geor92 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 2 λεπτά πριν, giannislazy είπε ενημερώθηκα απο μαγαζί ότι παρέλαβαν Weber Spirit II 310 και σύντομα θα έχουν και 320. Βέβαια η τιμή είναι 770€ περίπου. Τουλαχιστον έγινε η αρχή και ξαναεμφανιζεται απόθεμα στην ελληνική αγορά. Να είστε έτοιμοι οι υποψήφιοι... Από ποιό κατάστημα;
giannislazy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 επειδη δε θελω να κάνω διαφήμιση, στείλε μου μυνημα να σου πώ
nikoschem3 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Πιστεύετε πως συμφέρει να γινει αγορά σουβλας από εξωτερικό ή η διαφορά είναι μικρη; τα έξοδα μεταφοράς ποσο πιστεύετε πως θα είναι. Μένω εκτός Αθήνας. Έχω μια napoleon 525.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 16 λεπτά πριν, nikoschem3 είπε Πιστεύετε πως συμφέρει να γινει αγορά σουβλας από εξωτερικό ή η διαφορά είναι μικρη; τα έξοδα μεταφοράς ποσο πιστεύετε πως θα είναι. Μένω εκτός Αθήνας. Έχω μια napoleon 525. Παρε μια σουβλα κοκορετσιου 6€, ενα μοτερακι 10-20€, δυο πηρουνακια 4€ και σου μενει ενα μικρο τροχισμα της σουβλας εκει που ακουμπαει στην ψησταρια για να γινει στρογγυλη η σουβλα γιατι ειναι τετραγωνη και δεν θα γυριζει. 7
ilpapacha Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, nikoschem3 είπε Πιστεύετε πως συμφέρει να γινει αγορά σουβλας από εξωτερικό ή η διαφορά είναι μικρη; τα έξοδα μεταφοράς ποσο πιστεύετε πως θα είναι. Μένω εκτός Αθήνας. Έχω μια napoleon 525. Πιστεύω το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι αν όντως θέλεις να πάρεις την αυθεντική σούβλα/μοτέρ ή όχι, καθώς υπάρχουν οικονομικότερες λύσεις αν ψάξεις στα καταστήματα. Αν όντως θέλεις την αυθεντική, θα πρέπει να δεις σε τι τιμή την βρίσκεις και έπειτα πόσο κοστίσουν τα μεταφορικά. Αν εννοείς μέσω του eshopwedrop, όπως έχουν κάνει κάποια παιδιά από εδώ μέσα, τότε μπορείς να υπολογίσεις το κόστος μέσω του site https://www.eshopwedrop.gr/delivery-options-gr Απ ότι αναφέρει, εκτός από παραλαβή στην αποθήκη τους, έχει και δυνατότητα αποστολής, μέσω ΕΛΤΑ. Στην πρώτη παραγγελία, όπως ανέφερε ο @Evgenios_V, υπάρχει έκπτωση/προσφορά 10€ στο κόστος αποστολής. Με βάση τα παραπάνω, νομίζω είναι εύκολο να υπολογίσεις το έξτρα κόστος των μεταφορικών. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από ilpapacha 1
giannislazy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 για το 1ο λάδωμα των μαντεμένιων σχαρών, τι προτείνουν οι γκουρού? ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή κάτι άλλο?
plasTOST Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, giannislazy είπε για το 1ο λάδωμα των μαντεμένιων σχαρών, τι προτείνουν οι γκουρού? ελαιόλαδο, ηλιέλαιο ή κάτι άλλο? Προσωπικά χρησιμοποιώ ελαιόλαδο αλλά αρκετοί συνψήστες προτείνουν ηλιέλαιο λόγω μεγαλύτερου σημείο βρασμού. Πήρα και από αυτό για να δοκιμάσω για να δω τυχόν διαφορές!
gdeli Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Εγώ το έκανα με ελαιόλαδο, όπως και σε όλα τα μαντέμια μου. Μετά από οδηγίες συναγωνιστών εδώ μέσα χρησιμοποίησα και ηλιέλαιο, το οποίο είναι πιο λεπτόρρευστο οπότε απλώνεται πιο εύκολα αλλά δεν ξέρω αν κάνει τόσο καλή επίστρωση με την πρώτη. Οπότε το χρησιμοποιώ κυρίως για την συντήρηση.
costas_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο. Για την μαντεμένια σχάρα λοιπόν και λόγω της πολύ καλύτερης αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες, δηλ σε πόσους βαθμούς θα αρχίσει το λάδι να καπνίζει, προτιμούμε τα 'άκαπνα' έλαια για την λίπανση (καθάρισμα σχάρας, προετοιμασία κλπ). Προτείνονται λοιπόν τα σπορέλαια που αντέχουν άνετα τους 250β (κράμβης, ρυζιού, αβοκάντο κλπ), μετά ακολουθούν το ηλιοέλαιο και ποιό χαμηλά είναι το ελαιόλαδο που καπνίζει από τους 200β-210β κελσίου. Εγώ χρησιμοποιώ ένα κελύφους ρυζιού (€6). Μια χαρά είναι. Επίσης επειδή είναι αρκετά λεπτόρευστο και το χρησιμοποιώ στο ψεκαστήρι, έχει πολύ καλό ψεκασμό. Αλλιώς, με το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείς πινέλο μόνο, άσε που προτιμώ για μαγείρεμα Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2021 από costas_ 2
plasTOST Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 11 λεπτά πριν, costas_ είπε Συμφωνώ με το τελευταίο σχόλιο. Για την μαντεμένια σχάρα λοιπόν και λόγω της πολύ καλύτερης αντοχής σε υψηλές θερμοκρασίες, δηλ σε πόσους βαθμούς θα αρχίσει το λάδι να καπνίζει, προτιμούμε τα 'άκαπνα' έλαια για την λίπανση (καθάρισμα σχάρας, προετοιμασία κλπ). Προτείνονται λοιπόν τα σπορέλαια που αντέχουν άνετα τους 250β (κράμβης, ρυζιού, αβοκάντο κλπ), μετά ακολουθούν το ηλιοέλαιο και ποιό χαμηλά είναι το ελαιόλαδο που καπνίζει από τους 200β-210β κελσίου. Εγώ χρησιμοποιώ ένα κελύφους ρυζιού (€6). Μια χαρά είναι. Επίσης επειδή είναι αρκετά λεπτόρευστο και το χρησιμοποιώ στο ψεκαστήρι, έχει πολύ καλό ψεκασμό. Αλλιώς, με το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείς πινέλο μόνο, άσε που προτιμώ για μαγείρεμα Στο ψεκαστήρι το ελαιόλαδο δεν το ρίχνει σωστά. Έχεις δοκιμάσει με το ηλιέλαιο μήπως το ρίχνει καλύτερα ? Εμένα το ελαιόλαδο αντί για μορφή σπρέι το ρίχνει σε δέσμη
costas_ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Αυτό είναι το καλύτερο. Το ψακστήρι το ψεκάζει ως νεφέλωμα όχι πιτσίλημα. Να και τα χαρακτηρηστικά του 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 21 λεπτά πριν, costas_ είπε Το ψακστήρι το ψεκάζει ως νεφέλωμα όχι πιτσίλημα Για πες ποιο ψεκαστηρι εχεις και δουλευει με το συγκεκριμενο λαδι. Εχω δοκιμασει 2 φθηνα απο jumbo και ενα broilking με τρομπα που πηρα απο ενα μελος εδω μεσα και δεν δουλευει κανενα.
skskre Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Όλοι οι κάτοικοι εξωτερικού που μιλάνε για ελαιόλαδο αναφέρονται σε ελαιόλαδα τα οποία δεν είναι σαν της Ελλάδος. Έξω, το ελαιόλαδο - οπτικά αλλά και στην υφή είναι σαν σπορέλαιο- ενώ ελαιόλαδο Ελληνικό ή Ιταλικό κοστίζει χρυσάφι για να αλείφουν τις σχάρες. Φυσικά τα χημικά χαρακτηριστικά κάνουν διαφορά αλλά δε νομίζω κάποιος να έχει πρόβλημα με ελαιόλαδο.
plasTOST Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 4 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Για πες ποιο ψεκαστηρι εχεις και δουλευει με το συγκεκριμενο λαδι. Εχω δοκιμασει 2 φθηνα απο jumbo και ενα broilking με τρομπα που πηρα απο ενα μελος εδω μεσα και δεν δουλευει κανενα. Μάλλον έχει να κάνει με το πόσο παχύρευστο είναι το υγρό. Εκεί ποντάρω στο ότι το ηλιέλαιο θα τα πηγαίνει καλύτερα.
vforvaggelis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2021 Παρελαβα χθες την ψησταρια μου (Bormann BBQ2000) με μαντεμιενες σχαρες. Για αρχη την αναψα κανα 5λεπτο να δω οτι ολα ειναι οκ. Τι πρεπει να κανω πριν ξεκινησω τα ψησιματα; Κατι βλεπω για λαδωμα κλπ, καθε συμβουλη ευπροσδεκτη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα