Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

γειαααα !! το λοιπον θελετε εσεις που μαγειρευετε  να δοκιμασετε κατι extreme που θα σας τουμπανιασει  ?

μετα την προπονηση βραστε κοτοπουλο ψαχνο καντε το κομματακια κ ριχτε το στο μπλεντερ μαζι με μια μπανανα λιγο νερακι για να χτυπηθει και αν θελετε και μισο σκουπ ! εγω παλια εριχνα και κανα δυο ασπραδια - τωρα πλεον δεν το επιχειρω !

δεν υπαρχει καλυτερο , γευμα που αν το καθιερωσεις κανει οντως την διαφορα ! κοτοπουλο στο μπλεντερ ναι , πολυ μπροστα .

καθαρη , με το κοτοπουλακι εγινε ετσι  :)

περα απο την πλακα  το γευμα δεν παιζεται - καποτε το ειχα καθιερωσει σχεδον καθε μερα .. 

τι σκονες και μ#@%#ες !!

• Like 3
Δημοσ.

wizzy, βελτίωσες τη διατροφή σου γι αυτό είδες διαφορά. Το ίδιο λίπος θα είχες κάψει κι αν έκανες τη γυμναστική χορτασμένος.

Είχε γίνει αυτή η συζήτηση πριν καιρό κι είχαν αναφερθεί έρευνες που έδειχναν ότι δεν κάνει καμία διαφορά, στην καύση λίπους, η πρωινή αεροβική νηστικός. Ίσα-ίσα που μπορεί να έχει και χειρότερα αποτελέσματα καθώς μπορεί να είσαι κουρασμένος και να έχεις πιο χαμηλή απόδοση.

@hopelesscase: Το αν θα χάσεις ή όχι βάρος δεν εξαρτάται βασικά από τη γυμναστική που κάνεις αλλά από το τελικό ισοζύγιο θερμίδων. Κι εμένα με βόλευε το πρωινό τρέξιμο αλλά σε βάθος χρόνου ένιωσα να αυξάνεται η κούραση απ' αυτό το είδος αεροβικής κι επειδή δεν είχα χρόνο για τρέξιμο αργότερα το αντικατέστησα με ΗΙΙΤ που έχει τα ίδια αεροβικά οφέλη. 

Αν δεις ότι κι εσένα σε κουράζει, να ξες ότι υπάρχουν εναλλακτικές :)

Το πρωινό τρέξιμο το συνηθίζουμε σε περιόδους γράμμωσης όπου έχουμε σαν στόχος το κάψιμο λίπους, σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται χαλαρό τρέξιμο/περπάτημα σε κατάλληλο heart rate(120-140, ανάλογα τον αθλούμενο) το πρωί με άδειο στομάχι ή μετά την προπόνηση, όταν δηλαδή ο οργανισμός δεν έχει γλυκογόνο στις αποθήκες του και αναγκάζεται να διασπάσει το λίπος για να παράγει ενέργεια. Σαφώςκαι οταν έχουμε φάει με την αερόβια καίμε λίπος, όχι όμως στον ίδιο βαθμό λόγω ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί και γλυκογόνο για να παράγει ενέργεια. Βέβαια τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η διατροφή, η αναλογία πρωτεινών/υδατανθράκων/λιπαρών στο ισοζύγιο των καθημερινών θερμίδων.

Εν κατακλείδι, ενδείκνυται η αερόβια άσκηση το πρωί με άδειο στομάχι και μετά την προπόνηση από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας για καλύτερα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Το πρωινό τρέξιμο το συνηθίζουμε σε περιόδους γράμμωσης όπου έχουμε σαν στόχος το κάψιμο λίπους, σε αυτή την περίπτωση ενδείκνυται χαλαρό τρέξιμο/περπάτημα σε κατάλληλο heart rate(120-140, ανάλογα τον αθλούμενο) το πρωί με άδειο στομάχι ή μετά την προπόνηση, όταν δηλαδή ο οργανισμός δεν έχει γλυκογόνο στις αποθήκες του και αναγκάζεται να διασπάσει το λίπος για να παράγει ενέργεια. Σαφώςκαι οταν έχουμε φάει με την αερόβια καίμε λίπος, όχι όμως στον ίδιο βαθμό λόγω ότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί και γλυκογόνο για να παράγει ενέργεια. Βέβαια τον μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η διατροφή, η αναλογία πρωτεινών/υδατανθράκων/λιπαρών στο ισοζύγιο των καθημερινών θερμίδων.

Εν κατακλείδι, ενδείκνυται η αερόβια άσκηση το πρωί με άδειο στομάχι και μετά την προπόνηση από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτά, κάποτε. Καλά το ότι δεν έχουμε γλυκογόνο μετά την προπόνηση το αφήνω. Όσοι κάνουμε βάρη που συνήθως διαρκούν καμία ώρα ούτε στο μισό δεν πέφτει το γλυκογόνο. Εκτός και αν πηγαίνει κανείς με 1 μηλαράκι πριν την προπόνηση που έφαγε το πρωί και όλη την προηγούμενη μέρα δεν είχε υδ/ακα.

Για το fasted cardio εδώ: http://www.jissn.com/content/pdf/s12970-014-0054-7.pdf

Μόνο με τα bold συμφωνώ.

• Like 2
Δημοσ.

jesus .. μερικά στοιχεία στους ώμους και στα χέρια της μου θυμίζουν τα δικά μου σχήματα και μου ήρθε λίγο εγκεφαλικό xD....

καλά ας έχω κάποια στιγμή τους μυς της και τι στον κόσμο  

μια τέτοια φόρμα μου αρέσει αλλα χωρίς το σουτιέν , αντρίκια πράματα χααχχαχαχα

post-212651-0-46276000-1428419191_thumb.jpg

πεντακαθαρη! μονο 20χαπια τη μερα ;p

αν λες για την αθλήτρια ανάθεμα και αν παίρνει κάτι σε χάπι(roids εννοώ , γιατι άλλα πράγματα ναι) , συνήθως τα αποφεύγουν γιατι ειναι χειρότερα σε sides και ποιο αδύναμα σε effect . Η συγκεκριμένη παίρνει ανδρογόνα ίσως hgh etc , αλλα είναι BB , άλλες που ειναι σε κατηγορίες fitness-bikini etc αρκούνται σε μη ανδρογόνα ,  ουσίες όπως  κλενβουτερόλη , τ3 ,αλμπουτερόλη, εφεδρίνη etc , ότι δηλαδή και κάποιοι αθλητές στίβου -ποδηλασίας - δρομείς etc 

• Like 1
Δημοσ.

μίσθωσε τον χώρο να ρθούμε και μεις οι πικραμένοι 

Άσε Δήμητρα, μόλις πέρασα ένα δίωρο τακτοποιώντας/καθαρίζοντας/συμμαζεύοντας το, κουκλί το έκανα! Όποτε σου κάνει κέφι, μακριά δεν είμαστε, το ελεύθερο το έχεις, το ξέρεις αυτό :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αμέσως μετα αερόβια προπόνηση (πάνω απο 1300 θερμίδες κάψιμο), 2 φρυγανιές με συνολικά  1,5κ.γ. ταχίτη + 1κ.γ. μέλι + λίγη μαργαρίνη και μισή μπάνανα  και μετα απο καμια ώρα κανονικό γεύμα αρκούν ή είναι λίγο.

Το απο πάνω, ίσως είναι πολυ ειδικό. Γενικά απο της θερμίδες που καίς, πόσες πρέπει να πέρνεις πίσω μέσω διατροφής το πρώτο μισάωρο απο το πέρας της προπόνησης;

Επεξ/σία από RottenLungs
Δημοσ.

αυτό ειναι στο χέρι σου , σημασία έχει να φας μέσα στη μέρα χ θερμίδες απο χ τροφές , τα υπόλοιπα ειναι προχωρημένα πράγματα που δεν έχουν καμία ουσία να ασχοληθείς αν δεν είσαι σε προχωρημένο επίπεδο 
σε γράμμωση προσωπικά τρώω ενα μήλο και μετά απο 1-2 ώρες φαγητό κανονικά πχ μεσημεριανό , σε όγκο τρώω ασπράδια ή πίνω καμια whey , δηλαδή το αντίθετο απότι κάνει όλος ο κόσμος , γιατι έτσι με βολευει να φάω , στη γράμμωση πρέπει να φάω το μήλο μου να έρθω στα ίσια μου γιατι χρειάζομαι ζάχαρη εκείνη τη στιγμή ενώ σε όγκο δεν το έχω ανάγκη , αλλα καταναλώνω πρωτεΐνη επειδή δεν χωράει αλλού την υπόλοιπη μέρα(κ απο συνήθεια ποιο πολύ) και τρώω κάθε 2-3-4 ώρες , δεν με αγχώνει να φάω 

και νομίζω δεν έχω κάποιο θέμα στο progress μου

• Like 1
Δημοσ.

Για αμέσως μετα αερόβια προπόνηση (πάνω απο 1300 θερμίδες κάψιμο), 2 φρυγανιές με συνολικά  1,5κ.γ. ταχίτη + 1κ.γ. μέλι + λίγη μαργαρίνη και μισή μπάνανα  και μετα απο καμια ώρα κανονικό γεύμα αρκούν ή είναι λίγο.

Το απο πάνω, ίσως είναι πολυ ειδικό. Γενικά απο της θερμίδες που καίς, πόσες πρέπει να πέρνεις πίσω μέσω διατροφής το πρώτο μισάωρο απο το πέρας της προπόνησης;

Υποτίθεται ότι αν δε φας αμέσως μετά την αερόβια καις παραπάνω θερμίδες. Αλλά στην τελική είναι αυτό που λέει ο Νίκος.

Για να το καταλάβεις καλύτερα, άσε το 24ώρο και δες το σε επίπεδο εβδομάδας. Άμα έφαγες χ θερμίδες και έκαψες y και το χ>y τότε στο τέλος της βδομάδας θα έχεις παχύνει, όσο αερόβιο και να κάνεις. Αν πάλι το x<y τότε θα αδυνατίσεις κι ας τη βγάζεις όλη μέρα στον καναπέ.

Υ.Γ. Έχεις ταχίνι, μέλι, ωραία πράγματα, και μου βάζεις τη μαργαρίνη ρε φίλε, σκέτο πλαστικό. Η μαργαρίνη δεν είναι καν τροφή, αντικατέστησέ την με βούτυρο άμα έχεις ανάγκη αλοιφή. Μπορείς να δοκιμάσεις έτοιμο ταχίνι με κακάο, σα μερέντα είναι, σπέρνει :)

• Like 2
Δημοσ.

Το ταχίνι σε συνδυασμό με την μαργαρίνι, το κάνει πρωτεϊνη καλής βιολογικής αξίας. Η μαργαρίνη έχει ένα στοιχείο (που τώρα δεν θυμάμαι) που του λείπει.  Καλα μπορώ να αντικαταστήσω και με κάτι άλλο την μαργαρίνι, ποτέ δεν ήμουν φαν. Θα ξαναδιαβάσω να δω τι λείπει και που μπορώ να το βρώ.

Εμένα με νοιάζει να χάσω λίπος ΑΛΛΑ δεν θέλω να είμαι πτώμα τις μέρες ξεκούρασης γιατι έχω και άλλες δουλειές και μου γαμάει την απόδοση εκεί. Και ξέρω (έχω διαβάσει) οτι αν τρως καλα/σωστά αμέσως μετα την άσκηση, βοηθάει, σε συνδυασμό με καλόν ύπνο για να μην εξαντλείς το σώμα σου.

Εγω Σάββατο που έτρεξα 9km (και μετα ξενύχτι μέχρι τις 7 τοι πρωΐ), την Κυριακή ήμουν απλα ζόμπι. Μάλλον θα ρίξω τα χιλιόμετρα ρε γαμώ, δεν νομίζω οτι εχω άλλη επιλογή. 

Έχω καταλήξει να πηγαίνω τρείς φορές μέσα στην βδομάδα με σταθερά χιλιόμετρα την φορά (γύρω στα 9) και είμαι κουρασμένος όλες τις μέρες ξεκούρασης (οπότε καταλήγω να είμαι ένα πτώμα όλη την βδομάδα). Λέω να το πάω 6km την φορά να δώ αν φτιάξει.

Υ.Γ. Η διατροφή μου είναι ισορροπημένη, οπότε δεν φταίει αυτό.

Δημοσ.

Το ταχίνι σε συνδυασμό με την μαργαρίνι, το κάνει πρωτεϊνη καλής βιολογικής αξίας. Η μαργαρίνη έχει ένα στοιχείο (που τώρα δεν θυμάμαι) που του λείπει.  Καλα μπορώ να αντικαταστήσω και με κάτι άλλο την μαργαρίνι, ποτέ δεν ήμουν φαν. Θα ξαναδιαβάσω να δω τι λείπει και που μπορώ να το βρώ.

Ακόμη και να συμβαίνει αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις από αυτά (μεγάλη) πρωτεΐνοσύνθεση και σίγουρα δεν την max-άρεις. Το ίδιο ισχύει και για το πιό διαδεδομένο φακές με ρύζι. Ναι οκ...φτιάχνουν και τα δύο ένα πλήρες προφίλ αμινοξέων αλλά στην πρωτεΐνοσύνθεση (που αυτό ζητάς πάνω απ΄ όλα από την πρωτεΐνη) δεν έχει μεγάλη επίδραση μιάς και οι ποσότητα λευκίνης (κάνει trigger την πρωτεΐνοσύνθεση στην κατάλληλη πόσότητα) είναι πολύ μικρή.

• Like 2
Δημοσ.

Α μπράβο, νομίζω για την λευκίνη είχα επιλέξει να αναμιγνύω μαργαρίνη με το ταχίνι. Τέσπα, εγω το ταχίνι το χρησιμοποιώ γιατι είναι γαμώ τις τροφές, μου αρέσει άπειρα στην γεύση και έχει πολλές θερμίδες, που είναι οτι πρέπει για μετα την προπόνηση ή το πρωΐ. 

Το θέμα μου είναι με την κόπωση. Ισχύει αυτό που είπα με το φαΐ, αμέσως μετά; Επίσης αν όχι, τι μου προτείνετε εσείς να κάνω; Δεν έχω μυική κόπωση αλλα γενική (είμαι λίγο down την επόμενη ημέρα). Μήπως να κάνω ειδική διατροφή ΟΛΗ την μέρα της προπόνησης και τι πρέπει να περιλαμβάνει;

Στην προπόνηση και μετά νιώθω γαμάτα, λίγη γλυκιά κόπωση αλλα την επόμενη μέρα, μαύρη-μαυρίλα έπεσε... Έχω κατεβάσει διακόπτη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...