Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, lak10 είπε

Ανάμεσα σε inventor premium και Aria ποίο θα διαλέγατε και γιατί μιλάω για 12.000 btu το θελω για το δματιο των γονιων μου

12κάρι για υπνοδωμάτιο? έχει τόσο πολλές απώλειες?

ARIA καλύτερα, καλύτερη σειρά και εχω την εντύπωση ότι κάποιες φορές με ARIA αντικαθιστούνε προβληματικά κλιματιστικά από άλλες σειρές.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, apostolisep3 είπε

ακριβως διπλα σου στο ναυπλιο στο παναριτι εχω και εκει asyg24klca σε πολυ παλιο σπιτι με πετρα χωρις μονωση και κανει καταπληκτικα την δουλεια του.
αν το πετυχεις σε καλη τιμη παρτο γιατι εχεις σαφως μικροτερη υγρασια απο το ναυπλιο.

Έλα ρε πατριωτη.. το είχα μπανισει πέρυσι σε bf 950 αν θυμάμαι καλά και δεν είχε απόθεμα.. 

Το θέμα του θορύβου είναι ενοχλητικό; Σαλόνι είπαμε και καθιστικό..

Επεξ/σία από UlveRz
Δημοσ.
9 ώρες πριν, sserhat είπε

Καλησπέρα σε όλους, επειδή δεν έχω καθόλου ιδέα από κλιματιστικά θα ήθελα την βοήθεια σας.. Μένω βόρεια Ελλάδα σε μονοκατοικία, το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι, θα μπει σε ένα δωμάτιο 13,30 τ.μ. και ακριβώς από δίπλα είναι η κουζίνα 10,30 τ.μ. (σύνολο=23,60τ.μ.) η πόρτα της κουζίνας είναι συνέχεια ανοιχτή γι΄αυτό θέλω να καλύψη και την κουζίνα . Το δωμάτιο από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι την βλέπει  ήλιος δεν έχουν και τα δυο μονώσεις και τέτοια. Όσο για το ποσό μέχρι 1.100 ευρώ.. Λίγο που έψαξα αυτές της μέρες η καλές μάρκες είναι η Mitsubishi και η  Daikin? Όσο για BTU να κοιτάξω τα 18'ρια? Σας ευχαριστώ πολύ...

9 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Αν λόγω θέσεις (λέμε τώρα δεν ξέρω βγει πρόβλημα) και δεν μπει απέναντι από την πόρτα θα έχω πρόβλημα?

Δημοσ.

Παιδιά το toyotomi 871 που είχα πάρει 670 ευρώ το κλιματιστικό και 120 η εγκατάσταση κύριος για ψύξη προς το παρόν δουλεύει λέει αλλά για σεπτέμβριο θα γίνει εξαγωγή του φρεον για να γίνει κενό να μην έχω θέμα . Πήρα έναν μετρητή κιλοβατώρας για να δω πόσο γράφει τις ώρες που το δουλεύω. Θα ενημερώσω με την πρώτη ευκαιρία

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sserhat είπε

Αν λόγω θέσεις (λέμε τώρα δεν ξέρω βγει πρόβλημα) και δεν μπει απέναντι από την πόρτα θα έχω πρόβλημα?

Δε θα πιανει θερμοκρασια στην κουζινα

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, για ψύξη σε 140τμ διαμέρισμα του 1980 (μονά παράθυρα, ψευτομονωση, πασοκαρα) οι υπολογιστές BTU μου βγάζουν 50.000 BTU...

Δεδομένου ότι την ημέρα την παλεύουμε με ανεμιστήρες και το κύριο μέλημα είναι να κοιμόμαστε άνετα το βράδυ, υπάρχει κάποια πρόταση για 3 Υ/δ ή για όλο το σπίτι, με σχετικά χαμηλό κόστος κτήσης και κυρίως χαμηλές καταναλώσεις;

Επειδή το σπίτι είναι ενοίκιο θα προτιμούσα μια λύση με τα ελάχιστα δυνατά τρυπήματα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Καλησπέρα σας, για ψύξη σε 140τμ διαμέρισμα του 1980 (μονά παράθυρα, ψευτομονωση, πασοκαρα) οι υπολογιστές BTU μου βγάζουν 50.000 BTU...

Δεδομένου ότι την ημέρα την παλεύουμε με ανεμιστήρες και το κύριο μέλημα είναι να κοιμόμαστε άνετα το βράδυ, υπάρχει κάποια πρόταση για 3 Υ/δ ή για όλο το σπίτι, με σχετικά χαμηλό κόστος κτήσης και κυρίως χαμηλές καταναλώσεις;

Επειδή το σπίτι είναι ενοίκιο θα προτιμούσα μια λύση με τα ελάχιστα δυνατά τρυπήματα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Budget?
Και για θερμανση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Budget?
Και για θερμανση?

Προτεραιότητα είναι οι λιγοτερες δυνατές τρύπες και η χαμηλή κατανάλωση. Αν το σύνολο βγει 300-400€ ακριβότερο δεν θα με προβληματίσει. 

Θέρμανση θα ήθελα επίσης αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα έχει νόημα γιατί το σπίτι μπάζει αρκετά από τα κουφώματα....

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από invisiblesurfer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, nemesi54 είπε

Το quiet του ενός είναι αυτό που λέει η λέξη, ενω του άλλου όχι.

Πήρα τηλέφωνο το κατάστημα αγοράς και εγκατάστασης και αναμένω τηλέφωνο του εγκαταστάτη, σε πρώτη φάση.

Edit: Μιλήσαμε και θα γίνει ραντεβού να το ακούσει και ο ίδιος.

3 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Τσεκαρε κατ αρχην οτι και τα 2 εχουν 5 σκαλες στο fan.

Προσφατα καποιο μελος εκανε firmware update απο την εφαρμογη του wifi και μειωθηκε πολυ ο θορυβος.

Αφού έχει κλειστεί ραντεβού με τεχνικό καλύτερα να μείνουν ως έχουν για να τα δει και αυτός. Ίσως όταν έρθει να τα βγάλει από το ρεύμα για κανένα μισάωρο και να τα ξαναβάλει. Αυτό το κλικ που ακούγεται πρέπει να είναι το module του wifi, μιας και όταν κάνεις την εγκατάσταση στο app πρέπει να ακούσεις 2 φορές κλικ. Όσο για τον ιονιστη, στα προγράμματα κρατάει την τελευταία μνήμη. Κανονικά πρέπει να σβήσεις το δεντράκι πριν το κλείσεις αν δε το θες. Και σίγουρα να βάζεις το xfan όταν είναι σε ψύξη. Εμένα 2 χρόνια δε μου έχουν μυρίσει ποτέ. 

Συνδεσετα με το app να δούμε ποιο firmware έχουν. Εμενα μετά από update έστρωσαν. 

Επεξ/σία από spaek
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 25/6/2020 στις 11:29 ΠΜ, liakjim είπε

@Toxo <3 lover

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211884-morris-wfin26150-smart

+

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211885-morris-wfin35150-smart

O λόγος που σε πάω στα morris και όχι στα αντίστοιχα TCL Miracle II , είναι η ύπαρξη ifeel στα morris που θα βοηθήσει στο πολύ μικρό δωμάτιο των 10τμ αλλά και σε αμφότερα σε θέρμανση.

Έχουν 5 χρόνια εγγύηση , παααααααρα πολύ καλό seer και wifi.

Βγαίνουν όμως πάνω από το μπάτζετ.

Μπορείς να πας και σε 2 φθηνά TCL, πχ το elite premium  στα 650€ και τα 2. Δεν θα έχουν την απόδοση, ούτε το ifeel. Ίσως να μην αποσβεστεί και ποτέ το έξτρα κόστος των μόρις. Θα έχεις και 10 χρόνια εγγύηση.

Για τα daikin θα έλεγα μάλλον όχι μιας και δεν θα χρησιμοποιούν πολύ στη θέρμανση.

Αν όμως χρησιμοποιηθούν, θα αξίζουν λόγω υψηλού scop και εφόσον χρησιμοποιηθούν πολύ. Έχουν όμως πιο χαμηλό seer από morris/miracle. Και επίσης το 9άρι θα υποφέρει στα 10τμ με ασταμάτητα on-offs.

Τα crystal δεν είναι κακή επιλογή σε ψύξη. Μπορείς να διαβάσεις την κριτική μου στο σκρουτζ. Έχουν πιστοποίηση eurovent και αρκετά καλό seer. Έχουν και follow me. Αναφέρομαι στα crystal II μιας και τα ΙΙΙ είναι πιο θορυβώδη στη 2η σκάλα και δεν θα τα προτιμούσα. Όμως έχουν 5 χρόνια εγγύηση με υποχρεωτικό σέρβις. Οπότε θα προτιμούσα τα σχεδόν ίδια (+ ιονιστή) inventor aria . 840€ χωρίς εγκατάσταση. Και 10 χρόνια εγγύηση (με online καταχώρηση).

Άρα , όχι με σειρά προτίμησης έχεις

1. Φθηνά tcl

2. Aria

3. Morris

ΥΓ Για κάποιον λόγο δεν μπορώ να κάνω quote

Φίλε liakjim, καταλήγουμε να επενδύσουμε κάτι παραπάνω μιας και η διαφορά δεν είναι σοβαρή. Και σπάει πλέον ανάμεσα στα Morris και στα Aria με διαφορά €20 πάνω τα Morris και λίγο ευκολότερη διαδικασία παράδοσης. Να το παλέψω λίγο για τα Aria ή λες να είμαι οκ με τα Morris; Προφανώς δεν περιμένω επιφοίτηση από σένα, για την κουβέντα περισσότερο ρωτάω.

Οι πωλητές επιμένουν ότι ακόμη και τα Inventor Passion είναι καλύτερα των Morris κι ότι το SEER είναι ένα νούμερο εφόσον δεν υφίσταται Eurovent.   

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση (σόρυ αν είναι εντελώς αφελής) προς όσους έχουν αντίστοιχη εμπειρία: 

Σκεφτόμαστε εγκατάσταση σε ισόγειο, κλιματιστικού γύρω στα 30.000btu με εξωτερική μονάδα πχ 55 κιλά. Μπορεί αυτό το θηρίο να αναρτηθεί σε τοίχο? Αν πατάει στο επίπεδο του δρόμου, μπορεί να περάσει ο οποιοσδήποτε και να την πάρει και να φύγει...

Επεξ/σία από hpdra
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hpdra είπε

Ερώτηση (σόρυ αν είναι εντελώς αφελής) προς όσους έχουν αντίστοιχη εμπειρία: 

Σκεφτόμαστε εγκατάσταση σε ισόγειο, κλιματιστικού γύρω στα 30.000btu με εξωτερική μονάδα πχ 55 κιλά. Μπορεί αυτό το θηρίο να αναρτηθεί σε τοίχο? Αν πατάει στο επίπεδο του δρόμου, μπορεί να περάσει ο οποιοσδήποτε και να την πάρει και να φύγει...

Τα πάντα μπορούν να αναρτηθούν. Εννοείται ότι όσο πιο "προσβάσιμη" είναι μια μονάδα στους περαστικούς, τόσο πιο βέβαιο ότι θα την "τσιμπήσουν" σε κάποια φάση!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...