Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Ειναι στυλ μπριος;;

H διαφορα αναμεσα στο potatoe bun και στο brioche ειναι η τριμμενη πατατα.Εδω χρησιμοποιειται κ το νερο.Εχει φοβερη δομη σαν ψωμι περα απο γευση.Εχω κανει αναμεσα σε αλλα κ αυτο που εβαλε ο φιλος απο κατω,δεν με τρελανε γιατι σχεδον οπως ολες οι συνταγες brioche ειναι παρα πολυ γλυκες λογω ζαχαρης.Η πατατα γενικα (δεν μπορω να καταλαβω πως) κανει τρομερη διαφορα σε γευση κ σε υφη.Επισης οι ποσοτητες σε ζαχαρη,αλατι,βουτυρο κτλ ειναι ακριβως οπως πρεπει,ουτε πολυ γλυκο,ουτε πολυ βουτυρο κτλ. Δες κ το ψωμι πως ειναι μεσα οταν το κοβει.

Εμπιστεψου με κ δοκιμασε τα.Eιναι κορυφη.

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Εκανα την τελευταια φορα αυτα του Μυρωνα Στρατη που ειχες βαλει εσυ νομιζω παλι. Πολυ νοστιμα, αλλα μου βγηκαν πολυ μικρα. Ισως ηθελαν κι αλλο φουσκωμα.

  • Like 1
Δημοσ.

Τα εχω κανει κ αυτα.Δεν τα ειχα βαλει εγω,ενας αλλος φιλος.Μου ειχαν φανει λιγο αγευστα κ πιο "ψωμενια'' μεσα,ηταν αρκετα σκληρα.Το φουσκωμα ειναι το παν,εδω ας πουμε ο τυπος λεει 2 ωρες αλλα τωρα που εχει λιγο κρυο δεν προκειται να φουσκωσουν πριν τις 4-5.Το εχω παρατηρησει κ στις πιτσες αυτο.Οποτε αστα να φουσκωσουν μεχρι να....... φουσκωσουν οπως πρεπει.

  • Like 1
Δημοσ.

Τέλεια, θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε. Γενικά με τα ψωμιά πειραματίζομαι, αλλά καλή συνταγή για burger bun δεν είχα βρει.

Δημοσ.
On 11/02/2021 at 22:22, skskre said:

Την άφησα να κάψει και ένα 20 λεπτό να την τεστάρω, γύρω στους 320 έπιασε στα 12λεπτά, οπότε νομίζω είμαι οκ, κάθε συμβουλή δεκτή φυσικά. Και το πλαΙνό άναψε επίσης. Πέραν της γνήσιας, άλλη κουκούλα αποδεκτή?

Είχα ψάξει αρκετά για κουκούλα, στο amazon κυρίως γιατί Ελλάδα έχει μόνο τις επίσημες. Οι καλές ήταν λίγες και είτε θα ήταν αρκετά ακριβές είτε δεν θα ταίριαζαν στην ψησταρια (στη Napoleon 425 στο πλάτος) είτε θα ήταν out of stock.

Οπότε παρήγγειλα την αυθεντικη από το amazon Αμερικής και σήμερα την παρέλαβα (πάνω στην ώρα γιατί έχουν πιασει και τα χιόνια). Μου βγήκε γύρω στα 62 ευρώ με μεταφορικά και τελωνείο.

IMG_20210213_161515.jpg.46e0967b37107e7cd7bd0e8c439a2edf.jpg

IMG_20210213_162009.jpg

  • Like 4
Δημοσ.

Καλορίζικες παιδιά. Καλά ψησιματα !

να ρωτήσω κάτι «αιρετικό» 

ψωμι εχει δοκιμάσει κανεις να ψήσει; Έχω τη εντύπωση ότι σε bbq με τρεις καυστήρες αν είναι αναμμένοι οι δυο και το ψωμί πάνω σε μαντέμι η κάτι αντίστοιχο στη μέση μάλλον θα γίνει καλύτερο από φούρνο. 

Δημοσ.

γινεται κ ειναι καλυτερο αλλα πιο μπελαλίδικο. πρεπει να προσεχεις την υγρασια,  αμα το βρεις.. γινεται πολυ καλυτερο.

 οταν εκανα ,γτ βαρεθηκα λογο ευκολιας φουρνου, εβαζα ενα μικρο ταψακι νερο συχρονος κ στα 20 λεπτα στο τελος το αφαιρουσα αλλα εχει να κανει κ με τη συνταγή ποσο υγρασια εχει ηδη η ζυμη 

  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, schaliasos είπε

Είχα ψάξει αρκετά για κουκούλα, στο amazon κυρίως γιατί Ελλάδα έχει μόνο τις επίσημες. Οι καλές ήταν λίγες και είτε θα ήταν αρκετά ακριβές είτε δεν θα ταίριαζαν στην ψησταρια (στη Napoleon 425 στο πλάτος) είτε θα ήταν out of stock.

Οπότε παρήγγειλα την αυθεντικη από το amazon Αμερικής και σήμερα την παρέλαβα (πάνω στην ώρα γιατί έχουν πιασει και τα χιόνια). Μου βγήκε γύρω στα 62 ευρώ με μεταφορικά και τελωνείο.

IMG_20210213_161515.jpg.46e0967b37107e7cd7bd0e8c439a2edf.jpg

IMG_20210213_162009.jpg

Σε πόσο καιρό παρέλαβες? Εγώ θέλω για κλειστά πλαϊνά και υπάρχει μόνο Γερμανία- απο Αμερική δεν το χα σκεφτεί-

Το είδα οτι είναι πολύ φθηνότερα  αλλά θεωρούσα οτι με το τελωνείο δε συμφέρει, θα το κοιτάξω.

Τώρα το τσέκαρα μου  βγάζει 101$😢😢😢

Δημοσ.
8 minutes ago, birel-motosport said:

Έκανα το πρώτο ψήσιμο αλλά στο τελείωμα δεν είχε πολλή δύναμη η ψησταρια και παρατήρησα αυτό στην μπουκάλα

 

 

IMG_20210213_201030.jpg

Πιθανολογώ ότι η μπουκάλα περιείχε μείγμα βουτανιου-προπανίου και είσαι σε περιοχή με πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αν ισχύουν αυτά είναι φυσικό.  Ή περιμένεις να βελτιωθεί ο καιρός (αύξηση θερμοκρασίας) ή αλλάζεις την φιάλη με φιάλη καθαρού προπανιου. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, didaskalop είπε

Πιθανολογώ ότι η μπουκάλα περιείχε μείγμα βουτανιου-προπανίου και είσαι σε περιοχή με πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αν ισχύουν αυτά είναι φυσικό.  Ή περιμένεις να βελτιωθεί ο καιρός (αύξηση θερμοκρασίας) ή αλλάζεις την φιάλη με φιάλη καθαρού προπανιου. 

Ναι δεν είναι καθαρό προπάνιο και σήμερα έχει 10 βαθμούς έξω

Δηλαδή πάω στην πετρογκάζ και ζητάω καθαρό προπάνιο

Άλλαξα μία μπουκάλα με μία καινούργια πάλι το ίδιο μείγμα και τώρα πήγε 320 βαθμούς

Μάλλον από την πολύ ώρα χρήσης και τη χαμηλή θερμοκρασία αυτή πάγωσε και δεν μπορούσε να δώσει αέριο

Δημοσ.
26 minutes ago, didaskalop said:

Πιθανολογώ ότι η μπουκάλα περιείχε μείγμα βουτανιου-προπανίου και είσαι σε περιοχή με πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Αν ισχύουν αυτά είναι φυσικό.  Ή περιμένεις να βελτιωθεί ο καιρός (αύξηση θερμοκρασίας) ή αλλάζεις την φιάλη με φιάλη καθαρού προπανιου.

Μέχρι ποια ελάχιστη θερμοκρασία μπορείς να ψήσεις με μείγμα; Σήμερα έβαλα να ψήσω δύο μπριζόλες ενώ χιόνιζε και δεν μου πέρασε από το μυαλό μήπως δεν πρέπει να την ανάψω. Υπάρχει κίνδυνος αν πέσει πολύ η θερμοκρασία ή απλά πέφτει η απόδοση της ψησταριάς όταν έχει μείγμα;

Παραδόξως έφτασε μέχρι και 340 βαθμούς με 0 εξωτερική θερμοκρασία.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, zanskou είπε

Καλορίζικες παιδιά. Καλά ψησιματα !

να ρωτήσω κάτι «αιρετικό» 

ψωμι εχει δοκιμάσει κανεις να ψήσει; Έχω τη εντύπωση ότι σε bbq με τρεις καυστήρες αν είναι αναμμένοι οι δυο και το ψωμί πάνω σε μαντέμι η κάτι αντίστοιχο στη μέση μάλλον θα γίνει καλύτερο από φούρνο. 

Οταν θα κανεις ψωμι στο bbq δεν θα θελεις να δοκιμασεις αλλο ψωμι.

Καθε εβδομαδα κανω εδω και 14 μηνες. Οχι σε μαντεμι , αλλα πανω σε πετρινη πλακα για πιτσα.

Δεν παιζει ρολο ποσους καυστηρες θα λειτουργεις , αλλα η θερμοκρασια να ειναι  σταθερη.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...