Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την ιστορια, μου απάντησαν ότι η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε 12 μήνες, και στους 13 να γίνει δεν υπάρχει θέμα. 

46 λεπτά πριν, anergos13 είπε

Το έχει όντως...με μια διαφορά...όταν παίρνεις τηλ στην Inventor μπορούν και επιβεβαινουν την εγγραφή....

Στην Toshiba  ΌΧΙ....

Έτσι καταλήξαμε στο ότι δεν χρειάζεται ΠΡΑΚΤΙΚΆ η εγγραφή....αλλά απόδειξη αγοράς και τα προβλεπομενα service...

Για το ΘεΑθηναι...μέχρι τις 10 το βράδυ...με ανεκπαιδευτο προσωπικό....τι να το κάνω...

Ουφο Χ 2 τυχαίο?....μάλλον σεληνιασμενοι 😂😂😂

Είναι πολύ σημαντικό το 8-10. Δεν δουλεύουμε όλοι στο δημόσιο. Και μαγκιά της που το κάνει.

Επεξ/σία από guzel
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγαλο θρεντ, αγνωστοι οροι, ειδα φως...και μπηκα.

Μπαινοντας κατευθειαν στο ψητο, αναζητουμε κλιματιστικο (το βαρος της επιλογης εχει πέσει σε μενα) και χρειαζομαστε μια μικρη/μεγαλη βοηθεια! 

Χαρακτηριστικα:

Μονοκατοικια με απωλειες (σπιτι 1 αιωνα και βαλε) σε 400μ υψομετρο. Θα χρησιμοποιηθει σε δωματιο 40τμ με 4 μετρα υψος, τοσο για θερμανση οσο και για ψυξη. 

Μπατζετ: εως 700€

Περιοχη: Χανια (το αναφερω γιατι δεν υπαρχουν πολλες επιλογες, περα απο Κωτσο)

Καθε βοηθεια/προταση ευπροσδεκτη! Ειτε αυτο ειναι "προσεξε το χ", ειτε "choose this"! 

Ευχαριστω

Επεξ/σία από BornMMXV
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, BornMMXV είπε

Μπαινοντας κατευθειαν στο ψητο, αναζητουμε κλιματιστικο (το βαρος της επιλογης εχει πέσει σε μενα) και χρειαζομαστε μια μικρη/μεγαλη βοηθεια! 

Χαρακτηριστικα:

Μονοκατοικια με απωλειες (σπιτι 1 αιωνα και βαλε) σε 400μ υψομετρο. Θα χρησιμοποιηθει σε δωματιο 40τμ με 4 μετρα υψος, τοσο για θερμανση οσο και για ψυξη. 

Καθε βοηθεια/προταση ευπροσδεκτη! Ειτε αυτο ειναι "προσεξε το χ", ειτε "choose this"! 

Ευχαριστω

https://www.elith.gr/calc/index.php

κανε πρώτα αυτό το τεστ για να δεις πόσες είναιοι απώλειες  που λες 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, BornMMXV είπε

Χαρακτηριστικα:

Ευχαριστω

Υπάρχουν επίσης public και πλαίσιο.

24αρι χρειάζεσαι πιστεύω. Ποιες είναι οι ελάχιστες θερμοκρασίες τον χειμώνα;

1η μου σκέψη είναι το ASYG24KLCA.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Και το περηβόητο post https://forums.whirlpool.net.au/archive/2526880

Note: the minimum of 42°C Tc (which is the minimum heat exchanger temperature allowed by software design) is intended to ensure continued human comfort while operation in heating mode, where a heat exchanger temperature that is allowed to drift lower that this minimum will result in a draft effect from the supply air of the system (a cold draft) that would be considered uncomfortable.

credit

Το θέμα είναι ότι ενώ ήμουν πεπεισμένος ότι το carrier τον είχε, χθες το βράδυ αποδείχθηκε ότι υπό συνθήκες χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών δεν τον τηρούσε. 

Πολύ ενδιαφέρον.

Μήπως ρίχνει τις στροφές αναγκαστικά λόγω χαμηλής εξωτερικής για να μην κάνει συνέχεια defrost? Παρακάμπτει δηλαδή τον κανόνα για να μην πέφτει η απόδοσή του.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Και το περηβόητο post https://forums.whirlpool.net.au/archive/2526880

Note: the minimum of 42°C Tc (which is the minimum heat exchanger temperature allowed by software design) is intended to ensure continued human comfort while operation in heating mode, where a heat exchanger temperature that is allowed to drift lower that this minimum will result in a draft effect from the supply air of the system (a cold draft) that would be considered uncomfortable.

credit

Το θέμα είναι ότι ενώ ήμουν πεπεισμένος ότι το carrier τον είχε, χθες το βράδυ αποδείχθηκε ότι υπό συνθήκες χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών δεν τον τηρούσε. 

Πολύ ενδιαφέρον.

Αρκετές φορές βλέπεις αρνητικότητα στα posts μου ή να κρατώ ουδέτερη στάση/αμφιβολία για τα συμπεράσματα που βγάζετε  (όχι για όλα φυσικά ) .Διότι μπορεί να μην μπορώ να σου πώ πως θα αποδείξεις κάτι γιατί οι γνώσεις μου είναι βασικές αλλά μπορώ να καταλάβω ως ένα βαθμό αν ο τρόπος προσέγγισης είναι σωστός ή λαθος  .  Είχες κάνει τόσες μετρήσεις και έβλεπες ότι κόβει στους 42 βαθμούς . Τελικά στην τελευταία μέτρηση σου υπο διαφορετικές συνθήκες διάβασες διαφορετική θερμοκρασία . Δε ξέρω πώς μπορείς να το αποδείξεις τον κανόνα σε ένα μηχάνημα, δεν το παίζω γνώστης (ούτε φυσικά πάω να στο παίξω κάποιος, μην παρεξηγηθούμε) αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορείς να το μάθεις απο την αντιπροσωπεία που γνωρίζουν το μηχάνημα . 
Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να αποδείξουμε κάτι προσεγγίζουμε λάθος το θέμα και αυτό κατά την δικιά μου άποψη συμβαίνει συνεχώς εδώ μεσα . Όχι γιατί είμαστε χαζοι προς θεού αλλά μας λειπουν (και εμένα φυσικά) γνώσεις εξειδικευμένες τόσο μηχανολογικές όσο και γνώσεις πάνω στις εργαστηριακές μετρήσεις . 

Απλά λίγο προσοχή . Η ένδειξη δεν είναι απόδειξη .  
Κατά τα άλλα πάντα προσπαθείς να είσαι αντικειμενικός, αφιερώνοντας χρόνο για ότι ψάχνεις . Αυτό στο δίνω !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αρκετές φορές βλέπεις αρνητικότητα στα posts μου ή να κρατώ ουδέτερη στάση/αμφιβολία για τα συμπεράσματα που βγάζετε  (όχι για όλα φυσικά ) .Διότι μπορεί να μην μπορώ να σου πώ πως θα αποδείξεις κάτι γιατί οι γνώσεις μου είναι βασικές αλλά μπορώ να καταλάβω ως ένα βαθμό αν ο τρόπος προσέγγισης είναι σωστός ή λαθος  .  Είχες κάνει τόσες μετρήσεις και έβλεπες ότι κόβει στους 42 βαθμούς . Τελικά στην τελευταία μέτρηση σου υπο διαφορετικές συνθήκες διάβασες διαφορετική θερμοκρασία . Δε ξέρω πώς μπορείς να το αποδείξεις τον κανόνα σε ένα μηχάνημα, δεν το παίζω γνώστης (ούτε φυσικά πάω να στο παίξω κάποιος, μην παρεξηγηθούμε) αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορείς να το μάθεις απο την αντιπροσωπεία που γνωρίζουν το μηχάνημα . 
Πολλές φορές στην προσπάθεια μας να αποδείξουμε κάτι προσεγγίζουμε λάθος το θέμα και αυτό κατά την δικιά μου άποψη συμβαίνει συνεχώς εδώ μεσα . Όχι γιατί είμαστε χαζοι προς θεού αλλά μας λειπουν (και εμένα φυσικά) γνώσεις εξειδικευμένες τόσο μηχανολογικές όσο και γνώσεις πάνω στις εργαστηριακές μετρήσεις . 

Κατά τα άλλα πάντα προσπαθείς να είσαι αντικειμενικός, αφιερώνοντας χρόνο για ότι ψάχνεις . Αυτό στο δίνω !

Αφού είναι τόσο απλό πάρε ένα τηλ inventor και να δούμε αν το γνωρίζουν και αν απαντήσουν.. :) εάν οι αντιπροσωπείες ξέρανε η μας λέγαν το τι συμβαίνει όλα θα ήταν απλά.. δεν θα ψαχνομασταν.. αλλά δεεεεεν.. μακάρι η inventor να κάνει την διαφορά αλλά πολύ χλωμό.. την toyo την είδαμε.. Αν θυμάμαι καλά ο energy είχε φέρει τεχνικούς inventor γιατί είχε συμπεριφορά περίεργη αλλά απάντηση δεν πηρε..( η toyo περιμένει γκουχ απάντηση από το εργοστάσιο,ακόμα περιμένει..)

μέχρι και εξώδικο έκανε ο guzel απάντηση για τα 1300Watt ελάχιστη κατανάλωση δεν πήρε.. λες να ξέραν και να μην το λέγαν; Εγώ 25 φορές είχα πάρει τηλ όλο χαζά(μην πω την αλλη λέξη) άκουγα.. καμία απάντηση.. ο @liakjim κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια έχε πάρει μετρητές,το ψάχνει συγκρίνει,όπως και εγώ και άλλα μέλη εδώ μέσα..σιγα σιγά καταλαβαίνουμε πράγματα.. απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν απαντάει κανένας..  από την ημέρα που πήρα το toyo,πόσες εκατοντάδες άτομα έχουν διαβάσει αυτό το θεμα,? Ένας ,ένας μάγκας του αντικειμένου να δώσει μια απάντηση απλά καθαρά δεν υπάρχει; Η δεν το γνωρίζουν,η κάτι κρύβουν..

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.

Στους 21 βαθμούς ρυθμισμένα 100 τμ σπιτι τα 9αρια σε δωμάτια αντικριστά όπου μεσολαβεί διάδρομος με εκατερωθεν 2 μπάνια και ένα δωμάτιο ακόμα περίπου στα 50 τμ και το 18αρι σε ενιαίο 50 τμ περίπου η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 8 βαθμούς 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Τι να σου πω.

Το είχα δει τόσες φορές με το carrier.

Είναι ένα μηχάνημα που το έχω στη κρεβατοκάμαρα μου κοιμόμαστε οπότε ορκιζόμουν ότι είχα δει πως παίζει. 

Πάντα μα πάντα μέχρι χθες , ένιωθα καυτό αέρα να βγαίνει και να κλείνει, καυτό και να κλείνει κοκ.

Όπως εδώ

Μέχρι που χθες σε κάποια φάση μου ήρθε χλιαρός αέρας και σκέφτηκα ότι πάλι έκλεισε αλλά οι περσίδες δεν είχαν ανέβει και σκέφτηκα ότι κάτι άλλαξε . Και μέτρησα.

Θυμάσαι μάλιστα πέρυσι το Ariston των πεθερικών; Εκεί το μέτρησα back to back με βατόμετρο . Ήταν τόσο ξεκάθαρο :

Προφανώς θα παίζει και κάτι άλλο που ίσως συνδέεται με τα derfost. Ίσως κάτι άλλο.

Σε κάθε περίπτωση, είδα ότι το Daikin δικαιολογεί το υψηλό scop που έχει και αποδίδει πιο καλά στη θέρμανση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και να κάνω μια προσωπική εκτίμηση.. από όσα μαζεψαμε/ειδαμε μέχρι στιγμής.. δεν  νομίζω να είναι θέμα defrost..πιστεύω είναι θέμα συμπιεστη. Έβαλε η Gree θηρία σε μεγεθος συμπιεστές (και εξωτερικές μονάδες που πιάνουν το μισό μπαλκόνι) για να δουλεύουν δυνατα, για να κοντραρουν τους υπόλοιπους κατασκευαστές.. όσο πιο μεγάλος είναι συμπιεστής τόσο πιο μεγάλη είναι σε ένταση  η δόνηση.. ο rotary συμπιεστης εχει την τάση να χοροπηδάει /δονητε όταν δουλεύει χαμηλά, όταν έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες,υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παίξει χαμηλά ο συμπιεστής, αν παίξει χαμηλά όσο πρέπει παίζει να γίνει κομμάτια..άρα τι κάναν βάλαν τον περιορισμό αυτόν.. η Daikin? Έχει τον swing, άλλοι έχουν twin rotary, άλλοι έχουν rotary αλλά πιο φυσιολογικούς μικρούς σε μέγεθος και αντέχουν να κατέβουν λίγο πιο χαμηλά.. Πώς είδαμε η Daikin είχε τον παραπάνω κανόνα; Ήταν τα  Daikin μηχανήματα που έφτιαξε η Gree για την Daikin το 2011-2012.

Απλά με την Gree η αδυναμία αυτή έκανε μπαμ λόγο μεγέθους συμπιεστή..

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Και να κάνω μια προσωπική εκτίμηση.. από όσα μαζεψαμε/ειδαμε μέχρι στιγμής.. δεν  νομίζω να είναι θέμα defrost..πιστεύω είναι θέμα συμπιεστη. Έβαλε η Gree θηρία σε μεγεθος συμπιεστές (και εξωτερικές μονάδες που πιάνουν το μισό μπαλκόνι) για να δουλεύουν δυνατα, για να κοντραρουν τους υπόλοιπους κατασκευαστές.. όσο πιο μεγάλος είναι συμπιεστής τόσο πιο μεγάλη είναι σε ένταση  η δόνηση.. ο rotary συμπιεστης εχει την τάση να χοροπηδάει /δονητε όταν δουλεύει χαμηλά, όταν έχει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες,υπάρχουν στιγμές που πρέπει να παίξει χαμηλά ο συμπιεστής, αν παίξει χαμηλά όσο πρέπει παίζει να γίνει κομμάτια..άρα τι κάναν βάλαν τον περιορισμό αυτόν.. η Daikin? Έχει τον swing, άλλοι έχουν twin rotary, άλλοι έχουν rotary αλλά πιο φυσιολογικούς μικρούς σε μέγεθος και αντέχουν να κατέβουν λίγο πιο χαμηλά.. Πώς είδαμε η Daikin είχε τον παραπάνω κανόνα; Ήταν τα  Daikin μηχανήματα που έφτιαξε η Gree για την Daikin το 2011-2012.

Πάντως, ποτέ ως τώρα δεν έχω δει το carrier κάτω από τα 300W σε θέρμανση. Δεν ξέρω αν συνδέεται με περιορισμό λόγω δονήσεων. Πόσες δονήσεις να έχει ένα 9αρακι;

Προσωπικά απλά δηλώνω ότι έχω πλήρη άγνοια και ότι παρακολουθώντας τις μετρήσεις, χαίρομαι που πήρα τουλάχιστον το Daikin και ταυτόχρονα οικτιρω τον εαυτό μου που τσιγκουνευτηκα να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω για να πάρω ένα καλό κλιματιστικό πχ το  Fujitsu KMTA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, liakjim είπε

Πάντως, ποτέ ως τώρα δεν έχω δει το carrier κάτω από τα 300W σε θέρμανση. Δεν ξέρω αν συνδέεται με περιορισμό λόγω δονήσεων. Πόσες δονήσεις να έχει ένα 9αρακι;

Προσωπικά απλά δηλώνω ότι έχω πλήρη άγνοια και ότι παρακολουθώντας τις μετρήσεις, χαίρομαι που πήρα τουλάχιστον το Daikin και ταυτόχρονα οικτιρω τον εαυτό μου που τσιγκουνευτηκα να δώσω λίγα χρήματα παραπάνω για να πάρω ένα καλό κλιματιστικό πχ το  Fujitsu KMTA.

(Τυχαία νούμερα)

Όταν καίει 300 watt σε θερμοκρασία 7C ,κανει 15 στροφές το δευτερόλεπτο ο συμπιεστής και βγάζει 1000Watt  θέρμανση, αν χρειαστεί 800watt θέρμανση ο χώρος πρέπει να πάει πιο κάτω.. δεν πάει όμως λόγο δονήσεων. Έχει πχ περιορισμό μέχρι 15 στροφές.

Όταν έχει 2C έξω,καίει πάλι 300watt,κάνει πάλι 15 στροφές το δευτερόλεπτο όμως αντί για 1000Watt θέρμανση σου βγάζει 500w. Άρα πέφτει η θερμοκρασία αέρα στις περσίδες.(κάτω από 42C)

Έτσι εξηγείται πώς βλέπεις 300watt στις υψηλές θερμοκρασίες (με τον κανόνα 42C) ενώ (από ένα σημείο και μετά) όσο πέφτει πιο χαμηλά η εξωτερική θερμοκρασία ξαφνικά θυμάται το carrier ότι είναι inverter.

(Εκτίμηση από έναν ασχετο,όχι πόρισμα) Ελπίζω και θα παραδεχτώ την inventor αν μας λύσει την απορία 

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rnd1978 είπε

(Τυχαία νούμερα)

Όταν καίει 300 watt σε θερμοκρασία 7C ,κανει 15 στροφές το δευτερόλεπτο ο συμπιεστής και βγάζει 1000Watt  θέρμανση, αν χρειαστεί 800watt θέρμανση ο χώρος πρέπει να πάει πιο κάτω.. δεν πάει όμως λόγο δονήσεων. Έχει πχ περιορισμό μέχρι 15 στροφές.

Όταν έχει 2C έξω,καίει πάλι 300watt,κάνει πάλι 15 στροφές το δευτερόλεπτο όμως αντί για 1000Watt θέρμανση σου βγάζει 500w. Άρα πέφτει η θερμοκρασία αέρα στις περσίδες.

Έτσι εξηγείται πώς βλέπεις 300watt στις υψηλές θερμοκρασίες (με τον κανόνα 42C) ενώ (από ένα σημείο και μετά) όσο πέφτει πιο χαμηλά η εξωτερική θερμοκρασία ξαφνικά θυμάται το carrier ότι είναι inverter.

(Εκτίμηση ,όχι πόρισμα) Ελπίζω και θα παραδεχτώ την inventor αν μας λύσει την απορία 

Οπότε τί; Η Daikin έχει συμπιεστή που πάει στις 7.5 στροφές και άρα μπορεί να πάει στα μισά watts ή έχει μικρότερο που στις ίδιες στροφές καίει λιγότερο;

Δημοσ.

η θερμοκρασία των 42οC αναφέρεται στον συμπυκνωτή και όχι στον αέρα προσαγωγής που μετράτε με ένα όργανο που έχει σφάλμα μερικούς οC

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...