imr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, Kostasm45 είπε Προφανώς και μπορείς να κάνεις δουλειά σου χωρίς το τηλέφωνο . Την ακίδα πρέπει να την έχεις μέσα στο κρέας αν το ξεπεράσεις θα σου δίνει λάθος ένδειξη . Σήμερα έβαλα ένα κοτοπουλάκι στην σούβλα , θα μπορούσε να βγει και καλύτερο , για πρώτη φορά καλό ήταν . Πολυ ωραιο, Μια ερωτηση, την εχω δει και σε αλλες φωτογραφιες, γιατι με σουβλα βγαζετε την σχαρα? Δεν θα μπορουσε το ταψακι να ακουμπαει πανω στην σχαρα?
zanskou Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, imr είπε Πολυ ωραιο, Μια ερωτηση, την εχω δει και σε αλλες φωτογραφιες, γιατι με σουβλα βγαζετε την σχαρα? Δεν θα μπορουσε το ταψακι να ακουμπαει πανω στην σχαρα? Δεν χωράει η σουβλα συνήθως 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 40 λεπτά πριν, imr είπε Πολυ ωραιο, Μια ερωτηση, την εχω δει και σε αλλες φωτογραφιες, γιατι με σουβλα βγαζετε την σχαρα? Δεν θα μπορουσε το ταψακι να ακουμπαει πανω στην σχαρα? Κακος σχεδιασμος σε weber spirit/genesis, καθως εχει γυρω στα 12εκ αποσταση απο τη σουβλα μεχρι τους ανακλαστηρες!!! 1
PJK Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για ολόκληρο κοτόπουλο δοκιμάστε σε αυτό το σκεύος, όχι σε σούβλα. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο. Για γύρω στα 2 κιλά κοτόπουλο σε weber spirit II 310 θέλει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά (γύρω στους 230 βαθμούς C, οι δύο ακραίοι καυστήρες στο mid ο μεσαίος σβηστός) με το σκεύος στην μέση ακριβώς (κανονικά επάνω στην σχάρα, χωράει μια χαρά όρθιο το κοτόπουλο) και μετά για κάνα πεντάλεπτο και οι τρεις καυστήρες στο max για πέτσα τραγανή. Από κει που δεν ήθελαν κοτόπουλο και ξίνιζαν, το ζητάνε συνέχεια! Πριν το ψήσιμο του κάνω ένα πασαλειμματάκι -και κάτω από την πέτσα- με τα σχετικά (μουστάρδα λεμόνι αλάτι πιπέρι πάπρικα κλπ η ότι θέλει ο καθένας) και στην θέση του σκεύους λίγο κόκκινο κρασί. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από PJK 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Eγω εχω παρει αυτο και καθεται μια χαρα και στο GBS της weber https://www.amazon.co.uk/Jamie-Oliver-552608-Non-Stick-Stainless/dp/B075NJPY8R 2
Kostasm45 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, giannis170374 είπε Μια χαρά φαίνεται Εγώ έψησα 2 μεγάλα μπούτια γαλοπούλα και έγιναν τέλεια, πια ψησταριά έχεις? Την Weber spirit 310 έχω , έκανα βλακεία και δεν μου βγήκε καλό , το έψησα στους 160 και στο τέλος το δυνάμωσα , νομίζω ότι αν το πήγαινα από την αρχή στους 200 θα γινόταν λουκουμάς . Ρε σεις με τόσα τζάτζαλα μάτζαλα στο τέλος θα γίνουμε ταβερνιάρηδες . 1
slk200gr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 24 λεπτά πριν, Kostasm45 είπε Την Weber spirit 310 έχω , έκανα βλακεία και δεν μου βγήκε καλό , το έψησα στους 160 και στο τέλος το δυνάμωσα , νομίζω ότι αν το πήγαινα από την αρχή στους 200 θα γινόταν λουκουμάς . Ρε σεις με τόσα τζάτζαλα μάτζαλα στο τέλος θα γίνουμε ταβερνιάρηδες . Σιγα μην μας φτάσουν οι ταβερνιαριδες 6 ώρες πριν, PJK είπε Για ολόκληρο κοτόπουλο δοκιμάστε σε αυτό το σκεύος, όχι σε σούβλα. Το αποτέλεσμα είναι απίθανο. Για γύρω στα 2 κιλά κοτόπουλο σε weber spirit II 310 θέλει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά (γύρω στους 230 βαθμούς C, οι δύο ακραίοι καυστήρες στο mid ο μεσαίος σβηστός) με το σκεύος στην μέση ακριβώς και μετά για κάνα πεντάλεπτο και οι τρεις καυστήρες στο max για πέτσα τραγανή. Από κει που δεν ήθελαν κοτόπουλο και ξίνιζαν, το ζητάνε συνέχεια! Πριν το ψήσιμο του κάνω ένα πασαλειμματάκι -και κάτω από την πέτσα- με τα σχετικά (μουστάρδα λεμόνι αλάτι πιπέρι πάπρικα κλπ η ότι θέλει ο καθένας) και στην θέση του σκεύους λίγο κόκκινο κρασί. Έχω ένα παρόμοιο, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κοτόπουλο, αληθεια στο κοτόπουλο που βάζουμε το θερμομετρο?
Kostasm45 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Εκτός από το "γνωστό" σημείο 😜, στο στήθος και στα μπούτια . 1
aenaos15 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Κακος σχεδιασμος σε weber spirit/genesis, καθως εχει γυρω στα 12εκ αποσταση απο τη σουβλα μεχρι τους ανακλαστηρες!!! Και στη broil king επισης δεν χωρα και βγαζω τις σχαρες. 1
giannis170374 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Kostasm45 είπε Την Weber spirit 310 έχω , έκανα βλακεία και δεν μου βγήκε καλό , το έψησα στους 160 και στο τέλος το δυνάμωσα , νομίζω ότι αν το πήγαινα από την αρχή στους 200 θα γινόταν λουκουμάς . Ρε σεις με τόσα τζάτζαλα μάτζαλα στο τέλος θα γίνουμε ταβερνιάρηδες . Ήθελε σίγουρα παραπάνω βαθμούς Εγώ τα μπούτια γαλοπούλας με βάρος 1,100 το καθένα τα έψησα στους 205 και κάτι για να βοηθήσω όλους πήγαινε στο μπαχαρ στην Αθήνα και πάρτε μιξ μπαχαρικών για διάφορα κρέατα όπως για κοτόπουλου και θα με θυμηθείτε. Και τώρα φίλε μού αφού έχουμε την ίδια ψησταριά μπορείς να μου πεις τι σούβλα να πάρω , μόνο μην μου πεις της Weber 1
Kostasm45 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Για ρίξε μια ματιά στις σελίδες 296-297 τα γράφω αναλυτικά ότι άλλο θες εδώ είμαστε .
zanskou Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Λοιπόν σήμερα είπαμε να κάνουμε μερικά μπιφτεκάκια που αρέσουν πολύ και στον γιό μου. Η αρχική σκέψη ομολογώ πως ήταν για μπέργκερ αλλά έλειπαν κάποια υλικά και βαριόμουν να πάω να ψωνίσω μετά τη δουλειά. Επομένως έπεσε ολίγο από θρούμπη, κρεμμυδάκι, αυγό, θυμάρι και ούζο και voila Η γεύση ήταν φανταστική, έγιναν πολύ ζουμερά και με το απαραίτητο λεμονάκι μετά το ψήσιμο δεν έμεινε τίποτα. Για να μην κολλήσουν στη σχάρα την πέρασα όταν ειχε αρχίσει το ζέσταμα με πολύ λιγο λαδάκι με ένα πινέλο 10
Daliar Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Στις 12/11/2020 στις 9:15 ΠΜ, Rabbit30 είπε Καλημερα, για δωσε tips!😉 Αγόρασα μοτέρ ρεύματος, σουβλα, διχαλες, μια λαμα την οποία στραβωσα και την χρησιμοποιήσα ως στήριγμα σούβλας - ψησταριάς. Η σουβλα ειναι στρογγυλή και οχι τετράγωνη οπότε έπρεπε να πατενταρω για να ταιριάξει στην εσοχή του μοτέρ. Ολα τα πιο πάνω απο οι πρακτικερ, αλλα ειδα καποια κιτ ετοιμα στα 50€ και στα leroy. Δεν τα έχω δει απο κοντα όμως
Rabbit30 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Daliar είπε Αγόρασα μοτέρ ρεύματος, σουβλα, διχαλες, μια λαμα την οποία στραβωσα και την χρησιμοποιήσα ως στήριγμα σούβλας - ψησταριάς. Η σουβλα ειναι στρογγυλή και οχι τετράγωνη οπότε έπρεπε να πατενταρω για να ταιριάξει στην εσοχή του μοτέρ. Ολα τα πιο πάνω απο οι πρακτικερ, αλλα ειδα καποια κιτ ετοιμα στα 50€ και στα leroy. Δεν τα έχω δει απο κοντα όμως Αυτα εχω δει και γω αλλα θα κοιτάξω μήπως κανω και γω παντεντα. ευχαριστώ.
atonioz Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Project Τσιπούρα - Χταπόδι Τα του ΣΚ είναι τα παρακάτω. Ενώ τσιπούρα έχω ξανακάνει και είναι σχετικά εύκολο (καθαρές σχάρες, λέμονάκι στην κοιλιά, 6 λεπτά η κάθε πλευρά και μετά έμμεσο μέχρι τους 60) το χταπόδι (δύο πλοκάμια σύνολο 1 κιλό) ενώ διάβασα αρκετά δεν έβγαλα και πολύ άκρη για θερμοκρασία τρόπο κλπ. Διάβασα για 54 βαθμούς (ξεπάγωμα, θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα) αλλά δοκιμάσα και δεν... οπότε είπα να δοκιμάσω και έψησα το ένα πόδι βγάζοντάς το απο τη σχάρα και γυρνώντας το πολλές φορές με άμεσο ψήσιμο και έως τους 68 και το άλλο ποδί λιγότερο σε έμμεσο ψήσιμο μέχρι περίπου στους ίδιους βαθμούς (κυρίως με κλειστό καπάκι). Το δεύτερο βγήκε πιο μαλακό (και τα δύο προφανώς καταναλώθηκαν). Έχει κανείς κάποιο στάνταρ τρόπο για χταποδάκι ? (σημείωση ήταν κατεψυγμένο , και το πήρα αν θυμάμαι καλά 15€ από mart)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα