anthony_88 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας, δεν γνωρίζω πολλά για το αντικείμενο, είδα ότι παίζουν συσκευές που κάνουν το διάβασμα σε οθόνη πιο ξεκούραστο από ότι ένα κινητό για παράδειγμα. Ενδιαφέρομαι κυρίως για epub, τα κάνω mobi αν χρειαστεί με calibre. Κοίταξα για το καινούριο kindle paperwhite αλλά από κανένα Amazon δεν στέλνουν Ελλάδα (γιατί;) ούτε υπάρχει στο Σκρουτζ. Μετά είδα το pocketbook inkpad3 αλλά είναι σχετικά παλιό μοντέλο και νομίζω λίγο ακριβό. Τέλος, είδα το kobo h2o αλλά δε βρίσκω θήκη. Και το libra 2 φαίνεται ακόμα πιο ωραίο αλλά δεν το βρίσκω Ελλάδα. Καταρχάς πείτε μου αν αξίζει σαν αγορά, έχει όντως διαφορά από οθόνη iPhone? Και από εκεί και πέρα ποιο προτείνετε με ανώτατο budget βία 200 ευρώ ή κάπου εκεί; Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσω ντε και καλά από Ελλάδα αρκεί να βρεθεί κάτι καλό και να είναι διαθέσιμο. Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από anthony_88
oykas2001 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, anthony_88 είπε Τέλος, είδα το kobo h2o αλλά δε βρίσκω θήκη. Καλημέρα, πήρα την συσκευή τρεις βδομάδες περίπου πριν. Θήκη από το amazon.de, ήρθε πιο γρήγορα από την συσκευή! https://www.amazon.de/-/en/Case-Kobo-Libra-H2O-Lightweight/dp/B07YX6X17W?th=1&psc=1 Κατά τα άλλα, βολεύτηκα πολύ με τη συσκευή, έχω διαβάσει ήδη δύο βιβλία και τώρα βρίσκομαι στα μισά του 4 3 2 1 του Paul Auster (~1150 σελίδες). Καμία σχέση με οθόνη κινητού ή τάμπλετ, ξεκούραστη και το καταλαβαίνεις, δεν πονάνε τα μάτια σου μόλις το αφήσεις. Άψογο με epub, ακόμα και ένα παιδικό βιβλίο που αγόρασα και ήταν σε pdf, με την συσκευή γυρισμένη και δύο σελίδες ανά οθόνη η μικρή μου το διάβασε άνετα. Τέλος πολύ βολικό το grip με τα κουμπιά στο πλάι, για να το πιάνεις όπως θέλεις. 2
Necrogenisis Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Στις 17/11/2021 στις 4:20 ΜΜ, oykas2001 είπε Update: ήρθε το kobo libra h2o, πρώτες εντυπώσεις: Ελαφρύ, εύχρηστο σχήμα με τα κουμπιά στο πλάι. Το άσπρο δείχνει πιο ωραίο από το μαύρο. Η θήκη πολύ καλή, του δίνει λίγο όγκο, αλλά συνηθίζεται. Το πέρασμα βιβλίου εύκολο, δεν πρόλαβα να δοκιμάσω pdf, σε κόμιξ πάντως (αστερίξ και Οβελίξ) που δοκίμασα, σχετικά συμπαθητικό. Ερώτηση: τα αγορασμένα μου βιβλία πως τα περνάω μέσα; Με τον ίδιο τρόπο ή κάνω κάποια διαδικασία;;; Δοκίμασα του Καστανιώτη και παίζει κανονικά, Ιανό στη σελίδα τους λέει μια διαδικασία με το adobe, αλλά δεν δοκίμασα ακόμα. Μείον ίσως που δεν έχει αυτόματη φωτεινότητα. Νέο update: όταν μπαίνει σε sleep mode, μένει το εξώφυλλο του βιβλίου με σβηστό το φως και την ένδειξη sleeping πάνω και μόλις ανοίγω τη θήκη, πάει στη σελίδα που ήμουν και ανάβει. Έτσι είναι πάντα; Δεν γίνεται να μην δείχνει τίποτα; Ξέρω, παλιό post, αλλά δοκίμασε να τα περάσεις με calibre. Δεν υπάρχει καλύτερο λογισμικο για διαχείριση ebooks.
anthony_88 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Το παράγγειλα το h20 μαζί με θήκη από Amazon de. Ελπίζω να είναι μια καλή αγορά. 1
nzeppos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, anthony_88 είπε Γεια σας, δεν γνωρίζω πολλά για το αντικείμενο, είδα ότι παίζουν συσκευές που κάνουν το διάβασμα σε οθόνη πιο ξεκούραστο από ότι ένα κινητό για παράδειγμα. Ενδιαφέρομαι κυρίως για epub, τα κάνω mobi αν χρειαστεί με calibre. Κοίταξα για το καινούριο kindle paperwhite αλλά από κανένα Amazon δεν στέλνουν Ελλάδα (γιατί;) ούτε υπάρχει στο Σκρουτζ. Μετά είδα το pocketbook inkpad3 αλλά είναι σχετικά παλιό μοντέλο και νομίζω λίγο ακριβό. Τέλος, είδα το kobo h2o αλλά δε βρίσκω θήκη. Και το libra 2 φαίνεται ακόμα πιο ωραίο αλλά δεν το βρίσκω Ελλάδα. Καταρχάς πείτε μου αν αξίζει σαν αγορά, έχει όντως διαφορά από οθόνη iPhone? Και από εκεί και πέρα ποιο προτείνετε με ανώτατο budget βία 200 ευρώ ή κάπου εκεί; Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσω ντε και καλά από Ελλάδα αρκεί να βρεθεί κάτι καλό και να είναι διαθέσιμο. Όλα τα Άμαζον στέλνουν Ελλάδα, αρκεί να επιλέξεις την έκδοση "Without Advertising" (ή μπορεί να αναφέρεται και ως "Without Offers"). Η έκδοση με τις διαφημίσεις είναι μεν φθηνότερη αλλά δεν στέλνεται Ελλάδα. Επίσης όλα τα ebook readers με την τεχνολογία οθόνης των Paperwhite, Pocketbook, Kobo κλπ έχουν τεράστια διαφορά από την οθόνη οποιουδήποτε κινητού ή tablet, όποιας μάρκας και αν είναι αυτό. Πρέπει να το δει από κοντά κάποιος για να το καταλάβει. Τώρα για αγορά, εφόσον προσωπικά ασχολούμαι μόνο με τα Kindle δεν έχω να προτείνω κάτι διαφορετικό όμως αν διαβάσεις τις τελευταίες 10-20 σελίδες της συζήτησης θα βρεις πάρα πολλές προτάσεις. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι αν ενδιαφέρεσαι να διαβάζεις κυρίως pdf ή όχι αλλά και τι είδους βιβλία θα είναι αυτά (νουβέλες, κόμικ, τεχνικά συγγράμματα με σχήματα κλπ). Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2021 από nzeppos 1
oykas2001 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, Necrogenisis είπε Ξέρω, παλιό post, αλλά δοκίμασε να τα περάσεις με calibre. Δεν υπάρχει καλύτερο λογισμικο για διαχείριση ebooks. Σ' ευχαριστώ φίλε μου, ναι, έχω περάσει αρκετά, και τα αγορασμένα μου με το dedrm που έγραψε κάποιος φίλος παραπάνω και τον ευχαριστώ επίσης θερμά.
anthony_88 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2021 Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκτήσουμε πρόσβαση στο overdrive/Libby? Κάποια βιβλιοθήκη ελληνική ή ευρωπαϊκή στην οποία να μπορούνε να εγγραφούμε online?
slide13 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2021 Στις 5/12/2021 στις 8:38 ΜΜ, anthony_88 είπε Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποκτήσουμε πρόσβαση στο overdrive/Libby? Κάποια βιβλιοθήκη ελληνική ή ευρωπαϊκή στην οποία να μπορούνε να εγγραφούμε online? Καλησπέρα φίλε μου, υπάρχει το website της Εθνικής Βιβλιοθήκης που έχει πολύ πράμα γενικά.. https://ereading.nlg.gr/ Συνδέεσαι με κωδικούς taxisnet
oykas2001 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, slide13 είπε Καλησπέρα φίλε μου, υπάρχει το website της Εθνικής Βιβλιοθήκης που έχει πολύ πράμα γενικά.. https://ereading.nlg.gr/ Συνδέεσαι με κωδικούς taxisnet Καλημέρα, καλή η προσπάθεια, αλλά τα βιβλία είναι με drm, διαβάζονται από το kobo; (Όπως βλέπεις δεν έχω την παραμικρή επαφή με δανεισμό online)...
Conan2046 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, oykas2001 είπε Καλημέρα, καλή η προσπάθεια, αλλά τα βιβλία είναι με drm, διαβάζονται από το kobo; (Όπως βλέπεις δεν έχω την παραμικρή επαφή με δανεισμό online)... Το kobo υποστηρίζει νομίζω το ADE, οπότε αν ισχύει αυτό θα τα διαβάζεις κανονικά, απλώς ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως αν δανειζόσουν κανονικά τα βιβλία. Να προσθέσω όσον αφορά την δανειστική αυτή βιβλιοθήκη, άνοιξε κάπου το φθινόπωρο του 2018 με 2899 διαθέσιμα βιβλία (το είχα γράψει σε παλαιότερο σχόλιο και το βρήκα), πλέον έχει 2320 βιβλία και το πιο πρόσφατο είναι του 2017. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, δόθηκαν κάποια χρήματα για να φτιαχτεί τότε και αυτό ήταν, δεν έγινε τίποτα άλλο και φυσικά δεν εμπλουτίστηκε ο κατάλογος αλλά μάλλον αφαιρέθηκαν και βιβλία που είχαν είχαν δοθεί μάλλον για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2021 από Conan2046
oykas2001 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Φυσικά, όπως όλα σχεδόν στην Ελλάδα Έτσι γίνονται, δίνουν (πολλά λεφτά) για να φτιαχτεί κάτι, και ακολούθως το παρατάνε στην μοίρα του... Η διαδικασία πως είναι; Κατεβαίνουν τα βιβλία και τα περνάω στην συσκευή; Ή τα ανοίγω κάπως κατευθείαν από τη συσκευή;
anthony_88 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Το ξέρω για την εθνική βιβλιοθήκη ωστόσο αν κάποιος ξέρει κάποια ξένη βιβλιοθήκη στην οποία μπορείς να εγγραφείς online και έχει καλό κατάλογο στο overdrive ας μας πει.
nzeppos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Κάποια στιγμή το είχα ψάξει λίγο για online services, αλλά τελικά (με εξαίρεση το Kindle Unlimited) ό,τι βρήκα χρειαζόταν app και δεν μπορούσες να κατεβάσεις epub/mobi τοπικά για να το διαβάσεις με την ησυχία σου στο ereader που θέλεις. Άσε που στην πραγματικότητα τη συντριπτική πλειοψηφία των αγγλικών ebooks μπορείς να τη βρεις και με άλλους τρόπους.
Conan2046 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, nzeppos είπε Κάποια στιγμή το είχα ψάξει λίγο για online services, αλλά τελικά (με εξαίρεση το Kindle Unlimited) ό,τι βρήκα χρειαζόταν app και δεν μπορούσες να κατεβάσεις epub/mobi τοπικά για να το διαβάσεις με την ησυχία σου στο ereader που θέλεις. Άσε που στην πραγματικότητα τη συντριπτική πλειοψηφία των αγγλικών ebooks μπορείς να τη βρεις και με άλλους τρόπους. Και στο Scribd μπορείς να διαβάσεις offline αλλά μέσω της εφαρμογής πάντα οπότε πρέπει το reader να το υποστηρίζει.
Ashaman Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, oykas2001 είπε Καλημέρα, καλή η προσπάθεια, αλλά τα βιβλία είναι με drm, διαβάζονται από το kobo; (Όπως βλέπεις δεν έχω την παραμικρή επαφή με δανεισμό online)... Ανοιγεις τα βιβλια με adobe digital editions τα κατεβαζει στο folder (locally στο pc σου) Documents\My Digital Editions ως epub και μετα τα πετας μεσα στο calibre και τα κανεις de-drm και transform σε οτι αλλου τυπου format χρειαζεσαι και το διαβαζεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα