paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Από Amazon de 1) https://www.amazon.de/Festnight-Grillstation-Seitenbrenner-Fettauffangschale-Flammenverteiler/dp/B07N4JDS76/ref=sr_1_8/?_encoding=UTF8&__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=festnight gasgrill&qid=1613393434&s=garden&sr=1-8&ref_=nav_em_hd_re_signin& 2) https://www.amazon.de/-/en/Activa-Toledo-Gas-Barbecue/dp/B089KPB9C8/ref=sr_1_7?dchild=1&keywords=gasgrill&qid=1613393666&s=garden&sr=1-7 3) https://www.amazon.de/dp/B07BDKCM53/ref=sspa_dk_detail_2?psc=1&pd_rd_i=B07BDKCM53&pd_rd_w=RVqWD&pf_rd_p=80f139ed-36cd-4376-aa65-33f3cf0faca3&pd_rd_wg=Y7qGe&pf_rd_r=JHK2NR4NHY7KV25P8KSA&pd_rd_r=2eb7b2ad-6a43-4491-99b2-ac5f210a85c9&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzTFA0ODcxSU02RlYwJmVuY3J5cHRlZElkPUEwODQ4NjUzMkVaWEU5N1JSMERQVyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMTY3MDc1MjNKQUdJVDlOVlIwUiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= 4) https://www.amazon.de/dp/B086PSY8LR/ref=sspa_dk_detail_1?psc=1&pd_rd_i=B086PSY8LR&pd_rd_w=RVqWD&pf_rd_p=80f139ed-36cd-4376-aa65-33f3cf0faca3&pd_rd_wg=Y7qGe&pf_rd_r=JHK2NR4NHY7KV25P8KSA&pd_rd_r=2eb7b2ad-6a43-4491-99b2-ac5f210a85c9&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyUTZXSlFFTVpYWEJRJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNjI5MTY5MTNXWlpJTExSTURMTyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMTM1MzMxMVlLVkxIVE0wQ05OOSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2RldGFpbCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= θενκς, δυστυχως δε βλεπω καμια ωστόσο να εχει μαντεμιενια σχαρα, όλες εχουν σαν αυτη που εχω τώρα. Βασικα ψιλοφασον ειναι - ισως με εξαιρεση τη πρωτη που φαινεται να εχει τιμια ποιοτητα
ilpapacha Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, vagos789 είπε στο site της δεν βρισκω κατι τετοιο, μονο υγραεριο https://www.weber.com/GR/el/psistaries/ Napoleon, Broil King, Weber βγάζουν ψησταριές και με φυσικό αέριο. https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/?fueltype=ngfueltype https://broilkingbbq.com/grills/propane-and-natural-gas/ https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/products/gas-grills θα πρέπει όμως να ρωτήσεις τις εδώ αντιπροσωπείες τα μοντέλα που έρχονται Ελλάδα. Επειδη κι εγώ έψαχνα ψησταριά με φυσικό αέριο, για broil king και Weber οι απαντήσεις που έπαιρνα από τα καταστήματα ήταν ότι η μετατροπή γινόταν εδώ, από του ίδιους, με έξτρα κόστος γύρω στα 250-350 ευρώ. Επειδή όμως δεν ήθελα να κάνουν κάποια μετατροπή στην ψησταριά, αν και νομίζω μόνο τα orifices και οι ρυθμιστές αλλάζουν (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος), αλλά ούτε να μου μείνει και η τρύπα για την μπουκάλα στο ντουλάπι, επέλεξα Napoleon, όπου η αντιπροσωπεία φέρνει κανονικά ψησταριές με φυσικό αέριο από το εργοστάσιο. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από ilpapacha 3
gdeli Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, dstagian είπε Καλημέρα σας! Πήρα και εγώ το βάπτισμα του πυρός! Πολύ ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος από τις σχεδόν μηδενικές μυρωδιές! Οι γείτονες σίγουρα ούτε που αντιλήφθηκαν ότι είχαμε ψησίματα! Επίσης, για τους λοιπούς νέους της ομάδας, ασύλληπτα απλός ο καθαρισμός.. νομίζω ότι για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να περνάς σε πιο ολοκληρωμένη λύση ψησταριάς. Σάββατο: 1) ολόκληρο χταπόδι (Λευκαδίτικο) στα κάρβουνα. 40' στους 200C (χωρίς προ-βράσιμο), μετά με ψαλίδι απομάκρυνα τα πλοκάμια για να μην καύν και για να σερβίρω μεζέ, και άφησα το σώμα άλλα 20'. Βγήκε ΛΟΥΚΟΥΜΙ! 2) δύο μεγάλα χριστόψαρα που βγήκαν άψογα (αλλά δυστυχώς, έχασα την πέτσα.. καμία συμβουλή?) και 3) καμιά δεκαριά καραβιδούλες που ήταν επικές! Κυριακή: Τα πρώτα μου rib-eyes (δεν είχαν το καλύτερο κόψιμο από χασάπη)... βγήκαν πολύ νόστιμα.. Ήθελα ένα medium-rare και ένα medium.. το rare μου ψήθηκε ελάχιστα παραπάνω (ήθελε 120" από κάθε πλευρά...το αφησα 150"). Δεν το πίστευα ότι η σχάρα έχει τέτοια ένταση... 350C με κλειστό κα πάκι. Μετά, έριξα και κάτι αραβικά πιτάκια με κιμά (arayes).. νοστιμότατα και αυτά... Καλή εβδομάδα σε όλους και προσοχή στα χιόνια! ΥΓ: έξτρα ερώτηση: στο εσωτερικό από το καπάκι της Spirit E-330 έχει δύο βάσεις που είναι σαν να κουμπώνει κάτι εκεί.. ξέρετε τι είναι αυτό το κάτι? Στο web δεν έχω βρει κάτι.. Καλή αρχή και καλά ψησίματα! Πολύ δυνατός, στην πρώτη χρήση της ήπιες το αίμα! Λοιπόν για τα ψάρια γενικώς, πρέπει να λαδώσεις πολύ καλά την πλευρά που θα ακουμπήσει στην σχάρα. Το ίδιο θα κάνεις με πινέλο και πριν το γυρίσεις. Εξίσου σημαντικό και ίσως και σημαντικότερο, είναι να κάνεις το λεγόμενο seasoning στα μαντέμια σου. Υπάρχουν και εδώ οδηγίες, μπορείς να βρεις και στο youtube άπειρο υλικό. Κάνε το και μετά θα κρατάς κοντρα μη σου γλιστράει το ψάρι στο γύρισμα (χωρίς πλάκα) 1
AristidisZ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Από Amazon de thanks Δυστυχώς καμία από αυτές δε πάει Δανία (την θέλω για δώρο) Αν κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει καμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη !
Alex214 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Τελικα ειμαστε αρκετοι οι λατρεις της πιτσας , εγω εχω παρει ηλεκτρικο φουρνακι που φτανει 350 βαθμους , μια κουζινομηχανη και το καλοκαιρι λεω να φτιαξω εναν ξυλοφουρνο στο χωρο του μπαρμπεκιου. Περισσοτερο μου αρεσει το New York style στην πιτσα , δεν μπορω ομως να πετυχω τη σαλτσα ντοματας οσες φορες εχω δοκιμασει μεχρι τωρα 8
ηνίοχος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Σε ποιά εταιρία αναφέρεσε, ισως ειναι καλή λύση για εμένα που έχω πάγκο στο μπαλκόνι... Σε ευχαριστώ πολύ... Νομίζω ότι εννοεί την exivos Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από ηνίοχος 1
sarakats85 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Ομαδάρα το μυστικό κατά την προσωπική ταπεινη άποψη είναι το χοντρό αλάτι...ούτε λάδωμα ούτε τίποτα...δεν κολλάει πότε στη σχάρα το ψάρι και στο τέλος όλο το περιττο αλάτι φεύγει μονο τού!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..επίσης κόψτε φέτες λεμονιού και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού με δεντρολίβανο στα μεγάλα ψάρια...τέλειο ψήσιμο και δεν κολλάει καθόλου το ψάρι.. 1 1
ilpapacha Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, paylidis είπε θενκς, δυστυχως δε βλεπω καμια ωστόσο να εχει μαντεμιενια σχαρα, όλες εχουν σαν αυτη που εχω τώρα. Βασικα ψιλοφασον ειναι - ισως με εξαιρεση τη πρωτη που φαινεται να εχει τιμια ποιοτητα Χαζεύοντας στο car.gr βρήκα την παρακάτω, μεταχειρισμένη https://www.car.gr/xyma/view/35500301-psistaria-ygraerioy-charbroil Αναφέρει ότι χρειάζεται αντικατάσταση η πλάκα για τα λίπη. Με βάση τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, είναι καλή ψησταριά, αναλόγως βέβαια πως την έχει συντηρήσει και ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς δεν έχει ανεβάσει φωτό από τον κάδο, τους καυστήρες κτλ. Επίσης υπάρχει κι αυτή https://www.car.gr/xyma/view/33625003-psistaria-ygraerioy-barbekioy-4-1 και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και μια Weber Genesis II 310 https://www.car.gr/xyma/view/34218429-weber-genesis-ii-310-efkairia Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2021 από ilpapacha
ilpapacha Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, sarakats85 είπε Ομαδάρα το μυστικό κατά την προσωπική ταπεινη άποψη είναι το χοντρό αλάτι...ούτε λάδωμα ούτε τίποτα...δεν κολλάει πότε στη σχάρα το ψάρι και στο τέλος όλο το περιττο αλάτι φεύγει μονο τού!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..επίσης κόψτε φέτες λεμονιού και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού με δεντρολίβανο στα μεγάλα ψάρια...τέλειο ψήσιμο και δεν κολλάει καθόλου το ψάρι.. Προσοχή μόνο στην ποσότητα, γιατί μετά θα θέλει σφυροκάλεμο 😁
paylidis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, ilpapacha είπε Χαζεύοντας στο car.gr βρήκα την παρακάτω, μεταχειρισμένη https://www.car.gr/xyma/view/35500301-psistaria-ygraerioy-charbroil Αναφέρει ότι χρειάζεται αντικατάσταση η πλάκα για τα λίπη. Με βάση τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, είναι καλή ψησταριά, αναλόγως βέβαια πως την έχει συντηρήσει και ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς δεν έχει ανεβάσει φωτό από τον κάδο, τους καυστήρες κτλ. Επίσης υπάρχει κι αυτή https://www.car.gr/xyma/view/33625003-psistaria-ygraerioy-barbekioy-4-1 και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και μια Weber Genesis II 310 https://www.car.gr/xyma/view/34218429-weber-genesis-ii-310-efkairia Ευχαριστώ αλλά μπα, εδώ Αμαξι δε θέλω 2ο χέρι θα πάρω ψησταριά ; Ίσως μονο αν είχε τη genesis πχ 4 κατοστάρικα να το σκεφτόμουν 😂
Evgenios_V Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Μιας και συζητάμε και για πιτσες... εχει δοκιμάσει καποιος παρόμοιες συσκευές με αυτές? φτανουν 400+βαθμους απο οτι λένε και κοστιζουν απο 70-120 ευρώ... Εχω φάει πιτσα στο Μπαζαρ της Ιταλικής σχολής και ειναι αρκετά καλη συγκρινοντάς την με του φουρνου μου...δεν ειχα ομως δική μου συσκευή για να την δοκιμάσω με την δική μου ζύμη ωστε να ειναι συγκρίσιμό το αποτέλεσμα... Πάντως πολύ ευκολα πειράζεις θερμοστάτη για να ανεβάσει πανω απο τους 400βαθμούς μπορείτε να δειτε σε αλλο βιντεο (χωρις να εχει ιδιαιτερο φοβο) καθως και με την προσθηκη της κεραμικής πλάκας οπως σε αυτο το βιντεο το αποτέλεσμα ειναι αξιοπρεπέστατο οπτικά...
dstagian Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δεν μας σταματάει ούτε ο χιονιάς! Ήταν μάλιστα μία καλή ευκαιρία να ζεσταθώ όσο σύμμάζευμα το μπαλκόνι από τις ζημιές που πάθαμε! Δύο μπακαλαράκια και μερικές γαρίδες για σήμερα! Ευχαριστώ @sarakats85 & @gdeli για τη συμβουλή με το αλάτισμα! Άλλο επίπεδο και σε γεύση και κυρίως σε ευκολία! Όπως θα δείτε, δεν κόλλησε καθόλου η πέτσα, η οποία βγήκε ατόφια, ενώ στο γύρισμα ήταν .. παιχνιδάκι! Το βασικό λάθος την προηγούμενη φορά νομίζω πως ήταν ότι ενώ τα είχα λαδώσει, είχα βάλει μόνο λίγο ψιλό αλάτι, ενώ είχα λαδώσει και τη σχάρα... από εδώ και πέρα η σχάρα θα μένει στεγνή! 6
sndev Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 οποτε το μυστικο στο ψαρι ειναι το καλο αλάτισμα πριν το ψήσιμο? 1
PJK Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το ψάρι θέλει να είναι στεγνό από νερό (ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας) και όχι κατευθείαν απ΄ το ψυγείο. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λαδάκι όλα τα σημεία, αλατίζουμε καλά (προτιμάμε το χοντρό αλάτι) και η σχάρα να είναι καλά ζεσταμένη. Δεν το γυρνάμε γρήγορα. Αφήνουμε να γίνει καλά από την πρώτη πλευρά, -χωρίς να το κουνάμε πάνω στην σχάρα- για να σκληρύνει η πέτσα και δεν μαδάει καθόλου. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Την ώρα την βρίσκουμε σιγά-σιγά, χαλώντας και μερικά. Όταν φθάσουμε να τελειώνουμε το ψάρι μόνο με δύο γυρίσματα, πλέον το 'χουμε. Βοηθάει πολύ η σπάτουλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι λεπτή και εύκαμπτη. Υπάρχουν κάτι σετάκια των τριών, (πιρούνα, λαβίδα, σπάτουλα) με 3-4 ευρώ στα S/M και αλλού, στα οποία η σπάτουλα είναι εξαιρετική για ψάρι. (τα άλλα δύο του σετ τα πετάς -άχρηστα-) (Α! και δεν χρειάζεται να τρυπάμε τα ψάρια με θερμόμετρα...) Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2021 από PJK 6 2
Giannis1112 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα παιδιά θελω βοήθεια σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου πια μ προτείνετε τιμή γύρω στα 500-600 μάξιμουμ και απο που ;ειναι καλύτερη σ σχέση μ κάρβουνο ; Καλησπέρα παιδιά μια βοήθεια θελω για αγορά ψησταριάς υγραερίου μπατζετ μέχρι 600 θ ήθελα να μ προτείνεται μια καλη κ απο που να την αγοράσω , ακούω πολυ για Weber kai broil king. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα