NickosR999 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Στις 4/1/2020 στις 8:31 ΠΜ, LongTom είπε Καταρχάς θα πρέπει να ξεχωρίσεις ότι αυτά που ζητάς πάνω-κάτω τα κάνουν όλα τα καινούργια ebook reader, διαφορές θα δεις εάν πας σε tablet που είναι λύση για άλλες ανάγκες. Έτσι όλα τα ebook reader (αυθεντικά με e-paper οθόνη) είναι ξεκούραστα στα μάτια. | Δυστυχώς εδώ και χρόνια η εξέλιξη των οθονών e-paper σταμάτησε, έτσι ότι και να πάρεις με 300+ppi(καινούργιο) θα έχει την ίδια οθόνη(σε γενικές γραμμές). Η μπαταρία σε όλα κρατάει βδομάδα+, θα έχει διαφορά αναλόγως το μοντέλο αλλά σε τέτοια φάσματα δεν θα καταλάβεις την διαφορά και δεν είναι συνήθως λόγος απόρριψης. Η μετατροπή αρχείων είναι πολύ εύκολη μέσω calibre, εκτός από PDF από σκαν που ακόμη υπάρχουν δυσκολίες (όχι τόσες όσο παλαιότερα, αλλά υπάρχουν). Στο θέμα λεξικό, τα "γνωστά" (aka kindle/kobo/onyx κ.ο.κ) έχουν ενσωματωμένο και τα λοιπά συνήθως έχουν επιλογή να βάλεις δικό σου(Public domain λεξικά που κυκλοφορούν). | Εγώ θα ρωτήσω το κρισιμότερο που δεν αναφέρεις, τι αρχεία έχεις/σκοπεύεις να διαβάζεις με την συσκευή; Γιατί πχ. είναι σκαναρισμένα PDF τότε το μπατζετ σου δεν φτάνει ούτε για το ζήτω για μια καλή λύση σε ebook reader και θα πρέπει να πας σε tablet. Καλημέρα. Κατά κύριο λόγο pdf files θα διαβάζω και ίσως epub που είναι τα comics. Σκεφτόμουν ίσως κάποιο paperwhite παλαιότερης γενιάς με frontlight( e-ink ) αν τα λέω σωστά. Να είναι ξεκούραστο για ματιά. Και ας μη μπορώ να διαβάσω τα βράδια παρά μόνο αν έχω κάποια λάμπα ανοιχτή μ
LongTom Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, NickosR999 είπε Καλημέρα. Κατά κύριο λόγο pdf files θα διαβάζω και ίσως epub που είναι τα comics. Σκεφτόμουν ίσως κάποιο paperwhite παλαιότερης γενιάς με frontlight( e-ink ) αν τα λέω σωστά. Να είναι ξεκούραστο για ματιά. Και ας μη μπορώ να διαβάσω τα βράδια παρά μόνο αν έχω κάποια λάμπα ανοιχτή μ Το θέμα είναι ότι κυρίως θα έχεις PDF, κάτι στο οποίο όχι μόνο το μέγεθος (6") είναι μικρό, αλλά και το kindle δεν είναι ότι καλύτερο στην αγορά για αυτά τα αρχεία. Επίσης κόμιξ σε τέτοια μικρή συσκευή είναι κάτι λιγότερο από ιδανικό. Εάν το bugdet είναι στα 120€, θα σε έλεγα να δεις για μεταχειρισμένο ή tablet(ίσως βρεις σε τέτοια τιμή από κάποιο κινεζομάγαζο, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω να σε κατατοπίσω). Ειδάλλως πιστεύω ότι δεν θα ικανοποιηθείς. | Γενικότερα τώρα. Μην στεναχωριέσαι, όλα τα e-paper (e-ink είναι εταιρεία), θα σου προσφέρουν πολύ ξεκούραστη ανάγνωση, όσο τουλάχιστον ξεκούραστη είναι όταν διαβάζεις κλασσικό βιβλίο. Το φως θα έλεγα είναι ψιλο-απαραίτητο, όχι μόνο για το βράδυ, αλλά και σε περιπτώσεις κακού φωτισμού την μέρα. Κάνει τεράστια διαφορά στην αναγνωσιμότητα και άνεση όλες τις ώρες. Αν και σπάνια θα βρεις σήμερα συσκευή δίχως αυτό.
tomtomtom Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι κι εγώ στην διαδικασία αγοράς book reader και προσανατολιζομαι ανάμεσα στο Kindle paperwhite 4 ή στο Kobo Clara HD. Καταρχάς ποιες είναι οι εντυπώσεις από άτομα που έχουν κάποιο από τα δύο κι αν υπάρχει κάποιος που να πουλάει το δικό του μιας και με ενδιαφέρει μεταχειρισμενο, μπορει να μου στείλει ένα μήνυμα. Γνωρίζετε από που μπορούμε να αγοράσουμε ηλεκτρονικά βιβλία; Γνωρίζω για εκδόσεις π.χ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΙΑΝΟΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ αλλά κάποιο βιβλιοπωλείο που έχει eBook από διάφορες εκδόσεις υπάρχει; Ευχαριστω. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από tomtomtom 1
Conan2046 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Για ενημέρωση κυρίως. Ήθελα να αγοράσω 2 βιβλία που είχα βρει στο amazon. (Έχω Pocketbook), κατέβασα την αντίστοιχη εφαρμογή του Pc, τα κατέβασα αλλά το Calibre δεν μπορούσε να τα ανοίξει για να τα μετατρέψω, έχουν κάνει κάποια αλλαγή στο φορμάτ. Αν κάποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα η λύση είναι απλή. Κατεβάζεις την παλιότερη εφαρμογή της amazon για pc και τα αρχεία κατεβαίνουν κανονικά στο φορμάτ που αναγνωρίζει το calibre. 1 1
Konos93 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Conan2046 είπε Για ενημέρωση κυρίως. Ήθελα να αγοράσω 2 βιβλία που είχα βρει στο amazon. (Έχω Pocketbook), κατέβασα την αντίστοιχη εφαρμογή του Pc, τα κατέβασα αλλά το Calibre δεν μπορούσε να τα ανοίξει για να τα μετατρέψω, έχουν κάνει κάποια αλλαγή στο φορμάτ. Αν κάποιος αντιμετωπίζει παρόμοιο θέμα η λύση είναι απλή. Κατεβάζεις την παλιότερη εφαρμογή της amazon για pc και τα αρχεία κατεβαίνουν κανονικά στο φορμάτ που αναγνωρίζει το calibre. https://github.com/koreader/koreader/releases και βρες τα βιβλία libgen.lc
Verxus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Έχει κανείς εμπειρία απο onyx note 2? Δουλεύω πάρα πολύ pdfs λόγω σχολής και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Ιδανικά θα πήγαινα σε ΜΑΧ3 αλλά είναι σούπερ πανάκριβο οπότε είμαι για Νοτε 2 ωστόσο θα ήθελα να ακούσω καμια έξτρα άποψη. Σκέφτομαι επίσης να το χρησιμοποιώ και για notetaking πάνω στο πδφ.
ElCha Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2020 Στις 5/1/2020 στις 11:27 ΠΜ, NickosR999 είπε Καλημέρα. Κατά κύριο λόγο pdf files θα διαβάζω και ίσως epub που είναι τα comics. Σκεφτόμουν ίσως κάποιο paperwhite παλαιότερης γενιάς με frontlight( e-ink ) αν τα λέω σωστά. Να είναι ξεκούραστο για ματιά. Και ας μη μπορώ να διαβάσω τα βράδια παρά μόνο αν έχω κάποια λάμπα ανοιχτή μ Αν και καθυστερημένα, εγώ όταν έψαχνα ήθελα ένα αξιόπιστο αλλά και οικονομικό ebook και κατέληξα στο tolino. Μέχρι στιγμής δεν έχει κολλήσει ποτε, διαβάζει χωρίς πρόβλημα και PDF και epub αρχεία και είναι πολύ ξεκούραστο για τα μάτια.
hot_sauce Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2020 Καλησπέρα! Λόγω επικείμενης ανάγνωσης (μεταπτυχιακό) τεράστιων αρχείων (epub αλλά και pdf που έχω ήδη μετατρέψει σε epub) πρόκειται μέσα στη βδομάδα να αγοράσω ereader. Είμαι ανάμεσα (κλασσικά) σε Kindle Paperwhite 4 και Kobo Clara HD. Αρχικά έτεινα προς Kobo λόγω πιο ανοιχτού λογισμικού, native υποστήριξη περισσότερων formats κτλ. Αλλά απ'όταν διάβασα εδώ για το Calibre και είδα και σε βίντεο στο Τιουμπ για τις περισσότερες επιλογές που προσφέρει το Kindle σε υπογράμμιση, μετάφραση κτλ κτλ σχεδόν αποφάσισα να πάρω αυτό. Κάποια σκέψη? Αποτρέπτική ή ενθαρρυντική! Και ερώτηση! Παίζουν (στην ελληνική αγορά έστω) Paperwhite 4 με διαφημίσεις? Ή δεν υπάρχει πια αυτή η μόδα της Amazon? (Για να ξέρω να προσέχω!)
Conan2046 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Πήγα και αγόρασα 2 βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας, είναι epub αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν κάνει αλλά αντί να είναι σε κείμενο είναι epub εικόνες. το pocketbook μου αδυνατεί να τα διαβάσει και δεν μου έχει ξανατύχει σε άλλο βιβλίο. Το Calibre αδυνατεί να τα μετατρέψει σε άλλο αρχείο,κολλάει κάπου στο 67%, δεν τα εκτυπώνει σε pdf, δυσκολεύεται να τα ανοίξει.online εφαρμογές δεν τα μετατρέπουν. To adobe digital edition όταν βάζω να τα εκτυπώσω σε Pdf μου βγάζει ότι δεν επιτρέπεται η εκτύπωση σε virtual printer και ας έχω αφαιρέσει το drm. Άλλοι epub readers που δοκίμασα εκτυπώνουν μεν σε Pdf αλλά όχι σε σωστή μορφή (μια σελίδα βιβλίου ανά σελίδα, είναι λίγο κείμενο και το υπόλοιπο λευκό). Το Adobe Digital τα ανοίγει αλλά εγώ δεν θέλω να τα διαβάσω στον υπολογιστή. Καμία ιδέα; Απαράδεκτες οι εκδόσεις Μίνωας. Να σημειώσω ότι δοκίμασα με το calibre να μετατρέψω άλλα epub άλλων εκδόσεων και μετατρέπονται μια χαρά.
Konos93 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 46 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Πήγα και αγόρασα 2 βιβλία από τις εκδόσεις Μίνωας, είναι epub αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς έχουν κάνει αλλά αντί να είναι σε κείμενο είναι epub εικόνες. το pocketbook μου αδυνατεί να τα διαβάσει και δεν μου έχει ξανατύχει σε άλλο βιβλίο. Το Calibre αδυνατεί να τα μετατρέψει σε άλλο αρχείο,κολλάει κάπου στο 67%, δεν τα εκτυπώνει σε pdf, δυσκολεύεται να τα ανοίξει.online εφαρμογές δεν τα μετατρέπουν. To adobe digital edition όταν βάζω να τα εκτυπώσω σε Pdf μου βγάζει ότι δεν επιτρέπεται η εκτύπωση σε virtual printer και ας έχω αφαιρέσει το drm. Άλλοι epub readers που δοκίμασα εκτυπώνουν μεν σε Pdf αλλά όχι σε σωστή μορφή (μια σελίδα βιβλίου ανά σελίδα, είναι λίγο κείμενο και το υπόλοιπο λευκό). Το Adobe Digital τα ανοίγει αλλά εγώ δεν θέλω να τα διαβάσω στον υπολογιστή. Καμία ιδέα; Απαράδεκτες οι εκδόσεις Μίνωας. Να σημειώσω ότι δοκίμασα με το calibre να μετατρέψω άλλα epub άλλων εκδόσεων και μετατρέπονται μια χαρά. είναι κλειδωμένα; αν θες στειλτα μου με wetrasfer και θα προσπαθήσω να στα φτιάξω
Konos93 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 φίλε έριξα μια ματια δυστηχώς δεν κατάφερα τπτ. τα ετρεξα στο kindle kai κολλούσε παρα πολύ .διαβαζει 2000 σελιδες για αυτο με τις τραπεζες . το ειδα και λίγο σε υπολογιστή .προσπαθησα να το κανω pdf μπας και απο κει τπτ Πραγματικά ο εκδότης ή ο συντάκτης κειμένου έχει κάνει κακή δουλειά. αν μπορείς επικοινώνησε με τον εκδοτικό οίκο. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω να βρεις λύση
Conan2046 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2020 Σ ευχαριστώ πάντως. Απορώ γιατί είναι 2/2 βιβλία, δεν τεσταρουν πριν τα δώσουν προς πώληση εκεί στον Μίνωα; Έστειλα μήνυμα και τα ζήτησα είτε σε μορφή pdf αφού είναι εικόνες, είτε επιστροφή των χρημάτων. Δεν είναι για τα χρήματα αυτά καθ αυτά αλλά για την προχειρότητα που αντιμετωπίζουν τα ebook. Στο κάτω κάτω βγάζε μόνο έντυπα.
daskala Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Καλησπερα. Πως μπορω να δω pdf σκαναρισμενα στο kindle? Συν του οτι εχει watermark. Βοηθεια ειναι επειγον λογω σχολης
PerfectParanoia Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2020 8 ώρες πριν, daskala είπε Καλησπερα. Πως μπορω να δω pdf σκαναρισμενα στο kindle? Συν του οτι εχει watermark. Βοηθεια ειναι επειγον λογω σχολης Χωρίς να έχω ο ίδιος kindle ,οπότε ας διορθώσει κάποιος αν είναι λάθος, με μια αναζήτηση προέκυψε αυτό με το ζουμί να είναι : Αναφορά σε κείμενο [...] Step 1 - Find Your Own Kindle Email Address: [..] The format is (name)@kindle.com. If you don't know about your own Kindle-specific email id, you can locate it quite easily. Just navigate to the official Amazon.com website & locate the “Manage your content and devices” section. And then click on "Personal Document Settings" located in the left sidebar. On this "Devices" tab, you’ll easily find all your devices & installations of the Kindle apps. Now, tap the one from which you want to receive your PDF documents and also, note the email address. Step 2 - Choose Your Own Sending Method: [...] Whether you have a PDF, HTML, DOC, RTF, or any other compatible file formats, you can simply attach the document to an email & easily send it to your own Kindle email address. Next, it will show up under the Kindle library section on your devices. [...]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα