k.perdikoulis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Παιδιά καλησπέρα, μόλις πήρα από το the mart μια tomahawk black Angus για δοκιμή, έχει κανείς να προτείνει τρόπο και χρόνο ψησίματος? Φαντάζομαι Indirect αλλά και στο τέλος direct αλλά από χρόνους τι κάνουμε? Συνήθως τα τρώμε rare ή medium rare. Ευχαριστώ
james9tito Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, didaskalop είπε Αντί για pyrex μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αλουμινένια ταψακια μιας χρήσης που πουλάνε τα s/m ? Η κάνα παλιό ταψί από γαλακτομπουρεκο πχ? Δε βλεπω το λογο να μην μπορεις να το κανεις. Απλα προσεξε μην ειναι πουθενα σκισμενο ή τρυπιο και αρχισουν και φευγουν τα ζουμια προς τα κατω
ritualistic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, didaskalop είπε Αντί για pyrex μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αλουμινένια ταψακια μιας χρήσης που πουλάνε τα s/m ? Η κάνα παλιό ταψί από γαλακτομπουρεκο πχ? ισως και σε γαστρα ? απλα με το ματι για να καταλαβεις αν εχει γινει θα πρεπει να το κοψεις αυτο ειναι το μειονεκτημα. θα παιξει θερμομετρο μαλλον
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 14 λεπτά πριν, k.perdikoulis είπε Παιδιά καλησπέρα, μόλις πήρα από το the mart μια tomahawk black Angus για δοκιμή, έχει κανείς να προτείνει τρόπο και χρόνο ψησίματος? Φαντάζομαι Indirect αλλά και στο τέλος direct αλλά από χρόνους τι κάνουμε? Συνήθως τα τρώμε rare ή medium rare. Ευχαριστώ Tις ειδα σημερα που πηγα, φοβερες φαινοντουσαν. Κανε στον εαυτο σου τη χαρη και παρε ενα θερμομετρο, ειδικα για τετοια ακριβα και καλα κομματια κρεας. Προτεινω ψησιμο reverse searing. Πρωτα indirect μεχρι να πιασει 120-125F, μετα ξεκουραση κανενα 10-15' μεχρι να πιασει φουλ θερμοκρασια η ψησταρια και μετα direct searing 2' καθε πλευρα και με ανοιχτο καπακι αν θες. Λογικα θα φτασει 135F. Κατα το reverse searing μπορεις να κανεις επαληψεις με βουτυρο με μυρωδικα και σκορδο. Χωρις θερμομετρο δυσκολα να πετυχεις σωστο ψησιμο. Αν δεν εχεις και δεν μπορεις να βρεις, θα ελεγα 40' indirect σε θερμοκρασια 300F περιπου, μετα ξεκουραση που σου ειπα κλπ 22 λεπτά πριν, didaskalop είπε Αντί για pyrex μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αλουμινένια ταψακια μιας χρήσης που πουλάνε τα s/m ? Η κάνα παλιό ταψί από γαλακτομπουρεκο πχ? Σε τετοιες χαμηλες θερμοκρασιες μπορεις να βαλεις οτι βαζεις και στο φουρνο, ειδικα αν ψηνεις indirect, χωρις φλογα απο κατω. 3
skskre Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Tις ειδα σημερα που πηγα, φοβερες φαινοντουσαν. Κανε στον εαυτο σου τη χαρη και παρε ενα θερμομετρο, ειδικα για τετοια ακριβα και καλα κομματια κρεας. Προτεινω ψησιμο reverse searing. Πρωτα indirect μεχρι να πιασει 120-125F, μετα ξεκουραση κανενα 10-15' μεχρι να πιασει φουλ θερμοκρασια η ψησταρια και μετα direct searing 2' καθε πλευρα και με ανοιχτο καπακι αν θες. Λογικα θα φτασει 135F. Κατα το reverse searing μπορεις να κανεις επαληψεις με βουτυρο με μυρωδικα 2 ερωτήσεις γιαυτά. Τι θερμοκρασια έχει η ψησταριά στο indirect κ ποση ώρα θέλει? Στους 3 καυστήρες- κλείνεις μεσαίο κ βάζεις εκεί επάνω ή ανοιγεις μεσαίο κ 1 στην άκρη για να βάλεις στην άλλη? Έχω ένα digoo ft 2203 θερμομετρο πιστεύω θα τα καταφερει😁😁 Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από skskre
nikpar00 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, k.perdikoulis είπε Παιδιά καλησπέρα, μόλις πήρα από το the mart μια tomahawk black Angus για δοκιμή, έχει κανείς να προτείνει τρόπο και χρόνο ψησίματος? Φαντάζομαι Indirect αλλά και στο τέλος direct αλλά από χρόνους τι κάνουμε? Συνήθως τα τρώμε rare ή medium rare. Ευχαριστώ Δες για να παρεις μια ιδέα. Λογικά μόνο τον ένα καυστήρα θα χρειαστείς, στη δικια μου στο ποιο χαμηλο η δυο καυστήρες ξεπερνάν τους 170c. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2021 από nikpar00 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, skskre είπε 2 ερωτήσεις γιαυτά. Τι θερμοκρασια έχει η ψησταριά στο indirect κ ποση ώρα θέλει? Στους 3 καυστήρες- κλείνεις μεσαίο κ βάζεις εκεί επάνω ή ανοιγεις μεσαίο κ 1 στην άκρη για να βάλεις στην άλλη? Έχω ένα digoo ft 2203 θερμομετρο πιστεύω θα τα καταφερει😁😁 150C θα έλεγα ιδανικά Όπως θες το σεταρεις. Απλά αν έχεις θερμότητα μόνο από τη μια πλευρά, Καλό είναι να γυρίσεις τη μπριζόλα να ψηθεί ομοιόμορφα αριστερά και δεξιά. Ξέχασα να αναφέρω, ότι στη μισή διαδρομή του indirect, πρέπει να γυρίσεις τη μπριζόλα πάνω κάτω. Αν η φωτιά είναι στη μια πλευρά που σου έγραψα πριν, θα την γυρίσεις και αριστερά δεξιά. 1
paokmaniak Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Kαμμιά άποψη για αυτήν που είναι σε προσφορα? https://www.skroutz.gr/s/22993314/Teesa-Μπάρμπεκιου-Αερίου-BBQ-5000-TSA0082.html
DimosthenisG Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Χωρις θερμομετρο δυσκολα να πετυχεις σωστο ψησιμο. Αν δεν εχεις και δεν μπορεις να βρεις, θα ελεγα 40' indirect σε θερμοκρασια 300F περιπου, μετα ξεκουραση που σου ειπα κλπ , Προτείνετε παρακαλώ ένα καλό θερμόμετρο, κατά προτίμηση κάτω από 10 ευρώ
aenaos15 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 6 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Προτείνετε παρακαλώ ένα καλό θερμόμετρο, κατά προτίμηση κάτω από 10 ευρώ Δεν υπαρχει στη τιμη αυτη καλο , αξιοπιστο και με γρηγορη ενδειξη θερμομετρο. 3
@pnea1973 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Κάτω από δέκα ευωρ δεν έχω δει θερμόμετρο. Εγώ 3χω δύο 1ο το weber instantκαι 2ο ένα άλλο με ακίδα και καλώδιο που το είχε προσφορά ο κωτσοβολος νομίζω από 17 στα 10 ευρώ.. Και αυτό καλό.. https://www.kotsovolos.gr/household-appliances/accessories/158446-electrolux-ψηφιακό-θερμόμετρο-κρέατος-e4ktd001
skskre Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 14 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε 150C θα έλεγα ιδανικά Όπως θες το σεταρεις. Απλά αν έχεις θερμότητα μόνο από τη μια πλευρά, Καλό είναι να γυρίσεις τη μπριζόλα να ψηθεί ομοιόμορφα αριστερά και δεξιά. Ξέχασα να αναφέρω, ότι στη μισή διαδρομή του indirect, πρέπει να γυρίσεις τη μπριζόλα πάνω κάτω. Αν η φωτιά είναι στη μια πλευρά που σου έγραψα πριν, θα την γυρίσεις και αριστερά δεξιά. Οπότε ανοιχτοί οι 2 ακριανοί και τα κρέατα στη μέση μου φαίνεται πιο εύκολο. Το γύρισμα το κάνω όταν φτάσει περίπου στα μισά η θερμοκρασία ή να πάω με χρόνο? Επίσης, σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω το πλαΙνό infrared για το τελείωμα, καλύτερα δεν είναι?
filippos_kar Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 18 ώρες πριν, Fetas1979 είπε Είμαι ανάμεσα στη monarch και στη Napoleon rogue 425. Έχει κάποιος γνωμη για το ποια είναι καλύτερη επιλογή; Εγώ θα πήγαινα σε rogue γιατί έχει μεγαλύτερη επιφάνεια ψησίματος, μεγαλύτερη εγγύηση και 14.25kw απόδοση σε σχέση με τα 8.8 της monarch. 2
schaliasos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Καλημέρα. Καμιά συμβουλή για καλαμάρι; Σε τι θερμοκρασία ψήνω και για πόση περίπου ώρα;
gdeli Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, DimosthenisG είπε Προτείνετε παρακαλώ ένα καλό θερμόμετρο, κατά προτίμηση κάτω από 10 ευρώ Εγώ είχα πάρει από το IKEA, δεν ξέρω αν έχει ακόμα. 9 ευρώ και είναι αξιόπιστο, καρατσεκαρισμένο! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα