Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/3/2018 στις 9:19 ΜΜ, divo είπε

Παραπληροφορηση θα ελεγα...

Οσοι ειναι VOB και εχουν ενεργοποιημενη καμπινα ΟΤΕ στη γειτονια τους μπαινουν σε οπτικη ινα και μονο. Ειναι Ειλημμένη αποφαση του ΟΤΕ κι εχει αρχίσει απο τον περασμενο μηνα Δεκεμβριο. Φυσικά δεν ειναι δυνατον να μπουν ολοι χτες. Εχουν ομως αρχισει η μεταγωγες  και συνεχιζονται με στοχο τον απριλιο το 18 να μην υπαρχει adsl εκτος καμπινας

+1 με μια μικρή διορθωση ;) ειναι "VOBB" (γιατι δεν θελανε απλα να το πουνε voip) χεχεχεχε 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλος μου έβαλε vdsl (από καμπίνα), του έστειλαν το ρούτερ, του είπαν να το συνδέσει, αλλά του βγάζει ότι είναι σε adsl2+, Και συγχρονίζει στα 16-17mbps.

Πήραμε τηλέφωνο και μας είπαν θα κάνει 2 μέρες να γυρίσει σε vdsl profil. Έτσι γίνεται ή μας κοροϊδεύουν?

Edit. Σημερα μετά απο 5 μέρες συνδέθηκε σε vdsl.

Επεξ/σία από GeorgeHellas
Δημοσ.

Καλησπέρα,
Έχω σύνδεση Wind, 24αρα max ταχήτητες που είχα ανέκαθεν 8/2mbps.
Δυο  φορές μου  έχουν σκάψει το σπίτι απ'έξω, μια ο ΟΤΕ πριν 1.5-2 χρόνια και τώρα η Wind πριν 3-5 μήνες για οπτικές ίνες.
Καινούργια καφάο στην γειτονιά με  αυτοκόλλητα  Wind  κτλ, διαθεσιμότητα VDSL ή πιο ομαλή σύνδεση από τότε ποτέ.

Αλλά τον τελευταίο 1.5 μήνα το ίντερνετ δεν ανταποκρίνεται σωστά, όχι από μεριά ταχυτήτων όσο  απόκρισης.
1.200ms ping, μια Καθαρά Δευτέρα έχω και εγώ ελεύθερη και πρέπει να περιμένω να πάει 2 το πρωί για να παίξω έναν γύρω από moba/fps/οτιδήποτε online.

Την wind θα την έκοβα έτσι κι αλλιώς, αλλά υπάρχει κάποια υπηρεσία να απευθυνθώ για αυτό το χάλι;

10 μέρες δεν είχα που να βάλω το αυτοκίνητο για να περάσουν ίνες.|
Όσοι μένουν 100 μέτρα μακριά που είναι σε άλλο καφάο έχουν απίστευτω ίντερνετ χρόνια.
Είναι 2018 και δεν έχω internet να παίξω παιχνίδια που μπορούσα άνετα να ευχαριστηθώ το 2006.

¨/

• Super Moderators
Δημοσ.

O τωρινός σου (actual rate) συγχρονισμός είναι μια χαρά. Ο "μελλοντικός" (attainable) σε περίπτωση που πας σε 100αρι πακέτο, δεν φαίνεται και τόσο καλός σε σχέση με το Downstream Line Attenuation που έχεις. 

Έχεις συνδέση το modem/router στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

O τωρινός σου (actual rate) συγχρονισμός είναι μια χαρά. Ο "μελλοντικός" (attainable) σε περίπτωση που πας σε 100αρι πακέτο, δεν φαίνεται και τόσο καλός σε σχέση με το Downstream Line Attenuation που έχεις. 

Έχεις συνδέση το modem/router στην πρώτη/κεντρική πρίζα του σπιτιού?

Καλημερα. Όχι είναι συνδεδεμένο στο δωμάτιο γτ εκει έχω το σταθερό. Αλλά γενικά νομιζω πως υπάρχει η δυνατότητα να μπει και στο σαλόνι απλά δεν ξερω αν έχω απώλειες μετά στο δωματιο

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, vaggos400 said:

Καλημερα. Όχι είναι συνδεδεμένο στο δωμάτιο γτ εκει έχω το σταθερό. Αλλά γενικά νομιζω πως υπάρχει η δυνατότητα να μπει και στο σαλόνι απλά δεν ξερω αν έχω απώλειες μετά στο δωματιο

Αν έχεις όρεξη και περιέργεια κούμπωσε το στην 1η πρίζα μόνο και μόνο για να δεις αν και πόσο θα ανέβει το attainable rate. Αν δεν έχεις, δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς στο 50αρι είσαι μια χαρά προς το παρόν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Αν έχεις όρεξη και περιέργεια κούμπωσε το στην 1η πρίζα μόνο και μόνο για να δεις αν και πόσο θα ανέβει το attainable rate. Αν δεν έχεις, δεν πειράζει, έτσι κι αλλιώς στο 50αρι είσαι μια χαρά προς το παρόν.

Εμένα με παραξενεύει  το γεγονός ότι η ταχύτητα δεν είναι σταθερή σε μια ωρα παιζει 40 μετά 45 μετά 50, και παει λεγοντας

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, vaggos400 said:

Εμένα με παραξενεύει  το γεγονός ότι η ταχύτητα δεν είναι σταθερή σε μια ωρα παιζει 40 μετά 45 μετά 50, και παει λεγοντας

Αλλάζει δλδ ο συγχρονισμός του actual rate 49999 σε 45000 ή 40000?

• Super Moderators
Δημοσ.
28 minutes ago, vaggos400 said:

Στο speedtest  το βλεπω

Στο speedtest δεν πιάνει έτσι κι αλλιώς ποτέ 50 λόγω overheads. Το μέγιστο είναι 46 άντε 47...

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια,

Στο σπιτι των δικών μου εκαναν αναβάθμιση πρόσφατα  απο VDSL 50Mbps σε VDSL 100Mbps με ΟΤΕ. 

Ενω η 50αρα επαιζε μια χαρα, με την 100αρα εχουν συνεχώς προβλήματα. Στο ρουτερ συγχρονίζει συνεχώς στα 99999 Kbit/s και τα τεστ του speedtest δείχνουν μεταξυ 70-95. Πολυ συχνα ομως οι σελιδες αργουν παρα πολυ ν'ανοιξουν, εαν ανοιξουν, το Skype σέρνεται και γενικα η περιήγηση ειναι πολυ κακη.

Τα χαρακτηριστικα της συνδεσης ειναι οπως στην συνημμενη εικονα.

Οταν επικοινωνούν με τον ΟΤΕ είτε τους λενε ειτε οτι δεν υπαρχει προβλημα, ειτε οτι τωρα κατι αλλαξαν και να παρακολουθησουν την γραμμη για την επομενη ημερα.

Καμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει;

Capture.PNG

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πρώτα από όλα να επισημάνω, ότι δεν μένω Ελλάδα, αλλά εξωτερικό.

Η ερώτηση όμως είναι γενικής φύσεως και νομίζω μπορεί να απαντηθεί.

Έχω σύνδεση vdsl (ITU G.993.5(G.Vectoring)) με ονομαστική ταχύτητα στα 100Mpbs/20Mbps

H απόσταση από το κέντρο μου είναι ~400μ.

Τις τελευταίες ημέρες είχα τακτικά disconnections. Κατεβάσαμε την ταχύτητα στα 15/3 ώστε να μπορέσω να δουλέψω και το πρόβλημα ελαχιστοποιήθηκε.

Ήρθε ο τεχνικός και

1. μου άλλαξε πόρτα στο box

2. άλλαξε το ζεύγος που έρχεται από το κουτί μας (μονοκατοικία) μέχρι το σπίτι

3. άλλαξε φίλτρο/splitter

4. βάλαμε καινούριο Modem

5. αλλάξαμε όλα τα RJ11 καλώδια

Το αφήσαμε όλη νύχτα για να κρατήσουν log και το πρωί με πήρε να μου πει ότι φαίνεται να λύθηκε το πρόβλημα. Παίρνω τηλέφωνο τους τεχνικούς να ανεβάσουν πάλι τη γραμμή στα φυσιολογικά επίπεδα (80/20 με max rate 122/29) και με το που συνδέεται, βλέπω 100δες CRC errors, χωρίς όμως disconnects.

Παίρνω πάλι, την κατεβάζουν στα 70/20, έχω πάλι CRC errors, αλλά σαφώς λιγότερα.

Στη γραμμή δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ούτε καν δεύτερο πριζάκι στο σπίτι, τερματίζει εκεί και έχει μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο αν το βγάλουμε, δεν αλλάζει η κατάσταση.

Που μπορεί να οφείλονται; Μέχρι πόσα σφάλματα το λεπτό είναι φυσιολογικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...