Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ είχα blackbull (φασον, όλες ίδιες είναι) και πήγα σε weber. Αν αξίζει η όχι η διαφορά στην τιμή μόνο ο ίδιος θα το καταλάβεις πηγαίνοντας να τις δεις από κοντά. Όπως είπα και πριν λίγα ποστ μέχρι 200 αξίζουν 100% αν είναι να φτάσεις σε διαφορές κοντά στα 100 ευρώ με μια broil όμως όχι. 

Εμένα το χειρότερο που είχα αντιμετωπίσει και το έχουν όλοι λόγω σχεδιασμού είναι ότι εψηνα και σταζαν λίπη από τις ενώσεις, εκεί έχεις θέμα μην φας και καμμία παντόφλα μαζί με τα κρέατα. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Zer0cooL1 είπε

Αντε με την εγγυηση να το καταλαβω (εν μερει γιατι σιγουρα θα υπαρχουν και ψιλα γραμματα οπως με ολες τις εγγυησεις για κακη χρηση)...

Η ποιοτητα ψησιματος αν ηταν χαλια σε αυτες, τοτε δε θα ειχαν και χαλια κριτικες απο τους χρηστες ? Σαν να ρωταω ο οδηγος του scoda εχει παραπονο απ το αυτοκινητο για συγκεκριμενη χρηση...???Οσον αφορα τις θεροκρασιες που ανεβαζουν κανεις δεν παραπονεθηκε!

Δεν διαφωνω σε αυτα που λες απαραιτητα απλα προσπαθω να καταλαβω τι τελικα αξιζει και τι οχι (αν και φανταζομαι ειναι πολυ σχετικο και αυτο)

Να προσθεσω δε οτι υπαρχει και κριτικη χρηστη που ειχε Broil King και αγορασε Majesty, και εμεινε εκπληκτος απ την ποιοτητα και την επιδοση της (σιγουρα οι αποψεις αυτων που εχουν κανει χρηση αρκετων ψησταριων ειναι ιδιαιτερα σημαντικη απο καποιον που χρησιμοποιει μονο τη δικη του...)

Φαίνεται ότι δεν θέλεις να πειστείς οποτε πάρε την Majesty για να μην το κουράζουμε 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Zer0cooL1 είπε

Αντε με την εγγυηση να το καταλαβω (εν μερει γιατι σιγουρα θα υπαρχουν και ψιλα γραμματα οπως με ολες τις εγγυησεις για κακη χρηση)...

Η ποιοτητα ψησιματος αν ηταν χαλια σε αυτες, τοτε δε θα ειχαν και χαλια κριτικες απο τους χρηστες ? Σαν να ρωταω ο οδηγος του scoda εχει παραπονο απ το αυτοκινητο για συγκεκριμενη χρηση...???Οσον αφορα τις θεροκρασιες που ανεβαζουν κανεις δεν παραπονεθηκε!

Δεν διαφωνω σε αυτα που λες απαραιτητα απλα προσπαθω να καταλαβω τι τελικα αξιζει και τι οχι (αν και φανταζομαι ειναι πολυ σχετικο και αυτο)

Αρχικα ξεκινας λαθος και στο λεω απο τωρα οτι εκτος κ αν δουλευεις τοσο πολυ που δεν εχεις 2 ωρες ελευθερο χρονο υην ημερα... δεν προκειται να παρεις ψησταρια υγραεριου και να ψηνεις 1 φορα την εβδομαδα! Θα ψηνεις μινιμουμ 2 για να μην σου πω και μεσοβδομαδα.

Οσο για την ποιοτικη διαφορα μεταξυ των επωνυμων και των φασον με μια επισκεψη στα καταστηματα θα εχεις δικη σου αποψη αν αξιζει η οχι η διαφορα τιμης.

Προσωπικα σαν κατοχος Weber Spirit II 310 που σχεδιαζε να δωσει μαξ 400ε για ψησταρια ειμαι 100% ευχαριστημενος με τα επιπλεον χρηματα που εδωσα.

Δεν παλευω με αναφλεξεις, η θερμοκρασια ειναι παντα μα παντα σταθερη ακομα κ σε πολυωρα ψησιματα, τα μαντεμια της ειναι τοπ και ξερω οτι αν χρειαστω support ο αντιπροσωπος ειναι στη διπλανη πορτα με αψογη εξυπηρετηση απο οσα ακουγονται εως τωρα.

  • Like 2
Δημοσ.

Κ εγώ έψαχνα για ψησταρια υγραεριου και έλεγα το πολύ να δώσω 200. Καλά κάνεις και ρωτάς για να μην την πατήσεις. Εννοείται θα κάνεις την δουλειά σου αλλά δεν θα βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Εγώ αυτό που θα έκανα θα περίμενα Black friday πέρυσι, όσοι ήταν τυχεροί πήραν της campingaz με 50% έκπτωση. Εγώ πήρα την veber spirit ii e310. Σκέψου την ανάβω τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω. Ειδικά στα μεγάλα καταστήματα έχεις ατοκες δόσεις δεν σου φαίνεται καν. Εν κατά κλειδί δικό σου είναι το πορτοφόλι αν θες να δώσεις 200 ευρώ και να κάνεις την δουλειά σου χωρίς απαιτήσεις καν το. Αν είσαι άνθρωπος που κάνεις επένδυσεις και καλοφαγάς πάρε κάτι καλό 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαφορά μεταξύ ακριβών και φτηνών ψησταριών είναι κυρίως στην κατανομή της κατανομή της θερμότητας και ότι η θερμοκρασία είναι σταθερή. Από εκεί και πέρα, έχει να κάνει με τις ικανότητες, εμπειρία  και προτιμησεις στο ψήσιμο. Για παράδειγμα για κάποιον που έχει φτάσει σε επίπεδο να ελέγχει πλήρως το ψητό του, οι αυξομοιώσεις στη θερμοκρασία λόγω αναφλέξεων είναι κάτι που θέλει να το αποφύγει ή ένα προσωπικό παράδειγμα, έχω φτάσει σε επίπεδο που για να βελτιωθεί το αποτέλεσμα των καπνιστών κρεάτων μου χρειάζομαι δύο επίπεδα και πιο ευαίσθητο ρυθμιστή (αλλά δε σκοπεύω να δωσω 2-3 χιλιαρικα, καλύτερα να πάω 20 εκδρομές και να φάω σε bbq που εξειδικευονται σε συγκεκριμένα κρέατα και ψησίματα 😁 )

 

Επεξ/σία από Ψιτ
:D
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Zer0cooL1 είπε

Αντε με την εγγυηση να το καταλαβω (εν μερει γιατι σιγουρα θα υπαρχουν και ψιλα γραμματα οπως με ολες τις εγγυησεις για κακη χρηση)...

Η ποιοτητα ψησιματος αν ηταν χαλια σε αυτες, τοτε δε θα ειχαν και χαλια κριτικες απο τους χρηστες ? Σαν να ρωταω ο οδηγος του scoda εχει παραπονο απ το αυτοκινητο για συγκεκριμενη χρηση...???Οσον αφορα τις θεροκρασιες που ανεβαζουν κανεις δεν παραπονεθηκε!

Δεν διαφωνω σε αυτα που λες απαραιτητα απλα προσπαθω να καταλαβω τι τελικα αξιζει και τι οχι (αν και φανταζομαι ειναι πολυ σχετικο και αυτο)

Να προσθεσω δε οτι υπαρχει και κριτικη χρηστη που ειχε Broil King και αγορασε Majesty, και εμεινε εκπληκτος απ την ποιοτητα και την επιδοση της (σιγουρα οι αποψεις αυτων που εχουν κανει χρηση αρκετων ψησταριων ειναι ιδιαιτερα σημαντικη απο καποιον που χρησιμοποιει μονο τη δικη του...)

Αγαπητέ μη σκαλώνεις στην ψυχαναγκαστική αναζήτηση της ιδανικής ισορροπίας κόστους - ποιότητας - κλπ που μας πιάνει πολλούς εδώ μέσα. Πάρε μια όσο πιο φθηνή μπορείς που να σε κάλυπτει σε διαστάσεις, και ψήνε μέχρι να τα φτύσει. Αν δεις να ...χάνει λάδια στρώνε ένα αλουμινόχαρτο πριν την ανάψεις την επόμενη φορά. 

Μετά που θα έχεις μάθει καλά το ψήσιμο στο υγραέριο αγοράζεις μια υπερλουξ να την έχεις για πάντα.

 

  • Like 1
Δημοσ.

Ακόμα και στην camping gas που θεωρείται κατά κάποιον τρόπο μια σκάλα κάτω από τις ακριβές ου γράφουμε, ένα παιδί έψαχνε σχάρα γιατί τη χάλασε με τρίψιμο και δεν έβρισκε πουθενά. Μια απλή σχάρα, όχι κανένα εξάρτημα περίεργο. Και ένας άλλος από εδώ πάλι, πήρε τη Weber και είχε μια γρατζουνιά η σχάρα και του έστειλαν καινούρια και τις κράτησε και τις δύο. Που η γρατζουνιά στο μαντεμι δεν είναι πρόβλημα καν.

  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα,

ήρθε και στήθηκε η E310! Έγινε και το initial burn, την άφησα 20 λεπτα να κάψει στο τέρμα. Από τα 10 λεπτά είχε τερματισει η θερμοκρασία. Όταν κρύωσαν οι σχάρες, τις πέρασα με λίγο λάδι.

Αύριο θα παίξει το πρώτο πιλοτικό ψήσιμο με ταπεινές χοιρινές μπριζολίτσες για να είμαι όσο πιο σίγουρος μπορώ :)

Κάνω ενα revision, του τι έχω καταλάβει για την διαδικασία και με διορθώνετε:

1) Πριν το ψήσιμο, ανάβω τέρμα και τους 3 καυστήρες και την αφήνω 10 λεπτα να κάψει. Ξαναλαδώνω σχάρες;

2) Το κρέας πρέπει να είναι κανά μισάωρο σε θερμοκρασία δωματίου και αλατισμένο

3) Βαζω το κρέας στην καυτή ψησταριά, μετά χαμηλώνω την θερμοκρασία και ψήνω άμεσα με κλειστό καπάκι.

Ερώτηση τώρα, σε τι θερμοκρασία τις χοιρινές; 200 -220; Μια δύο φορές γύρισμα και πάνω κάτω στα 10-12 λεπτά είναι έτοιμες; Και οι τρείς καυστήρες στη μέση;

Καταλαβαίνω ότι θα τα βρώ εμπειρικά απλά ρωτάω για να έχω ένα μπούσουλα γιατί όπως είπα δεν εχω ξαναδουλέψει υγραέριο.

Ευχαριστώ!

 

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panos_ace είπε

 

1) Πριν το ψήσιμο, ανάβω τέρμα και τους 3 καυστήρες και την αφήνω 10 λεπτα να κάψει. Ξαναλαδώνω σχάρες;

2) Το κρέας πρέπει να είναι κανά μισάωρο σε θερμοκρασία δωματίου και αλατισμένο

3) Βαζω το κρέας στην καυτή ψησταριά, μετά χαμηλώνω την θερμοκρασία και ψήνω άμεσα με κλειστό καπάκι.

Ερώτηση τώρα, σε τι θερμοκρασία τις χοιρινές; 200 -220; Μια δύο φορές γύρισμα και πάνω κάτω στα 10-12 λεπτά είναι έτοιμες; Και οι τρείς καυστήρες στη μέση;

Καταλαβαίνω ότι θα τα βρώ εμπειρικά απλά ρωτάω για να έχω ένα μπούσουλα γιατί όπως είπα δεν εχω ξαναδουλέψει υγραέριο.

Ευχαριστώ!

γιατι να το κανεις αυτο? βαλτην στους 200 βαθμους εξαρχης  και ξεκινα αφου ειναι καθαρες και λαδωμενες οι σχαρες ηδη

  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, slk200gr είπε

γιατι να το κανεις αυτο? βαλτην στους 200 βαθμους εξαρχης  και ξεκινα αφου ειναι καθαρες και λαδωμενες οι σχαρες ηδη

Μάλλον εννοεί για να κάνει τις γραμμές.

 

11 λεπτά πριν, panos_ace είπε

Καλημέρα,

ήρθε και στήθηκε η E310! Έγινε και το initial burn, την άφησα 20 λεπτα να κάψει στο τέρμα. Από τα 10 λεπτά είχε τερματισει η θερμοκρασία. Όταν κρύωσαν οι σχάρες, τις πέρασα με λίγο λάδι.

Αύριο θα παίξει το πρώτο πιλοτικό ψήσιμο με ταπεινές χοιρινές μπριζολίτσες για να είμαι όσο πιο σίγουρος μπορώ :)

Κάνω ενα revision, του τι έχω καταλάβει για την διαδικασία και με διορθώνετε:

1) Πριν το ψήσιμο, ανάβω τέρμα και τους 3 καυστήρες και την αφήνω 10 λεπτα να κάψει. Ξαναλαδώνω σχάρες;

2) Το κρέας πρέπει να είναι κανά μισάωρο σε θερμοκρασία δωματίου και αλατισμένο

3) Βαζω το κρέας στην καυτή ψησταριά, μετά χαμηλώνω την θερμοκρασία και ψήνω άμεσα με κλειστό καπάκι.

Ερώτηση τώρα, σε τι θερμοκρασία τις χοιρινές; 200 -220; Μια δύο φορές γύρισμα και πάνω κάτω στα 10-12 λεπτά είναι έτοιμες; Και οι τρείς καυστήρες στη μέση;

Καταλαβαίνω ότι θα τα βρώ εμπειρικά απλά ρωτάω για να έχω ένα μπούσουλα γιατί όπως είπα δεν εχω ξαναδουλέψει υγραέριο.

Ευχαριστώ!

Καλορίζικη και καλά ψησίματα αρχικά :)

1) εγώ τις λαδώνω πριν την ανάψω ή όταν τελειώσω το ψήσιμο και κρυώσει τις περνάω τότε ώστε να είναι έτοιμες για την επόμενη χρήση.

2) Σωστά. Εγώ τις μαρινάρω ας πούμε από το πρωί και τις βάζω ψυγείο. Μισή ώρα πριν τις βγάζω σε θερμοκρασία δωματίου και μετά για ψήσιμο.

3) Όταν ανοίγω το καπάκι για να τις βάλω βάζω στο τέρμα χαμηλά και τους 3 καυστήρες ώστε να κρατήσω της θερμοκρασία περίπου 200-220. Προσοχή τώρα στις ενδείξεις του θερμομέτρου της ψησταριάς: Αν καλύψεις σχεδόν όλη την επιφάνεια της ψησταριάς λογικό θα είναι να σου γράφει χαμηλότερη θερμοκρασία το θερμόμετρα της ψησταριάς. Με σχεδόν γεμάτη την επιφάνεια ψησίματος το θερμόμετρο έγραφε 150-170 αλλά το κρέας ψηνόταν με την ίδια ένταση και ταχύτητα σαν να είχα 220 (έχω θερμόμετρο με ακίδα και έκανα τους σχετικούς ελέγχους).

Όσον αφορά το ψήσιμο θα σου πω τι κάνω εγώ για τις χοιρινές: Τις βάζω στην σχάρα, στα 4-5 λεπτά γύρισμα και ξανά μετά στα 4-5 λεπτά. Το πόσες φορές χρειαστεί γύρισμα εξαρτάται από το πόσο ψημένες θες να είναι και από το πάχος τους κρέατος (άλλο χρόνο και γυρίσματα θέλει μία που είναι 1 δάκτυλο χοντρή και άλλο μία που είναι 2 δάκτυλα). Επίσης δεν τις γυρνάς με πιρούνι/  πιρούνα κλπ. 

Αν θες μετά το πρώτο γύρισμα βάζεις και στην σχάρα συντήρησης ψωμί κομμένο φέτες και το τσεκάρεις για να μην αρπάξουν όταν θα γυρίζεις και τις μπριζόλες.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, slk200gr είπε

Φαίνεται ότι δεν θέλεις να πειστείς οποτε πάρε την Majesty για να μην το κουράζουμε 

Εχεις επιχειρηματα και ξερεις να συζητας παντως.....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zer0cooL1 είπε

Εχεις επιχειρηματα και ξερεις να συζητας παντως.....

συγνωμη αλλα  σου εγραψε ο φιλος ποιο πανω για ποιον λογο και γιατι τωρα απο εκει και περα επιλεγεις ,δεν χρειαζεται να αδειασουμε το δικο μας μυαλο για να γεμισουμε το δικο σου ,αυτο το να προσπαθει καποιος να φερει συνεχεια αντιρησεις  για να προσπαθει ο αλλος να σε πεισει και κουραστικο ειναι και βαρετο για τους υπολοιπους που μπαινουν και διαβασουν

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, slk200gr είπε

συγνωμη αλλα  σου εγραψε ο φιλος ποιο πανω για ποιον λογο και γιατι τωρα απο εκει και περα επιλεγεις ,δεν χρειαζεται να αδειασουμε το δικο μας μυαλο για να γεμισουμε το δικο σου ,αυτο το να προσπαθει καποιος να φερει συνεχεια αντιρησεις  για να προσπαθει ο αλλος να σε πεισει και κουραστικο ειναι και βαρετο για τους υπολοιπους που μπαινουν και διαβασουν

Εθεσα συγκεκριμενα ερωτηματα στα οποια εσυ προσωπικα ουτε καν μπηκες στον κοπο να απαντησεις (και ουτε οφειλεις...), αλλα ευχαριστως πηρες θεση ειρωνευομενος , μη σεβομενος τον συνομιλητη σου (που οφειλεις...)!

Στο επι τα αυτα αν εχεις να παραθεσεις κατι σημαντικο η να απαντησεις σε καποια ερωτηματα, να το κανεις με ευγενεια και σεβασμο! Αποψεις ανταλασουμε εδω και συζηταμε, κανενας δεν προσπαθει να πεισει κανεναν, πολυ δε περισσοτερο να προσβαλει...Αιντε !

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Zer0cooL1 είπε

Εθεσα συγκεκριμενα ερωτηματα στα οποια εσυ προσωπικα ουτε καν μπηκες στον κοπο να απαντησεις (και ουτε οφειλεις...), αλλα ευχαριστως πηρες θεση ειρωνευομενος , μη σεβομενος τον συνομιλητη σου (που οφειλεις...)!

Στο επι τα αυτα αν εχεις να παραθεσεις κατι σημαντικο η να απαντησεις σε καποια ερωτηματα, να το κανεις με ευγενεια και σεβασμο! Αποψεις ανταλασουμε εδω και συζηταμε, κανενας δεν προσπαθει να πεισει κανεναν, πολυ δε περισσοτερο να προσβαλει...Αιντε !

"Φαίνεται ότι δεν θέλεις να πειστείς οποτε πάρε την Majesty για να μην το κουράζουμε "

αν αυτο σου φαινεται ειρωνια πιθανον να εισαι πολυ ευαισθητος οποτε οκ θα προσεχω λιγο παραπανω σε σενα,καμια ειρωνια απλα ειπα προχωρα στην αγορα αυτης που επιθυμεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Zer0cooL1 είπε

Αντε με την εγγυηση να το καταλαβω (εν μερει γιατι σιγουρα θα υπαρχουν και ψιλα γραμματα οπως με ολες τις εγγυησεις για κακη χρηση)...

Η ποιοτητα ψησιματος αν ηταν χαλια σε αυτες, τοτε δε θα ειχαν και χαλια κριτικες απο τους χρηστες ? Σαν να ρωταω ο οδηγος του scoda εχει παραπονο απ το αυτοκινητο για συγκεκριμενη χρηση...???Οσον αφορα τις θεροκρασιες που ανεβαζουν κανεις δεν παραπονεθηκε!

Δεν διαφωνω σε αυτα που λες απαραιτητα απλα προσπαθω να καταλαβω τι τελικα αξιζει και τι οχι (αν και φανταζομαι ειναι πολυ σχετικο και αυτο)

Να προσθεσω δε οτι υπαρχει και κριτικη χρηστη που ειχε Broil King και αγορασε Majesty, και εμεινε εκπληκτος απ την ποιοτητα και την επιδοση της (σιγουρα οι αποψεις αυτων που εχουν κανει χρηση αρκετων ψησταριων ειναι ιδιαιτερα σημαντικη απο καποιον που χρησιμοποιει μονο τη δικη του...)

Έχω την συγκεκριμένη ψησταριά αερίου,  https://www.skroutz.gr/s/17408815/Grill-Chef-Wagon-2-1-GC-9237383FT.html.

Την είχαμε πάρει πριν κάποια χρόνια για το εξοχικό, χωρίς να το ψάξουμε ιδιαίτερα, καθώς υπάρχει και κτιστό μπάρμπεκιου, όποτε δεν δώσαμε και πολύ σημασία. Θέλαμε κάτι οικονομικό και απλό, για πιο γρήγορο ψήσιμο και για μικρή ποσότητα κρέατος (πχ 2 μπριζόλες/ψάρια, κάνα σουβλάκι κτλ).

Η σχάρα ψησίματος που έχει δεν κάθεται καλά, όποτε πολλές φορές, φεύγει από την θέση της. Δεν υπάρχει η ίδια θερμοκρασία σε όλη την επιφάνεια της, κάποια σημεία είναι πιο ζεστά (στο κέντρο) από τα υπόλοιπα (στις άκρες). Μπάζει αέρα από παντού, όποτε την έχουμε σε σημείο όπου να είναι όσο το δυνατόν προστατευμένη όταν ψήνουμε.

Έχουμε καταλήξει να ψήσουμε φαγητό για καμία 10αριά άτομα, μπριζόλες/μπιφτέκια/λουκάνικα, ύστερα από αρκετή προσπάθεια, και αρκετές αναφλέξεις, αλλά τα καταφέραμε. Μια χαρά φάγαμε όλοι στο τέλος.

Με τα όσα έχω δει μέχρι στιγμής από την συγκεκριμένη, θα προτιμούσα να είχα δώσει περισσότερα χρήματα και να το είχα ψάξει καλύτερα, εκείνον τον καιρό, ώστε να έπαιρνα κάτι πιο στιβαρό και ποιοτικό, ώστε τουλάχιστον να μην παιδεύομαι με τα απλά πράγματα, όπως την διαφορετική θερμοκρασία στην σχάρα όπου καταλήγεις να ψήνεις στο 1/3 της επιφάνειας.

Όπως αναφέρεις και εσύ, με τις μάρκες αυτοκινήτων, και τα 2 θα σε πάνε εκεί που θες στην τελική, απλά κάποιο θα σε πάει πιο άνετα/γρήγορα/ασφαλέστερα κτλ από το άλλο. Η επιλογή είναι δική σου και προφανώς πρέπει να γίνει και ανάλογα με το ποσό που θέλεις να διαθέσεις.

 

 

 

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...