Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

θενκς, δυστυχως δε βλεπω καμια ωστόσο να εχει μαντεμιενια σχαρα, όλες εχουν σαν αυτη που εχω τώρα. Βασικα ψιλοφασον ειναι - ισως με εξαιρεση τη πρωτη που φαινεται να εχει τιμια ποιοτητα

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, vagos789 είπε

στο site της δεν βρισκω κατι τετοιο, μονο υγραεριο https://www.weber.com/GR/el/psistaries/

Napoleon, Broil King, Weber βγάζουν ψησταριές και με φυσικό αέριο.

https://www.weber.com/US/en/grills/gas-grills/?fueltype=ngfueltype
https://broilkingbbq.com/grills/propane-and-natural-gas/

https://www.napoleon.com/en/ca/barbecues/products/gas-grills

θα πρέπει όμως να ρωτήσεις τις εδώ αντιπροσωπείες τα μοντέλα που έρχονται Ελλάδα.

Επειδη κι εγώ έψαχνα ψησταριά με φυσικό αέριο, για broil king και Weber οι απαντήσεις που έπαιρνα από τα καταστήματα ήταν ότι η μετατροπή γινόταν εδώ, από του ίδιους, με έξτρα κόστος γύρω στα 250-350 ευρώ. Επειδή όμως δεν ήθελα να κάνουν κάποια μετατροπή στην ψησταριά, αν και νομίζω μόνο τα orifices και οι ρυθμιστές αλλάζουν (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος), αλλά ούτε να μου μείνει και η τρύπα για την μπουκάλα στο ντουλάπι, επέλεξα Napoleon, όπου η αντιπροσωπεία φέρνει κανονικά ψησταριές με φυσικό αέριο από το εργοστάσιο.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dstagian είπε

Καλημέρα σας! Πήρα και εγώ το βάπτισμα του πυρός! Πολύ ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος από τις σχεδόν μηδενικές μυρωδιές! Οι γείτονες σίγουρα ούτε που αντιλήφθηκαν ότι είχαμε ψησίματα! Επίσης, για τους λοιπούς νέους της ομάδας, ασύλληπτα απλός ο καθαρισμός.. νομίζω ότι για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος να περνάς σε πιο ολοκληρωμένη λύση ψησταριάς.  

Σάββατο:

1) ολόκληρο χταπόδι (Λευκαδίτικο) στα κάρβουνα. 40' στους 200C (χωρίς προ-βράσιμο), μετά με ψαλίδι απομάκρυνα τα πλοκάμια για να μην καύν και για να σερβίρω μεζέ, και άφησα το σώμα άλλα 20'. Βγήκε ΛΟΥΚΟΥΜΙ!

2) δύο μεγάλα χριστόψαρα που βγήκαν άψογα (αλλά δυστυχώς, έχασα την πέτσα.. καμία συμβουλή?) και

3) καμιά δεκαριά καραβιδούλες που ήταν επικές!

Κυριακή:

Τα πρώτα μου rib-eyes (δεν είχαν το καλύτερο κόψιμο από χασάπη)... βγήκαν πολύ νόστιμα.. Ήθελα ένα medium-rare και ένα medium.. το rare μου ψήθηκε ελάχιστα παραπάνω (ήθελε 120" από κάθε πλευρά...το αφησα 150"). Δεν το πίστευα ότι η σχάρα έχει τέτοια ένταση... 350C με κλειστό κα πάκι. Μετά, έριξα και κάτι αραβικά πιτάκια με κιμά (arayes).. νοστιμότατα και αυτά...

Καλή εβδομάδα σε όλους και προσοχή στα χιόνια!

ΥΓ: έξτρα ερώτηση: στο εσωτερικό από το καπάκι της Spirit E-330 έχει δύο βάσεις που είναι σαν να κουμπώνει κάτι εκεί.. ξέρετε τι είναι αυτό το κάτι? Στο web δεν έχω βρει κάτι..

 

 

 

 

 

Καλή αρχή και καλά ψησίματα! Πολύ δυνατός, στην πρώτη χρήση της ήπιες το αίμα!

Λοιπόν για τα ψάρια γενικώς, πρέπει να λαδώσεις πολύ καλά την πλευρά που θα ακουμπήσει στην σχάρα.  Το ίδιο θα κάνεις με πινέλο και πριν το γυρίσεις. Εξίσου σημαντικό και ίσως και σημαντικότερο, είναι να κάνεις το λεγόμενο seasoning στα μαντέμια σου. Υπάρχουν και εδώ οδηγίες, μπορείς να βρεις και στο youtube άπειρο υλικό. Κάνε το και μετά θα κρατάς κοντρα μη σου γλιστράει το ψάρι στο γύρισμα (χωρίς πλάκα)

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilpapacha είπε

Από Amazon de

 

thanks :)

Δυστυχώς καμία από αυτές δε πάει Δανία (την θέλω για δώρο)

Αν κάποιος άλλος συμφορουμίτης έχει καμιά ιδέα, ευπρόσδεκτη !

Δημοσ.

Τελικα ειμαστε αρκετοι οι λατρεις της πιτσας , εγω εχω παρει ηλεκτρικο φουρνακι που φτανει 350 βαθμους , μια κουζινομηχανη και το καλοκαιρι λεω να φτιαξω εναν ξυλοφουρνο στο χωρο του μπαρμπεκιου. Περισσοτερο μου αρεσει το New York style στην πιτσα , δεν μπορω ομως να πετυχω τη σαλτσα ντοματας οσες φορες εχω δοκιμασει μεχρι τωρα

151215462_268531544888487_3583571189148385545_n.jpg

Screenshot_1.png

150252545_111399617538940_5201272845911956951_n.jpg

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Σε ποιά εταιρία αναφέρεσε, ισως ειναι καλή λύση για εμένα που έχω πάγκο στο μπαλκόνι...

Σε ευχαριστώ πολύ...

Νομίζω ότι εννοεί την exivos 

Επεξ/σία από ηνίοχος
  • Like 1
Δημοσ.

Ομαδάρα το μυστικό κατά την προσωπική ταπεινη άποψη είναι το χοντρό αλάτι...ούτε λάδωμα ούτε τίποτα...δεν κολλάει πότε στη σχάρα το ψάρι και στο τέλος όλο το περιττο αλάτι φεύγει μονο τού!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..επίσης κόψτε φέτες λεμονιού και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού με δεντρολίβανο στα μεγάλα ψάρια...τέλειο ψήσιμο και δεν κολλάει καθόλου το ψάρι..

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, paylidis είπε

θενκς, δυστυχως δε βλεπω καμια ωστόσο να εχει μαντεμιενια σχαρα, όλες εχουν σαν αυτη που εχω τώρα. Βασικα ψιλοφασον ειναι - ισως με εξαιρεση τη πρωτη που φαινεται να εχει τιμια ποιοτητα

Χαζεύοντας στο car.gr βρήκα την παρακάτω, μεταχειρισμένη

https://www.car.gr/xyma/view/35500301-psistaria-ygraerioy-charbroil

Αναφέρει ότι χρειάζεται αντικατάσταση η πλάκα για τα λίπη. Με βάση τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, είναι καλή ψησταριά, αναλόγως βέβαια πως την έχει συντηρήσει και ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς δεν έχει ανεβάσει φωτό από τον κάδο, τους καυστήρες κτλ.

Επίσης υπάρχει κι αυτή 

https://www.car.gr/xyma/view/33625003-psistaria-ygraerioy-barbekioy-4-1

και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και μια Weber Genesis II 310

https://www.car.gr/xyma/view/34218429-weber-genesis-ii-310-efkairia

 

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sarakats85 είπε

Ομαδάρα το μυστικό κατά την προσωπική ταπεινη άποψη είναι το χοντρό αλάτι...ούτε λάδωμα ούτε τίποτα...δεν κολλάει πότε στη σχάρα το ψάρι και στο τέλος όλο το περιττο αλάτι φεύγει μονο τού!! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε..επίσης κόψτε φέτες λεμονιού και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού με δεντρολίβανο στα μεγάλα ψάρια...τέλειο ψήσιμο και δεν κολλάει καθόλου το ψάρι..

 

Προσοχή μόνο στην ποσότητα, γιατί μετά θα θέλει σφυροκάλεμο 😁

 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilpapacha είπε

Χαζεύοντας στο car.gr βρήκα την παρακάτω, μεταχειρισμένη

https://www.car.gr/xyma/view/35500301-psistaria-ygraerioy-charbroil

Αναφέρει ότι χρειάζεται αντικατάσταση η πλάκα για τα λίπη. Με βάση τα χρήματα που θέλεις να διαθέσεις, είναι καλή ψησταριά, αναλόγως βέβαια πως την έχει συντηρήσει και ο ιδιοκτήτης. Δυστυχώς δεν έχει ανεβάσει φωτό από τον κάδο, τους καυστήρες κτλ.

Επίσης υπάρχει κι αυτή 

https://www.car.gr/xyma/view/33625003-psistaria-ygraerioy-barbekioy-4-1

και για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει και μια Weber Genesis II 310

https://www.car.gr/xyma/view/34218429-weber-genesis-ii-310-efkairia

 

Ευχαριστώ αλλά μπα, εδώ Αμαξι δε θέλω 2ο χέρι θα πάρω ψησταριά ; Ίσως μονο αν είχε τη genesis πχ 4 κατοστάρικα να το σκεφτόμουν 😂

Δημοσ.

Μιας και συζητάμε και για πιτσες... εχει δοκιμάσει καποιος παρόμοιες συσκευές με αυτές? φτανουν 400+βαθμους απο οτι λένε και κοστιζουν απο 70-120 ευρώ...

Εχω φάει πιτσα στο Μπαζαρ της Ιταλικής σχολής και ειναι αρκετά καλη συγκρινοντάς την με του φουρνου μου...δεν ειχα ομως δική μου συσκευή για να την δοκιμάσω με την δική μου ζύμη ωστε να ειναι συγκρίσιμό το αποτέλεσμα...

Πάντως πολύ ευκολα πειράζεις θερμοστάτη για να ανεβάσει πανω απο τους 400βαθμούς μπορείτε να δειτε σε αλλο βιντεο (χωρις να εχει ιδιαιτερο φοβο) καθως και με την προσθηκη της κεραμικής πλάκας οπως σε αυτο το βιντεο το αποτέλεσμα ειναι αξιοπρεπέστατο οπτικά... 

 

Δημοσ.

Δεν μας σταματάει ούτε ο χιονιάς! Ήταν μάλιστα μία καλή ευκαιρία να ζεσταθώ όσο σύμμάζευμα το μπαλκόνι από τις ζημιές που πάθαμε! Δύο μπακαλαράκια και μερικές γαρίδες για σήμερα! 

Ευχαριστώ @sarakats85 & @gdeli για τη συμβουλή με το αλάτισμα! Άλλο επίπεδο και σε γεύση και κυρίως σε ευκολία! Όπως θα δείτε, δεν κόλλησε καθόλου η πέτσα, η οποία βγήκε ατόφια, ενώ στο γύρισμα ήταν .. παιχνιδάκι! Το βασικό λάθος την προηγούμενη φορά νομίζω πως ήταν ότι ενώ τα είχα λαδώσει, είχα βάλει μόνο λίγο ψιλό αλάτι, ενώ είχα λαδώσει και τη σχάρα... από εδώ και πέρα η σχάρα θα μένει στεγνή!

20210216_130831_resized.jpg

20210216_131340_resized.jpg

20210216_131756_resized.jpg

20210216_132413_resized.jpg

  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ψάρι θέλει να είναι στεγνό από νερό (ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας) και όχι κατευθείαν απ΄ το ψυγείο. Αλείφουμε εξωτερικά με λίγο λαδάκι όλα τα σημεία, αλατίζουμε καλά (προτιμάμε το χοντρό αλάτι) και η σχάρα να είναι καλά ζεσταμένη. Δεν το γυρνάμε γρήγορα. Αφήνουμε να γίνει καλά από την πρώτη πλευρά, -χωρίς να το κουνάμε πάνω στην σχάρα- για να σκληρύνει η πέτσα και δεν μαδάει καθόλου. Το ίδιο και στην άλλη πλευρά. Την ώρα την βρίσκουμε σιγά-σιγά, χαλώντας και μερικά. Όταν φθάσουμε να τελειώνουμε το ψάρι μόνο με δύο γυρίσματα, πλέον το 'χουμε.

Βοηθάει πολύ η σπάτουλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι λεπτή και εύκαμπτη. Υπάρχουν κάτι σετάκια των τριών, (πιρούνα, λαβίδα, σπάτουλα) με 3-4 ευρώ στα S/M και αλλού, στα οποία η σπάτουλα είναι εξαιρετική για ψάρι. (τα άλλα δύο του σετ τα πετάς -άχρηστα-)

(Α!  και δεν χρειάζεται να τρυπάμε τα ψάρια με θερμόμετρα...)

 

Επεξ/σία από PJK
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά θελω βοήθεια σκέφτομαι να αγοράσω ψησταριά υγραερίου πια μ προτείνετε τιμή  γύρω στα 500-600 μάξιμουμ και απο που ;ειναι καλύτερη σ σχέση μ κάρβουνο ;

Καλησπέρα παιδιά μια βοήθεια θελω για αγορά ψησταριάς υγραερίου μπατζετ μέχρι 600 θ ήθελα να μ προτείνεται μια καλη κ απο που να την αγοράσω , ακούω πολυ για Weber kai broil king. Ευχαριστω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...