Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ψιτ είπε

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως αυτό που προτείνεις δε βοηθάει να κρατήσει το κρέας ζουμερό. 

Για παράδειγμα η μοσχαρίσια ψήνεται, η κάθε πλευρά της από 4-9 λεπτά, εξαρτάται από την επιθυμητή θερμοκρασία καταναλωσησ, και τη γυρίζεις μόνο μία φορά. Ουσιαστικά, τα υγρά «παγιδεύονται» από τη μεταβολή της εξωτερικής επιφάνειας του κρέατος λόγω της υψηλής θερμοκρασία, ζελατοποίησης του λίπους κλπ κλπ. 

Κατά τα άλλα, καλή όρεξη! 

Εγώ είμαι σίγουρος :)

το παράδειγμα που αναφέρεις είναι ένας από τους πολλούς τρόπους ψησίματος για ένα έτσι κι αλλιώς πολύ ιδιαίτερο κομμάτι κρέας , σε γενικές γραμμές όμως για τα περισσότερα είδη κρέατος και λαχανικών χρειάζονται μια ποίο ήπια διαχείριση , άλλωστε ο καθένας μας έχει διαφορετικές προτιμήσεις τίποτα δεν είναι λάθος αρκεί να τηρούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής και βέβαια εδώ είμαστε για να ανταλλάσσουμε σκέψεις και ιδέες

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

εχει προβαδισμα στην καταναλωση σε σχεση με αυτες του καρβουνου;

το καλο ειναι οτι μολις τελειωσεις το ψησιμο κλεινεις  διακοπτες κ παπαλα. απο την αλλη τα καρβουνα συνεχιζουν να καινε.

βεβαια οι μπουκαλες υγραεριου κοστιζουν περισσοτερο.

ποια ειναι η γνωμη σας; ποιος ειναι πιο οικονομικος τροπος;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, bjj-p είπε

εχει προβαδισμα στην καταναλωση σε σχεση με αυτες του καρβουνου;

το καλο ειναι οτι μολις τελειωσεις το ψησιμο κλεινεις  διακοπτες κ παπαλα. απο την αλλη τα καρβουνα συνεχιζουν να καινε.

βεβαια οι μπουκαλες υγραεριου κοστιζουν περισσοτερο.

ποια ειναι η γνωμη σας; ποιος ειναι πιο οικονομικος τροπος;

Προσωπική εμπειρία μέχρι στιγμής 2 φορές ψήσιμο κρεατικα για 2 άτομα,  6 διαφορετικες φορές ψήσιμο για 6ατομα (μπιφτεκια, μπριζόλες, σουβλάκια, ψάρι κτλπ), 1φορα κοκορετσι και 1 φορά κοντοσουβλι και ακόμα η μπουκάλα φαίνεται να έχει. Κόστος μπουκαλας 25ευρω πόσα κάρβουνα θα ήθελες για όλα αυτά?Σίγουρα το αέριο πολύ πιο οικονομικό αλλά θα βρεις τον μπελά σου μέρα πάρα μέρα τώρα που ο καιρός είναι καλός η γυναίκα ζητάει να ψήνουμε.... 

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, solton57010 είπε

Προσωπική εμπειρία μέχρι στιγμής 2 φορές ψήσιμο κρεατικα για 2 άτομα,  6 διαφορετικες φορές ψήσιμο για 6ατομα (μπιφτεκια, μπριζόλες, σουβλάκια, ψάρι κτλπ), 1φορα κοκορετσι και 1 φορά κοντοσουβλι και ακόμα η μπουκάλα φαίνεται να έχει. Κόστος μπουκαλας 25ευρω πόσα κάρβουνα θα ήθελες για όλα αυτά?Σίγουρα το αέριο πολύ πιο οικονομικό αλλά θα βρεις τον μπελά σου μέρα πάρα μέρα τώρα που ο καιρός είναι καλός η γυναίκα ζητάει να ψήνουμε.... 

Ε ναι γιατί δε μυρίζει η κουζίνα και είναι απείρως πιο εύκολο το καθάρισμα και δεν την αδικώ.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

11 λεπτά πριν, fylatos είπε

πιο εύκολο το καθάρισμα και δεν την αδικώ.

πράγμα το οποίο πλέον το κάνουμε εμείς κ όχι αυτές έπρεπε να συμπληρώσεις :P

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, sndev είπε

πράγμα το οποίο πλέον το κάνουμε εμείς κ όχι αυτές έπρεπε να συμπληρώσεις :P

Το έχω γράψει παραπάνω αναλυτικά το δράμα. Παρεμπιπτόντως εχθές έψησα 2 κιλά πανσέτες και χοιρινά και έχω αρκετό καιρό να κάνω γενικό καθαρισμό οπότε...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, solton57010 είπε

Προσωπική εμπειρία μέχρι στιγμής 2 φορές ψήσιμο κρεατικα για 2 άτομα,  6 διαφορετικες φορές ψήσιμο για 6ατομα (μπιφτεκια, μπριζόλες, σουβλάκια, ψάρι κτλπ), 1φορα κοκορετσι και 1 φορά κοντοσουβλι και ακόμα η μπουκάλα φαίνεται να έχει. Κόστος μπουκαλας 25ευρω πόσα κάρβουνα θα ήθελες για όλα αυτά?Σίγουρα το αέριο πολύ πιο οικονομικό αλλά θα βρεις τον μπελά σου μέρα πάρα μέρα τώρα που ο καιρός είναι καλός η γυναίκα ζητάει να ψήνουμε.... 

στα καρβουνα νομιζω ισχυει το 1κιλο κααρβουνα/ ανα κιλο κρεατος...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο , αν και σαν κανόνας νομίζω πως κυκλοφορεί , διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες  ξεκινώντας από τα ίδια τα κάρβουνα - είδη ξύλου και ποιότητα -  τον τύπο της ψησταριάς ανοιχτή /κλειστη  και τέλος το ίδιο το κρέας 

Όλα αυτά τα μαθαίνει ο ψηστης  πολύ γρήγορα ίσως και από το πρώτο ψήσιμο 

Θα ήθελα να σημειώσω κάτι για τα αέρια , ειδικά για όσους  ψήνουν όλο το χρόνο , έχουν μεγάλη ψησταριά ή ψήνουν μεγάλες ποσότητες , καλό είναι να επιλέγουν προπάνιο αντί μίγμα βουτανίου , έχει πολύ καλύτερη συμπεριφορά στο κρύο του χειμώνα και είναι αποδοτικότερο σε ψησίματα  με μεγάλη διάρκεια (σε ένα πάρτυ)

υ. γ. Βάλτε και καμιά φωτογραφία με ψητά 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στους απανταχού ψηστες. Είμαι πολύ κοντά στην αγορά αυτήςhttps://www.skroutz.gr/s/14239436/Unimac-Trend-661308.html στα 260 ευρώ ή αυτής https://www.skroutz.gr/s/15154587/Vanward-BBQ-4815S.html στα 370. Θέλω αν έχει κάποιος μία από αυτές να μας πει την γνώμη του. Σε διαστάσεις είναι παρόμοιες κ σε ποιότητα κατασκευής νομίζω το ίδιο. Θέλω να ψήνω για 6-8 άτομα κυρίως σουκου κ κάποιες φορές για περισσότερους αλλά δεν με πειράζει να γεμίσω κ δύο σχάρες. Έχω διαβάσει όλα...όλα όμως τα σχόλια κ θέλω να προσθέσω το εξής...διάβασα κάπου πως απαγορεύεται το ξύσιμο της σχάρας με συρμάτινο βουρτσακι γιατί παίζει να αφήσει μικρά κομματάκια τα οποία κολλάνε στο κρέας κ είναι επικίνδυνα γιατί σχίζουν άντερα...(ανθρώπινα εννοώ).στα καλά εστιατόρια έχει απαγορευθεί.ακομη να ρωτήσω αν έχει βάλει κανείς σούβλα πάνω σε μια από τις δύο ή σε κάποια άλλη τέλος πάντων να μας πει πως βγήκε το κρέας (για κοντοσούβλι ενδιαφέρομαι).τέλος να πω πως ψήνω σε μια ηλεκτρική που πωλείται στην αγορά ως ...(το θαύμα)... κάποιοι θα την ξέρετε... κ το κρεας(κοτόπουλο, χοιρινό,λουκάνικο) είναι πολύ ποιοτικό.θελω να έχω τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα με την αερίου αν όχι καλύτερο... ευχαριστώ προκαταβολικά για οποιαδήποτε πληροφορία-βοηθεια😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε broil king έχω βαλει σουβλα (κοντοσουβλι) βγήκε εξαιρετικό αλλά στη καθε μια θα νε διαφορετικό φαντάζομαι..

δενε χω αποψη για αυτες εγω θα πήγαινα σε αυτη που βγάζει περισσότερα kw κ σε αυτή που εχει μαντεμένιες σχάρες , αν είναι παρόμοια στην ποιο φθηνή ξεκαθαρα

 

το φαγητο σε ψησταρια αεριου θα σου βγει γευστικά αρκετά ανώτερο απο την ηλεκτρική γευστικά κ σαφώς απείρως ποιο οικονομικά στη πορεια ψησιματος

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω την αίσθηση πως δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στο ψήσιμο με σούβλα σε καμία από τις δύο ψησταριές όχι μόνο για κοντοσούβλι αλλά και κοτόπουλο η μπριζόλες ,

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει στις ψησταριές υγραερίου είναι αναφλέξεις κατά το ψήσιμο στη σχάρα για αυτό το λόγο χρειάζονται σωστά αντιφλογιστικά , όπως και η σωστή κατανομή της θερμότητας σε όλη την επιφάνεια της σχάρας χωρίς κενά σημεία όπως και σχάρες με μεγάλη θερμοχωρητικότητα , δεν είναι τα μόνα βέβαια αλλά είναι τα βασικά που φανερώνουν μια ποιοτική κατασκευή , 

Για τις παραπάνω ψησταριές καλό θα ήταν να μιλήσει κάποιος που να έχει προσωπική εμπειρία , το μόνη διαφορά που μπόρεσα να διακρίνω - εκτός της τιμής - είναι αυτή του βάρους , γιατί εάν αυτό είναι στα σωστά σημεία (σχάρες αντιφλογιστικά , καυστήρες ) προσφέρουν καλύτερη ποιότητα στο ψήσιμο και την μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο , όλα αυτά μπορεί να τά δεί κανείς  από κοντά με έναν απλό έλεγχο .

Αυτό με την απαγόρευση στα καλά εστιατόρια δεν το κατάλαβα , σε ότι αφορά όμως τόν καθαρισμό της σχάρας - μαντεμενιας - δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα εάν χρησιμοποιήσεις κάποια συρμάτινη βούρτσα απ' αυτές που είναι για ψησταριές τώρα εάν αυτό σου φαίνεται βίαιο , υπάρχει ένα κολπακι που το χρησιμοποιούσαν για τις σχάρες με εμαγιέ , μπορείς να πάρεις λίγο αλουμινόχαρτο να το κάνεις μια μικρή μπάλα και αυτή να τρίψεις τη σχάρα αφού πρώτα την κάψεις .

  • Like 2
Δημοσ.

ψαχνω και εγω ψησταριά για το μπαλκόνι μου και ήμουν έτοιμος να πάρω την Vanward Majesty-S , άλλα σε επίσκεψη σε σπίτι φίλου είδα το ψήσιμο μου έλανε η broil king monarch και ενθουσιάστηκα. Σκέφτομαι μήπως πάρω μια broil king ειμαι ανάμεσα στην gem και την royal . Αν μπορεί κάποιος κάτοχος να ενημερώσει για την ποιότητα και ευκολία στο καθάρισμα τους.

Επίσης ειναι χρήσιμο τελικά το πλευρικό μάτι??

Δημοσ.

Παιδια εγω με broil king υποφερω με αναφλεξεις. Χοιρινο με τι-πο-τα, και υπ'οψιν οτι (πιστευω οτι) προσεχω παρα πολυ τις θερμοκρασιες, ξκινωντας χαμηλα, αλλα παλι δεν καταφερνω να ψησω χοιρινο χωρις να γινει χαμος με καπνους... Μαλλον το κανω λαθος, τι να πω...

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε

Παιδια εγω με broil king υποφερω με αναφλεξεις. Χοιρινο με τι-πο-τα, και υπ'οψιν οτι (πιστευω οτι) προσεχω παρα πολυ τις θερμοκρασιες, ξκινωντας χαμηλα, αλλα παλι δεν καταφερνω να ψησω χοιρινο χωρις να γινει χαμος με καπνους... Μαλλον το κανω λαθος, τι να πω...

Γιατί δεν ζητάς από το μαγαζί που την αγόρασες να σου κάνουν μία επίδειξη, πως να ψήνεις;

Συνήθως σε broil king γίνεται επίδειξη.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...