Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, spot είπε

Ας ξεκινήσω έτσι: έχω διαβάσει ΟΛΟ το τόπικ (μου πήρε 2 μήνες). Κάτοχος μιας Camping Gaz Adelaide 2 Woody πάνω από 15 χρόνια.
Υπάρχει, είτε στο ινσόμνια είτε αλλού, παρόμοιο θέμα συζήτησης για ψήσιμο στο κάρβουνο? (όταν λέω παρόμοιο εννοώ αξιόπιστο και ενεργό, όχι κάτι που γράψανε 2 σελίδες πριν 5 χρόνια τέλος).

(έχω αρχίσει και ξεστρατίζω .... επιστρέφω στην καρβουνίλα με αργά πηδηματάκια).

Ευχαριστώ!

Περιμενουμε να μας πεις ποιες υγραεριου εχεις στοχευσει! 😆

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1174

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, karman13 είπε

Ήθελαν λιγότερο ψήσιμο. Τα άφησα 1 ώρα και 10 λεπτά. 

IMG_20201118_212008.jpg

Επειδή χταπόδι δεν έχω ψήσει, έγραψα ότι τα θρύψαλα θέλουν λιγότερη ώρα από αυτό που γράφει (γράφει για 40 λεπτά και τα δικα μου είναι έτοιμα στα 20 περίπου) Περίμενα ότι θα το έβγαζες πιο νωρίς. Την άλλη φορά θα το κανεις σίγουρα καλύτερα. Άλλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε και αλίμονο αν τα καταφέρναμε όλα με την μια. Και η αστοχία στο προγραμμα είναι.  

Δημοσ.
9 ώρες πριν, rb26 είπε

Τα γράφουν όλα στο αμερικανικό site της από reviews ιδιοκτητών , πχ για την signet 390 που μου άρεσε, το πρώτο που γράφει είναι αυτό https://broilkingbbq.com/grills/signet/signet_390/

και αρκετά αλλά, γιαυτο είπα να πάω στην Napoleon. Κατά τα αλλά πιο φθηνή βγαίνει η broil king σε αντίστοιχο μοντέλο. 

Με 4,3 βαθμολογια δεν το λες κι ασχημο.

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι  οτι δουλευω το μοντελο που βλεπεις στην υπογραφη μου εδω και  14 μηνες και  δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα.

Η napoleon ειναι  κορυφαια εταιρεια στο χωρο , οπως επισης και η Weber.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Θα ηθελες να μας πεις ποια προβληματα εχουν αναφερθει για broil king και  για ποια μοντελα;;;

θα με ενδιεφερε και μενα μια που απο μετα χρηση 8 μηνων δεν παρατηρησα κατι

Δημοσ.
17 ώρες πριν, aloop είπε

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω και πράξε αναλόγως. Το θράψαλο πάντως θέλει λιγότερο χρόνο από αυτόν που γράφει. Κατά τα άλλα μια χαρά τα περιγράφει.

https://www.pandespani.com/syntages/kalamari-htapodi-thrapsalo-sti-shara/

Μας άνοιξες την όρεξη :) 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, rb26 είπε

Τα γράφουν όλα στο αμερικανικό site της από reviews ιδιοκτητών , πχ για την signet 390 που μου άρεσε, το πρώτο που γράφει είναι αυτό https://broilkingbbq.com/grills/signet/signet_390/

και αρκετά αλλά, γιαυτο είπα να πάω στην Napoleon. Κατά τα αλλά πιο φθηνή βγαίνει η broil king σε αντίστοιχο μοντέλο. 

Διαβασα τα αρνητικα στις πρωτες 2 σελιδες. Τα πιο πολλα για σκουριασμενη μαντεμενια σχαρα. Guess what, το μαντεμι σκουριαζει αν εχει υγρασια. Το ιδιο βλεπεις και στα review στο αμαζον στα lodge cast iron. Γραφει η αλλη μου σκουριασε την πρωτη κιολας μερα μετα το πλυσιμο. Αν δεν ξερεις κυρια μου τι ειναι το μαντεμι και τι φροντιδα θελει, τι το παιρνεις; παρε με 5 ευρω ενα τηγανακι αντικολλητικο να κανεις τη δουλεια σου.

Το αρνητικο της υποθεσης στα review που διαβασα ειναι οτι η εταιρεια δεν αντικαθιστα σκουριασμενα ή χαλασμενα μερη, που υποτιθεται δεν εχουν γινει απο ευθυνη του καταναλωτη.

Αλλα οταν βλεπεις τετοιες φωτο, μην τα ριχνουμε ολα στις εταιρειες. ΑΝ και ο συγκεκριμενος ελεγε οτι το εχει ετσι απο το 2007 και δεν εχει παθει κατι.

000c17c0-4a2b-564f-9f0c-5162f9dac68e

12 ώρες πριν, spot είπε

Ας ξεκινήσω έτσι: έχω διαβάσει ΟΛΟ το τόπικ (μου πήρε 2 μήνες). Κάτοχος μιας Camping Gaz Adelaide 2 Woody πάνω από 15 χρόνια.
Υπάρχει, είτε στο ινσόμνια είτε αλλού, παρόμοιο θέμα συζήτησης για ψήσιμο στο κάρβουνο? (όταν λέω παρόμοιο εννοώ αξιόπιστο και ενεργό, όχι κάτι που γράψανε 2 σελίδες πριν 5 χρόνια τέλος).

(έχω αρχίσει και ξεστρατίζω .... επιστρέφω στην καρβουνίλα με αργά πηδηματάκια).

Ευχαριστώ!

Σε facebook πολυ ενεργα:

https://www.facebook.com/groups/weberkettleclubgrillgiants

https://www.facebook.com/groups/200616587720185

Ειναι και για καρβουνο και για γκαζι. Το αμερικανικο ειναι 99% καρβουνο. Το ελληνικο 50-50.

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gkontizas είπε

θα ηθελα κ εγω μια γνωμη για τις napoleon .ειμαι κοντα συην αγορα Broil King Monarch και δεν εχω κοιταξει την napoleon

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να τις δεις από κοντά, μετά το lockdown, εκτός αν βιάζεσαι να την πάρεις νωρίτερα. Μια ματιά στο σκρουτζ θα σε βοηθήσει να βρεις τα καταστήματα που τις έχουν. Ο καθένας μπορεί να σου πει την προσωπική του άποψη ή εμπειρία, αλλά σίγουρα μετράει να τις δεις και ο ίδιος από κοντά, τόσα χρήματα θα δώσεις.

Όπως και να χει για Broil King και Napoleon, που αναφέρεις, είναι πολύ καλές στο είδος τους.

  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, gkontizas είπε

θα ηθελα κ εγω μια γνωμη για τις napoleon .ειμαι κοντα συην αγορα Broil King Monarch και δεν εχω κοιταξει την napoleon

αυτο που παρατηρώ στις Napoleon, ειναι οτι εχουν πολυ δυνατοτερους καυστηρες - δες τα χαρακτηριστικά τους

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνήσω με την άποψη ότι η επιλογή σε ένα κατάστημα είναι το καλύτερο. Ετσι όπως έχουν βέβαια οι καταστάσεις με την αγορά και την πανδημία, είναι δύσκολο να βρείς ένα κατάστημα ανοικτό που να έχει μια Napoleon δίπλα δίπλα με μια Monarch για άμεση διερεύνηση. Από αντίστοιχη σύγκριση που έκανα σε κατάστημα και εγώ προ μηνός μεταξύ Broil King και Weber, εύκολα  κατέληξα στην Monarch, την οποία και αγόρασα. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, rb26 είπε

Καλησπέρα στην μερακλιδοπρεα!

ψήνω χρόνια σε χτιστό BBQ, καρβουνάκια κλπ αλλά λόγω μετακόμισης αναγκάζομαι να πάω σε υγραέριο. Σκέφτομαι για αγορά μιας Napoleon καθαρά για αισθητικούς λόγους , για την ωραία σχάρα την κυματιστή καθώς και για την lifetime εγγύηση. Υπάρχει κάποιος κύριος που να την έχει δουλέψει και να θέλει να μοιραστεί τις εντυπώσεις του; Απέρριψα τις Weber γιατί δεν μου αρέσει ο νέος τους μινιμαλ ανοιχτός σχεδιασμός καθώς και τις broil king λόγω διαφόρων προβλημάτων που διαβάζω. Ευχαριστώ πολύ, Γιωργος 

Όσον αφορά αυτό που αναφέρεις περί lifetime (αναφέρεται ως president’s limited lifetime warranty) εγγύησης, δεν ισχύει για όλα τα μοντέλα της ούτε και για όλα τα μέρη της ψησταριάς. Μπορείς να ρίξεις μια μάτια στο επίσημο ελληνικό site της και να δεις τι ισχύει για την κάθε κατηγορία ψησταριάς.

https://napoleongrills.gr

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.

Πολύ σημαντική είναι και η συζήτηση με τους πωλητές σε καταστήματα του χώρου, που γνωρίζουν καλά το θέμα και την συμπεριφορά των καταναλωτών. Εκτός λοιπόν από τις συσκευές πολύ σημαντικό είναι και το προφίλ του αντιπρόσωπου, η υποστήριξη προιόντων, η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, τα αξεσουάρ και οι τιμές τους, οι υπηρεσίες (συναρμολόγησης, καθαρισμού ), οι εγγυήσεις κλπ κλπ. Νομίζω ότι και από αυτή την οπτική, η General Gas έχει κερδίσει την πελατεία της. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, costas_ είπε

Πολύ σημαντική είναι και η συζήτηση με τους πωλητές σε καταστήματα του χώρου, που γνωρίζουν καλά το θέμα και την συμπεριφορά των καταναλωτών. Εκτός λοιπόν από τις συσκευές πολύ σημαντικό είναι και το προφίλ του αντιπρόσωπου, η υποστήριξη προιόντων, η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, τα αξεσουάρ και οι τιμές τους, οι υπηρεσίες (συναρμολόγησης, καθαρισμού ), οι εγγυήσεις κλπ κλπ. Νομίζω ότι και από αυτή την οπτική, η General Gas έχει κερδίσει την πελατεία της. 

παντως στην θεσσαλονικη οπου πηγα σε εξιδεικευμενο μαγαζι οι πωλητες ηταν στυλ του mediamarkt,εδω περισσοτερα εμαθα

  • Like 5
Δημοσ.

Στα περισσότερα καταστήματα που δεν είναι ειδικευμένα, ούτε και τις τιμές δεν γνωρίζουν. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι δεν αγοράζεις ψησταριά με τα όσα διαβάζεις από το Internet (Reviews, αξιολογήσεις, χαρακτηριστηκά κλπ). Πέρπει να πάρεις την γνώμη ιδιοκτητών, να δεις από κοντά, να συζητήσεις, να πάρεις πληροφορίες πέρα από τα προσπέκτους και τα media promotions

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...