Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gpapad20 είπε

Καλησπέρα σας ένα σχόλιο για τα στατιστικά της γραμμής θα ήθελα και αξίζει να πάω σε fast path ή θα μαζεύει σφάλματα 

5608E775-72D8-4B49-B0BA-1132E1F949CA.jpeg

Πολυ καλα εισαι για 20 μερες που ειναι ανοιχτο το ρουτερ. Δε θα εχεις πρόβλημα 

51 λεπτά πριν, pavloa είπε

καλησπέρα και απο μένα.

Στο καταστημα μου έχω οτε 24αρα... στην σελίδα του οτε δεν δίνει παραπάνω στην περιοχή μου, στην vodafone μου βγάζει μέχρι 50αρα..

Σύμφωνα με τον χάρτη https://fttxgr.eu/map  η καμπίνα του οτε βρίσκεται στα 800 μέτρα από το κατάστημα μου και της vodafone στα 1,8χλμ.

Πως το εξηγείται αυτό? πως γίνεται του οτε που είναι σχεδόν δίπλα να μην μου δίνει παραπάνω αλλά μόνο 24αρα?

Κάλεσα στον ΟΤΕ και κου είπαν ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή μου για vdsl και όταν είναι διαθέσιμο θα με ενημερώσουν. 

Και σε μενα το ιδιο ακριβώς ενω παλια η κοσμοτε εδινε τωρα μονο η wind στην οποια ειμαι και συνδρομητης

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Aggelos_INSM είπε

αι σε μενα το ιδιο ακριβώς ενω παλια η κοσμοτε εδινε τωρα μονο η wind στην οποια ειμαι και συνδρομητης

Τόσο καλά.. οπότε κάθομαι έτσι όπως είναι τώρα ή αναγκαστικά περιμένω να τελειώσει το συμβόλαιο και πάω στην Vodafone.. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα και χρόνια πολλά

Ειμαι στον cosmote με 100αρα γραμμη δύο τρία χρονια τώρα και πολυ ευχαριστημένος.

Εδώ και καμιά βδομάδα εχουν αρχίσει οι διακοπες στο ιντερνετ σε σημείο που δεν μπορεις να πληρώσεις ουτε λογαριασμό,

Μας στείλαν τεχνικο απο μόνοι τους και ουτε λιγο ουτε πολυ σχεδον μας απαίτησε να ριξουμε την ταχύτητα στο μισό για να λυθεί το πρόβλημα, γιατι λέει της οπτικες ίνες της περιοχης (Αθήνα Ν.Κόσμος) της έχει η vodafone και έχουμε μπλέξει λέει...

Εχει κανένας ανάλογο πρόβλημα;

Να φύγω να πάω στην vodafone;

Τι να κάνω δεν ξέρω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, giorgis4886 είπε

Ειμαι στον cosmote με 100αρα γραμμη δύο τρία χρονια τώρα και πολυ ευχαριστημένος.

Εδώ και καμιά βδομάδα εχουν αρχίσει οι διακοπες στο ιντερνετ σε σημείο που δεν μπορεις να πληρώσεις ουτε λογαριασμό,

Μας στείλαν τεχνικο απο μόνοι τους και ουτε λιγο ουτε πολυ σχεδον μας απαίτησε να ριξουμε την ταχύτητα στο μισό για να λυθεί το πρόβλημα, γιατι λέει της οπτικες ίνες της περιοχης (Αθήνα Ν.Κόσμος) της έχει η vodafone και έχουμε μπλέξει λέει...

Τι να κάνω δεν ξέρω...

Κγω Νεο Κοσμο μενω και δεν εχω ακουσει κατι αντίστοιχο

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ.
3 ώρες πριν, giorgis4886 είπε

Τι να κάνω δεν ξέρω...

Ανέβασε τα στατιστικά της γραμμής μέσα απο το ρούτερ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Andresalonika είπε

Ανέβασε τα στατιστικά της γραμμής μέσα απο το ρούτερ.

Θα ανεβάσω άμα γυρίσω,μια χαρά θα είναι τα στατιστικά, το πε και ο τεχνικός, 106 έγραψε σε speedtest.. 

Διακοπές κάνει συνεχώς...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, giorgis4886 είπε

image.png.a88a0d654f11d119dcf544b07cdd18be.png

1) To Line Branching που σου δείχνει σημαίνει ότι η γραμμή σου έχει "παράλληλες" συνδέσεις οπότε το βέλτιστο είναι το καλώδιο του ΟΤΕ να συνδεθεί απευθείας στην θύρα DSL του modem.

2) Παίρνεις υπηρεσία από καμπίνα Vodafone όπως κι εγώ οπότε κάνεις τον σταυρό σου ή υποβαθμίζεις σε 50άρα αλλά κι εκεί δεν θα σου εγγυηθεί κανείς οτι δεν θα έχεις αποσυνδέσεις.

Κάποιες καμπίνες της Vodafone είναι "προβληματικές"

Επεξ/σία από Andresalonika
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Andresalonika είπε

1) To Line Branching που σου δείχνει σημαίνει ότι η γραμμή σου έχει "παράλληλες" συνδέσεις οπότε το βέλτιστο είναι το καλώδιο του ΟΤΕ να συνδεθεί απευθείας στην θύρα DSL του modem.

2) Παίρνεις υπηρεσία από καμπίνα Vodafone όπως κι εγώ οπότε κάνεις τον σταυρό σου ή υποβαθμίζεις σε 50άρα αλλά κι εκεί δεν θα σου εγγυηθεί κανείς οτι δεν θα έχεις αποσυνδέσεις.

Κάποιες καμπίνες της Vodafone είναι "προβληματικές"

Αυτο ακριβως επαθα τώρα, τοσο καιρο ομως ημουν μια χαρα, οι παραλληλες συνδεσεις ειναι κενες και δεν υπαρχει δυνατοτητα μεταφορας μοντεμ (δεν νομιζω να ναι το προβλημα αυτο).

Θα δω πως θα πάει και αν ειναι θα παω βογκαφον 

Δημοσ.

Καλησπέρα σας! 

Κάτοχος γραμμής 100mbps Cosmote έχω συνεχείς διακοπές στη σύνδεση από τότε που έγινε η μετάβαση από 50mpbs. Μίλησα με τεχνικό άκρη δεν έβγαλα για όλα φαίνονται ότι λειτουργούν σωστά από τη μεριά τους. Άλλαξα και το εταιρικό modem και πήρα Fritzbox με δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα καλώδια του σπιτιού; Αξίζει να φέρω τεχνικό της Cosmote να το τσεκάρει ή τσάμπα ελπίζω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα . Πριν λιγο εφαγε disconnect το ιντερνετ μετα απο κληση στο σταθερο . Πριν μερικες ωρες παρατηρησα οτι το upload ειχε πεσει απο τα 8.8 στα 4mbps και ενω δεν ειχα κλεισει το ρουτερ για μερες εγραφε dsl uptime 10ωρες... Κατι παει στραβα. Να σημειωσω οτι το ρουτερ ειναι το zyxel της wind, η γραμμη δεν είναι voip και εχω  50αρα

Επεξ/σία από Aggelos_INSM
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Πριν λίγες μερες μου αναβάθμισαν την γραμμή απο 24αρα σε 30αρα..Οτε με ρούτερ Speedport Plus.

όπως βλέπετε στην φώτο το ρούτερ το έχω 11 μέρες.

Είναι φυσιολογικά τα crc αλλά και τα fec errors?

Δεν έχω ούτε μια αποσύνδεση αυτές τις 11 μέρες. 

Το εσωτερικό καλώδιο απο την πρίζα μέχρι το κουτί του οτέ το έχω αλλάξει και έχω βάλε utp cat5e.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-11-01 105446.jpg

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.
Στις 1/11/2022 στις 10:57 ΠΜ, pavloa είπε

Καλημέρα.

Πριν λίγες μερες μου αναβάθμισαν την γραμμή απο 24αρα σε 30αρα..Οτε με ρούτερ Speedport Plus.

όπως βλέπετε στην φώτο το ρούτερ το έχω 11 μέρες.

Είναι φυσιολογικά τα crc αλλά και τα fec errors?

Δεν έχω ούτε μια αποσύνδεση αυτές τις 11 μέρες. 

Το εσωτερικό καλώδιο απο την πρίζα μέχρι το κουτί του οτέ το έχω αλλάξει και έχω βάλε utp cat5e.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022-11-01 105446.jpg

Κάποιος?

Δημοσ.
15 ώρες πριν, pavloa είπε

Κάποιος?

Ο ΟΤΕ πλέον δεν δίνει 30Mbps, αλλά 50.

Εσύ λογικά λαμβάνεις Adsl από καμπίνα και γι αυτό η γραμμή είναι στο μέγιστο.

Τα CRC είναι αρκετά.

Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα? (αργή ανταπόκριση, αποσυνδέσεις)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...