Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εδώ ξανά μετά από μια ώρα περίπου τώρα με όλες τις πόρτες ανοιχτές το daikin συνεχίζει τα κουλά του ανενοκατεβαζει 210-280 το shorai επειδη τώρα βοηθάνε τα υπόλοιπα κλιματιστικά έχει ρίξει λίγο την κατανάλωση και το kuro συνεχίζει απτοητο κολλημένο στα 180 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, ri3per είπε

Εγώ εδώ λέω..

20191212_200417.jpg

- Ριψοκίνδυνο εγχείρημα, αλλά δεν έχεις και πολλές επιλογές.

- Έχω δει μια σχετικά πετυχημένη παρόμοια υλοποίηση. Θα πρέπει να έχεις συνεχώς όλες τις πόρτες ανοιχτές και το κλιματιστικό να δουλεύει σε 24ωρη βάση. Τις πρώτες μέρες θα έχεις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας στους διαφορετικούς χώρους του σπιτιού τις επόμενες λίγο μικρότερες αλλά πάντα εμφανείς.

- Αν στο χολ και στο χώρο ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα έχεις 23-4 Κελσίου στο παιδικό δωμάτιο μάλλον δεν θα ξεπερνά τους 20. Βέβαια εκεί μπορείς να ανάψεις και το παλαιό τις πολύ κρύες μέρες, αν είναι λειτουργικό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Πες μου ότι έχεις απομονώσει το κάθε κλιματιστικό στον χώρο του. Αν όχι, μήπως θα μπορούσες;

Χωρίς να έχω απομονώσει το inventor aria 12 και έχοντας το ως μοναδική πηγή θέρμανσης (σήμερα,στα κρύα ανάβω και παλιό on off και θερμοπομπο) όλου του σπιτιού μαζι με έναν αφυγραντήρα που είναι στην άλλη άκρη του σπιτιου 78τμ τοποθετημένο σε σαλόνι 26τμ που επικοινωνεί με διάδρομο με δυο υπνοδωμάτια ,κουζίνα και σαλόνι με ζητούμενη 22 έχω: 21,5 στο σαλόνι 19-20 στο υπόλοιπο σπίτι και η κατανάλωση πάει ως εξής καμιά ώρα δούλεψε στα 900w όταν το άνοιξα (18 βαθμούς είχα) και από τότε 10 λεπτά δουλεύει στα 800w και 10 λεπτά στα 230w . Σε 3 ώρες 1,8kw .Χειροτερα τα περίμενα.Πως το βλέπετε;Θα απομονώσω και θα επανέλθω όμως αυτές είναι οι ρεαλιστικές συνθήκες που θα λειτουργήσει 

Λάθος η παράθεση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimostr είπε

Και εδώ ξανά μετά από μια ώρα περίπου τώρα με όλες τις πόρτες ανοιχτές το daikin συνεχίζει τα κουλά του ανενοκατεβαζει 210-280 το shorai επειδη τώρα βοηθάνε τα υπόλοιπα κλιματιστικά έχει ρίξει λίγο την κατανάλωση και το kuro συνεχίζει απτοητο κολλημένο στα 180 

Αν δεν απομονώσεις δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα, την γνωρίζεις την άποψή μου.

28 λεπτά πριν, fotisdra είπε

Χωρίς να έχω απομονώσει το inventor aria 12 και έχοντας το ως μοναδική πηγή θέρμανσης (σήμερα,στα κρύα ανάβω και παλιό on off και θερμοπομπο) όλου του σπιτιού μαζι με έναν αφυγραντήρα που είναι στην άλλη άκρη του σπιτιου 78τμ τοποθετημένο σε σαλόνι 26τμ που επικοινωνεί με διάδρομο με δυο υπνοδωμάτια ,κουζίνα και σαλόνι με ζητούμενη 22 έχω: 21,5 στο σαλόνι 19-20 στο υπόλοιπο σπίτι και η κατανάλωση πάει ως εξής καμιά ώρα δούλεψε στα 900w όταν το άνοιξα (18 βαθμούς είχα) και από τότε 10 λεπτά δουλεύει στα 800w και 10 λεπτά στα 230w . Σε 3 ώρες 1,8kw .Χειροτερα τα περίμενα.Πως το βλέπετε;Θα απομονώσω και θα επανέλθω όμως αυτές είναι οι ρεαλιστικές συνθήκες που θα λειτουργήσει 

Λάθος η παράθεση

Θα πρέπει να κλείσεις ώστε να είναι στα 26τμ.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, filipN είπε

- Ριψοκίνδυνο εγχείρημα, αλλά δεν έχεις και πολλές επιλογές.

- Έχω δει μια σχετικά πετυχημένη παρόμοια υλοποίηση. Θα πρέπει να έχεις συνεχώς όλες τις πόρτες ανοιχτές και το κλιματιστικό να δουλεύει σε 24ωρη βάση. Τις πρώτες μέρες θα έχεις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας στους διαφορετικούς χώρους του σπιτιού τις επόμενες λίγο μικρότερες αλλά πάντα εμφανείς.

- Αν στο χολ και στο χώρο ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα έχεις 23-4 Κελσίου στο παιδικό δωμάτιο μάλλον δεν θα ξεπερνά τους 20. Βέβαια εκεί μπορείς να ανάψεις και το παλαιό τις πολύ κρύες μέρες, αν είναι λειτουργικό.

Εγω λεω εκει, για να πηγαινει ζεστος αερας και στο σαλονι αλλα και στο παιδικο δωματιο, με κλειστη την πορτα του μπανιου.
Για την κρεβατοκαμαρα μιας και δεν θα εχει καθολου επαφη με τον ζεστο αερα, ισως στα πολλα κρυα να αναβω καποιο ηλεκτρικο αεροθερμο η θερμοπομπο. αλλα με ενδιαφερει πολυ να ειναι ζεστος ο χωρος που περναμε τον περισσοτερο χρονο κι εμεις και το παιδι.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ri3per είπε

Εγω λεω εκει, για να πηγαινει ζεστος αερας και στο σαλονι αλλα και στο παιδικο δωματιο, με κλειστη την πορτα του μπανιου.
Για την κρεβατοκαμαρα μιας και δεν θα εχει καθολου επαφη με τον ζεστο αερα, ισως στα πολλα κρυα να αναβω καποιο ηλεκτρικο αεροθερμο η θερμοπομπο. αλλα με ενδιαφερει πολυ να ειναι ζεστος ο χωρος που περναμε τον περισσοτερο χρονο κι εμεις και το παιδι.

- Δεν νομίζω ότι κάνεις λάθος.

Σε ένα χώρο που κανονικά χρειάζεται 3 μικρά κλιματιστικά, αν είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις μόνο το ένα αυτή η θέση είναι μάλλον η καλύτερη. Η πόρτα του μπάνιου είτε είναι κλειστή είτε ανοιχτή δεν νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα. Θα το δεις στην πράξη, να μας ενημέρωσης για τα αποτελέσματα.

- Εύχομαι τα καλύτερα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ri3per είπε

Πρέπει να πάρω συγκατάθεση του ιδιοκτήτη για να το αφαιρέσω και να μπεις το καινούριο, άσε που στο παιδικό δωμάτιο δεν θα πηγαίνει καθόλου..

μπορώ με ανεμιστήρα δαπέδου να στέλνω ζέστη και στα άλλα δωμάτια; ξέρετε αν γίνεται αυτό;

Αυτο δεν το καταλαβα.

Δηλαδη αν ο ιδιοκτητης εχει σε καθε δωματιο απο ενα αρχαιο κλιματιστικο που θα πρεπει να βρεις γκομενα στην ΔΕΗ για να μην τρελαθεις στους λογαριασμους εσυ δεν εχεις δικαιωμα να τα βγαλεις και να βαλεις δικα σου;

Δεν μας εχεις πει η εγω δεν εχω δει ποσα τετραγωνικα ειναι το παιδικο και ποσα το σαλονι και τι κλιματιστικο σου εφεραν.

Στο παιδικο πρεπει να βαλεις ξεχωριστο να κλεινουν την πορτα και να εχουν ζεστη δροσια κλπ οπως και στην κρεβατοκαμαρα, το να βαλεις ενα για να εχεις αποδοση σε ολο το σπιτι δεν την βλεπω καλη σαν ιδεα.

Βλεποντας το σχεδιο του σπιτιου που περνας απο την τουαλετα για να πας στο παιδικο και η κρεβατοκαμαρα πισω απο την κουζινα ο μηχανικος που εφτιαξε το σχεδιο ειχε τρελαθει στο χασισι.

:lol:

Εγω εκραζα τον πεθερο μου που ενα δωματιο το χωρισε στην μεση και ετσι για να μπεις στο μεσα περνας απο το πρωτο οποτε αν κοιμαται ο αλλος γυμνος τον παιρνεις ματι αλλα υπαρχουν και χειροτερα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ri3per είπε

Πρέπει να πάρω συγκατάθεση του ιδιοκτήτη για να το αφαιρέσω και να μπεις το καινούριο, άσε που στο παιδικό δωμάτιο δεν θα πηγαίνει καθόλου..

μπορώ με ανεμιστήρα δαπέδου να στέλνω ζέστη και στα άλλα δωμάτια; ξέρετε αν γίνεται αυτό;

καμια συγκαταθεση .Ενημερωση  οτι θα βαλεις δικα σου θα κανεις .αρκει  το ξηλωμα των παλιων να ειναι σωστο και να μην τα σπασεις ,χασουν φρωεων αν εχουν βεβαια ακομα μεσα τπτ κτλ κτλ ....

Δημοσ.
8 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Απο ποτε πλεον δεν ειναι Γιαπωνεζικα; Πχ αυτο εδω στο κουτι γραφει japan ftxg25ev1bs

Γιατί τί είναι Γιαπωνέζικο στις μέρες μας; Αν εννοείς την χώρα συναρμολόγησης οκ   ! Αν εννοείς την τεχνολογία που φοράει ένα τεχνολογικό προϊόν αυτό ξέχασε το . Δεν υπάρχει ταυτότητα . 
Η βαριά βιομηχανία τεχνολογίας τόσο εξαρτημάτων όσο και προϊόντων είναι η Κίνα . 

8 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Αγοραζω παντα μετρητα να εχω το κεφαλι μου ησυχο μην τυχει καμια στραβη.

Ναι αυτο το εχω γραψει.

Αν βγάλει πλακέτα το Daikin θα κλάψεις και παίζει να μην αξίζει καν να το επισκευάσεις . Ρώτα λίγο τιμές και θα καταλάβεις. Είμαι κατά του μεταχειρισμένου  . Η εγγύηση είναι σημαντική . 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ri3per είπε

Εγώ εδώ λέω..

20191212_200417.jpg

Και εγώ αυτή την θέση έλεγα. Όσο για το άλλο που είπες με ανεμιστηρα ξέχνα το, εκτός αν μιλάμε για δυνατό αεροθερμο με ανεμιστηρα υψηλής παροχής. Ο ανεμιστηρας έχει καταπληκτική συνεισφορά στην ψύξη το καλοκαιρι συνδυαστικά με κλιματιστικο, τον Χειμώνα όμως θα δημιουργήσει ψυχρά ρεύματα αέρος και θα παγώνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ri3per είπε

Καλησπερα παιδια. Μου εχουν φερει το κλιματιστικο αλλα δεν μου το εχουν περασει ακομα.. Εχω ηδη 2 κλιματιστικα 20ετιας που δεν κανουν τιποτα στην ουσια και στην κατοψη φαινεται που ειναι τοποθετημενα αλλα εχω σκοπο να μην τα ανοιγω καθολου. Το θεμα μου ειναι τωρα: Το καινουριο που λετε να το βαλω για να επωφεληθω απο την λειτουρια του οσο το δυνατον περισσοτερο; Εχω καποιο μερος στο μυαλο μου αλλα θελω και τις προτασεις σας..

KATOPSI.jpg

Όταν επιλέγουμε κλιματιστικό  έχουμε κατά νου τον ενιαίο χώρο να μας καλύψει . Οποιοδήποτε άλλο γειτονικό χώρο το αν θα τον καλύψει και πώς θα τον καλύψει  (θερμική άνεση) είναι joker . Αλλά το προσπερνάμε αυτό.
Για να καλύψεις Σαλόνι κουζίνα θα σου έλεγα εκεί που έχει τώρα το παλιό κλιματιστικό . Αλλά η θέση του υπνοδωματίου προβληματίζει και είναι δύσκολα τα πράγματα. 

Αν πας να το βάλεις στο χώλ και συγκεκριμένα απο την μεριά της πρασίας  φοβάμαι ότι ο αέρας δεν θα διαχέεται σωστά στο χώρο και επειδή είναι μικρός χώρος θα πιάνει εκεί τοπικά γρήγορα θερμοκρασία ή θα διαβάζει ο αισθητήρας του κλιματιστικού τον θερμό αέρα που θα στροβιλίζεται στο χώρο αυτό . Εκτός και αν τέρμα γωνία δεξιά του τοίχου το κλιματιστικό κοιτάζει στο μεγαλύτερο του κομμάτι Σαλόνι . Δε γνωρίζω βέβαια πόσο μεγάλος σε μήκος είναι ο διάδρομος στην τουαλέτα . 

Για μένα μην ρισκάρεις και μην προσπαθείς με το ζόρι να καλύψεις το υπνοδωμάτιο . Η διαμόρφωση του χώρου δεν ευνοεί .  Βάλε το κλιματιστικό στο σαλόνι στη θέση του παλιού και χρησιμοποίησε το κλιματιστικό του υπνοδωματίου .

Ο ψυκτικός πιστεύω θα σου πεί τί είναι καλύτερο . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε

Αυτο δεν το καταλαβα.

Δηλαδη αν ο ιδιοκτητης εχει σε καθε δωματιο απο ενα αρχαιο κλιματιστικο που θα πρεπει να βρεις γκομενα στην ΔΕΗ για να μην τρελαθεις στους λογαριασμους εσυ δεν εχεις δικαιωμα να τα βγαλεις και να βαλεις δικα σου;

Δεν μας εχεις πει η εγω δεν εχω δει ποσα τετραγωνικα ειναι το παιδικο και ποσα το σαλονι και τι κλιματιστικο σου εφεραν.

Στο παιδικο πρεπει να βαλεις ξεχωριστο να κλεινουν την πορτα και να εχουν ζεστη δροσια κλπ οπως και στην κρεβατοκαμαρα, το να βαλεις ενα για να εχεις αποδοση σε ολο το σπιτι δεν την βλεπω καλη σαν ιδεα.

Βλεποντας το σχεδιο του σπιτιου που περνας απο την τουαλετα για να πας στο παιδικο και η κρεβατοκαμαρα πισω απο την κουζινα ο μηχανικος που εφτιαξε το σχεδιο ειχε τρελαθει στο χασισι.

:lol:

Εγω εκραζα τον πεθερο μου που ενα δωματιο το χωρισε στην μεση και ετσι για να μπεις στο μεσα περνας απο το πρωτο οποτε αν κοιμαται ο αλλος γυμνος τον παιρνεις ματι αλλα υπαρχουν και χειροτερα.

Δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τίποτα αν δεν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης, τα κλιματιστικά που προυπαρχουν ειναι περιουσία του ιδιοκτήτη και οχι του ενοικιαστή, με την ίδια λογική να ξηλώσει το μπάνιο ή τα ντουλάπια επειδή δεν του αρέσουν. Κάτι που μπορεί να κάνει στα κρυφά είναι να τοποθετήσει δικά του κλιματιστικά αλλά όταν φύγει να τα πάρει μαζί του και να επανατοποθετησει τα παλια. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, giorgoskouro είπε

Δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις τίποτα αν δεν συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης, τα κλιματιστικά που προυπαρχουν ειναι περιουσία του ιδιοκτήτη και οχι του ενοικιαστή, με την ίδια λογική να ξηλώσει το μπάνιο ή τα ντουλάπια επειδή δεν του αρέσουν. Κάτι που μπορεί να κάνει στα κρυφά είναι να τοποθετήσει δικά του κλιματιστικά αλλά όταν φύγει να τα πάρει μαζί του και να επανατοποθετησει τα παλια. 

Ούτε καρφάκι στο τοίχο δεν επιτρέπεται . Για όλα θές άδεια απο τον ιδιοκτήτη . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρε παιδια ο νοικαρης ειναι απλα υποχρεωμενος οταν φυγει να αφησει το σπιτι οπως το βρηκε.

Δηλαδη αν ο ιδιοκτητης νοικιασει το σπιτι της μακαριτισσας της μανας του θα ειναι υποχρεωμενος ο νοικαρης να εχει την φωτογραφια της πεθαμενης στο σαλονι του;

Ετυχε σε φιλο να μην τον αφησει ο ιδιοκτητης να βαλει κλιματιστικα για να μην κανει τρυπες στους τοιχους σε σπιτι που δεν ειχε καθολου θερμανση και στο τελος ο ιδιοκτητης πληρωσε και την μεταφορικη για να αλλαξει σπιτι ο ανθρωπος.

Επεξ/σία από LLLEFTERIS
Δημοσ.

Λευτερη, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κρίνεται ανάλογως τι θα γίνει και ποιος έχει δίκιο, εγώ ανέφερα γενικώς τι ισχύει. Μιλάω ως επί το πλείστον για σπίτι με θέρμανση που το κλιματιστικο υπαρχει για ψύξη το καλοκαιρι. Τώρα η περιπτωση που λες με τον φίλο σου ειναι διαφορετική, ουσιαστικά δεν έχει μεριμνήσει ο ιδιοκτήτης να υπάρχει θέρμανση και το σπίτι είναι μη κατοικίσιμο. Σε άλλες όμως περιπτώσεις όπως στο δικό μας σπίτι που νοικιάζουμε τον κάτω όροφο, απαγορεύεται η τοποθέτηση κλιματιστικου λόγω διατηρητέου, ο χώρος δεν χρησιμοποιείται βέβαια ως κατοικία, θερμενονται με σόμπα υγραερίου και αεροθερμα, είναι επικίνδυνο να τρυπησεις ντουβαρια λόγω φερουσας τοιχοποιιας. Σε εμάς εδώ επάνω είμαστε ποιο τυχεροί γιατί δεν λειτουργούν όλοι οι τοίχοι ως φέρουσες τοιχοποιιες για τα φορτία  έτσι τρυπησαμε μια και άλλη μια σε λιγο καιρό για να περάσουμε τα κλιματιστικά μας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...