αν το αφησω το χρησιμοποιημενο λαδι, μεσα στη φριτέζα, μιας και ψιλοβαριεμαι τα καθαρισματα/φιλτραρισματα,υπάρχει πρόβλημα ? (μη δηλητηριαστουμε κιολας)
traganeus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Thanks για τις απαντησεις 1) Καποιοι λενε οτι το καλαμποκελαιο τις κανει πιο τραγανες,ισχυει? Που βρίσκω λίπος πάπιας ? 2)Στους 190 τηγανιζψ(max της φριτεζας) Αν το αφησω το χρησιμοποιημενο λαδι, μεσα στη φριτέζα, μιας και ψιλοβαριεμαι τα καθαρισματα/φιλτραρισματα,υπάρχει πρόβλημα ? (μη δηλητηριαστουμε κιολας) Αν θες να φας τραγανή πατάτα κάνε αυτό στο βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?v=hvTCJIpK65I Θα βαρεθείς την ζωή σου αλλα αξίζει 100%. Εμένα εδώ τα παιδιά μου το είπανε και πραγματικά αν το κάνεις σωστά θα γίνουν φοβερές οι πατάτες.
billkost Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Thanks για τις απαντησεις 1) Καποιοι λενε οτι το καλαμποκελαιο τις κανει πιο τραγανες,ισχυει? Που βρίσκω λίπος πάπιας ? 2)Στους 190 τηγανιζψ(max της φριτεζας) Αν το αφησω το χρησιμοποιημενο λαδι, μεσα στη φριτέζα, μιας και ψιλοβαριεμαι τα καθαρισματα/φιλτραρισματα,υπάρχει πρόβλημα ? (μη δηλητηριαστουμε κιολας) 1. Η τραγανότητα (φαντάζομαι μιλάς για τηγανιτές πατάτες) εξαρτάτε από πολλά πράγματα, αλλά ανάμεσα σε καλαμποκέλαιο και ηλιέλαιο δε θα βρεις διαφορά. Λίπος πάπιας θα βρεις σίγουρα εκεί που το πήρα και εγώ, το μαγαζί λέγεται πανδαισία και είναι στην Αγία Παρασκευή, στην Αγίου Ιωάννου. Πήρα με 30 ευρώ ένα μεγάλο δοχείο με λίπος πάπιας. Λίγο πιο φτηνό από ένα καλό ελαιόλαδο. Πριν αρκετές σελίδες είχα γράψει ένα μεγάλο ποστ για τηγανιτές πατάτες, βρες το αν δε βαριέσαι και ακολούθησε τις οδηγίες. Αν τις τηγανίσεις μόνο μια φορά δε θα είναι ούτε κατά διάνοια αυτό που θες να κάνεις. 2. Δώσε λίνκ της φριτέζας, Αν αφήνεις το λάδι μέσα στη φριτέζα, θα συσσωρεύονται κομμάτια και πολύ μικρά κομμάτια και θα καίγεται το λάδι σου. Θα αρχίσει να μυρίζει και θα έχει πιο σκούρο χρώμα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τηγανίσματος θα είναι για πέταμα. Δε θα δηλητηριαστείς αλλά θα βρωμάει το φαγητό σου. Ειδικά όμως αν το κάνεις με λίπος πάπιας, πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε επειδή αυτό έχει ακόμα πιο μικρή ανοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και θα χαλάσει γρηγορότερα.
Toufas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 180c ειναι πιο καλα παντως για τηγανισμα. Επισης τηγανιζε σε μικρες δοσεις, θα ειναι πιο ομοιομορφο το τηγανισμα σου.
Xorxhs! Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 2. Δώσε λίνκ της φριτέζας, Αν αφήνεις το λάδι μέσα στη φριτέζα, θα συσσωρεύονται κομμάτια και πολύ μικρά κομμάτια και θα καίγεται το λάδι σου. Θα αρχίσει να μυρίζει και θα έχει πιο σκούρο χρώμα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τηγανίσματος θα είναι για πέταμα. Δε θα δηλητηριαστείς αλλά θα βρωμάει το φαγητό σου. Ειδικά όμως αν το κάνεις με λίπος πάπιας, πρέπει να το κάνεις οπωσδήποτε επειδή αυτό έχει ακόμα πιο μικρή ανοχή στις υψηλές θερμοκρασίες και θα χαλάσει γρηγορότερα. αυτη πήρα http://www.amazon.co.uk/Breville-VDF059-Stainless-Steel-Fryer/dp/B003X278L6/ref=dp_cp_ob_kh_title_0
billkost Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 αυτη πήρα http://www.amazon.co.uk/Breville-VDF059-Stainless-Steel-Fryer/dp/B003X278L6/ref=dp_cp_ob_kh_title_0 ΟΚ, ήλπιζα να μην είχες πάρει εκείνη τη μαλακία που τη πλασάρουν σαν φριτέζα ενώ μαγειρεύει με θερμό αέρα. Λοιπόν, κάτσε να βρω το ποστ για να στο δώσω.
evabb Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δες και αυτη παντως: http://www.youtube.com/watch?v=lz8HlqYn98Q οποιος σκεφτηκε το κολπο με το μελι ηξερε καλη βιολογια/βιοχημεια. ΟΚ, ήλπιζα να μην είχες πάρει εκείνη τη μαλακία που τη πλασάρουν σαν φριτέζα ενώ μαγειρεύει με θερμό αέρα. Λοιπόν, κάτσε να βρω το ποστ για να στο δώσω. αχ πες τα! πες τα!
epp Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 εχω μια απορια η γλυκοπατατα πως μαγειρευεται και με τι φαγητα παει? ειναι σαν τις κλασσικες πατατες στο μαγειρεμα? δηλαδη ειτε τηγανιτη ειτε στο φουρνο και παει κλασσικα με κρεατικα? δεν εχω μαγειρεψει/φαει ποτε απλα τις βλεπω στο σουπερμαρκετ , κανεις καμια ιδεα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις