Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, logica1 είπε

καλησπερα παιδια. Θελω να βαλω κλιματιστικο για σαλονι χολ κ ενα δωματιο που ενωνεται με το σαλονι με συρωμενη πορτα (αποθηκευτικος χωρος περισσοτερο) συνολικα 55τμ. 

Κοιταγα για 24αρια και συγκεκριμενα για Toshiba.  H αγορα αποκλειστικα απο Κωτσοβολο.  Και εχει 2. ενα με προσφορα στα 999 (-130) και ενα στα 1399 

999 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198888-toshiba-mirai-plus-24tavg-e-24tkvg-e

1399 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213417-toshiba-edge-24j2avsg-e-b24j2kvsg

το Edge δικαιολογει τα 400 περισσοτερα απο το Mirai? Ειναι μεγαλη η διαφορα... (εαν ειναι ελαχιστες οι διαφορες τοτε να παω στο Mirai.) 

Επισης εκτος απο αυτα τα 2, εχετε κατι αλλο να προτεινετε που να ειναι καλυτερη αγορα απο τα Toshiba? Αθηνα μενω, Χαλανδρι. και με ενδιαφερει τοσο για ψυξη καλοκαιρι οσο και για θερμανση Χειμωνα (υπαρχει και τζακι στο σαλονι)

Η αγορα πρεπει να εχει γινει μεχρι Δευτερα γιατι ληγει σημερα η προσφορα των 999 για το Mirai και ο πωλητης ειπε θα μου την κρατησει μεχρι Δευτερα πρωι για να το σκεφτω μεσα στο ΣΚ. 

Εαν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ημουν ευγνωμων μιας και δεν γνωριζω πολλα και δεν θελω να κανω καμμια λαθος αγορα γιατι ειναι μεγαλο το ποσο και θα ματωσω.

Σας ευχαριστω πολυ. 

,

Αλλη κατηγορια.
Αν το χρησιμοποιεις για ψυξη και θερμανση καλυτερα να επενδυσεις στο ακριβοτερο.
Σε 24αρι στα ιδια χρηματα με το Edge θα προτεινα αυτο: https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/199867-mitsubishi-msz-ap71vg-kirigamine

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. 

Κατέβηκα Αθήνα και εγκατέστησαν τα 2 daiseikai στο νέο σπίτι.

Δυστυχώς όμως το 16αρι είναι πολύ μικρό για τη σαλοκουζινα. Όλη μέρα να δουλεύει δεν μπορεί να κρυώσει τον χώρο ο οποίος είναι 35 τμ αλλά είναι ρετιρέ και από πάνω η ταράτσα βράζει.

Λέω να το πουλήσω και να πάω σε 24αρι. Παρακαλώ για τη βοήθεια σας.

Επίσης αν κάποιος ενδιαφέρεται για το 16αρι daiseikai 9 1ος έτους ας μου πει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. 

Κατέβηκα Αθήνα και εγκατέστησαν τα 2 daiseikai στο νέο σπίτι.

Δυστυχώς όμως το 16αρι είναι πολύ μικρό για τη σαλοκουζινα. Όλη μέρα να δουλεύει δεν μπορεί να κρυώσει τον χώρο ο οποίος είναι 35 τμ αλλά είναι ρετιρέ και από πάνω η ταράτσα βράζει.

Λέω να το πουλήσω και να πάω σε 24αρι. Παρακαλώ για τη βοήθεια σας.

Επίσης αν κάποιος ενδιαφέρεται για το 16αρι daiseikai 9 1ος έτους ας μου πει.

Εχεις μετρητη?
Παει δλδ πανω απο 1000w input και δεν ζεσταινει?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Εχεις μετρητη?
Παει δλδ πανω απο 1000w input και δεν ζεσταινει?

Δεν έχω μετρητή αλλά το έχω βάλει στο hi power που έχει και το έχω αφήσει για 4 ώρες με την πόρτα του διαδρόμου κλειστή και ίσα που δροσίζει.

Χθες δοκίμασα να το βάλω χειροκίνητα στους 17 και τέρμα το fan και είχα το ίδιο αποτέλεσμα. 

Το σπίτι είναι 8ος όροφος και είναι ανοιχτό από όλες τις μεριές και από πάνω ταράτσα... 

Όσο καλό και αν είναι το 16αρι είναι λίγο από ότι φαίνεται

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mmike2503 είπε

Δεν έχω μετρητή αλλά το έχω βάλει στο hi power που έχει και το έχω αφήσει για 4 ώρες με την πόρτα του διαδρόμου κλειστή και ίσα που δροσίζει.

Χθες δοκίμασα να το βάλω χειροκίνητα στους 17 και τέρμα το fan και είχα το ίδιο αποτέλεσμα. 

Το σπίτι είναι 8ος όροφος και είναι ανοιχτό από όλες τις μεριές και από πάνω ταράτσα... 

Ξερω φιλε μου....
Ειμαι αντιστοιχη περιπτωση και εχω 18αρι για 20τμ😐

Θελεις βαρβατο 24αρι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, logica1 είπε

καλησπερα παιδια. Θελω να βαλω κλιματιστικο για σαλονι χολ κ ενα δωματιο που ενωνεται με το σαλονι με συρωμενη πορτα (αποθηκευτικος χωρος περισσοτερο) συνολικα 55τμ. 

Κοιταγα για 24αρια και συγκεκριμενα για Toshiba.  H αγορα αποκλειστικα απο Κωτσοβολο.  Και εχει 2. ενα με προσφορα στα 999 (-130) και ενα στα 1399 

999 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198888-toshiba-mirai-plus-24tavg-e-24tkvg-e

1399 https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/213417-toshiba-edge-24j2avsg-e-b24j2kvsg

το Edge δικαιολογει τα 400 περισσοτερα απο το Mirai? Ειναι μεγαλη η διαφορα... (εαν ειναι ελαχιστες οι διαφορες τοτε να παω στο Mirai.) 

Επισης εκτος απο αυτα τα 2, εχετε κατι αλλο να προτεινετε που να ειναι καλυτερη αγορα απο τα Toshiba? Αθηνα μενω, Χαλανδρι. και με ενδιαφερει τοσο για ψυξη καλοκαιρι οσο και για θερμανση Χειμωνα (υπαρχει και τζακι στο σαλονι)

Η αγορα πρεπει να εχει γινει μεχρι Δευτερα γιατι ληγει σημερα η προσφορα των 999 για το Mirai και ο πωλητης ειπε θα μου την κρατησει μεχρι Δευτερα πρωι για να το σκεφτω μεσα στο ΣΚ. 

Εαν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ημουν ευγνωμων μιας και δεν γνωριζω πολλα και δεν θελω να κανω καμμια λαθος αγορα γιατι ειναι μεγαλο το ποσο και θα ματωσω.

Σας ευχαριστω πολυ. 

,

Γιατί θες ντε και καλά 24αρη? Αν το δωμάτιο είναι αποθηκευτικός χώρος τότε, βασική σου ανάγκη είναι το σαλόνι και το χολ. Στο δωμάτιο ότι πιάσει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Ξερω φιλε μου....
Ειμαι αντιστοιχη περιπτωση και εχω 18αρι για 20τμ😐

Θελεις βαρβατο 24αρι.

Μεγάλη νιλα.

Θέλω βαρβατο 24αρι και να πουλήσω και το daiseikai που είναι διαμάντι και κάθομαι και το κοιτάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Φαντάζομαι δεν πάτησες τίποτα power select και δουλεύει πιο χαμηλά σε κατανάλωση/απόδοση από όσο μπορεί..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Αλλη κατηγορια.
Αν το χρησιμοποιεις για ψυξη και θερμανση καλυτερα να επενδυσεις στο ακριβοτερο.
Σε 24αρι στα ιδια χρηματα με το Edge θα προτεινα αυτο: https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/199867-mitsubishi-msz-ap71vg-kirigamine

Το mitsubishi γιατι; αποδωση πανω κατω ιδια ειναι αλλα το Toshiba εχει χαμηλοτερο θορυβο τοσο στην εσωτερικη οσο κ στην εξωτερικη μοναδα συν οτι εχει κ 4 χρονια περισσοτερη εγγυηση στα υπολοιπα μερη πλην του συμπιεστη που κ τα 2 εχουν 7 χρονια. 

Το mirai γιατι ειναι υποδεεστερο; ποιες ειναι οι μεγάλες διαφορες του με το edge? Στα 1000 που εχει δεν αξιζει; υπαρχει καποια αλλη καλύτερη επιλογη στο budget των €1000? 

38 λεπτά πριν, turbakiasss είπε

Γιατί θες ντε και καλά 24αρη? Αν το δωμάτιο είναι αποθηκευτικός χώρος τότε, βασική σου ανάγκη είναι το σαλόνι και το χολ. Στο δωμάτιο ότι πιάσει.

Δεν θελω ντε κ καλα. Απλα απο την ερευνα που εκανα για το συνολο των τετραγωνικων 24αρη μου λενε οτι θελω. Το δωματιο δεν ειναι μονιμα απωθηκευτικος χωρος τα τελευταια 2 χρονια ειναι κ δεν ξερω μελλοντικα εαν θα το κλεισω τελειως η οχι. Δεν ειναι μεγαλο 12 με 15 τμ. Τα 45τμ ειναι σαλονιχωλ. Και ο τοιχος που θα τοποθετηθει το μηχανημα ειναι ακριβως απεναντι απο την σειρωμενη ξυληνη πορτα του δωματιου (4 μετρα) 

Προτείνεις να παρω μικροτερο aircon?

Δημοσ.

Καλησπερα,

Ψαχνω για 12αρι για επαγγελματικο χωρο 25τμ να αντικαταστησει ενα SINGER 10+ ετιας του προηγουμενου ιδιοκτητη το οποιο δροσιζει σαν ανεμιστηρας...

Το κλιματιστικο θα δουλευει μονο ψυξη με ενδιαφερει οικονομια, χαμηλη τιμη, WIFI απαραιτητο για απομακρυσμενη χρηση

Eχω βρει τα παρακατω:

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211885-morris-wfin35150-smart

529 τοποθετημενο, αποξηλωση/ανακυκλωση του παλιου, 5 χρονια εγγυηση

https://airsam.gr/shop/tcl-miracle-ii-12chsa-ve

458,95 + κοστος για τοποθετηση & αποξηλωση , 10 χρονια εγγυηση

Ονομαστικη αποδοση ειναι λιγο μεγαλυτερη του Morris αν και απο οτι διαβαζω στο forum δεν ειναι ασφαλες κριτηριο απο μονο του

Κλινω προς το Morris αν και εχει λιγοτερη εγγυηση, εχετε καποια καλυτερη προταση?

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, logica1 είπε

Το mitsubishi γιατι; αποδωση πανω κατω ιδια ειναι αλλα το Toshiba εχει χαμηλοτερο θορυβο τοσο στην εσωτερικη οσο κ στην εξωτερικη μοναδα συν οτι εχει κ 4 χρονια περισσοτερη εγγυηση στα υπολοιπα μερη πλην του συμπιεστη που κ τα 2 εχουν 7 χρονια. 

Το mirai γιατι ειναι υποδεεστερο; ποιες ειναι οι μεγάλες διαφορες του με το edge? Στα 1000 που εχει δεν αξιζει; υπαρχει καποια αλλη καλύτερη επιλογη στο budget των €1000? 

To Mitsubishi δεν εχει 'πανω κατω την ιδια αποδοση'. Ειναι λιγο καλυτερο στη θερμανση και πολυ καλυτερο στην ψυξη.
Αφου το θελεις για σαλονι ο θορυβος δε θα ειναι προβλημα.

Αν δεις τους πινακες αποδοσης των Mirai και Edge θα δεις οτι για την ιδια καταναλωση το Edge εχει μεγαλυτερο output σε ολο το ευρος λειτουργιας.
Αν δουλευει ψυξη-θερμανση θα σε αποζημιωσει στην πορεια.

Επεξ/σία από rbx1000
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rnd1978 είπε

Φαντάζομαι δεν πάτησες τίποτα power select και δουλεύει πιο χαμηλά σε κατανάλωση/απόδοση από όσο μπορεί..

Όχι όχι. Το power select είναι στο φουλ. 

Για 24αρι που να κινηθώ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Για 24αρι που να κινηθώ?

Γινεται να προσθεσεις ενα 9ρι η 12ρι ακομη? Θα σου κοστισει οσα θα χασεις απο μεταπωληση...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, mmike2503 είπε

Για 24αρι που να κινηθώ?

Μέχρι να το αλλάξεις, αυτό που θα έκανα εγώ είναι θα έβαζα μετρητή κατανάλωσης  και σε ήπιες συνθήκες (πχ βράδυ) θα το άφηνα να ισορροπήσει στην θερμοκρασία που θέλω.. και θα το άφηνα ανοιχτο. Μετά  λογικά τις απωλειες (και ας έχει υψηλή θερμόκρασια έξω) θα μπορούσε να τις καλύψει.. 

Τι θερμόκρασια είχε ο χώρος σου όταν το άνοιξες; Τι εξωτερική θερμοκρασία είχες πάνω κάτω;

Εγώ θα πήγαινα είτε στο  Fujitsu 24klca ,είτε στο mitsubishi ap71vg ,αν με ενδιαφέρε και η θερμανση  και υπάρχει χώρος για το θηρίο σε μέγεθος τότε το mitsubishi.

Φαίνεται ότι το Daisekai ενώ είναι δυνατό στην θερμανση, στην ψύξη βγάζει μόνο 17k btu

Επεξ/σία από Rnd1978
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...