Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Οι ποιο έμπειροι χρήστες/ψηστες να προσθέσουν κανόνες ή βελτιώσουν αν κάτι το έχω βάλει σαν λάθος...

Καθαρή σχάρα

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2199

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, harrys23 είπε

Ωραιός προχθες πηρα και εγω την ιδια και ειμαι πολύ οικανοποιημενος μπορω να πω σαν πρωτη ψησταρια υγραεριου(στακαρβουνα εχω μαστερ) εκανα κ την πρωτη μου πατέντα εβαλα ματι ψησιματος στα δεξιά

 

 

 

3B37C4D8-9CD6-40C4-84BE-D437507A019D.jpeg

Καλή επιλογή φίλε 😋

 

Πολύ ωραία η πατεντα σου...Δώσε μας πληροφορίες σε παρακαλώ.

Αν και σκέφτομαι επειδη εδώ χώρο στο μπαλκονι και έξτρα τραπέζια να κάνω μια ξεχωριστή εστία υψηλής πίεσης με δική της φυαλη.

Τα μάτια χαμηλής πίεσης δεν μπορούν να τηγανίζουν το ίδιο ικανοποίητικα όπως τα υψηλής. Αυτή την εντύπωση έχω. 

Επεξ/σία από nick.dilliger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το Τεστ: Εννοείται ότι τα ψωμιά γυρνάνε ή βγαίνουν ακριβώς με την σειρά που μπήκαν και μετά σβύνουμε.

Επεξ/σία από PJK
  • Like 1
Δημοσ.

Το τεστ προτείνω να γίνει...

Προετοιμασία:

- Καθαρή σχάρα

- μπουκάλα πάνω από την μέση (παίζει ρόλο άραγε δεν ξέρω)

 

Διαδικασία τεστ:

- Αναμα όλοι οι καυστήρες

- Εντασηκαυστήρων στην μέση

- Προθέρμανση με κλειστό καπάκι για 10 λεπτα

- Κάλυψη όλης της επιφάνειας με ψωμί τοστ

- Κλείσιμο καπάκι και άφηνα για 60δευτερολεπτα...

- Σβήσιμο καυστήρων άνοιγμα καπάκι

 - Γύρισμα όλων των κομματιών ώστε η κάτω όψη να γυρίσει πάνω

Επιθυμητο να υπάρχει φωτογραφία πριν και σίγουρα μετά

Όπως είπα σκοπός:

1. δεν είναι να υποτιμηθεί καμία ψησταριά

2. Όλοι εμείς να δούμε διάφορες της δικής μας ψησταριάς με άλλων μελών

3. Ο ιδιοκτήτης να δει τα ζεστά και μη σημεία για να μάθει την ψησταριά του καλύτερα

4.  ένα νέο μέλος υποψήφιος αγοραστής να μπορεί να δει τις οποίες διαφορές και να μπορεί ποιο τεκμηριωμένα να δει τι εννοούμε όταν λέμε για πιθανή ανομοιομορφία ψησίματος...

Οι ποιο έμπειροι χρήστες/ψηστες να προσθέσουν κανόνες ή βελτιώσουν αν κάτι το έχω βάλει σαν λάθος.

4 λεπτά πριν, PJK είπε

Για το Τεστ: Εννοείται ότι τα ψωμιά γυρνάνε ή βγαίνουν ακριβώς με την σειρά που μπήκαν και μετά σβύνουμε.

Σβήνουμε και γυρίζουμε πιστεύω ας με διορθώσει κάποιος δεν θα έχει πρόβλημα μιας και θα γυρίσουμε σχετικά γρήγορα...

Τι λέτε...υπάρχει διάθεση από καποους να κανουν το τεστ και σιγά σιγά να μαζέψουμε συγκρίσιμα αποτελέσματα...?

  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1ceman είπε

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.  Όσον αφορά το 

Α)  Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι σε τόσο προχωρημένο επίπεδο .

Β)ο χώρος είναι ήδη διαμορφωμένος (γωνια) με ανοιχτές μόνο τις δύο πλευρές και φουγάρο από την ψησταριά κάρβουνου.

Γ)Πλαϊνό μάτι έχω επίσης κάτι τέτοιο οπότε δεν είναι απαραίτητο https://gasexpress.gr/kouzina-igraeriou-moni-sfirilati?gclid=Cj0KCQiA-aGCBhCwARIsAHDl5x9ojLmF85Cqvu8uz-FRd0J7wAuUi0veD8NWiiUd48LLgRS6YaSsbUoaAoKtEALw_wcB .

Δ) Όπως είπα και στο Β είναι διαμορφωμένος ήδη βρίσκομαι σε ταράτσα-ρετιρε με αρκετά μεγάλο μπαλκόνι.

Ε) Αυτό όντως είναι ένα θέμα ως προς την ευκολία προσαρμογής ή κατασκευής της υποδομής για σούβλα η οποία πάντως νομίζω ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κατασκευαστεί .

ΣΤ)Από όσο έχω ρωτήσει επειδή είναι επαγγελματικές ελληνικής κατασκευής (αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό η κακό ) με διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τα πάντα από ανταλλακτικά - service .

Η βασική μου απορία είναι πια από τις δύο θα ψήνει καλύτερα - το άμεσο /έμμεσο ψήσιμο που αναφέρεις και την λειτουργία φούρνου δεν το είχα σκεφτεί καν και είναι κάτι που γέρνει την πλάστιγγα προς την Napoleon

Το άμεσο ψήσιμο θα μπορέσεις να το κάνεις σε όλες τις ψησταριές. Είναι αυτό που γίνεται με το κρέας/λαχανικό κτλ πάνω από την εστία φωτιάς.

Το έμμεσο ψήσιμο γίνεται με το κρέας/λαχανικό κτλ να βρίσκεται στην πλευρά που δεν υπάρχει εστία φωτιάς από κάτω, αλλά στην αντίθετη μεριά.

Η λειτουργία φούρνου δουλεύει καλύτερα αν η ψησταριά έχει από 3 καυστήρες και πάνω, όπου μπορείς να τοποθετήσεις το φαγητό (πχ σε γάστρα, ταψί κτλ) στη μέση και ανάψεις μόνο τους ακριανούς καυστήρες.

Όπως και να χει το τι θα επιλέξεις να πάρεις, έχει να κάνει με τις δικές σου ανάγκες.

  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/3/2021 στις 2:50 ΜΜ, ktlk21 είπε

αγοράστηκε πριν μερικές μέρες. Μια blackbull gusto... Δεν έχω εμπειρία από ψησιμο γενικά αλλα το αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα 

IMG_20210307_134323.jpg

IMG_20210307_132155.jpg

Και να βάλω και φώτο της ψησταριάς οου ξέχασα 

IMG-20210302-WA0003.jpeg

IMG-20210302-WA0001.jpeg

Καλοριζικη!! τη ζαχαρωνω καιρο τωρα, φαινεται ποιοτικη αλλα για 250 ευρω που την βλεπω σ ενα μαγαζι στην πολη μου  νομιζω ειναι αρκετα..καποια στιγμη επεσε την εβλεπα 190 στο σκρουτζ αν δεν απατωμαι αλλα δεν προλαβα.αν επιτρεπεται ποσο την πηρες; Με τον καιρο και τα ψησιματα πες μας εντυπωσεις!!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σε ψαξιμο για ψησιμο σε υγραεριο. Το προβλημα είναι οτι εχω παρα πολυ μικρο μπαλκονι, που ακομα και μια bormann ψησταρια πολυ μικρή που έχω δει δεν χωράει. 

Η επομενη λυση που σκεφτηκα ηταν το coral gas smart grill που είναι και για καμπινγκ ομως θεωρω πολλα τα λεφτα, συν οτι η πλακα του ειναι αλουμινένια, και δεν μπορεις να βαλεις παρα μονο τη δικη του. Το ιδιο ισχυει και για την μπουκάλα που παίρνει μονο την πενταλιτρη της coral gas.

Σκεφτηκα λοιπον το εξης, και θα ηθελα τα φωτα σας αν θα γίνει δουλεια. Να βάλω μια μονή εστία υγραερίου με μια μαντεμένια πλακα επάνω, και κανονική μπουκαλα. Σαν μια μίνι ψησταρια. Σε τετοιες εστιες εχω δει τις κλασσικές τις μεταλλικες αλλα και κάποιες μαντεμένιες , δεν ξερω αν έχουν διαφορά.

Η ουσιαστικη χρήση θα είναι αρκετες φορες την εβδομαδα ψησιμο για 1 μαξ 2 ατομα, μπριζολες-μπιφτέκια-κοτοπουλο.
Θα γίνει δουλεια πιστευετε?

Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Kyriazo είπε

 

Τις portable ψησταριές Υγραερίου τις έχεις δει? Για παράδειγμα η Weber έχει μια πολύ βολική φορητή συσκευή (Weber Q1200) που είναι ιδανικη για μικρούς χώρους. Το ίδιο και από τη Broil King, όπως και άλλες εταιρείες του χώρου. Τουλάχιστον έχουν κλειστό κάδο και θα βρεις ποιοτικές κατασκευές, δεν θα ψάχνεις με πατέντες να κάνεις κάτι που μπορεί και να είναι και επικίνδυνο 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kyriazo είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σε ψαξιμο για ψησιμο σε υγραεριο. Το προβλημα είναι οτι εχω παρα πολυ μικρο μπαλκονι, που ακομα και μια bormann ψησταρια πολυ μικρή που έχω δει δεν χωράει. 

Η επομενη λυση που σκεφτηκα ηταν το coral gas smart grill που είναι και για καμπινγκ ομως θεωρω πολλα τα λεφτα, συν οτι η πλακα του ειναι αλουμινένια, και δεν μπορεις να βαλεις παρα μονο τη δικη του. Το ιδιο ισχυει και για την μπουκάλα που παίρνει μονο την πενταλιτρη της coral gas.

Σκεφτηκα λοιπον το εξης, και θα ηθελα τα φωτα σας αν θα γίνει δουλεια. Να βάλω μια μονή εστία υγραερίου με μια μαντεμένια πλακα επάνω, και κανονική μπουκαλα. Σαν μια μίνι ψησταρια. Σε τετοιες εστιες εχω δει τις κλασσικές τις μεταλλικες αλλα και κάποιες μαντεμένιες , δεν ξερω αν έχουν διαφορά.

Η ουσιαστικη χρήση θα είναι αρκετες φορες την εβδομαδα ψησιμο για 1 μαξ 2 ατομα, μπριζολες-μπιφτέκια-κοτοπουλο.
Θα γίνει δουλεια πιστευετε?

Ευχαριστω

Υπάρχουν πολλές επιλογές σε μικρές και φορητές υγραερίου. Δες τα παρακάτω link για τις 3 ποιο γνωστές εταιρίες και σου βαζώ και μια ακόμη που βρήκα και έχω ακούσει καλά λόγια σαν εταιρία. 

https://www.skroutz.gr/s/13852488/Weber-Q-1200-Black-51010075.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/6267347/Broil-King-Porta-Chef-Pro-950-653.html#shops

https://www.skroutz.gr/s/23288240/Napoleon-TravelQ-PRO285-BK.html#specs

https://www.skroutz.gr/s/17407894/Outdoorchef-Chelsea-420-G-18-128-27.html#specs

  • Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Fetas1979 είπε

Σουηδίας

Νομίζω ότι το site είναι δανέζικο άρα πρέπει να βάλεις κορώνες Δανίας. Σίγουρα φθηνότερα από τις δικές μας αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο.

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα μια εναλλακτική είναι η παρακάτω

https://www.skroutz.gr/s/23850574/Thermogatz-Gs-Grill-2-Mini-03-313-206.html#specs

Για πιο ποιοτικές λύσεις, μπορείς να δεις αυτά που προτείνουν τα παιδιά στα προηγούμενα ποστς.

Επεξ/σία από ilpapacha
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Εχω δεί τις περισσότερες απο αυτές που αναφέρετε, οι οποίες ως επι το πλείστον είναι εκτός budget για μενα, αφου το ταβανι μου ειναι το πολυ 150 μιας που δεν θελω να επενδύσω σε καποιο bbq δεδομένου του περιορισμένου χώρου που βρίσκομαι τωρα. Επειδη δεν γνωρίζω πολλα απο ψησταρίες υγραεριου (παρα μονο καρβουνο, και το συνδυασμο μπουκαλα εστια για μαγειρεμα), ο κάδος ειναι τοσο απαραίτητος? Και εν τελει θεωρείτε οτι αυτο που έχω σκεφτεί δέν θα έχει αποτέλεσμα?

Ευχαριστω.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Kyriazo είπε

το ταβανι μου ειναι το πολυ 150

Και στη λυση με το ματι να πας, θες ενα 50αρι για το διπλο ματι, μετα κανενα 70αρι για μια καλη μαντεμενια πλακα, βαλε και ενα τραπεζακι να το ακουμπησεις αν δεν εχεις ηδη, εφτασες τα 150€.

Κανε την υπερβαση θα ελεγα και παρε αυτην ή περιμενε προς το Πασχα μηπως πεσει λιγο η τιμη. Ειναι κριμα να δωσεις 150€ για ενα τηγανι εξωτερικου χωρου, ενω με 50€ εξτρα παιρνεις ολοκληρη ψηστρια που μπορεις να κανεις αλλα δεκα πραγματα.

https://www.leroymerlin.gr/gr/garden/psistaries-bbq/psistaries-ugraeriou/psistaria-ugraeriou-kenton-naterial-62209595

Αν θες αυστηρα μεχρι 150€, απλα μπαινεις σκρουτζ, οριζεις το μπατζετ σου και κοιτας τα μεγεθη τι χωραει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

+1 με τον προλαλήσαντα

Επίσης αν δεν βιδωσεις τα πλαϊνά ράφια μειώνεται στο μισό περίπου το μήκος της, βολικά μεν αλλά αν δεν έχεις χώρο...

Επεξ/σία από kakofonixx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...