Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα την περασμένη εβδομάδα από ένα κεντρικό κρεοπωλείο του Χαλανδρίου, 2 T-bone, συσκευασμένες σε vacuum. Μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος χρόνος συντήρησης που έγραφε, σε θερμοκρασίες 0-2.

Ήταν πάντως καλής ποιότητας, αν και ελληνικές.

IMG_8879.jpeg

Επεξ/σία από protathlitis
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
7 ώρες πριν, protathlitis είπε

Πήρα την περασμένη εβδομάδα από ένα κεντρικό κρεοπωλείο του Χαλανδρίου, 2 T-bone, συσκευασμένες σε vacuum. Μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος χρόνος συντήρησης που έγραφε, σε θερμοκρασίες 0-2.

Ήταν πάντως καλής ποιότητας, αν και ελληνικές.

IMG_8879.jpeg

Το σφαγείο είναι στην Αμφίκλεια, οπότε και τα κρέατα είναι από τις γύρω περιοχές. Έχουν αρκετά κοπάδια ελεύθερων μοσχαριών στις γύρω περιοχές.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 10/3/2024 στις 7:35 ΜΜ, ilpapacha είπε

Σίγουρα δεν είναι επισμαλτωμένες ούτε της Napoleon ούτε της Weber. Προφανώς έχουν κάποια επικάλυψη, ίσως κι ένα pre-seasoning, ώστε μα μην σκουριάσουν μέχρι να πωληθούν.

 

τα "φτηνα" μοντελα και της weber και της napoleon ειναι επισμαλτωμενα! το γραφουν και στο βιβλιαρακι και στο site και παντου .... τα ακριβα εχουν ανοξειδωτες σχαρες. 

τωρα εσυ μπορει να επιμενεις ... αλλα ο κατασκευαστης σε διαψευδει! 
image.png.e9bb81815cb259e6a3a8eb1b9496250d.png

 

τωρα απο εκει και περα .... 
εγω στις δικες μου τι κανω ? πυροληση και μετα ανοξειδωτη βουρτσα. 
μετα τις περναω με ηλιελαιο και τις αφηνω ετσι για το επομενο ψησιμο ... 

μια φορα στο τοσο τις πλενω με ζεστο νερο και με σφουγγαρι.... 
 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dskoul είπε

τα "φτηνα" μοντελα και της weber και της napoleon ειναι επισμαλτωμενα! το γραφουν και στο βιβλιαρακι και στο site και παντου .... τα ακριβα εχουν ανοξειδωτες σχαρες. 

τωρα εσυ μπορει να επιμενεις ... αλλα ο κατασκευαστης σε διαψευδει! 
image.png.e9bb81815cb259e6a3a8eb1b9496250d.png

 

τωρα απο εκει και περα .... 
εγω στις δικες μου τι κανω ? πυροληση και μετα ανοξειδωτη βουρτσα. 
μετα τις περναω με ηλιελαιο και τις αφηνω ετσι για το επομενο ψησιμο ... 

μια φορα στο τοσο τις πλενω με ζεστο νερο και με σφουγγαρι.... 
 

Έχεις δίκιο

4 ώρες πριν, plasTOST είπε

Το σφαγείο είναι στην Αμφίκλεια, οπότε και τα κρέατα είναι από τις γύρω περιοχές. Έχουν αρκετά κοπάδια ελεύθερων μοσχαριών στις γύρω περιοχές.

Ας προσλάβουν και κάποιον να κάνει έναν ορθογραφικό/συντακτικό έλεγχο στα ταμπελάκια.

Γνωρίζεις κάποια καλή φάρμα που μπορεί να στείλει Αττική ή να συνεργάζεται με κάποιο κατάστημα/κρεοπωλείο;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχεις δίκιο

Ας προσλάβουν και κάποιον να κάνει έναν ορθογραφικό/συντακτικό έλεγχο στα ταμπελάκια.

Γνωρίζεις κάποια καλή φάρμα που μπορεί να στείλει Αττική ή να συνεργάζεται με κάποιο κατάστημα/κρεοπωλείο;

Δυστυχώς δεν γνωρίζω. Υπήρχε μία φάρμα στον Μπράλο που είχε και καταστήματα στην Αθήνα αλλά πτώχευσε.

Για χοιρινά προτείνω από εδώ: Χοιρινά Αράπης - Λιβανάτες. Στέλνει και Αθήνα από όσο θυμάμαι.

Βλέπω συνεργάζεται και με μία άλλη φάρμα με εκτροφή μοσχαριών και πουλάει στην Αθήνα. Θα ήθελα να δοκιμάσω αυτά τα Ω3 που λέει. Φάρμα Κουτσιώφτη

  • Like 1
Δημοσ.

Βέβαια εγώ πιο πολύ ανέβασα την φωτογραφία για να δείξω τους χρόνους vacuum που εφαρμόζουν οι εππαγελματίες. Γιατί το είχαμε συζητήσει το θέμα εδώ παλιότερα και είχαν ειπωθεί χρόνοι μερικών ημερών και όχι 1+ μήνας. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, protathlitis είπε

Βέβαια εγώ πιο πολύ ανέβασα την φωτογραφία για να δείξω τους χρόνους vacuum που εφαρμόζουν οι εππαγελματίες. Γιατί το είχαμε συζητήσει το θέμα εδώ παλιότερα και είχαν ειπωθεί χρόνοι μερικών ημερών και όχι 1+ μήνας. 

Kαι σε αυτα του mart εχει 2-3 μηνες χρονο ζωης. Ισως μπαινει και καποιο συντηρητικο μαζι.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Kαι σε αυτα του mart εχει 2-3 μηνες χρονο ζωης. Ισως μπαινει και καποιο συντηρητικο μαζι.

ή βάζουν άζωτο ή κάποιο αέριο πριν για την συντήρηση.

  • Like 1
Δημοσ.

Τα επαγγελματικά βακιουμ κρατάνε κανα 1 μηνα το λιγότερο γτ κανουν πολυ καλύτερη απορρόφησή του αέρα , δεν βάζουν τπτ μέσα bonus

Αλλιώς κ αυτοί λιντλ θα παίρνανε με 50 ε

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, plasTOST είπε

Υπήρχε μία φάρμα στον Μπράλο που είχε και καταστήματα στην Αθήνα αλλά πτώχευσε.

Παντα ελεγα να παω να ψωνισω απο κει και δεν προλαβα τελικα. Νομιζω ηταν απο τους πρωτους που εφερε τις premium κοπες στην Αθηνα πριν καμια 10αρια χρονια.

Από αυτο εδω το βιντεο ειχα ξεκινησει να μαθαινω για το ψησιμο στις μοσχαρισιες και ειχε αναφερει τη συγκεκριμενη φαρμα.

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 5
Δημοσ.

IMG_20240314_185651.jpg.0ae398d3cb31599c3b6cdfff89ea485f.jpg

Το συγκρότημα κατοικιών διαθέτει κοινόχρηστες ψησταριές που όμως λόγω του ραμαζανιού, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν μετά τη δύση. Αλλά τα ψάρια του Περσικού, φρέσκα και φθηνά!

IMG_20240314_190636.jpg.4904841616267cb03ce49f7e7ee26981.jpg

  • Like 10
Δημοσ.
1 ώρα πριν, doctor_pin είπε

Σε σουβλακια ποση ωρα αφηνουμε πανω τα καλαμακια κανα λεπτο την πλευρα?

1 λεπτό με την καμία φίλε. Ανάλογα το πάχος τους, είναι γύρω στα 4 λεπτά για κάθε μία από τις 4 πλευρές. Φωτιά όχι τέρμα δυνατά. 

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, protathlitis είπε

1 λεπτό με την καμία φίλε. Ανάλογα το πάχος τους, είναι γύρω στα 4 λεπτά για κάθε μία από τις 4 πλευρές. Φωτιά όχι τέρμα δυνατά. 

Ευχαριστω !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...