Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nikpar00 είπε

Στα low & slow συνήθως τα βγάζουν 88 με 90 βαθμούς Κελσίου, τα αφήνουν σε αλουμινοχαρτο γύρω στα 30 λεπτά να φτάσουν 93 βαθμοί.

Το κρεας εμεινε 3 ωρες στην αρχη στους 115, μετα σε αλουμινοχαρτο αλλες 2 ωρες στους 130 και οταν βγηκε απο αυτο, αλλη 1 ωρα παλι στους 130.

Συνολο 6 ωρες και εφτασε στους 69 βαθμους οταν το εβγαλα. Θα το αφηνα αν ανεβαινε ευκολα η θερμοκρασια να φτασει στους 90+ γιατι στο youtube που ειδα λεπτα ribs αυτη ηταν η οδηγια, ομως δεν ανεβαζε με τιποτα και επειδη ηταν χοντρο σαν κομματι σκεφτηκα οτι θα θελει κανα 3ωρο ακομα κ με το ενδεχομενο να βγει στεγνο. το εβγαλα απο την φωτια.

Ισως εκανα κατι λαθος στην διαδικασια αλλα ακολουθησα ακριβως το 3-2-1 με τις θερμοκρασιες που εβλεπα.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Το 321 ισχύει για τα ribs όχι το κομμάτι πανσετα που έκανε εσύ. Τα πιο μεγάλα κομμάτια κολλάνε για αρκετή ώρα σε μια θερμοκρασία όπως έγινε και σε σένα. Εκεί πρέπει να χεις υπομονή και να περιμένεις κι άλλο να σπάσει το κολλαγόνο. Αυτό είναι το low and slow.

  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gsisr είπε

Το 321 ισχύει για τα ribs όχι το κομμάτι πανσετα που έκανε εσύ. Τα πιο μεγάλα κομμάτια κολλάνε για αρκετή ώρα σε μια θερμοκρασία όπως έγινε και σε σένα. Εκεί πρέπει να χεις υπομονή και να περιμένεις κι άλλο να σπάσει το κολλαγόνο. Αυτό είναι το low and slow.

Δεν υπηρχε υπομονη εκεινη την ωρα μιλαγε το στομαχι 😄 

Αρα για πιο μεγαλα κομματια μαλλον 9 ωρες ειναι πιο ρεαλιστικο κ αυτο σημαινει πρεπει να σηκωθεις κατα τις 6 το πρωι για να φας λογικη ωρα!

  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάπου «επίσημος» πίνακας με τις θερμοκρασίες ψησίματος ανάλογα με το είδος κρέατος αλλά και το κομμάτι;

Επίσης, αναφορές σχετικά με το κατά πόσο αυξάνεται η θερμοκρασία όταν βγάζεις το κρέας απ' τη φωτιά και το ξεκουράζεις; Αυτό νομίζω είναι πολύ σημαντικό γιατί ουσιαστικά αυτό καθορίζει πότε θα βγάλεις το κρέας απ' τη φωτιά.

Παρήγγειλα ένα θερμόμετρο και θέλω να έχω ένα μπούσουλα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Υπάρχει κάπου «επίσημος» πίνακας με τις θερμοκρασίες ψησίματος ανάλογα με το είδος κρέατος αλλά και το κομμάτι;

Επίσης, αναφορές σχετικά με το κατά πόσο αυξάνεται η θερμοκρασία όταν βγάζεις το κρέας απ' τη φωτιά και το ξεκουράζεις; Αυτό νομίζω είναι πολύ σημαντικό γιατί ουσιαστικά αυτό καθορίζει πότε θα βγάλεις το κρέας απ' τη φωτιά.

Παρήγγειλα ένα θερμόμετρο και θέλω να έχω ένα μπούσουλα.

https://www.weber.com/GR/el/tips-tricks/chronodiagrammata-mageirikis/weber-49361.html

  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

63 βλεπω και γω, οποτε αν πηρες θερμοκρασια απο το πιο χοντρο κομματι τοτε ησουν κομπλε

63 στο χοιρινο βρε παιδια ;;;

Λιγο δεν ειναι;;;;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

63 στο χοιρινο βρε παιδια ;;;

Λιγο δεν ειναι;;;;

στους 69 το εβγαλα, συμφωνα με τον πινακα της weber ειναι στο υψηλο κιολας οριο θερμοκρασιων για χοιρινο.

αν μιλαμε για μπριζολες σουβλακια κλπ νομιζω οτι θα βγαινει στεγνο αν το αφησεις πιο πανω, αν μιλας για τη συγκεκριμενη περιπτωση ειχα τους λογους μου που το εβγαλα αλλα δεν το ελεγες ουτε στο ελαχιστο αψητο.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, aenaos15 είπε

63 στο χοιρινο βρε παιδια ;;;

Λιγο δεν ειναι;;;;

63 ειναι το χαμηλοτερο οριο για να ειναι safe to eat. Τοσο δινουν, οποτε δεν βρισκω λογο να διαφωνησω. Εγω παντως παντα σε κοτοπουλο και χοιρινο το παω πιο πανω 4-5 βαθμους (οταν βαζω θερμομετρο)

  • Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, slk200gr είπε

δεν ειναι πολυ?

75 βαθμοι ειναι το χαμηλοτερο οριο για το κοτοπουλο κ εκει ρισκαρεις καποια σημεια να μην ειναι σωστα ψημενα αν δεν εχεις μετρησει καλα με το θερμομετρο

Αν εχεις μετρησει σωστα και εισαι σιγουρος θα φας το ζουμεροτερο κοτοπουλο που εχεις φαει!

Αν θες να εισαι safe to βγαζεις στους 77 κ εισαι ετοιμος

  • Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως και για τι κομμάτι μιλάμε, επειδή ψήνω συχνά παϊδάκια (τα λατρεύει η σύζυγος), είναι μικρά κομμάτια, και δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει, το ένα λεπτό μετράς 73-74, μέχρι να πιες μια γουλιά τσίπουρο έχει 80ρίσει, αλλά και πάλι 80-82 βαθμούς να πάει, ζουμερό είναι 

Στο φιλέτο οκ, μπορείς να είσαι πιο ακριβής με τη θερμοκρασία, μετράς κιόλας στο πιο χοντρό κομμάτι και είσαι πιο safe 

Πάντως δοκιμάστε να ψήσετε με κάποιον που είναι "εμπειρικός" ψήστης, και δείτε που θα σας πει να βγάλετε το κοτόπουλο 

Εύκολα θα έχει πιάσει 3ψηφια θερμοκρασία  

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Πάντως δοκιμάστε να ψήσετε με κάποιον που είναι "εμπειρικός" ψήστης, και δείτε που θα σας πει να βγάλετε το κοτόπουλο 

Εύκολα θα έχει πιάσει 3ψηφια θερμοκρασία  

Eιδικα για το κοτοπουλο απο τοτε που πηρα την ψησταρια και το ψηνω με το θερμομετρο, οπουδηποτε αλλου και να εχω φαει μου φαινεται στεγνο και παραψημενο σε σημειο να μην θελω να το φαω!

Για κοτοπουλο στον φουρνο δεν το συζηταω, οπως ειναι απο το ταψι στα σκουπιδια

Αντε να εξηγησεις μετα οτι δεν εισαι περιεργος 😄

  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ritualistic είπε

Eιδικα για το κοτοπουλο απο τοτε που πηρα την ψησταρια και το ψηνω με το θερμομετρο, οπουδηποτε αλλου και να εχω φαει μου φαινεται στεγνο και παραψημενο σε σημειο να μην θελω να το φαω!

Για κοτοπουλο στον φουρνο δεν το συζηταω, οπως ειναι απο το ταψι στα σκουπιδια

Αντε να εξηγησεις μετα οτι δεν εισαι περιεργος 😄

Σωστός

Για φούρνο μη βάζεις ολόκληρο κοτόπουλο, εμείς αγοράζουμε πλέον μόνο μπούτι (όταν θέλουμε να το βάλουμε φούρνο), οπότε κάτι γίνεται

Το στήθος μαγειρεμένο στο φούρνο είναι να το κάνεις καμία κοτοσαλάτα μετά, δε τρώγεται σκέτο με τίποτα

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...