Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 minutes ago, schaliasos said:

Μέχρι ποια ελάχιστη θερμοκρασία μπορείς να ψήσεις με μείγμα; Σήμερα έβαλα να ψήσω δύο μπριζόλες ενώ χιόνιζε και δεν μου πέρασε από το μυαλό μήπως δεν πρέπει να την ανάψω. Υπάρχει κίνδυνος αν πέσει πολύ η θερμοκρασία ή απλά πέφτει η απόδοση της ψησταριάς όταν έχει μείγμα;

Παραδόξως έφτασε μέχρι και 340 βαθμούς με 0 εξωτερική θερμοκρασία.

Το είχε εξηγήσει πολύ διεξοδικά κάποιος αρκετές σελίδες πίσω. Εχει να κανει με το σημείο βρασμού του κάθε αερίου και την διάρκεια χρήσης.  Εν κατακλείδι το βουτάνιο με σημείο βρασμού τους -2 βαθμούς προτιμάται καλοκαίρι,  ενώ το προπανιο με -45 βαθμούς είναι καλύτερο για ψυχρές περιοχές. 

  • Like 2
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 hour ago, skskre said:

Σε πόσο καιρό παρέλαβες? Εγώ θέλω για κλειστά πλαϊνά και υπάρχει μόνο Γερμανία- απο Αμερική δεν το χα σκεφτεί-

Το είδα οτι είναι πολύ φθηνότερα  αλλά θεωρούσα οτι με το τελωνείο δε συμφέρει, θα το κοιτάξω.

Τώρα το τσέκαρα μου  βγάζει 101$😢😢😢

Μετά από 2 εβδομάδες έφτασε.

https://www.amazon.com/gp/product/B0817CY981 Από εδώ την πήρα εγώ αν ενδιαφέρεσαι. Τώρα βγαίνει στα 89 δολλάρια σύνολο ενώ όταν την πήρα είχε 77. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aenaos15 είπε

Οταν θα κανεις ψωμι στο bbq δεν θα θελεις να δοκιμασεις αλλο ψωμι.

Καθε εβδομαδα κανω εδω και 14 μηνες. Οχι σε μαντεμι , αλλα πανω σε πετρινη πλακα για πιτσα.

Δεν παιζει ρολο ποσους καυστηρες θα λειτουργεις , αλλα η θερμοκρασια να ειναι  σταθερη.

thanks. θα το δοκιμασω οπωσδήποτε.και σήμερα αυτό ήθελα να κάνω αλλά είχα ετοιμάσει και κρέατα.

Αυτό για τους καυστήρες το λέω με τη λογική μην αρπάξει από κάτω μεχρι να ψηθεί το υπόλοιπο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, schaliasos είπε

Μετά από 2 εβδομάδες έφτασε.

https://www.amazon.com/gp/product/B0817CY981 Από εδώ την πήρα εγώ αν ενδιαφέρεσαι. Τώρα βγαίνει στα 89 δολλάρια σύνολο ενώ όταν την πήρα είχε 77. 

Εγώ ψάχνω αυτή τώρα είναι μη διαθεσιμη..

 https://us.amazon.com/Napoleon-Grills-61426-Premium-Grill/dp/B077SQ8J16?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B077SQ8J16&pd_rd_r=1J905F564Q0TH9JKKA3A&pd_rd_w=MenQO&pd_rd_wg=TZ3RI&psc=1

Δημοσ.

Σήμερα δοκίμασα ένα κατεψυγμένο ζυμάρι που είχα, ψηθηκε σε φούρνο στο μαντεμενιο σκεύος της lodge. Καμία σχέση με τη φρέσκια ζύμη ψημένη στο ooni. Καλύτερη βέβαια από τις αγοραστες... Οπότε για μια ώρα ανάγκης είναι μια χαρά λύση το κατεψυγμένο ζυμάρι. Σε 3 ώρες είχε ξεπαγωσει.

FB_IMG_1613250500584.jpg

FB_IMG_1613250504042.jpg

  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SagoniasSlutRos είπε

Σήμερα δοκίμασα ένα κατεψυγμένο ζυμάρι που είχα, ψηθηκε σε φούρνο στο μαντεμενιο σκεύος της lodge. Καμία σχέση με τη φρέσκια ζύμη ψημένη στο ooni. Καλύτερη βέβαια από τις αγοραστες... Οπότε για μια ώρα ανάγκης είναι μια χαρά λύση το κατεψυγμένο ζυμάρι. Σε 3 ώρες είχε ξεπαγωσει.

FB_IMG_1613250500584.jpg

FB_IMG_1613250504042.jpg

-πάνω κατω αντισταση στο τερμα ;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sndev είπε

γινεται κ ειναι καλυτερο αλλα πιο μπελαλίδικο. πρεπει να προσεχεις την υγρασια,  αμα το βρεις.. γινεται πολυ καλυτερο.

 οταν εκανα ,γτ βαρεθηκα λογο ευκολιας φουρνου, εβαζα ενα μικρο ταψακι νερο συχρονος κ στα 20 λεπτα στο τελος το αφαιρουσα αλλα εχει να κανει κ με τη συνταγή ποσο υγρασια εχει ηδη η ζυμη 

Σε φούρνο που ψήνω ψωμί το κάνω μέσα σε γάστρα για να κρατάει υγρασία. Θα δοκιμάσω και στο bbq. Θα έχει καμία διαφορά πιστευεις?

1 λεπτό πριν, zanskou είπε

-πάνω κατω αντισταση στο τερμα ;

Ζέσταμα ο φούρνος στο τέρμα και μετά μόνο πάνω αντίσταση όταν την έβαλα μέσα. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Έλεγα για καμιά εκτός από napoleon. 

Αν θα αποθηκεύεται με ανοιχτά τα πλαϊνά  μπορείς να βρεις στο amazon με περίπου 40€. Εγω θέλω μια μικρότερη γιατί σκοπεύω να την εχω με κλειστά τα πλαϊνά.... Επίαης, για weber υπάρχουν πολλές για Napoleon πολύ λιγότερες 

Επεξ/σία από skskre
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, skskre είπε

Αν θα αποθηκεύεται με ανοιχτά τα πλαϊνά  μπορείς να βρεις στο amazon με περίπου 40€. Εγω θέλω μια μικρότερη γιατί σκοπεύω να την εχω με κλειστά τα πλαϊνά.... Επίαης, για weber υπάρχουν πολλές για Napoleon πολύ λιγότερες 

Απο το σκρουτζ εδώ Ελλάδα? 

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κοιτάξει για κάλυμμα... 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Σε φούρνο που ψήνω ψωμί το κάνω μέσα σε γάστρα για να κρατάει υγρασία. Θα δοκιμάσω και στο bbq. Θα έχει καμία διαφορά πιστευεις?

ναι σαφεστατα εχει ειναι κ πιο τραγανο αν το πετύχεις κ γω σε γαστρα το κανω αλλα δεν θεωρω οτι αξιζει την "ταλαιπωρια"

στη ψησταρια πρπεει να χεις κ το νου σου μην αρπαξει απο κατω κιολας περα της υγρασιας

  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, skskre said:

Αν θα αποθηκεύεται με ανοιχτά τα πλαϊνά  μπορείς να βρεις στο amazon με περίπου 40€. Εγω θέλω μια μικρότερη γιατί σκοπεύω να την εχω με κλειστά τα πλαϊνά....

Στο amazon έχεις όντως καλές επιλογές κοντά στα 40€. Βέβαια τα μεταφορικά ήταν συνήθως πάνω από 10€ όταν κοιτούσα. Όμως οι περισσότερες δεν χωρούσαν την 425 στο βάθος (στο μήκος οι περισσότερες ήταν οκ). Οι λίγες που βρήκα να την χωράνε δεν μου άρεσαν ποιοτικά.

 

44 minutes ago, @pnea1973 said:

Δεν ταιριάζει κάποια από Ελλάδα? 

Ελλάδα δεν βρήκα να υπάρχουν πέρα από αυτές που δίνει η κάθε εταιρεία για τα δικά της μοντέλα. Ίσως να βρεις κάποια που να ταιριάζει στις διαστάσεις και να είναι πιο φθηνή αλλά θα προορίζεται για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο πχ. για bormann ή blackbull.

  • Like 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά χθες έφτιαξα κοντοσούβλι. 2 κιλά χοιρινό λαιμό, μέσα στη μαρινάδα για ένα βράδυ και μετά από δυο ώρες στους 200  περίπου και κανένα δεκάλεπτο στο φουλ, είχα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

9BEAE091-0C9A-4785-B96E-60E033961E28.png

  • Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...