Stone Cold Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Κακο πραμα να εισαι κακοβουλος. Αν εννοείς οτι είμαι κακόβουλος με τις σκόνες, δικαιωμά μου, τιμή μου και καμάρι μου. Αν εννοείς κακόβουλος προς εσένα, νομίζω εγραψα αρκετά πράματα για να καταστήσω σαφές με ποιους αντιτίθεμαι (δεν στοχοποίησα πουθενα καποιον σε αυτο το τοπικ-έγραψα οτι κυριαρχει η ιδέα για την ακινδυνότητα των συμπληρωμάτων στο τοπικ και αναφέρθηκα σε μία γενική κατηγορία ατόμων που έχω συναντήσει σε όποιο gym και αν έχω πάει). Επίσης όσο αφορά τις υπατικές παθήσεις, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον γιατρό για το πόσο επικίνδυνη είναι η κατανάλωση σκόνης και πόσο η κατανάλωση κοτοπούλου (επίσης ένα αδυνατο παιδί που ξεκινάει gym, εξ ορισμού δε μπορει να φάει ένα σκασμό κοτόπουλο και να επιβαρύνει τον οργανισμό του με αυτό, όσο θα τον επιβάρυνε με δύο σκουπ σκόνης).
Expertr Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Υπαρχει ανθρωπος που εχει παθει ΜΟΝΙΜΟ προβλημα στο συκωτι απο σκονες;; στα νεφρα ισως.Εδω δεν βγαζουν προβληματα τα συκωτια των bb και μεγαλης κατηγοριας. Το συγκεκριμενο οργανο ειναι οτι πιο ανθεκτικο εχουμε στα σωθηκα μας...Τα αλλα να φοβαστε 2
TEOKOS Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Αν εννοείς οτι είμαι κακόβουλος με τις σκόνες, δικαιωμά μου, τιμή μου και καμάρι μου. Αν εννοείς κακόβουλος προς εσένα, νομίζω εγραψα αρκετά πράματα για να καταστήσω σαφές με ποιους αντιτίθεμαι (δεν στοχοποίησα πουθενα καποιον σε αυτο το τοπικ-έγραψα οτι κυριαρχει η ιδέα για την ακινδυνότητα των συμπληρωμάτων στο τοπικ και αναφέρθηκα σε μία γενική κατηγορία ατόμων που έχω συναντήσει σε όποιο gym και αν έχω πάει). Επίσης όσο αφορά τις υπατικές παθήσεις, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον γιατρό για το πόσο επικίνδυνη είναι η κατανάλωση σκόνης και πόσο η κατανάλωση κοτοπούλου (επίσης ένα αδυνατο παιδί που ξεκινάει gym, εξ ορισμού δε μπορει να φάει ένα σκασμό κοτόπουλο και να επιβαρύνει τον οργανισμό του με αυτό, όσο θα τον επιβάρυνε με δύο σκουπ σκόνης). Κάποιο λάκο έχει η φάβα φίλε. Η δεν παρακολουθείς το topic η μπερδεύτηκες με τα forum 2
chrisxkar Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 αν κάποιος είναι απόφοιτος τεφαα και δουλεύει σε γυμναστήριο μετράει για να το επιλεξει κάποιος και να πάει σε αυτό το γυμναστήριο? για εμενα αδιαφορο εντελως,βλεπεις τον trainer στην πραξη.Το τελειωσα αυτο, με εκπαιδευσε αυτος με το ειμαι καλος στο επαγγελμα μου απεχει ετη φωτος. Αν εννοείς οτι είμαι κακόβουλος με τις σκόνες, δικαιωμά μου, τιμή μου και καμάρι μου. Αν εννοείς κακόβουλος προς εσένα, νομίζω εγραψα αρκετά πράματα για να καταστήσω σαφές με ποιους αντιτίθεμαι (δεν στοχοποίησα πουθενα καποιον σε αυτο το τοπικ-έγραψα οτι κυριαρχει η ιδέα για την ακινδυνότητα των συμπληρωμάτων στο τοπικ και αναφέρθηκα σε μία γενική κατηγορία ατόμων που έχω συναντήσει σε όποιο gym και αν έχω πάει). Επίσης όσο αφορά τις υπατικές παθήσεις, μπορείς να ρωτήσεις κάποιον γιατρό για το πόσο επικίνδυνη είναι η κατανάλωση σκόνης και πόσο η κατανάλωση κοτοπούλου (επίσης ένα αδυνατο παιδί που ξεκινάει gym, εξ ορισμού δε μπορει να φάει ένα σκασμό κοτόπουλο και να επιβαρύνει τον οργανισμό του με αυτό, όσο θα τον επιβάρυνε με δύο σκουπ σκόνης). βασικα ο οργανισμος μπορει να μεταβολισει συγκεκριμενη ποσοτητα πρωτεινης ανα ωρα οτι δεν μεταβολιζει το αποβαλει με τον γνωστο σε ολους τροπο.Το να καταχραστει καποιος μια ουσια ,η οποια αν ειναι και γνωστης μαρκας και εχουν γινει δοκιμες θεωρειται οσο ακινδυνο ειναι και το γαλα , ειναι καθαρα κακο του κεφαλιου του δεν μπορεις να ριξεις την ευθυνη στην "σκονη". Για την ακριβεια πολλες πασιγνωστες εταιρειες και απο τις πιο εμπορικες στα light προιοντα της προσθετουν πρωτεινη γαλακτος για να τα κανουν πιο κοντα γευστικα στο κανονικο προιον,η οποια αν δεν κανω λαθος στην ουσια ειναι παρομοιο με την whey (οπως και σχεδον οτι υπαρχει σε φαγωσιμο απο σοκολατες εως μπισκοτα). Το φυσικο θεωρειται παντα καλυτερο αλλα κατι whey κατι κρεατινες κατι βιταμινες c το τα λεμε οτι ειναι επικυνδινα το θεωρω τουλαχιστον αστειο.Αν δεν τρως γενικως καλα και ολα μαζι να τα παιρνεις καθε μερα θα δεις απο μικρη εως καμια διαφορα. Και συγνωμη που θα στο πω και ισως να σου απομυθοποιησω τους γιατρους αλλα αν ο γιατρος δεν ανηκε σε καποια ερευνητικη ομαδα ή να εργαζοταν για χρονια πανω στον κλαδο δεν εχει καν αποψη και σοβαρα δεν ξερει τι σου λεει.
Stone Cold Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Κάποιο λάκο έχει η φάβα φίλε. Η δεν παρακολουθείς το topic η μπερδεύτηκες με τα forum Το παρακολουθώ σποραδικά είναι η αλήθεια, αλλα θυμάμαι όσες φορές αρχάριοι ρωτούσαν τι να πάρουν, πέρα απο τις λογικές απαντήσεις οτι δεν τα χρειάζονται πάντα υπήρχε κάποιος/οι που θα λεγε πάρε τούτο που παίρνω και γω είναι καλό. Η αλήθεια όμως είναι οτι δεν είδα πουθενά κάποιος να γράψει οτι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα υπο πολλές και διάφορες προυποθέσεις και οτι ο ασφαλέστερη λύση είναι η συμβουλή του γιατρού που σε παρακολουθεί. Διότι αν υπήρχαν απόψεις περι επικινδυνότητας αυτών των σκευασμάτων δεν θα έβλεπες συνέχεια τέτοιες ερωτήσεις απο αρχάριους. Δε νομίζω επομένως να είμαι υπερβολικός όταν λέω οτι στο παρόν τόπικ κυριαρχεί η άποψη οτι οι σκόνες είναι ακίνδυνες (γενικά μιλάω, άσχετα με ισορροπημένη και σωστή ή όχι χρήση τους). Μάλιστα κάπου είχα διαβάσει και ένα επικό σχόλιο (δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτο το τόπικ ή και φορουμ): "Είναι προτιμότερο να πάρεις ένα σκουπ πρωτείνη, παρά να φας ένα σουβλάκι" . Αυτά ήθελα να θίξω, καλή συνέχεια στο τόπικ.
chrisxkar Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Το παρακολουθώ σποραδικά είναι η αλήθεια, αλλα θυμάμαι όσες φορές αρχάριοι ρωτούσαν τι να πάρουν, πέρα απο τις λογικές απαντήσεις οτι δεν τα χρειάζονται πάντα υπήρχε κάποιος/οι που θα λεγε πάρε τούτο που παίρνω και γω είναι καλό. Η αλήθεια όμως είναι οτι δεν είδα πουθενά κάποιος να γράψει οτι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα υπο πολλές και διάφορες προυποθέσεις και οτι ο ασφαλέστερη λύση είναι η συμβουλή του γιατρού που σε παρακολουθεί. Διότι αν υπήρχαν απόψεις περι επικινδυνότητας αυτών των σκευασμάτων δεν θα έβλεπες συνέχεια τέτοιες ερωτήσεις απο αρχάριους. Δε νομίζω επομένως να είμαι υπερβολικός όταν λέω οτι στο παρόν τόπικ κυριαρχεί η άποψη οτι οι σκόνες είναι ακίνδυνες (γενικά μιλάω, άσχετα με ισορροπημένη και σωστή ή όχι χρήση τους). Μάλιστα κάπου είχα διαβάσει και ένα επικό σχόλιο (δεν θυμάμαι αν ήταν σε αυτο το τόπικ ή και φορουμ): "Είναι προτιμότερο να πάρεις ένα σκουπ πρωτείνη, παρά να φας ένα σουβλάκι" . Αυτά ήθελα να θίξω, καλή συνέχεια στο τόπικ. το κακο των αρχαριων ειναι οτι κανουν κακη χρηση (και εγω ειχα κανει γιατι ακομα δεν μπορουσα να μπω στην λογικη ισοροπιας γευματων) και δεν βλεπουν διαφορά ή νομιζουν οτι οσο περισσοτερα παρεις τοσο το καλυτερο. Για εμενα οντως ειναι καλυτερα να φας πρωτεινη απο ενα σουβλακι (δεν ξερω τωρα αν εννοεις γυρο ή σουβλακι,σουβλακι) γιατι ειναι κρεατα απαραδεκτης ποιοτητας κακης υγιεινης και πιτα στα λιπια.Αλλα ειναι πολυ καλυτερο να φας κανενα πλευρωτους με λιγο κοτοπουλακι.Η ντοματουλα με λιγο καλο κρεατακι. Η δουλεια του γιατρου τον βαζει σε νοοτροπια πως οτι δεν χρειαζεσαι και μπορεις να το λαβεις φυσικα δεν χρειαζεται να παρεις σκευασμα και προφανως δεν θα σου προτινει να παρεις πρωτεινη οταν μπορεις να φας κοτοπουλο
Vapir Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 δεν είδα πουθενά κάποιος να γράψει οτι μπορούν να γίνουν επικίνδυνα υπο πολλές και διάφορες προυποθέσεις και οτι ο ασφαλέστερη λύση είναι η συμβουλή του γιατρού που σε παρακολουθεί το γράφουν οι συσκευασίες επάνω , όπως επίσης πως απευθύνονται σε υγιής ενήλικες οπότε παίζουν 2 περιπτώσεις , η μια να ειναι ανήλικος που εκεί κακό του κεφαλιού του γιατι πολύ απλά κάνει χρήση σε κάτι που δεν είναι για την ηλικία του παρά τις οδηγίες χρήσης και ευθύνη έχει και αυτός που θα του το πουλήσει πέρα απο τον κηδεμόνα του που οφείλει να γνωρίζει τι παίρνει το παιδί του. και η δεύτερη να είναι μη υγιής ενήλικας που δεν θα συμβουλευτεί τον γιατρό του και θα ακούσει τον καθένα στο internet . Πέρα απο αυτό θα γράψει και στα τέτοια του τις οδηγίες χρήσης και στις δυο περιπτώσεις καλά να πάθουν , natural selection αμα έχω αλλεργία στα φιστίκια κ πάω κ πάρω φυστικοβούτυρο επειδή μου ήρθε να το γυρίσω σε υγιηνή διατροφή και άκουσα οτι κάνει καλό καλά να πάθω, δεν απευθύνεται σε άτομα με αλλεργία . Αν είμαι χοντρός 150kg και πάω και πάρω συμπληρώματα και καλά αδυνατίσματος με καφεΐνη και μου ανεβάσουν την ήδη ανεβασμένη πίεση και τα τινάξω καλά να πάθω επίσης , υπάρχει και ο φυσιολογικός τρόπος , ράψιμο στο στόμα και άσκηση , όπως κάνουμε όλοι και δεν ψάχνουμε για shortcuts. Δεν είμαστε ο μπαμπας και η μαμά του καθενός εδω μέσα για να τους πιάνουμε απ το χεράκι να τους πάμε βήμα βήμα , ιδέες μοιραζόμαστε. Όποιος δεν έχει όπως είπα μυαλό καλό θα ειναι να έχει λεφτά για γιατρούς , γιατι αν δεν την πάθει απο κακή χρήση συμπληρωμάτων θα την πάθει απο κάτι άλλο στη ζωή του , αυτό ειναι το μόνο σίγουρο 9
Demetra_ Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Btw, κ στις τσιχλες αναγραφεται πως αν υπερβεις τη συνιστωμενη δοση, υπαρχει κινδυνος υπατικης βλαβης. So what? Να κοψω τις τσιχλες?! Μετρο και μυαλο χρειαζεται, so simple! 1
Stone Cold Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Off topic: Ζητάω ταπεινά συγγνώμη απο τους συνφορουμίτες που σε προηγούμενα μου ποστς μάτωσα λίγο την ελληνική γλώσσα. Ηπατική πάθηση γράφεται, από το ήπαρ. Καλη συνέχεια. 1
greekbusters Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 1 μηνυμα πανω το εγραψα. ΟΛΑ τα προγραμματα που σε κανουν να παθιαζεσαι και να δινεσαι 100% ειναι αποτελεσματικα. Αντιστοιχα, οποιο το βλεπεις σαν αγγαρεια και δεν εχεις το μυαλο σου εκει δεν αποδιδει. Ναι και αυτο καλο ειναι. Το athlean X ειναι καλυτερο παντως (γνωμη μου). Αν ειναι να πληρωσεις, δωστα εκει. Έχεις δίκιο δεν το παρατήρησα , μιας και δεν διάβασα τα προηγούμενα Απλά έχω πορωθει με συγκεκριμένο σώμα , αυτό του chris pratt , και έχω βρει όλες τις ασκήσεις που έκανε και διατροφή . Και θέλω σε κανένα τρίμηνο (που θα έχω την φυσική κατάσταση πρώτα ο Θεός) να ξεκινήσω να το εφαρμόζω μιας και το πρόγραμμα το βρήκα σπασμένο , ενώ όλες οι άλλες ασκήσεις είναι σε γυμναστήριο, κολυμβητήριο, γήπεδο
ReversedVertigo Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 τα αμινοξέα με τα άλλα σκευάσματα έχουν διάφορες? Βασικα ολες οι πρωτεινες ειναι αμινοξεα. Σαν συμπληρωμα καποιο παιρνουν τα λεγομενα BCAAs (Branched Chain Amino Acids) που ειναι συγκεκριμενα αμινοξεα τα οποια δεν υπαρχουν σε μεγαλες ποσοτητες σε αλλες πρωτεινες. Γενικα κανουν μια μικρη διαφορα αν γυμναζεσαι αλλα μην περιμενεις τρελα αποτελεσματα. βασικα ο οργανισμος μπορει να μεταβολισει συγκεκριμενη ποσοτητα πρωτεινης ανα ωρα οτι δεν μεταβολιζει το αποβαλει με τον γνωστο σε ολους τροπο.Το να καταχραστει καποιος μια ουσια ,η οποια αν ειναι και γνωστης μαρκας και εχουν γινει δοκιμες θεωρειται οσο ακινδυνο ειναι και το γαλα , ειναι Ναι, αλλα το οριο πρωτεινης παει με τη μερα και οχι με την ωρα. Αυτο που λεγανε παλια να τρως μεχρι 30γρ ανα γευμα εχει καταριφθει. Πλεον το οριο μεγιστης απορροφησης ειναι περιπου 2φορες το βαρος σου ισως και λιγο παραπανω. Δηλαδη αν εισαι 80 κιλα μπορεις σιγουρα να απορροφησεις μεχρι 160γρ τη μερα Μόδα δεν είναι, είναι η μεγαλύτερη "επανάσταση" στο χώρο του fitness τα τελευταία 30 χρόνια και με τόση παγκόσμια διείσδυση σίγουρα ήρθε για να μείνει. Ο τύπος που συγκρίνει το crossfit με το powerplate στο άρθρο του, είναι λίγο προσβλητικό για τον ίδιο και για εμένα που το διαβάζω. Σαν να συγκρίνει το skateboarding με την formula 1 .. Αρπαχτή δεν είναι γιατί από άποψη αποτελέσματος δουλεύει καλύτερα από τα βάρη για άτομα τα οποία δεν ψάχνονται γενικότερα και δεν πιέζονται η δεν κάνουν personal training. Όλοι αυτοί οι τυπάδες που μπενοβγαίνουν στα γυμναστήρια και μένουν ίδιοι (το 75% των αθλουμένων δηλαδή) αν κάνανε crossfit η θα τουμπανιάζανε η θα το παρατούσανε, σίγουρα δεν θα μένανε ίδιοι.. Επικίνδυνο είναι σίγουρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο στο χώρο, και αυτός είναι ο κύριος λόγος που θα έλεγα στον μέσο αθλούμενο που θέλει να βελτιώσει το σώμα του να δει κάτι πιο συμβατικό. Η χρονομέτρηση με τα βάρη σε επίπεδο ανταγωνισμού δεν θα έπρεπε να συνδυάζονται για τον μέσο αθλούμενο. Ηλικίες 18-24 μπορεί να την παλέψουν καλύτερα λόγω διαφορετικών επιπέδων αντοχής των μυών και αρθρώσεων αλλά για 40ρηδες.. προσοχή. Και το strongman training είναι επικίνδυνο, αν αρχίσεις atlas stones και farmer's walk και log lifts αποχαιρέτα ότι άρθρωση έχεις στο σώμα σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνεις υπερτούμπανο, ή ότι είναι αρπαχτή. Ρε συ αν ειναι να κανεις συγκριση δεν θα συγκρινεις τον crossfiter με τα μπιλντερια που κανουν ολη μερα δικεφαλα στο γυμναστηριο η τους ασχετους Συγκρινε τον Crossfiter με εναν powerlifer , εναν strongman η εναν weightlifter.. Γενικα εχει πολυ καραγκιοζιλικι το crossfit, αυτα τα γελοια pullups (kipping pullups η πως τα λενε) , και εχει ενσωματωσει καποια olympic lifts σε υπερβολικα high reps. Κανουν λιγο απο ολα και οι περισσοτεροι (εκτος αν μιλαμε για τοπ λεβελ crossfiters οι οποιο συνηθως εχουν αλλα background -powerlifting, strength training κλπ) δεν εχουν καλη τεχνικη στις επαναληψεις που κανουν (αν δεις τι squat και deadlift θεωρουνται εγκυρα σε διαγωνισμους θα γελασεις) Βλεπω κατι crossfiαδες εδω στο γυμναστηριο κανουν λιγο απο ολα και πολυ τιποτα, αντι να μαθουν να κανουν σωστα καποιες βασικες ασκησεις, κανουν λιγο το ενα λιγο το αλλο, λιγο cardio και στο τελος της ημερας εχουν ξοδεψει πολυ χρονο για λιγο reward. Καλα καλα δεν ξερουν να κανουν σωστo squat και deadlift και κανουν Olympics lifts (αρασε, ζετε κλπ) Δεν βλεπω δηλαδη να χουν την προοδο που λες. Απο την αλλη εγω και αλλοι που εστιαζουμε σε καποια βασικα lifts (squat, deadlift, bench, OH press ) με καταλληλα προγραμματα εχουμε αισθητα gains. Εγω εφτασα σε 1,5 χρονο να κανω 140κιλα deadlift, ο crossfiter που ξεκινησε μαζι μου αντε να κανει 80 κιλα, αλλα οκ χοροπηδαει και τρεχει σαν το κατσικι ενδιαμεσα στα σετ Μαντεψε ποιος ειναι πιο δυνατος και εχει πιο πολυ Muscle growth? Κάθε είδους άσκηση που κάνει τον ασκούμενο να συγκεντρώνεται σε αυτό που κάνει και να δίνεται 100% θα είναι αποδοτική. Το θεμα ειναι οτι καποια προγραμματα ειναι καλυτερα απο αλλα, βασει αποτελεσματος. Δεν φτανει μονο να πορωνεσαι και να αποδιδεις 100%. Θελει και καποιο εξυπνο προγραμμα. 1
yannis27gr Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Έχεις δίκιο δεν το παρατήρησα , μιας και δεν διάβασα τα προηγούμενα Απλά έχω πορωθει με συγκεκριμένο σώμα , αυτό του chris pratt , και έχω βρει όλες τις ασκήσεις που έκανε και διατροφή . Και θέλω σε κανένα τρίμηνο (που θα έχω την φυσική κατάσταση πρώτα ο Θεός) να ξεκινήσω να το εφαρμόζω μιας και το πρόγραμμα το βρήκα σπασμένο , ενώ όλες οι άλλες ασκήσεις είναι σε γυμναστήριο, κολυμβητήριο, γήπεδο Το φαντάστηκα ο,τι το βρήκες σπασμένο. Μια χαρά προγραμμα ειναι. Αν σε κανει να γυμνάζεσαι σκληρά, σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και ξεκούραση θα δεις διαφορα στο σωμα σου. Reversedvertigo, (που τα βρίσκετε αυτα τα ψευδώνυμα σιδηροδρόμους), υπαρχουν διαφορετικά προγράμματα γιατί υπαρχουν διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό που δούλεψε σε σένα δεν ειναι καθόλου βέβαιο οτι θα δουλέψει σε μένα και ταναπαλιν. Το μόνο βέβαιο ειναι πως ενα προγραμμα θα αποδώσει αν ωθήσει τον ασκούμενο να γυμναστεί σε υψηλή ένταση. Κλαςςικη συνταγή αποτυχίας ειναι αυτα τα ετοιματζίδικα που δίνουν στους αρχάριους στα γυμναστήρια δίχως να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του καθενός την ίδια στιγμή που οι γυμναστές αντι μα τριγυρνάνε μεσα στον κόσμο και να επιτηρούν/συμβουλεύουν/καθοδηγούν κάθονται στο γράφειο με φραπέ και φουμπου. 3
Fotis13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Εχω ξεκινησει κολυμβητηριο 2 φορες την βδομαδα σαν αποκατασταση μετα απο προπονηση βουνου . Σε πολυ χαλαρο ρυθμο απλα κοβω βολτες περα δωθε συνηθως 400αρια ,εχω παρατηρησει πως ξεκουραζει τους μυς η' τουλαχιστον "παιρνει το stress "της βαριας προπονησης κυριως στα ποδια και τελειωνω με μασαζ. Σε μενα αυτος ο συνδυασμος δειχνει να δουλευει πολυ καλα . 6
jason97 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 για εμενα αδιαφορο εντελως,βλεπεις τον trainer στην πραξη.Το τελειωσα αυτο, με εκπαιδευσε αυτος με το ειμαι καλος στο επαγγελμα μου απεχει ετη φωτος. βασικα ο οργανισμος μπορει να μεταβολισει συγκεκριμενη ποσοτητα πρωτεινης ανα ωρα οτι δεν μεταβολιζει το αποβαλει με τον γνωστο σε ολους τροπο.Το να καταχραστει καποιος μια ουσια ,η οποια αν ειναι και γνωστης μαρκας και εχουν γινει δοκιμες θεωρειται οσο ακινδυνο ειναι και το γαλα , ειναι καθαρα κακο του κεφαλιου του δεν μπορεις να ριξεις την ευθυνη στην "σκονη". Για την ακριβεια πολλες πασιγνωστες εταιρειες και απο τις πιο εμπορικες στα light προιοντα της προσθετουν πρωτεινη γαλακτος για να τα κανουν πιο κοντα γευστικα στο κανονικο προιον,η οποια αν δεν κανω λαθος στην ουσια ειναι παρομοιο με την whey (οπως και σχεδον οτι υπαρχει σε φαγωσιμο απο σοκολατες εως μπισκοτα). Το φυσικο θεωρειται παντα καλυτερο αλλα κατι whey κατι κρεατινες κατι βιταμινες c το τα λεμε οτι ειναι επικυνδινα το θεωρω τουλαχιστον αστειο.Αν δεν τρως γενικως καλα και ολα μαζι να τα παιρνεις καθε μερα θα δεις απο μικρη εως καμια διαφορα. Και συγνωμη που θα στο πω και ισως να σου απομυθοποιησω τους γιατρους αλλα αν ο γιατρος δεν ανηκε σε καποια ερευνητικη ομαδα ή να εργαζοταν για χρονια πανω στον κλαδο δεν εχει καν αποψη και σοβαρα δεν ξερει τι σου λεει. προτιμάς εναν απο σεμιναρια απο οτι εναν απο τεφαα? γυναικες με αντρες γυμναστες τα κοιτατε αυτα στην επιλογη γυμναστηριου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις