Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kprimax είπε

Το ότι το  Mitsubishi Heavy SRK/SRC-71ZR-W έχει υψηλό 36.851  ,ενώ το Fujitsu ASYG24KLCA έχει 30710  δεν παίζει ρόλο; Μόνο τα χαμηλά έχουν σημασία; Η κατανάλωση- απόδοση δηλαδή του Mitsubishi έχει μεγάλη διαφορά με του Fujitsu ; Γιατί προς το Mitsubishi κλίνω.(Με προβληματίζει ο θόρυβος τουFujitsu. Είδα και το σχετικό βιντεάκι)  Έχω τρελαθεί στο διάβασμα, αλλά ακόμα δεν είμαι σίγουρος...

Τα μέγιστα btus μας δείχνουν ότι το κλιματιστικό έχει την επάρκεια ισχύος . Αν ο χώρος σου για κάποιο λόγο, θα χρειαστεί περισσότερα από 30000btus , το Mitsubishi θα σε καλύψει ενώ το Fujitsu όχι.

Αν πάντως σε καλύπτει, προτείνω το Mitsubishi Heavy SRK/SRC-63ZR-W μιας και έχει καλύτερους δείκτες από το 71 . Φυσικά σε δύναμη είναι χαμηλότερο.

Με το Fujitsu να ξέρεις, δεν είχα πρόβλημα να καλύψω τον χειμώνα 60τμ.
Μάλιστα ο ζεστός αέρας φεύγοντας από την σκάλα στον πάνω όροφο, ζεσταινε και τα πάνω 60τμ (όχι τέλεια βέβαια).

Όμως η θορυβώδης εξωτερική μονάδα στη θέρμανση (για να πιάσει τα cop) και η ευαισθησία στα defrost του Fujitsu, με κάνει να σε οδηγήσω στο Mitsubishi μιας και το θες ειδικά για θέρμανση. Προσωπικά μιας και διαπίστωσα ότι το Fujitsu με καλύπτει, αν έπαιρνα σήμερα κλιματιστικό θα αγόραζα το SRK/SRC-63ZR-W γιατί βλέπω ότι θα επαρκουσε για τον χώρο μου (έχει την ίδια επάρκεια με το 24αρι Fujitsu)

Για σένα ξέρει ο μηχανικός ή ψυκτικός σου.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, kprimax είπε

11 ώρες πριν, kprimax είπε

Ο χώρος είναι περίπου 75 τ.μ οπότε το 22άρι θα είναι αρκετό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, kprimax είπε

Ο χώρος είναι περίπου 75 τ.μ οπότε το 22άρι θα είναι αρκετό;

Δυστυχώς δεν πάει με τετραγωνικά μόνο.

Κάτι που είδα :

Αν δεν είναι κράχτης ή λάθος, εξαιρετική ευκαιρία για καλό 18άρι -> https://abclima.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=17431&ref=bestprice.gr

Στις 10/7/2019 στις 10:55 ΜΜ, livaspy είπε

Αύριο θα πάρω μετρητή κατανάλωσης και θα σας πω τα πάντα...

τελικα οι περσίδες δουλεύουν από το χειριστήριο αυτόματα...

Καλημέρα, μήπως τελικά έβαλες μετρητή στο crystal?

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Ρε παιδες εχω ενα κλιματιστικό, του εχω κανει συντήρηση, πλενω τα φιλτρα ανα μηνα συνήθως αλλα μυρίζει οταν το ανοιγω. Μια μυρωδιά σαν λάδια να το οω, σαν πετρελαιο.. Δε ξερω. Τι να κανω? Μήπως ειναι ανθυγιεινο να το πεταξω? Μήπως να κανω πιο συχνα πλύσιμο στο φίλτρο? 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Είναι μια τίμια αγορά.

Νοικιάζω ενα διαμέρισμα και της είχα ταξει οτι θα της βάλω ενα κλιματιστικό γι αυτό ρωτάω αμα είναι να το παραγγειλω για αυτό ρωτάω? Λες δλδ να το χτυπήσω?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ChristosFis είπε

Νοικιάζω ενα διαμέρισμα και της είχα ταξει οτι θα της βάλω ενα κλιματιστικό γι αυτό ρωτάω αμα είναι να το παραγγειλω για αυτό ρωτάω? Λες δλδ να το χτυπήσω?

Ναι, μη περιμένεις τα τέλεια πλαστικά αλλά από μέλη που το.έχουν , είναι ευχαριστημένοι για τα λεφτά που έδωσαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, liakjim είπε

Κάτι που είδα :

Αν δεν είναι κράχτης ή λάθος, εξαιρετική ευκαιρία για καλό 18άρι -> BestPrice iconΚλιματιστικό Midea Mission II MB-18N8D0 A++/A+++ (500,99€ στο Abclima)

Είναι λαθος η τιμή δυστυχώς :(

Επικοινώνησα με το κατάστημα γιατί ψάχνω αυτή την περίοδο και ακούστηκε από μέσα "το 18αρι 500; Σίγουρα λάθος" :P

Επεξ/σία από nodas_21greek
Δημοσ.

Έχω 9αρι μπος , δεκαετίας σίγουρα .

αξιζει να το κρατήσω για δωμάτιο πχ κρεβατοκάμαρα για έφεδρικο η να δω για κάποιο προγραμμα ανακύκλωσης;

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεν νομίζω . Για να δώσει μια ελαφριά κλίση στην μονάδα . Μόνιμα το αφήνεις εκεί . Έτσι καταλαβαίνω με αυτό που γράφει . 

Σαν μηχανικός καταλαβαίνεις ότι χαρτονακια πίσω από το μηχάνημα δεν είναι αποδεκτά. Στα Αγγλικά το λένε "cushion" όποτε ίσως το δίνουν σαν εξάρτημα, τώρα στην Ελλάδα βάλτε χαρτονακι 🤣

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakiss είπε

Έχω 9αρι μπος , δεκαετίας σίγουρα .

αξιζει να το κρατήσω για δωμάτιο πχ κρεβατοκάμαρα για έφεδρικο η να δω για κάποιο προγραμμα ανακύκλωσης;

Ανακύκλωση θα έλεγα. 

Δημοσ.

Τελικά πήραμε το 24άρι Midea Mission από MediaMarkt. Δεν ξέρω αν θα μείνουμε ικανοποιημένοι, αλλά ήταν λίγο μπέρδεμα η απόφαση η οποία δεν ήταν και εύκολη. Επιλογές ίσως αρκετές, αλλά από τη μία το οικονομικό, από την άλλη για τα περισσότερα μοντέλα τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. Τέλος πάντων, το θέμα μου τώρα είναι η εγκατάσταση, καθότι με αυτά που έχω διαβάσει εδώ, δεν ξέρω τι να περιμένω και τι να κάνω. Η αντλία κενού είναι όντως απαραίτητη, καθότι υπάρχει και ένας ισχυρισμός ότι όταν είναι καινούργιο ένα μηχάνημα, έχει κλειστό μέσα φρέον και αποδεσμεύεται μόλις συνδεθούν τα σωληνάκια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, liakjim είπε

Δυστυχώς δεν πάει με τετραγωνικά μόνο.

Κάτι που είδα :

Αν δεν είναι κράχτης ή λάθος, εξαιρετική ευκαιρία για καλό 18άρι -> BestPrice iconΚλιματιστικό Midea Mission II MB-18N8D0 A++/A+++ (739,00€ στο Abclima)

Καλημέρα, μήπως τελικά έβαλες μετρητή στο crystal?

Καλησπέρα, χρήση Carrier Crystal II 18000btu σε περιοχή Δ.προαστίων, χώρος 40τμ ενιαίος 1ου ορόφου με καλή μόνωση.Σε σημερινή μέτρηση σε ψύξη με ζητούμενη θερμοκρασία  25 βαθμούς είχαμε θερμοκρασία εσωτερικού χώρου 26 βαθμούς (είχε δροσούλα αρκετή) και κατανάλωση 870-905W, σε λειτουργία ECO με ζητούμενα όπως στην παρακάτω φωτογραφία είχε κατανάλωση 550-560W...1DB9E6F0-B2C6-425A-ACA8-3BDF8FA6C8FC.png.50c68ffacb52e1b76e7ba83a9a64599e.png

4 λεπτά πριν, livaspy είπε

Καλησπέρα, χρήση Carrier Crystal II 18000btu σε περιοχή Δ.προαστίων, χώρος 40τμ ενιαίος 1ου ορόφου με καλή μόνωση.Σε σημερινή μέτρηση σε ψύξη με ζητούμενη θερμοκρασία  25 βαθμούς είχαμε θερμοκρασία εσωτερικού χώρου 26 βαθμούς (είχε δροσούλα αρκετή) και κατανάλωση 870-905W, σε λειτουργία ECO με ζητούμενα όπως στην παρακάτω φωτογραφία είχε κατανάλωση 550-560W...1DB9E6F0-B2C6-425A-ACA8-3BDF8FA6C8FC.png.50c68ffacb52e1b76e7ba83a9a64599e.png

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στο eco....

Απίστευτο...

25BD813A-3C3B-4FA6-8D8E-0B8A77CEA032.jpeg.c820ece886069f1448ea2cec09299827.jpeg

Επεξ/σία από livaspy
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, livaspy είπε

Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι στο eco....

Απίστευτο...

25BD813A-3C3B-4FA6-8D8E-0B8A77CEA032.jpeg.c820ece886069f1448ea2cec09299827.jpeg

Χμμμμ, με 28 εξωτερική και ζητούμενη 25, είναι παααααααρα πολλά τα 900W...

Τα 234 είναι βέβαια ενθαρρυντικά. 

Πέσαμε στην περίπτωση που έχει δροσιά έξω και δεν μπορεί να γίνει καλή μέτρηση. 

Τι γίνεται όταν δεν πατάς στο ECO στην συντήρηση με 26 ζήτηση; Θα μπορούσες να μου πεις;

ΥΓ Ωραία εφαρμογή έχει στο κινητό! Θυμίζει λίγο Midea ή κάνω λάθος; 

1 ώρα πριν, gousias είπε

Τελικά πήραμε το 24άρι Midea Mission από MediaMarkt. Δεν ξέρω αν θα μείνουμε ικανοποιημένοι, αλλά ήταν λίγο μπέρδεμα η απόφαση η οποία δεν ήταν και εύκολη. Επιλογές ίσως αρκετές, αλλά από τη μία το οικονομικό, από την άλλη για τα περισσότερα μοντέλα τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια. Τέλος πάντων, το θέμα μου τώρα είναι η εγκατάσταση, καθότι με αυτά που έχω διαβάσει εδώ, δεν ξέρω τι να περιμένω και τι να κάνω. Η αντλία κενού είναι όντως απαραίτητη, καθότι υπάρχει και ένας ισχυρισμός ότι όταν είναι καινούργιο ένα μηχάνημα, έχει κλειστό μέσα φρέον και αποδεσμεύεται μόλις συνδεθούν τα σωληνάκια. 

Δεν είναι ισχυρισμός αυτό αλλά ο τρόπος λειτουργίας των split airconditioners . 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...