Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Eγινε λουκουμι η αληθεια ειναι το εβγαλα στους 69 βαθμους, πηγαινες να το κοψεις με το μαχαιρι και τα υγρα κυριολεκτικα εσταζαν!

Και θα το ηθελα σκετο ribs αλλα νεος ακομα στο αθλημα την επομενη φορα θα ειμαι πιο συγκεκριμενος στον χασαπη

Αναλογα την ορεξη... εγω τα εψαχνα πολλες φορες να ειναι μαζι με πανσετα και δεν τα εβρισκα.

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Προχτές έκανα μια.προβα σχετικά με σούβλα και μοτέρ. Είχα στην αποθήκη το παρακάτω σετ από τον γνωστό Κλαπακη. 

https://klapakis.gr/mixanismoi/10-14-detail

Για το μοτέρ που έχει υποδοχή για 2 σούβλες φαίνεται σούπερ απλά θέλει ένα τακάκι για να είναι ευθεία και στο σωστό υψος. Όταν καταφέρω να το συνδυάσω θα ανεβάσω και φωτό. Πάντως είναι πολύ δυνατό το μοτέρ από ότι είδα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Αναλογα την ορεξη... εγω τα εψαχνα πολλες φορες να ειναι μαζι με πανσετα και δεν τα εβρισκα.

Στον Αγγελη στην Γλυφαδα τα πηρα αν ψαχνεσαι για επομενες φορες

Βtw διαβασα οτι το σωστο θα ηταν να βγει το κομματι στους 63 βαθμους, υπαρχει περιπτωση να ηταν αψητο ? Γιατι στους 69 μιλαμε ετρεχε νερο απο τις ινες!

  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ritualistic είπε

Στον Αγγελη στην Γλυφαδα τα πηρα αν ψαχνεσαι για επομενες φορες

Βtw διαβασα οτι το σωστο θα ηταν να βγει το κομματι στους 63 βαθμους, υπαρχει περιπτωση να ηταν αψητο ? Γιατι στους 69 μιλαμε ετρεχε νερο απο τις ινες!

63 βλεπω και γω, οποτε αν πηρες θερμοκρασια απο το πιο χοντρο κομματι τοτε ησουν κομπλε

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Αυτα τα Ribs τι ειναι ρε παιδια?

Είναι οι λεγόμενες κορτεζίνες ή σιδηρόδρομος. Τα πλευρά του χοιρινού είναι ουσιαστικά. Λίγοι κρεοπώλες το ξέρουν και όσοι το ξέρουν οι μισοί από αυτούς σου κόβουν μπριζόλες 

  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Είναι οι λεγόμενες κορτεζίνες ή σιδηρόδρομος. Τα πλευρά του χοιρινού είναι ουσιαστικά. Λίγοι κρεοπώλες το ξέρουν και όσοι το ξέρουν οι μισοί από αυτούς σου κόβουν μπριζόλες 

και ζητας να στην κοψουν χοντρη γιατι στην φωτο την βλεπω πολυ μπαπατσικη (ας πουμε 3 cm?)

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά τα ribs είναι το κομμάτι με κόκκαλο από την χοιρινή μπριζόλα ,  ο χασάπης το καρέ τι το κάνει ? Ή το παίρνεις όλο και το καρέ το μαγειρεύεις αλλιώς ? Με βάλατε στην πρίζα να το δοκιμάσω , αν και όντας μπουρτζόβλαχος , δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν το γευστικό αποτέλεσμα θα μου αρέσει . Μα μέλια , κέτσαπ και μηλοζούμι στο κακόμοιρο το γουρουνάκι 😁😁😁

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, slk200gr είπε

και ζητας να στην κοψουν χοντρη γιατι στην φωτο την βλεπω πολυ μπαπατσικη (ας πουμε 3 cm?)

Δεν έχω καταφέρει να ψήσω ακόμα για να έχω άποψη. Έχω φάει μόνο αρκετές σε 3 ψήφιο αριθμό :) 

Πήρα κάποιες από το ΜΑΡΤ και μέσα στην εβδομάδα θα τις δοκιμάσω. Η μία από αυτές είναι κάπως χοντρουτσικη οπότε θα έχω μια καλή εικόνα!

1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε

Αν έχω καταλάβει καλά τα ribs είναι το κομμάτι με κόκκαλο από την χοιρινή μπριζόλα ,  ο χασάπης το καρέ τι το κάνει ? Ή το παίρνεις όλο και το καρέ το μαγειρεύεις αλλιώς ? Με βάλατε στην πρίζα να το δοκιμάσω , αν και όντας μπουρτζόβλαχος , δεν είμαι και πολύ σίγουρος αν το γευστικό αποτέλεσμα θα μου αρέσει . Μα μέλια , κέτσαπ και μηλοζούμι στο κακόμοιρο το γουρουνάκι 😁😁😁

Υπήρχε ένα μαγαζί στην Αθήνα στην Αργυρούπολη το ΕΥ ΚΟΡΤΕΖΕΙΝ. Πλήρωνες 9-10 € και έτρωγες όσες κορτεζίνες άντεχες. Εκεί να δεις μάχες :) 

  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ritualistic είπε

Eγινε λουκουμι η αληθεια ειναι το εβγαλα στους 69 βαθμους, πηγαινες να το κοψεις με το μαχαιρι και τα υγρα κυριολεκτικα εσταζαν!

Και θα το ηθελα σκετο ribs αλλα νεος ακομα στο αθλημα την επομενη φορα θα ειμαι πιο συγκεκριμενος στον χασαπη

Μη κολλάτε πάρα πολύ πολύ με την θερμοκρασία. Δεν είναι rib eye να το βγάλουμε medium :D.  69 να είναι λίγο ενδεχομένως. 89 θα μου φαινόταν πιο ρεαλιστικό. Το όλο θέμα εδώ είναι να διασπαστεί το λίπος που έχει απο πάνω.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, slk200gr είπε

και ζητας να στην κοψουν χοντρη γιατι στην φωτο την βλεπω πολυ μπαπατσικη (ας πουμε 3 cm?)

Βασικό: Αν καταφέρεις να βρεις, πες τους να σου βγάλουν την μεμβράνη από την μέσα μεριά πριν το ψήσεις. 

  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Βασικό: Αν καταφέρεις να βρεις, πες τους να σου βγάλουν την μεμβράνη από την μέσα μεριά πριν το ψήσεις. 

το κανεις και μονος αυτο ειναι σχετικα ευκολο

 

18 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

Μη κολλάτε πάρα πολύ πολύ με την θερμοκρασία. Δεν είναι rib eye να το βγάλουμε medium :D.  69 να είναι λίγο ενδεχομένως. 89 θα μου φαινόταν πιο ρεαλιστικό. Το όλο θέμα εδώ είναι να διασπαστεί το λίπος που έχει απο πάνω.

θεωρητικα χρειαζομουν ενα 3ωρο ακομα για να φτασω τους 89 αλλα νομιζω θα ηταν υπερβολικα στεγνο τοτε

  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, ZAKKWYLDE είπε

Μη κολλάτε πάρα πολύ πολύ με την θερμοκρασία. Δεν είναι rib eye να το βγάλουμε medium :D.  69 να είναι λίγο ενδεχομένως. 89 θα μου φαινόταν πιο ρεαλιστικό. Το όλο θέμα εδώ είναι να διασπαστεί το λίπος που έχει απο πάνω.

Εχεις δικιο σ αυτο! Και τα μοσχαρισια ribs τα βγαζουμε καπου στους 90C και ειναι ζουμερα

  • Like 2
Δημοσ.

Στα low & slow συνήθως τα βγάζουν 88 με 90 βαθμούς Κελσίου, τα αφήνουν σε αλουμινοχαρτο γύρω στα 30 λεπτά να φτάσουν 93 βαθμοί.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...