Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν φταίει ο θερμοστάτης, είναι συνδυασμός μεγάλης ελάχιστης δύναμης με μικρές απαιτήσεις χώρου. 

Για αυτό με την πολύ μικρή ταχύτητα ανεμιστήρα το ισορρόπησες μιας και το μηχάνημα γεμίζει πιο αργά τον χώρο. 

Θα άξιζε να βάλεις μετρητή κατανάλωσης (ίσως και όχι, ignorance is bless 🙄

Οπότε σαν αποτέλεσμα είναι ΣΑΝ να δουλεύει ως on/off σε μικρά φορτία/ανάγκες όπου αν ανάγκη<ελάχιστη απόδοση = on/off

Αν λειτουργούσε σαν on/off θα είχε και μεταπτώσεις στην θερμοκρασία..

Η θερμοκρασία δεν μεταβάλλεται όμως,αλλά παραμένει σταθερή... -2 βαθμούς από τη ζητούμενη βέβαια,αλλά σταθερά εκεί.

Στο low παραμένει σταθερή στη ζητούμενη θερμοκρασία..

Με το follow me που το έχω καμία ώρα,λειτουργεί ως τώρα σωστά.

A3553DD9-F32D-4A26-84D2-CB15CB39C956.png

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, liakjim είπε

Σίγουρα παίζει ρόλο ο χώρος σου. 

Από την άλλη έχει αναφερθεί πως το Midea Ultimate Comfort το 9άρι έπαιξε στα 60κάτι watts άρα έχει τη δυνατότητα να κατέβει πιο χαμηλά. 

Οπότε είναι και θέμα μοντέλου. 

Δεν φταίει ο θερμοστάτης, είναι συνδυασμός μεγάλης ελάχιστης δύναμης με μικρές απαιτήσεις χώρου. 

Για αυτό με την πολύ μικρή ταχύτητα ανεμιστήρα το ισορρόπησες μιας και το μηχάνημα γεμίζει πιο αργά τον χώρο. 

Θα άξιζε να βάλεις μετρητή κατανάλωσης (ίσως και όχι, ignorance is bless 🙄

Οπότε σαν αποτέλεσμα είναι ΣΑΝ να δουλεύει ως on/off σε μικρά φορτία/ανάγκες όπου αν ανάγκη<ελάχιστη απόδοση = on/off

ΥΓ Το Carrier τώρα σε 17τμ με εξωτερική 33, μέσα 28 ζήτηση 28, eco , ανεμιστήρα low , έχω με μηδενικό θόρυβο ιδανική θερμοκρασία και 168W:

cbc98e7a8600393e2b53c2a10b7b72d5.png

S90815-154119.jpg.9a4ace805236d784023cc39f8fa69463.jpg

Δεν το πιστεύω ότι κράτησε συμπιεστή στο ON με 60 watts στιγμιαία ισχύς  το ultimate comfort   . Συνήθως τόσα watts τραβάει το μοτέρ του ανεμιστήρα της μέσα μονάδας και οι πλακέτες μάζι  σε ένα σύγχρονο κλιματιστικό . Είναι πολύ οριακή η στιγμιαία κατανάλωση για να θεωρήσω ότι δεν έχει κόψει ο συμπιεστής . Το πιθανότερο είναι να έκοψε . 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Αν υποθέσουμε ότι είναι ίδια μηχανήματα (που δεν το ξέρουμε πραγματικά)

Βρε ίδια είναι σου λέω, ίδια βάρη, ίδιες διαστάσεις. Τα βλέπω και στις φωτογραφίες. Ολόιδια. 

5 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Δεν το πιστεύω ότι κράτησε συμπιεστή στο ON με 60 watts στιγμιαία ισχύς  το ultimate comfort   . Συνήθως τόσα watts τραβάει το μοτέρ του ανεμιστήρα της μέσα μονάδας και οι πλακέτες μάζι  σε ένα σύγχρονο κλιματιστικό . Είναι πολύ οριακή η στιγμιαία κατανάλωση για να θεωρήσω ότι δεν έχει κόψει ο συμπιεστής . Το πιθανότερο είναι να έκοψε . 

Τι να σου πω. Το 24άρι Fujitsu πάει 113. Το μισό σε μέγεθος γιατί όχι; 

Εδώ είναι https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=reportComment&comment=57269579

Ας μας πει @CptBill

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βρε ίδια είναι σου λέω, ίδια βάρη, ίδιες διαστάσεις. Τα βλέπω και στις φωτογραφίες. Ολόιδια. 

Τι να σου πω. Το 24άρι Fujitsu πάει 113. Το μισό σε μέγεθος γιατί όχι; 

Εδώ είναι https://www.insomnia.gr/forums/topic/296911-συμβουλές-για-κλιματιστικά/?do=reportComment&comment=57269579

Ας μας πει @CptBill

πεφτει στα 8-9watt περιπου οταν κοβει ο συμπιεστης.  Οποτε μια χαρα κατεβαινει στα 60watt εν ωρα λειτουργιας. 

με κλειστο συμπιεστη

image.png.89e51250a3bc138bc6a88d26ca5bc31e.png

Δημοσ.
4 ώρες πριν, CptBill είπε

πεφτει στα 8-9watt περιπου οταν κοβει ο συμπιεστης.  Οποτε μια χαρα κατεβαινει στα 60watt εν ωρα λειτουργιας. 

με κλειστο συμπιεστη

image.png.89e51250a3bc138bc6a88d26ca5bc31e.png

Κάτω είναι οι συνολικές καταναλώσεις στο μήνα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, marioboni είπε

Κάτω είναι οι συνολικές καταναλώσεις στο μήνα;

yes αλλα ειναι μικρο δωματιο/γραφειο. Και τον Ιουλιο δεν δουλευε ολο το μηνα ο μετρητης.

Δεν ειναι σημειο αναφορας για τυπικο δωματιο βασικα οποτε μην πολυδινεις σημασια. 

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, dimostr είπε

Γιατί δεν κάνεις το ίδιο τεστ, με κλειστές τις πόρτες των χώρων που εξυπηρετεί το εκάστοτε κλιματιστικό λέγοντάς μας και τα τετραγωνικά των χώρων;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το μη χρήσιμο ποστ της ημέρας . Σορρυ για την επίθεση αλλά νομίζω σου έχω αναλύσει εκτενέστατα τους λόγους.

Γιατί δεν κάνεις το ίδιο τεστ, με κλειστές τις πόρτες των χώρων που εξυπηρετεί το εκάστοτε κλιματιστικό λέγοντάς μας και τα τετραγωνικά των χώρων;

Γιατί εγώ δεν έχω θάλαμο δοκιμών ούτε δουλεύω για κάποια εταιρεία απλά δείχνω ι κάνουν τα κλιματιστικα σε ένα μέσο σπιτι 

βεβαια εσυ σαν ιδιοκτήτης του forum μπορείς να κρίνεις ποια ποστ είναι χρήσιμα και ποια όχι 

Επεξ/σία από dimostr
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dimostr είπε

βεβαια εσυ σαν ιδιοκτήτης του forum μπορείς να κρίνεις ποια ποστ είναι χρήσιμα και ποια όχι 

Ασχολίαστο....

20 λεπτά πριν, dimostr είπε

Γιατί εγώ δεν έχω θάλαμο δοκιμών ούτε δουλεύω για κάποια εταιρεία απλά δείχνω ι κάνουν τα κλιματιστικα σε ένα μέσο σπιτι

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι.

Η ερώτησή μου θεωρώ ότι απόλυτα λογική μιας και τώρα που έχεις συγκοινωνημενους τους χώρους , μπορεί το Χ κλιματιστικό να υποβοηθιέται από το Υ κλιματιστικό και να καταναλώνει περισσότερο το Υ και λιγότερο το Χ από ότι αν τα είχες απομονώσει στον χώρο τους.

Έτσι δεν είναι;

Με λίγα λόγια, το μόνο χρήσιμο είναι ότι το σπίτι σου θέλει Α+Β+Γ watts/hr για να διατηρήσουν μια θερμοκρασία που δεν μας λες ποια είναι , με μια εξωτερική που πάλι δεν μας λες.

Ενώ για να γίνει η πληροφορία αξιοποίησιμη θα έπρεπε να ήταν το Χ στον χώρο του, το Υ στον δικό του και το Ζ στον άλλον ώστε να ξέραμε πόσο καίει το καθένα μιας και ποιος είναι αυτός που θα πάρει και τα 3 κλιματιστικά που έχεις????????????????

Αυτό και ειλικρινά δεν θα ξανατοποθετηθώ.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ασχολίαστο....

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι.

Η ερώτησή μου θεωρώ ότι απόλυτα λογική μιας και τώρα που έχεις συγκοινωνημενους τους χώρους , μπορεί το Χ κλιματιστικό να υποβοηθιέται από το Υ κλιματιστικό και να καταναλώνει περισσότερο το Υ και λιγότερο το Χ από ότι αν τα είχες απομονώσει στον χώρο τους.

Έτσι δεν είναι;

Με λίγα λόγια, το μόνο χρήσιμο είναι ότι το σπίτι σου θέλει Α+Β+Γ watts/hr για να διατηρήσουν μια θερμοκρασία που δεν μας λες ποια είναι , με μια εξωτερική που πάλι δεν μας λες.

Ενώ για να γίνει η πληροφορία αξιοποίησιμη θα έπρεπε να ήταν το Χ στον χώρο του, το Υ στον δικό του και το Ζ στον άλλον ώστε να ξέραμε πόσο καίει το καθένα μιας και ποιος είναι αυτός που θα πάρει και τα 3 κλιματιστικά που έχεις????????????????

Αυτό και ειλικρινά δεν θα ξανατοποθετηθώ.

Καταρχάς δεν αρπαζομαι , έτσι σου φαίνεται , εκτός αν θεωρείς άρπαγμα το ότι σου απαντάω ότι εγώ δεν έχω θάλαμο δοκιμών αλλά σπιτι , ύστερα έχω ξαναπεί σε προηγούμενα ποστ ποσό είναι το σπιτι ποσά τμ ποσά είναι το κάθε δωμάτιο και που είναι το κάθε κλιματιστικό , τώρα το ότι δε μπορώ να απομονώσω το toshiba που είναι σε ένα ενιαίο χώρο σαλόνι κουζίνα περίπου 50 τμ και επικοινωνεί με με ένα άνοιγμα που οδηγεί σε διάδρομο που στα δυο άκρα του διαδρόμου υπάρχουν οι κρεβατοκάμαρες που στη κάθε μια που είναι ίδιων τμ υπάρχει από ένα κλιματιστικό των 9000 btu το θεωρώ άνευ σημασίας να το λέω και να το ξαναλέω , ουτε θεωρώ χρήσιμο σε ένα σπιτι όπου κυκλοφορούν τέσσερα άτομα σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους να κλείσω τις πόρτες στις κρεβατοκάμαρες για να μετρήσω κάτι που θα μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστο γιατί σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες δε θα το κάνω ποτέ 

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, dimostr είπε

για να μετρήσω κάτι που θα μου είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άχρηστο γιατί σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συνθήκες δε θα το κάνω ποτέ 

Κανείς δεν σου είπε να το κάνεις σε πραγματικές συνθήκες. Σου ζητήθηκε να κάνεις πείραμα με το κάθε κλιματιστικό στον χώρο του ώστε αν κάποιος ενδιαφέρεται για το Χ κλιματιστικό να ξέρει τι κάνει και όχι τι θα έκανε αν υπήρχε ένα Υ και ένα Ζ μαζί. πφφφφφφ

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...